Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
PM72
#15726 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A kakva je razlika?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15727 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
al ti radi neko
- Chmoljo
-
neki
#15729 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ni ove dvije stanice, što su na jedvite jade i napravili, nisu oprali otkako su napravljene..
- Chmoljo
#15730 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pao tender za zogere.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15732 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovaj put ce staviti staklo koje se ne moze unakaziti. I biti ce na stubovima koji se ne mogu unakaziti. I imat ce klupe koje se ne mogu unakaziti. Asfaltna podloga ce biti od asfalta koji se ne moze unakaziti pljuvanjem cigarama zvakama papcima od stokevjeshalica wrote: ↑04/03/2024 09:10 Hoce li isti koncept imati ta stajalista kao i dosad? Staklo koje moze unakaziti itd?
Najnovija tehnologija.
- Chmoljo
- VladaFBiH
#15734 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ista još nije gotova niti se zna kad će biti ali haj neise - interesuje me zašto misliš da bi trajala duže?Chmoljo wrote: ↑04/03/2024 09:14da jeste, potrajala bi rekonstrukcija mnogo duže.VladaFBiH wrote: ↑04/03/2024 09:12zadnji dio je suvišan oko uzimanja miliona ali je ostalo tačno - slijedi nam višegodišnje jebavanje jer nije sve urađeno u sklopu rekonstrukcije pruge.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/03/2024 08:53
Bitno je i hrak pljuc, je l' tako?
Jel radite na dnevnu-sedmicnu kvotu postova, kolicinu zuci koja se prospe - de nam to pojasnite?
Za jedno stajalište ne treba više od 20tak dana da se napravi a sve je moglo u sklopu obustava da se radi i da niko ne osjeti.
- VladaFBiH
- Chmoljo
#15736 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ah da, žila kucavica prema željezničkoj stanici još nije gotova
zašto misliš da treba 20 dana da se stajalište napravi sa svim radovima, grubim, finim, instalacijama?
ne kažem, možda je i moglo, i koliko se sjećam i bila je namjera, ali je oboren ili je poništen tender za vrijeme korone. zašto nije tako treba pitati Štetu, ali meni svakako je preče da se radi na tome, nego da se nikako ne radi.
osim toga, obustave neće biti meni, jer ja ću se truckati Štadlerom. a taman bi i ostali mogli, da smanje gužvu.
- VladaFBiH
#15737 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
i remiza nije gotova - za sve ovo je bio rok 10/2023Chmoljo wrote: ↑04/03/2024 09:36ah da, žila kucavica prema željezničkoj stanici još nije gotova![]()
zašto misliš da treba 20 dana da se stajalište napravi sa svim radovima, grubim, finim, instalacijama?
ne kažem, možda je i moglo, i koliko se sjećam i bila je namjera, ali je oboren ili je poništen tender za vrijeme korone. zašto nije tako treba pitati Štetu, ali meni svakako je preče da se radi na tome, nego da se nikako ne radi.
osim toga, obustave neće biti meni, jer ja ću se truckati Štadlerom. a taman bi i ostali mogli, da smanje gužvu.
Nemam problem sa kašnjenjem ali imam sa laganjem i spinovima da je gotova jer nije i 2 LOT-a još nisu završena. Kao glasač i građanin ću uvijek pohvaliti ono što dobro urade ali ću ih i pljuvati za laži i ono što ne urade. Najbolji primjer ovoga je pruga prema Hrasnici - objašnjenja koja su dali za kašnjenje početka radova iako su se uredno slikali prije 6 mjeseci i doveli bagere može popušiti samo retard.
Slažem se da se trebaju uraditi stanice ali protračiti 4 godine (toliko ima od korone) i ne napraviti stanice koje su, sa finansijskog aspekta smiješne za KS, a do sada se mogao raspisati tender barem 20x je stvarno ili odraz neposobnosti ili bola u *urcu
a što se tiče mišljenja da ne treba više od 20tak dana isto je bazirano na izgradnji drugog stajališta gdje su sve završili u normalnom roku - u suštini sve stiže pripremljeno i nakon grubih radova doslovno imaš samo šarafanje
Last edited by VladaFBiH on 04/03/2024 10:06, edited 1 time in total.
- escobar__
#15738 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Što se pravdaš i objašnjavaš botovima? Boli te kurac, imaš pravo postavljat kakva hoćeš pitanja kad se u kojekakve projekte troši tvoj novac.
-
PM72
#15739 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Hoće,kad vlada KS dovede Dejvida Koperfilda pa mu uplati jednu seansu u kojoj će prikazati da je sve završeno,od pruge do Hrasnice,tramvajskih stajališta,novih tramvaja i nove remize
-
izvrsni direktor
#15740 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sta mislis jel dejvid koperfild ucinio da ponovo ugradjene stare sine izgledaju kao nove?
-
PM72
#15741 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne,on je učinio da hiljade tona starih šina nestane u papirima...izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2024 10:18 Sta mislis jel dejvid koperfild ucinio da ponovo ugradjene stare sine izgledaju kao nove?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15742 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
stanice je poništio adi kalem ako se ne varam davanjem potvrde potpisa
jer je sve bilo vec dogovoreno
jer je sve bilo vec dogovoreno
- Chmoljo
#15743 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ne sjećam se fkt i mrsko mi je tražiti, ali mislim da remiza nije planirana u rekonstrukciji, obzirom da je i poseban tender išao za nju. samo prilaz njoj je planiran.
znam, ja se slažem da treba kritikovati i ne treba dozvoliti da se živi na lovorikama. ali isto tako ne treba zaboraviti koliki je posao odrađen.Nemam problem sa kašnjenjem ali imam sa laganjem i spinovima da je gotova jer nije i 2 LOT-a još nisu završena. Kao glasač i građanin ću uvijek pohvaliti ono što dobro urade ali ću ih i pljuvati za laži i ono što ne urade. Najbolji primjer ovoga je pruga prema Hrasnici - objašnjenja koja su dali za kašnjenje početka radova iako su se uredno slikali prije 6 mjeseci i doveli bagere može popušiti samo retard.
iskreno, ne vjerujem da Šteta ima bol u kurcu jer je zakopao na sto strana i iako kažeš da rekonstrukcija nije gotova, ipak je privedena kraju, i to što nije gotovo skoro da nikako ne utiče na javni prevoz.Slažem se da se trebaju uraditi stanice ali protračiti 4 godine (toliko ima od korone) i ne napraviti stanice koje su, sa finansijskog aspekta smiješne za KS, a do sada se mogao raspisati tender barem 20x je stvarno ili odraz neposobnosti ili bola u *urcu
bilo je prognoza i da će adaptivno upravljanje biti ranije, ali to ide tek sada. može biti milion stvari, ali ja ne mogu kritikovati kada znam da u javni prevoz nikada nije ovoliko ulagano. i vidim da Štete ima na svim stranama. naravno, to što smatram da lik dobro radi posao ne znači da ga treba idealizirati ili idola od njega praviti, pa tako neću tvrditi da je nešto urađeno ako nije.
samo mislim da stvari znaju biti malo komplikovanije sa pozicije ministra. on se pokazao kao dobar i sposoban i voljan da se uhvati sa jednim istinskim problemom koje grad ima i da se ne svede na puko šminkanje i krpljenje rupa. jednostavno mislim da ga treba podržati u ovome.
koliko god mi kolega puškomitraljezac bio drag, on je ipak tvrdio da šine nikada neće doći. jebiga. ja mislim da su to nebuloze.
nemam pojma i moje pitanje je bilo iskreno. koliko se sjećam oko Otoke je bilo nekih drugih problema, nije bila čista izgradnja... i zato je to toliko dugo trajalo.a što se tiče mišljenja da ne treba više od 20tak dana isto je bazirano na izgradnji drugog stajališta gdje su sve završili u normalnom roku - u suštini sve stiže pripremljeno i nakon grubih radova doslovno imaš samo šarafanje
- Chmoljo
#15744 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ako imaš dokaze, pravac tužilaštvo. ako pričaš napamet, onda jebiga...PM72 wrote: ↑04/03/2024 10:20Ne,on je učinio da hiljade tona starih šina nestane u papirima...izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2024 10:18 Sta mislis jel dejvid koperfild ucinio da ponovo ugradjene stare sine izgledaju kao nove?
- VladaFBiH
#15745 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
da ne spamamo dalje jer se uglavnom slažemo:
Projekat je podijeljen na LOT-ove:
Lot 1: Ilidža-Nedžarići (uključivo okretnica) dužine 6324,50m
Lot 2: Nedžarići (isključivo) – Čengić Vila (prva polovina putnog prijelaza) dužine 5476,90m
Lot 3: Čengić Vila (druga polovina putnog prijelaza) -“S” krivina dužine 5360,00m
Lot 4: Tehnička škola-Željeznička stanica sa trianglom dužine 1055,00m
Lot 5: ul. Hamze Hume sa ulaznom sketnicom 189,42m
Lot 6: Remiza (uključujući veze sa prugom)
https://ipsa-institut.com/glavni-projekat-sanacije-rekonstrukcije-i-modernizacije-tramvajske-pruge-u-sarajevu-na-dijelu-od-s-krivine-kod-hotela-holiday-do-ilidze-sa-konekcijom-prema-zeljeznickoj-stanici-p/
Lot 4 i 6 nisu završeni a iskreno ne znam da li je i Lot 5 - radili nešto jesu ali nisam nikada vidio da je u upotrebi
Na osnovu izjave Štete smatram da nije završen Lot 6: Ukazao je na to da će se uraditi rekonstrukcija obje tračnice - od Ilidže do Marijin-Dvora te od Marijin-Dvora do Ilidže. Kako je naveo, to će podrazumijevati i rekonstrukciju do Željezničke stanice i unutar sjedišta preduzeća GRAS - Remize.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar-steta-otkrio-detalje-o-rekonstrukciji-tramvajske-pruge-radovi-od-jula-na-ilidzi/210616080
i stvarno nemam problem sa kašnjenjima jer je to normalno na ovakvim projektima ali imam problem kada mi vrijeđaju intiligenciju i misle da svi imamo pamćenje "zlatne ribice" (ovdje se posebno ističe Kifla)
-
izvrsni direktor
#15746 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa nece to oni, finiChmoljo wrote: ↑04/03/2024 10:25ako imaš dokaze, pravac tužilaštvo. ako pričaš napamet, onda jebiga...PM72 wrote: ↑04/03/2024 10:20Ne,on je učinio da hiljade tona starih šina nestane u papirima...izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2024 10:18 Sta mislis jel dejvid koperfild ucinio da ponovo ugradjene stare sine izgledaju kao nove?
- Thorgerson
#15747 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Znam da je glupo pitanje i da smo vec pricali o tome.
Ali zasto pobogu se stanice nisu radile paralelno s prugom?
Bile zatvorene svakako, mogle se lagano jedna po jedna odradjivati.
Ovako ce sad opet jebavati narod i zatvarati stanice. Pa ima li iko s 2gr mozga u ovoj posranoj drzavi.
Ne trazi niko svemirska stajalista. Stavi ogradu, stavi normalne klupe, osvijetli, oznaci koja je stanica. Kraj price.
Pa je li za to trebaju 2 godine.
Ovako ce sad opet jebavati narod i zatvarati stanice. Pa ima li iko s 2gr mozga u ovoj posranoj drzavi.
Ne trazi niko svemirska stajalista. Stavi ogradu, stavi normalne klupe, osvijetli, oznaci koja je stanica. Kraj price.
- tramvajtrojka
#15748 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Gotova ti je zeljeznicka stanica i skenderija u potpunostiVladaFBiH wrote: ↑04/03/2024 10:28da ne spamamo dalje jer se uglavnom slažemo:
Projekat je podijeljen na LOT-ove:
Lot 1: Ilidža-Nedžarići (uključivo okretnica) dužine 6324,50m
Lot 2: Nedžarići (isključivo) – Čengić Vila (prva polovina putnog prijelaza) dužine 5476,90m
Lot 3: Čengić Vila (druga polovina putnog prijelaza) -“S” krivina dužine 5360,00m
Lot 4: Tehnička škola-Željeznička stanica sa trianglom dužine 1055,00m
Lot 5: ul. Hamze Hume sa ulaznom sketnicom 189,42m
Lot 6: Remiza (uključujući veze sa prugom)
https://ipsa-institut.com/glavni-projekat-sanacije-rekonstrukcije-i-modernizacije-tramvajske-pruge-u-sarajevu-na-dijelu-od-s-krivine-kod-hotela-holiday-do-ilidze-sa-konekcijom-prema-zeljeznickoj-stanici-p/
Lot 4 i 6 nisu završeni a iskreno ne znam da li je i Lot 5 - radili nešto jesu ali nisam nikada vidio da je u upotrebi
Na osnovu izjave Štete smatram da nije završen Lot 6: Ukazao je na to da će se uraditi rekonstrukcija obje tračnice - od Ilidže do Marijin-Dvora te od Marijin-Dvora do Ilidže. Kako je naveo, to će podrazumijevati i rekonstrukciju do Željezničke stanice i unutar sjedišta preduzeća GRAS - Remize.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar-steta-otkrio-detalje-o-rekonstrukciji-tramvajske-pruge-radovi-od-jula-na-ilidzi/210616080
i stvarno nemam problem sa kašnjenjima jer je to normalno na ovakvim projektima ali imam problem kada mi vrijeđaju intiligenciju i misle da svi imamo pamćenje "zlatne ribice" (ovdje se posebno ističe Kifla)
- Thorgerson
#15749 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koji ce nam qrac onakve stanice kao na Otoci i Nedzaricima. Cemu? Samo bacanje para.
- uvedi lakse kupovanje karti
- uvedi vremenske karte ili neki slican sistem
- uvedi i olaksaj kaznjavanje ljudi bez karte
I gotovo.
One skalamerije su bespotrebne i samo narusavaju izgled grada, plus kostaju. I da. Ko ne zeli da plati kartu ono ga nece sprijeciti.
- tramvajtrojka
#15750 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zato sto pametnica Kalem nije htio produziti ugovor i pao tender za sva ostala 22 stajališta, i svakako najgori posao u vezi ovih stajališta je uradjen tokom rekonstrukcije na svako sadasnje stajalište je dovedeno napajanje i opticki kabal, tako da kad krene rekonstrukcija ici ce brze to, na otoci i nedzaricima te instalacije su uzele najvise vremenaThorgerson wrote: ↑04/03/2024 10:38 Znam da je glupo pitanje i da smo vec pricali o tome.