Ja mislim da su odlucili sad baciti Vazduhoplovstvo u sve ili nista jer postoji sansa za "sve".
Kad dodju F16 ta sansa ce postati daleko manja i daleko bolnija.
Ma Kakva obuka nista to prije 2025
Sijece bredli ko kroz puter na 100 metara..strahota, i onda neko za ove masakre kaze ne znaju, ne smiju, ne mogu
Ovo je Lastočkine- Orlivka.
Pogledajte pozadinu ovog snimka. Ovo je veoma blizu Avdiivke? Ako je tako, ukrajinski heroji djeluju blizu Avdiivke. A to znači da fašistički agresor nije napredovao puno od Avdiivke.
"Priroda akcija (Rusa) je drugačija, ali sveukupna strategija ostaje ista: jeben broj pješaštva, pojačan avijacijom, topništvom i tehnikom. Borci 3. jurišne brigade na ovom smjeru stalno su u borbama - ili odbijamo neprijateljske napade ili izvodimo protunapade“, kaže zamjenik zapovjednika Treće jurišne brigade Maksim Žorin.
Daj uozbiljite te se. Prvo da su uspjeli pola ovih oboriti ne bi postigli rekord u broju bacenih bombi.
Jan Jireš, zamjenik ministra obrane Češke Republike, kaže da bi prve isporuke u Ukrajinu u sklopu inicijative, gdje Češka djeluje kao posrednik za kupnju granata iz trećih zemalja, mogle stići za nekoliko tjedana.
Jireš je istaknuo da se niz europskih zemalja pridružio inicijativi. Službenik je odbio reći koje zemlje financiraju kupnju ili čije se zalihe koriste, ali je sugerirao da će ta informacija vjerojatno biti objavljena nakon isporuke granata.
Inicijativa Češke jedan je od načina da "pokažemo da stvarno nešto radimo, a ne da čekamo što će se dogoditi na Kapitolu", dodao je zamjenik čelnika češkog ministarstva obrane
Na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji češki predsjednik Petr Pavel rekao je da je Češka pronašla do 800.000 granata koje bi mogla poslati Ukrajini za nekoliko tjedana, ako dobije sredstva za isporuku.
sa ovakvim razmisljanjem se nikad ne stigne daleko... zrtvovati ljudskost za interese moze biti samo kratkorocno dobro. i svom najboljem prijetelju ces reci da radi sranje ako radi isto. ako mu to ne smijes reci onda nije rijec o prijateljstvu nego podanistvu. sto vodi ka obliku ropstva...apsidejzi wrote: ↑01/03/2024 16:41Nemamo mi konceptualnu sposobnost da to prihvatimo. Meni lik danas prica kako mu je drazi Putin od amerikanaca zbog palestine. Ja njemu objasnim da nas putin jebe danas a da ce sutra biti BiH na redu. Pusti palestinu. Nek se sikira Egipat i Saudija. Preci su. Al ne. Hamas i Fatah danas u Moskvi i rusija valja a amerika ne valja. Ukljucujuci izrael.Hame_ wrote: ↑01/03/2024 14:07Prva monoteističika vjera (vjera u jednog boga) je bila Izraelska i knjiga Tora. Nemam ja nikakve simpatije prema njima, kao ni oni prema meni. Moje je mišljenje da smo nakon katastrofe koju su nam priredile komšije i susjedik (kao jevrejima sada) trebali izabrati stranu. Koju stranu? Pa Američku. Najjaču stranu, da nam žene nikada više niko ne jebe (siluje).apsidejzi wrote: ↑01/03/2024 13:13 Hop hop, IZRAREL salje vojnu pomoc Ukrajini. Rijec je nekom radarskom sistemu i pratecom opremom mada nije specificirano o cemu je rijec. Smijemo li pogadjati da se radi o Iron Dome?
Golemo ako se to ispostavi. Sjetimo se da je Izrael brzo nakon hamasovog napada 7/10 rekao kako ce uciniti sve da Rusija izgubi ovaj rat, kao osvetu za rusku podrsku hamasu. Sjetimo se isto tako da je Moskva ugostila hamas u septembru prosle godine, nekih pola mjeseca prije napada. Ocito je ovo sada pocetak neceg novog u svjetskim tokovima. Mozemo mi pricati sta hocemo, ali danas jevreji upravljaju finansijskim svijetom i ko im se zamjeri, mogao bi imati dugorocnih posljedica. Ako su 4000 godina vrijedno radili na tome da dobiju drzavu i dobili je, ako su 70 godina ganjali njemacke naciste svuda po svijetu i svakog uhvatili za kojeg su saznali... bazirano na iskustvu, rutalji se nece dobro provesti.
Hoću da napišem, ko je taj narod... u stvari evo pitaću AI.
Prema Institutu koji je objavio redovni godišnji izvještaj, trenutno u svijetu živi 14,2 miliona Jevreja. Ova brojka može porasti do 16,5 miliona kada se u tu populaciju ubroje i potomci Jevreja koji se izjašnjavaju kao dijelom Jevreji. Većina Jevreja (6,74 miliona) živi u Izraelu, dok ih još 6,09 miliona boravi u Sjevernoj Americi i 1,07 miliona u Europi. Jevreji su narod koji je raspršen širom vijeta, a njihova vjera, judaizam, čvrsto ih povezuje - Židove.
A moj stav je jednostavan. Zaboli me klinton i za palestinom i za ukrajinom. Rusija nam radi o glavi i njihov neprijatelj je moj prijatelj po interesu. Ne navijam ja za ukrajinu jer ih volim. Svejedno mi je. Da ih je Kazahstan napao bolio bi me klinton isto kao za palestinsko izraelski rat. Ne tice me se.
Ne moram ja volit Izrael. Ne moram voliti Ukrajinu. Ali sta god ucine protiv rusa, hvala im. Bolje oni nego ja. Uzme li putko ukrajinu, Bosne nece biti. Onda nam valja u Palestinu ic![]()
Ukrajina je drugu ratnu zimu prošla bez ijednog nestanka struje i bez korištenja rasporeda isključenja struje, istakao je premijer Denys Shmyhal.
"Druga zima u uvjetima sveobuhvatne invazije je gotova. Prošli smo je bez ijednog zamračenja. Pripreme su odigrale ključnu ulogu. Izgrađena je zaštita elektroenergetskih objekata, stvorena je zaliha rezervne opreme i obnovljeno je 90% okosnica mreže. Zahvaljujući popravcima sustavu je dodano više od 2 GW kapaciteta. Kapacitet za uvoz električne energije iz EU povećan je na 1,7 GW. U prosincu 2023. Ukrajina je konačno postala članica energetske EU i naš energetski sustav u potpunosti je sinkroniziran s europskim. Međunarodni partneri predali su stotine jedinica kritične opreme. U Fondu za potporu energetici prikupljeno je više od 400 milijuna eura. Danas je više od 8,5 milijardi kubičnih metara plina pohranjeno u ukrajinskim podzemnim skladištima. U skladištima ima više od milijun tona ugljena. Moramo samouvjereno završiti ovu sezonu grijanja, a odmah ćemo krenuti s pripremama za sljedeću zimu", rekao je Shmyhal.
EUROPA SE BUDI: Pomoć u zadnji čas: Ukrajini stižu stotine tisuća granata, ključnu ulogu odigrala ekipa iz Praga? Petr Pavel rekao je da bi streljivo moglo biti brzo na putu za UkrajinuČitalac wrote: ↑01/03/2024 21:55 Prva tura granata iz onog paketa od 800 hiljada, u sklopu češke inicijative, mogla bi biti u Ukrajini za par sedmica.
Jan Jireš, zamjenik ministra obrane Češke Republike, kaže da bi prve isporuke u Ukrajinu u sklopu inicijative, gdje Češka djeluje kao posrednik za kupnju granata iz trećih zemalja, mogle stići za nekoliko tjedana.
Jireš je istaknuo da se niz europskih zemalja pridružio inicijativi. Službenik je odbio reći koje zemlje financiraju kupnju ili čije se zalihe koriste, ali je sugerirao da će ta informacija vjerojatno biti objavljena nakon isporuke granata.
Inicijativa Češke jedan je od načina da "pokažemo da stvarno nešto radimo, a ne da čekamo što će se dogoditi na Kapitolu", dodao je zamjenik čelnika češkog ministarstva obrane
Na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji češki predsjednik Petr Pavel rekao je da je Češka pronašla do 800.000 granata koje bi mogla poslati Ukrajini za nekoliko tjedana, ako dobije sredstva za isporuku.
„Vrijeme bi moglo spriječiti ruske okupatore da provedu ofenzivne operacije u smjeru Liman-Kupjansk. Možemo iskoristiti to vrijeme proljetne neprohodnosti za pripremu rezervi i opremanje obrambenih struktura. Na smjeru Kupjansk-Liman evidentirano je ukupno 122.500 okupatora, 1134 tenka, 1933 borbena oklopna vozila, 1096 topničkih sustava i 415 vbr-ova. Broj okupatora je nepromijenjen otprilike od kraja ljeta 2023. godine. Okupatori trpe nenormalne gubitke, ali se broj vojnika ne mijenja zbog brzog popunjavanja iz rezervi. Međutim, te snage nisu dovoljne okupatorima za izvođenje velikih ofenzivnih operacija. Osim toga, stiže proljeće i težak teren. Oprema se neće moći brzo prebacivati, dižu se podzemne vode, počet će i poplave. Imamo vremena da pripremimo naše rezerve i sredstva, da opremimo utvrde", kaže Jevlaš.