BHCluster wrote: ↑27/02/2024 14:55
pemanapemani wrote: ↑27/02/2024 14:38
BHCluster wrote: ↑27/02/2024 14:23

Zato sam i napisao da su ovi iz Nase Stranke vece ljige.
I ja kažem. Ljigavije je koalirati sa SNSD, HDZ i NiP, nego sa SNSD, HDZ, SDA, SDS, PDP, HDZ 1990, SZBiH, NES..., i još Čoviću pustiti Predsjedništvo kada se ti ne možeš kandidovati. Postaviti dedu Peru i Suljagića za kandidate za Predsjedništvo iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda, a onda 2018., napustiti BH blok jer su imali u grubim planovima da kandiduju isto dva kandidata za Predsjedništvo iz FBiH. Pa ih onda optužiti za izdaju i da pogoduju HDZ, a onda na kraju ući u koaliciju sa tim istim uzp HDZ.
Kažem ti, NS treba još kusati puru dugo vremena da bi postali ljigaviji od Komšića. Što se tiče nerada i ubleharenja, tu Komšića niko ne može stići, mislim, do kraja života na planeti Zemlji.

Vidim ja da je tebi stalo. Sve si pogodio osim zakljucka, i pored tog sto si napisao NS-u nije bilo dovoljno pa pa su odlucili istim stopama i ako su sve to gledali i znaju. Medjutim kad im je karakter labilan a fotelja u pitanju.
To ti kažem, gledali Komšića i zaključili šta je dobitna kombinacija.
Ako je Komšić nakon koalicije sa SDS, PDP, SDA, HDZ i puštanja Predsjedništva Čoviću nagurao 250 hiljda glasova.
Onda, nakon koalicije sa SDA, SNSD i HDZ 220 hiljada glasova.
Kako je Komšić perjanica građanske politike i najveći zagovornik građanske države u historiji BiH, rukovodstvo NS skontalo da pokušaju koalirati sa NIP, SNSD i HDZ, kako bi, poput Komšića, rudarski radili na stvaranju građanske BiH.
Dok su se držali principa - ne sa nacionalistima - dobijali u prosjeku 30 hiljada glasova i bili proglašeni plačipičkastom strankom.
Sada samo kopiraju građanina Komšića, jer je on glavna referenca svih političkih snaga koje se bore za građansku državu.