To je drugo. Nego je napisano da ide KT umjesto semafora po novom, a koliko ja znam uvijek/oduvijek je bio plan KT a ne semafor.Haris.ba wrote: ↑01/03/2024 17:14Razlicite opcinemsu ti dijelovi.
Navodno su tek sada poslije toliko godina uspjeli rijesiti trasu sa vlasnicima - od stadiona do rasrsnice. Zato i "odusevljenje".El_comadante wrote: ↑01/03/2024 16:03 Ja ovde ništa ne razumijem. koliko znam i bio je planiran tu KT, i ranije. Sad to kao neka vijest.
9 transferzala i Dzemala Bijedica za juznu longitudinalu.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
El_comadante
#18851 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
DebelinJoe
#18852 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo je meni simpatičan dokaz da vlasti čitaju Klix.ba forum. Bravo braćo i drugovi forumaši.nuki_cika wrote: ↑01/03/2024 15:48
Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u općini Novo Sarajevo.
Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u općini Novo Sarajevo označava kraj jednog od najvećih saobraćajnih problema u ovom dijelu grada.
Novo rješenje predviđa izgradnju kružnog toka na ovoj raskrsnici.
"Iako se godinama priča da se treba rušiti zgrada koja se nalazi na toj lokaciji, a to je gotovo nemoguće uraditi s obzirom na broj stanova i činjenicu da se mora dobiti saglasnost svih stanara, izgradnja kružnog toka na raskrsnici je novo rješenje koje bi omogućilo da longitudinala ostane neometana u oba smjera, osim uz sami kružni tok. Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća Kantona Sarajevo dali smo dozvolu da finalizira imovinsko-pravne probleme u ulici Zvornička i da nastavi radove na izgradnji", rekao je Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.
Ovaj potez ne samo da će riješiti saobraćajni čep na Grbavici, već će značajno olakšati kretanje stanovnicima i posjetiteljima ovog područja.
Gradnju su najavili Nihad Uk, Adnan Šteta i Hasan Tanović, a ova inicijativa izazvala je oduševljenje među građanima.
Južna longitudinala dugo je bila potreba ovog dijela grada, a sada konačno dolazi njen trenutak. Osim što će rasteretiti saobraćajne gužve i olakšati svakodnevne vožnje, ova nova cesta će potencijalno potaknuti i ekonomski razvoj ovog područja.
Meni samo nije jasno zašto su toliko zapeli za tu zgradu i taj spoj od par stotina metara dok se za to vrijeme mogao završiti dio od Bosmala do Mojmila..
-
BadBoy
#18853 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sad da još riješimo pitanja na Bliskom istoku i to je to.DebelinJoe wrote: ↑02/03/2024 07:18Ovo je meni simpatičan dokaz da vlasti čitaju Klix.ba forum. Bravo braćo i drugovi forumaši.nuki_cika wrote: ↑01/03/2024 15:48
Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u općini Novo Sarajevo.
Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u općini Novo Sarajevo označava kraj jednog od najvećih saobraćajnih problema u ovom dijelu grada.
Novo rješenje predviđa izgradnju kružnog toka na ovoj raskrsnici.
"Iako se godinama priča da se treba rušiti zgrada koja se nalazi na toj lokaciji, a to je gotovo nemoguće uraditi s obzirom na broj stanova i činjenicu da se mora dobiti saglasnost svih stanara, izgradnja kružnog toka na raskrsnici je novo rješenje koje bi omogućilo da longitudinala ostane neometana u oba smjera, osim uz sami kružni tok. Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća Kantona Sarajevo dali smo dozvolu da finalizira imovinsko-pravne probleme u ulici Zvornička i da nastavi radove na izgradnji", rekao je Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.
Ovaj potez ne samo da će riješiti saobraćajni čep na Grbavici, već će značajno olakšati kretanje stanovnicima i posjetiteljima ovog područja.
Gradnju su najavili Nihad Uk, Adnan Šteta i Hasan Tanović, a ova inicijativa izazvala je oduševljenje među građanima.
Južna longitudinala dugo je bila potreba ovog dijela grada, a sada konačno dolazi njen trenutak. Osim što će rasteretiti saobraćajne gužve i olakšati svakodnevne vožnje, ova nova cesta će potencijalno potaknuti i ekonomski razvoj ovog područja.
Meni samo nije jasno zašto su toliko zapeli za tu zgradu i taj spoj od par stotina metara dok se za to vrijeme mogao završiti dio od Bosmala do Mojmila..
- mayab
#18854 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Isto se i ja sjećam od samog početka priče i početka gradnje tzv.JL , da se pričalo o kružnom toku na toj raskrsnici,El_comadante wrote: ↑01/03/2024 19:10To je drugo. Nego je napisano da ide KT umjesto semafora po novom, a koliko ja znam uvijek/oduvijek je bio plan KT a ne semafor.Haris.ba wrote: ↑01/03/2024 17:14Razlicite opcinemsu ti dijelovi.
Navodno su tek sada poslije toliko godina uspjeli rijesiti trasu sa vlasnicima - od stadiona do rasrsnice. Zato i "odusevljenje".El_comadante wrote: ↑01/03/2024 16:03 Ja ovde ništa ne razumijem. koliko znam i bio je planiran tu KT, i ranije. Sad to kao neka vijest.
ali to je tipično za svaku vlast reći ću, obmana i laž glasačima koji po defaultu imaju kratko pamćenje , i onda sad kao vvaaaauuu , nešto će se "pokrenuti", smislili naši stručnjaci da tu urade KT , što se deset proteklih godina nismo uspjeli sjetiti
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18855 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
svi citaju forum i uce na forumu i ja sam se tu obrazovao i sve naucio u zivotuDebelinJoe wrote: ↑02/03/2024 07:18
Ovo je meni simpatičan dokaz da vlasti čitaju Klix.ba forum. Bravo braćo i drugovi forumaši.
u ponedeljak ocekujem naslov u avazu: ''vlada preuzela rjesenje za juznu loGituDLalu od uvazenih forumasa klixa''
kojima ce biti urucene hurmasice u petak od strane gradonacelnice rođ. londrc licno
-
goredole
#18856 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa razlika je sto ovi novi nisu nikada najavili KT, a sto oni nisu najavili nije se ni desiloEl_comadante wrote: ↑01/03/2024 19:10To je drugo. Nego je napisano da ide KT umjesto semafora po novom, a koliko ja znam uvijek/oduvijek je bio plan KT a ne semafor.Haris.ba wrote: ↑01/03/2024 17:14Razlicite opcinemsu ti dijelovi.
- Haris.ba
#18857 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ama zalomilo se da su konacno imovinski rijesili taj dio trase.DebelinJoe wrote: ↑02/03/2024 07:18
Ovo je meni simpatičan dokaz da vlasti čitaju Klix.ba forum. Bravo braćo i drugovi forumaši.
Nema se sta u opcini posebno pokazati, pa ce lopatu pred izbore slikati na tom mjestu.
- mayab
#18858 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Morel meni baklavabitanga_sa_otesa wrote: ↑02/03/2024 08:51svi citaju forum i uce na forumu i ja sam se tu obrazovao i sve naucio u zivotuDebelinJoe wrote: ↑02/03/2024 07:18
Ovo je meni simpatičan dokaz da vlasti čitaju Klix.ba forum. Bravo braćo i drugovi forumaši.![]()
u ponedeljak ocekujem naslov u avazu: ''vlada preuzela rjesenje za juznu loGituDLalu od uvazenih forumasa klixa''
kojima ce biti urucene hurmasice u petak od strane gradonacelnice rođ. londrc licno![]()
-
Tadin
#18859 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cek, oni su najavili gradnju kruznog na spoju cemerlica i zvornicke?
Bez da prosire onaj dio zvornicke koji je trenutno usko grlo, kruzni ce postati cep samo takav.
Al ajd, nek se gura stalno nesto da smo blize cilju.
Bez da prosire onaj dio zvornicke koji je trenutno usko grlo, kruzni ce postati cep samo takav.
Al ajd, nek se gura stalno nesto da smo blize cilju.
- problemnatravunu
#18860 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Iskreno, ako zgrada definitivno ostaje,
ja bih barem jednu kolovoznu traku dodatno provukao iza zgrade preko onog parkinga,
to bi bilo skoro pa 100% tno rješenje za protok prometa,
i onda neka ovi pametnjakovići žive u takvoj zgradi,
zaista tu ne vidim problem, molim lijepo
Takva rješenja su odavno poznata i postoje , i ne vidim zašto to ne bi moglo i tu
- bitanga_sa_otesa
- Tvrtko II Kotromanić
#18862 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
BadBoy wrote: ↑02/03/2024 08:00Sad da još riješimo pitanja na Bliskom istoku i to je to.DebelinJoe wrote: ↑02/03/2024 07:18Ovo je meni simpatičan dokaz da vlasti čitaju Klix.ba forum. Bravo braćo i drugovi forumaši.
- Ateista
#18863 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nevjerovatno je da nas ovako prave budalom, objavljuju neke clanke gdje se objasnjava kako je rijesen problem juzne longitudinale i da ce se izgraditi KT, a moras okolo traziti informacije kako je rijesen problem. Na kraju se dodje do toga da nema nikakvog rjesenja, izgradice KT koji svakako nije bio sporan (nije mi jasno zasto se ranije nije izgradio) ali problem zgrade i provlacenja planirane 4 trake nece rijesiti. Ako bi KT bio dovoljne velicine i kada bi bilo dovoljno saobracajne kulture kod nas, KT bi malo pomogao, ali bojim se da ce biti isto ili gore, svi koji hoce prema kovacicima ce se nabiti u obje trake KT iako ce se tamo stvoriti cep i kompletan KT ce biti zakrcen i saobracaj ce biti potpuno blokiran. Donekle bi rjesenje bio turbo KT gdje bi se fizicki podijelile trake za one koji hoce prema kovacicima i da kad se napravi cep tu, da ostatak KT ostane prohodan.
- Ateista
#18864 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma ja bih provukao i dvije, neka jedan smjer budu dvije trake izmedju zgrada a drugi smjer dvije trake oko zgrade. Male su sanse da ce se to u neko dogledno vrijeme rijesiti, sta god da se uradi na juznoj ovdje ce biti cep, tako da se mora naci alternativno rjesenje.problemnatravunu wrote: ↑02/03/2024 09:34Iskreno, ako zgrada definitivno ostaje,
ja bih barem jednu kolovoznu traku dodatno provukao iza zgrade preko onog parkinga,
to bi bilo skoro pa 100% tno rješenje za protok prometa,
i onda neka ovi pametnjakovići žive u takvoj zgradi,
zaista tu ne vidim problem, molim lijepo
Takva rješenja su odavno poznata i postoje , i ne vidim zašto to ne bi moglo i tu
- bitanga_sa_otesa
#18865 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vlada kantona lajks dis,proĆitali su vase ideje

idemo oko zgrade preko parkinga jako
idemo oko zgrade preko parkinga jako
- dječak sa šibicama
- mayab
#18867 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
E to brate , šta su Kinezi bolji od nas , hoš se kofrčit , eto ti sada , sve po zakonu....
-
username_here
#18868 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.klix.ba/biznis/investicije/cijena-bespravne-i-neplanske-gradnje-u-sarajevu-kljucne-saobracajnice-jos-ce-se-dugo-graditi/240302087
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18869 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako se u dubrovniku moglo napraviti sve dovoljno siroko, sa trotoarima, parkinzima sa obje strane ceste, kako onda ne moze u sarajevuusername_here wrote: ↑02/03/2024 21:53 https://www.klix.ba/biznis/investicije/cijena-bespravne-i-neplanske-gradnje-u-sarajevu-kljucne-saobracajnice-jos-ce-se-dugo-graditi/240302087
Jebeni mentalitet prilaska objekta sto blize ulici FUJ
-
El_comadante
#18870 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo na TV-u rekoše 4 trake i kružni tok ide do zgrade. To je na sudu riješeno, par parcela riješeno. A zgrada opet ostaje dok se neriješi. To je sada u planu da se riješi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18871 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta je u planuEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 17:03 Evo na TV-u rekoše 4 trake i kružni tok ide do zgrade. To je na sudu riješeno, par parcela riješeno. A zgrada opet ostaje dok se neriješi. To je sada u planu da se riješi.
-
El_comadante
#18872 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima više opcija. Ruše zgradu sigurno. Sad da li će praviti novu u blizini postojeće, isplati novac ili nešto treće nije još odlučeno. Trebalo bi ove godine da padne konačnan dogovor i riješenje._BataZiv_0809 wrote: ↑04/03/2024 17:33Sta je u planuEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 17:03 Evo na TV-u rekoše 4 trake i kružni tok ide do zgrade. To je na sudu riješeno, par parcela riješeno. A zgrada opet ostaje dok se neriješi. To je sada u planu da se riješi.
-
BadBoy
#18873 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neće ništa biti od toga a pogotovo ne ove godineEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 20:53Ima više opcija. Ruše zgradu sigurno. Sad da li će praviti novu u blizini postojeće, isplati novac ili nešto treće nije još odlučeno. Trebalo bi ove godine da padne konačnan dogovor i riješenje._BataZiv_0809 wrote: ↑04/03/2024 17:33Sta je u planuEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 17:03 Evo na TV-u rekoše 4 trake i kružni tok ide do zgrade. To je na sudu riješeno, par parcela riješeno. A zgrada opet ostaje dok se neriješi. To je sada u planu da se riješi.
-
El_comadante
#18874 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kaže pravobranilac da je na sudu i da će riješenje biti ove godine gotovo. To ne znači da će odmah početi gradnja.BadBoy wrote: ↑04/03/2024 20:56Neće ništa biti od toga a pogotovo ne ove godineEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 20:53Ima više opcija. Ruše zgradu sigurno. Sad da li će praviti novu u blizini postojeće, isplati novac ili nešto treće nije još odlučeno. Trebalo bi ove godine da padne konačnan dogovor i riješenje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18875 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koja emisijaEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 20:58Kaže pravobranilac da je na sudu i da će riješenje biti ove godine gotovo. To ne znači da će odmah početi gradnja.BadBoy wrote: ↑04/03/2024 20:56Neće ništa biti od toga a pogotovo ne ove godineEl_comadante wrote: ↑04/03/2024 20:53
Ima više opcija. Ruše zgradu sigurno. Sad da li će praviti novu u blizini postojeće, isplati novac ili nešto treće nije još odlučeno. Trebalo bi ove godine da padne konačnan dogovor i riješenje.