Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima svega. I sporaća sa autima, a vala i kvalitetnih budala za volanom ovih grdosija.
Ovde bih rekao da je dosta pregledna situacija bez obzira što je puna linija. Ne opravdavam, samo konstatujem.
Danas vozim, pa rekao bih da ne može brže a sigurno, po jednoj zeznutoj dionici. I u jednom momentu mi se navali lik na karambolku toliko da me bilo strah da pipnem kočnicu da ga ne bih pozdravljao na zadnjem sjedištu. I preskoči me prvom prilikom. Ja ne znam, ali fakat tim putem je ludost voziti brže nego što sam vozio, ali opet ima ljudi kojima je to sporo.
Karikaturist wrote: ↑02/03/2024 07:50
Benzinska odranije poznata organima gonjenja.
Ali fakat to samo kod nas ima svakih 2 km benzinska i to uglavnom izlazi na ulicu.
O ovom bolidu za bolidom golfa 2 no comment.
To je zato što benzinske posluju u minusu, vlasnici iz svog džepa namiruju gubitke samo da bi građane opdkrbljivali gorivom (vidi temu o cijenama goriva).
citroen xm wrote: ↑02/03/2024 19:50
Ima svega. I sporaća sa autima, a vala i kvalitetnih budala za volanom ovih grdosija.
Ovde bih rekao da je dosta pregledna situacija bez obzira što je puna linija. Ne opravdavam, samo konstatujem.
Danas vozim, pa rekao bih da ne može brže a sigurno, po jednoj zeznutoj dionici. I u jednom momentu mi se navali lik na karambolku toliko da me bilo strah da pipnem kočnicu da ga ne bih pozdravljao na zadnjem sjedištu. I preskoči me prvom prilikom. Ja ne znam, ali fakat tim putem je ludost voziti brže nego što sam vozio, ali opet ima ljudi kojima je to sporo.
Kako rekoh, nekima je sve sporo. Imaš sve više likova koji naprosto ne trpe da iko vozi ispred njih, koliko god brzo taj vozio.
citroen xm wrote: ↑02/03/2024 19:50
Istina. Sada vozim mrvi prosjek naših cesta, ali dok sam vozio statije auto(30 godina) nije bilo vozača koji me nije preticao, bez obzira kako vozim. Kada me pretekne pa uspori na nižu brzinu od moje, zapalio bih i njega i auto kojw vozi.
Athlon64 wrote: ↑02/03/2024 17:45
Zamisli koji moraš biti debil da te cisterna pretiče na punoj liniji.
Evo šta donosi usporavanje sadržaja, sjetim im se familije, u KS i ZDK posebno.
koji debil moras biti da pretices sa cisternom na punoj*
NIje sigurno veći debil od onoga koji vidi da je cisterna brža od njega i neće da propusti saobračaj.
Zači, ako iz suprotnog smjera neko baš kilavo vozi, ja mogu očekivati da neko iza njega izgubi živce, počne ga preticati i zakuca se u mene? Baš divna perspektiva.
citroen xm wrote: ↑03/03/2024 02:00
Istina. Sada vozim mrvi prosjek naših cesta, ali dok sam vozio statije auto(30 godina) nije bilo vozača koji me nije preticao, bez obzira kako vozim. Kada me pretekne pa uspori na nižu brzinu od moje, zapalio bih i njega i auto kojw vozi.
To meni često rade.
Pisao sam prije nekoliko godina: put Doboj-Maglaj, temperatura nekih petnaestak ispod nule, poledica, vozim u koloni sa povećanim odstojanjem (jer - poledica), lik me pretiče pa vidi policiju i koči čim se uklopio. Jasno, sad sam ja u problemu jer on nije mnogo ispred mene, naglo koči a cesta je poleđena.
Last edited by Laplace on 03/03/2024 11:27, edited 1 time in total.
Kojom god brzinom da vozis ako pogledas u retrovizor i vidis da si napravio kolonu iskljuci se neka prodju pa nastavi. A svaki debil sporac nema osjecaj ovo da uradi pa na kraju ga moraju i kamioni preticati.
SpecialOffer wrote: ↑03/03/2024 09:45
Kojom god brzinom da vozis ako pogledas u retrovizor i vidis da si napravio kolonu iskljuci se neka prodju pa nastavi. A svaki debil sporac nema osjecaj ovo da uradi pa na kraju ga moraju i kamioni preticati.
Takvi ne gledaju ni u jedan retrovizor nego ne pomjeraju oci ni lijevo ni desno kad voze
SpecialOffer wrote: ↑03/03/2024 09:45Kojom god brzinom da vozis ako pogledas u retrovizor i vidis da si napravio kolonu iskljuci se neka prodju pa nastavi. A svaki debil sporac nema osjecaj ovo da uradi pa na kraju ga moraju i kamioni preticati.
Zasto ako vozis po ogranicenju, zasto bih se iskljucivao
SpecialOffer wrote: ↑03/03/2024 09:45Kojom god brzinom da vozis ako pogledas u retrovizor i vidis da si napravio kolonu iskljuci se neka prodju pa nastavi. A svaki debil sporac nema osjecaj ovo da uradi pa na kraju ga moraju i kamioni preticati.
Zasto ako vozis po ogranicenju, zasto bih se iskljucivao
Zato sto si napravio kolonu. Usporavas sve. Iskljuci se pa nastavi po svom ogranicenju.