Nista ne zamjeram. Podrzavam i pozivam, ovako javno, da se Oryx ukljuci u brojanje ovih sto su pogledali kartu, da ustanovimo pravo stanje +/- na ovoj temi: Koliko ih je pogledalo kartu, pa onda od toga koliko ih je pogledalo kartu jednostavno, koliko ih je pogledalo kartu komplikovano, da utvrdimo vec jednom sve bitne cinjenice i otklonimo potrebu da se ubuduce jednostavno pogleda karta.kluz franjo wrote: ↑29/02/2024 00:15Neće mi kolega zamjeriti... nadam se.
Ali ovo je tako dobar upis, da moram ponoviti moju podršku i potvrdu.
POGLEDAJTE KARTU!
Ukrajina
- JMGuti
#195651 Re: Ukrajina
Last edited by JMGuti on 29/02/2024 00:21, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#195652 Re: Ukrajina
Cinjenica je da i dalje rujani guraju od avdivke jer nema rezervnog polozaja. Na karti avdivka je vec toliko udesno da izadje sa ekrana
- General War
#195653 Re: Ukrajina
Evo ja gledam, i ne kontam sta hoces reci, nije tacna, da rusi ne napreduju...sta?JMGuti wrote: ↑29/02/2024 00:20Nista ne zamjeram. Podrzavam i pozivam, ovako javno, da se Oryx ukljuci u brojanje ovih sto su pogledali kartu, da ustanovimo pravo stanje +/- na ovoj temi: Koliko ih je pogledalo kartu, pa onda od toga koliko ih je pogledalo kartu jednostavno, koliko ih je pogledalo kartu komplikovano, da utvrdimo vec jednom sve bitne cinjenice i otklonimo potrebu da se ubuduce jednostavno pogleda karta.kluz franjo wrote: ↑29/02/2024 00:15Neće mi kolega zamjeriti... nadam se.
Ali ovo je tako dobar upis, da moram ponoviti moju podršku i potvrdu.
POGLEDAJTE KARTU!
-
kluz franjo
#195654 Re: Ukrajina
Hvala ti na podršci. Znao sam da neće biti jednostavno uvjeriti neke ljude u činjenice, ali kod tebe sam uspio.JMGuti wrote: ↑29/02/2024 00:16Pa da pogledas kartu.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:15Previse filozofiras, sta si u stvari htio reci cheli?JMGuti wrote: ↑29/02/2024 00:13
Daj covjece, pogledaj kartu. Uputi jednostavan, ne komplikovan ili prazan pogled na istu. Ako do sutra svi ne pogledaju kartu, ima se smatrati da je ne smiju pogledati, pa shodno tome covjek valjda vise nece imati potrebu druge uvjeravati da upute jednostavan pogled na kartu.
Ti si pogledao na kartu i shvatio svoje zablude. I OK... razumijem, pretjerano izlaganje ruskoj propagandi je opasno.
Ali konačno sam nekome, jednostavnom preporukom da pogleda na kartu otvorio oči.
Super, možda će i više takvih poput tebe progledati jednostavnim suaočavanjem sa činjenicama.
Zato da ponovim tvoju preporuku.
"POGLEDAJ KARTU!"
-
sumirprimus
#195655 Re: Ukrajina
Wtf jel jedini ja ne kontam ovu dvojicu?
- General War
#195656 Re: Ukrajina
..koliko sam cuo, ima nekakva rijeka u pozadini i tu se ukrainci ukopavajusumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:21 Cinjenica je da i dalje rujani guraju od avdivke jer nema rezervnog polozaja. Na karti avdivka je vec toliko udesno da izadje sa ekrana
-
sumirprimus
#195657 Re: Ukrajina
Al pogledaj kartuGeneral War wrote: ↑29/02/2024 00:25..koliko sam cuo, ima nekakva rijeka u pozadini i tu se ukrainci ukopavajusumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:21 Cinjenica je da i dalje rujani guraju od avdivke jer nema rezervnog polozaja. Na karti avdivka je vec toliko udesno da izadje sa ekrana
- JMGuti
#195658 Re: Ukrajina
Hvala tebi sto mi odajes priznanje za trud da i drugima otvorim oci. Jer kako drukcije da pogledaju kartu nego otvorenih ociju.kluz franjo wrote: ↑29/02/2024 00:24 Hvala ti na podršci. Znao sam da neće biti jednostavno uvjeriti neke ljude u činjenice, ali kod tebe sam uspio.
Ti si pogledao na kartu i shvatio svoje zablude. I OK... razumijem, pretjerano izlaganje ruskoj propagandi je opasno.
Ali konačno sam nekome, jednostavnom preporukom da pogleda na kartu otvorio oči.
Super, možda će i više takvih poput tebe progledati jednostavnim suaočavanjem sa činjenicama.
"POGLEDAJ KARTU!"
-
sumirprimus
#195659 Re: Ukrajina
Iskreno ko te care pita, srnje je svakako.
Nisi doobrovoljac, izvuko se 2 godine, jebga red je i na tebe, mobilisalo te, hudo musko rat je wtf.
-
kluz franjo
#195660 Re: Ukrajina
JMGuti wrote: ↑29/02/2024 00:29Hvala tebi sto mi odajes priznanje za trud da i drugima otvorim oci. Jer kako drukcije da pogledaju kartu nego otvorenih ociju.kluz franjo wrote: ↑29/02/2024 00:24 Hvala ti na podršci. Znao sam da neće biti jednostavno uvjeriti neke ljude u činjenice, ali kod tebe sam uspio.
"POGLEDAJ KARTU!"
-
sumirprimus
#195661 Re: Ukrajina
Najcudnija rasprava teme 
- General War
#195662 Re: Ukrajina
vec napisao, sve kontam hoce li kakav duh ili cuna izletit iz kartesumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:26Al pogledaj kartuGeneral War wrote: ↑29/02/2024 00:25..koliko sam cuo, ima nekakva rijeka u pozadini i tu se ukrainci ukopavajusumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:21 Cinjenica je da i dalje rujani guraju od avdivke jer nema rezervnog polozaja. Na karti avdivka je vec toliko udesno da izadje sa ekranajel ti kontas?
- General War
#195663 Re: Ukrajina
skoro godinu kasne, makar sest mjeseci...cim je Putin regrutovao 350 hiljada ukrainci su morali 500 hiljada, do sad bi nadosli kada je bilo povoljno vrijeme.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:30
Nisi doobrovoljac, izvuko se 2 godine, jebga red je i na tebe, mobilisalo te, hudo musko rat je wtf.
- Čitalac
#195664 Re: Ukrajina
Inače, ovo je vrlo zanimljivo istraživanje. Najviše ispitanika, dakle onih koji bi trebalo da budu mobilisani u bliskoj budućnosti, kao najveću smetnju Oružanim snagama vidi korupciju u ministarstvu odbrane a ne manjak oružja i municije.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:30
Na pitanje kako će se situacija na fronti promijeniti u sljedećih šest mjeseci, ispitanici pokazuju visoku razinu neizvjesnosti. Iako je većina sklona oprezno optimističnoj procjeni trenutne situacije, 23% ispitanika nije moglo zauzeti jasan stav o budućnosti. 36% vjeruje da će se situacija donekle ili značajno poboljšati, 20% - donekle ili značajno pogoršati, 21% - da se ništa neće promijeniti.
Prema ispitanicima, na učinkovitost Oružanih snaga Ukrajine ove godine negativno će utjecati korupcija u Ministarstvu obrane (46,2%), nedostatak oružja i streljiva (35,7%), umor javnosti od rata (29% ) i smanjena vojna pomoć partnera (22,3%).
-
kluz franjo
#195665 Re: Ukrajina
Nego @Bloo imam jedno praktično i konkretno pitanje.
Koliko mi je poznato, ne postoji u BiH krivična odredba, koja zabranjuje četaljstvo ili podržavanje i/ili promovisanje istog. (nažalost).
E sada, ako je četaljstvo zakonski NEkažnjivo, te se kao takvo može i nakažnjivo promovisati, smije li se isto po pravilima foruma barem nekažnjivo na isto ukazati?
Da pojednostavim.
Ako četalj zakonski smije biti četalj, pa i na forumu, smijem li ja barem na forumu i argumentovano ukazati da je četalj?
PS: Za ovaj upit je potpuno irelevantno to što se isti, i pored zakonske slobode stidi priznati da je to što jeste.
EDIT: Ja bih to naravno činio uz puni disiclaimer: "Uvažavajući činjenicu da četaljstvo nije označeno kao kažnjivo BiH zakonima, tako se i ova moja, argumentovana kvalifikacija ne može smatrati kažnjivom, po bilo kojem osnovu."
Koliko mi je poznato, ne postoji u BiH krivična odredba, koja zabranjuje četaljstvo ili podržavanje i/ili promovisanje istog. (nažalost).
E sada, ako je četaljstvo zakonski NEkažnjivo, te se kao takvo može i nakažnjivo promovisati, smije li se isto po pravilima foruma barem nekažnjivo na isto ukazati?
Da pojednostavim.
Ako četalj zakonski smije biti četalj, pa i na forumu, smijem li ja barem na forumu i argumentovano ukazati da je četalj?
PS: Za ovaj upit je potpuno irelevantno to što se isti, i pored zakonske slobode stidi priznati da je to što jeste.
EDIT: Ja bih to naravno činio uz puni disiclaimer: "Uvažavajući činjenicu da četaljstvo nije označeno kao kažnjivo BiH zakonima, tako se i ova moja, argumentovana kvalifikacija ne može smatrati kažnjivom, po bilo kojem osnovu."
Last edited by kluz franjo on 29/02/2024 01:03, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#195666 Re: Ukrajina
Ma kad podvuces refu kasne 45 dana, sad nafataj omladine bez price, life sucks rat jos vise, i 45 dana obuke i pravac linija. Postedi ove glavne jedinice linije i cuvaj ih za vaznije stvari i bice odma boljeGeneral War wrote: ↑29/02/2024 00:41skoro godinu kasne, makar sest mjeseci...cim je Putin regrutovao 350 hiljada ukrainci su morali 500 hiljada, do sad bi nadosli kada je bilo povoljno vrijeme.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:30
-
sumirprimus
#195667 Re: Ukrajina
To u miru, iskazes nezadovoljstvo i sve pet, razglabas o nepravdama, ovako dodje koverta , nema price, obuka. I linijaČitalac wrote: ↑29/02/2024 00:45Inače, ovo je vrlo zanimljivo istraživanje. Najviše ispitanika, dakle onih koji bi trebalo da budu mobilisani u bliskoj budućnosti, kao najveću smetnju Oružanim snagama vidi korupciju u ministarstvu odbrane a ne manjak oružja i municije.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:30
Na pitanje kako će se situacija na fronti promijeniti u sljedećih šest mjeseci, ispitanici pokazuju visoku razinu neizvjesnosti. Iako je većina sklona oprezno optimističnoj procjeni trenutne situacije, 23% ispitanika nije moglo zauzeti jasan stav o budućnosti. 36% vjeruje da će se situacija donekle ili značajno poboljšati, 20% - donekle ili značajno pogoršati, 21% - da se ništa neće promijeniti.
Prema ispitanicima, na učinkovitost Oružanih snaga Ukrajine ove godine negativno će utjecati korupcija u Ministarstvu obrane (46,2%), nedostatak oružja i streljiva (35,7%), umor javnosti od rata (29% ) i smanjena vojna pomoć partnera (22,3%).
- General War
#195668 Re: Ukrajina
Pa to sto i pohvatajju, moraju popunit ove brigade sto su fasovale...nije stvar u odbrani vec da imas dovoljno kad treba da popune i zamjene jedinice..sve ostalo je krpljenje na vrat na nos, sto opet kosta u gubitcima...i najvise mi nije jasno sto u jeku borbi mjenjanju Glavno komandujuceg.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:53Ma kad podvuces refu kasne 45 dana, sad nafataj omladine bez price, life sucks rat jos vise, i 45 dana obuke i pravac linija. Postedi ove glavne jedinice linije i cuvaj ih za vaznije stvari i bice odma boljeGeneral War wrote: ↑29/02/2024 00:41skoro godinu kasne, makar sest mjeseci...cim je Putin regrutovao 350 hiljada ukrainci su morali 500 hiljada, do sad bi nadosli kada je bilo povoljno vrijeme.sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 00:30
-
sumirprimus
#195669 Re: Ukrajina
Gubicima. Bez t
I to 45 dana , za linije . I islo bi to ko po loju..
Neko mora preuzet krivnju, nece zeleni
I to 45 dana , za linije . I islo bi to ko po loju..
Neko mora preuzet krivnju, nece zeleni
-
sumirprimus
#195670 Re: Ukrajina
Sad sam uvjeren da je za nas najvazniji trenutal bio titovo ne staljinu, i tu smo se odmakli od istoka.
Ipak nedovojno za zapada, ali ipak dalje od istoka
Ipak nedovojno za zapada, ali ipak dalje od istoka
- General War
#195671 Re: Ukrajina
Pa ne znam bas:sumirprimus wrote: ↑29/02/2024 01:08 Sad sam uvjeren da je za nas najvazniji trenutal bio titovo ne staljinu, i tu smo se odmakli od istoka.
Ipak nedovojno za zapada, ali ipak dalje od istoka![]()
a. Ta drzava ne postoji
b.odmakli se od isoka ali sad se priblizili prema bliskom istoku 50% a druga polovina nikad bliza tom istoku
c.Albanija je u NATO a mi nismo da ne pominjem druge zemelje koje su rekle staljinu Da ali i NATO u..a mi nigdje.
d.najebali smo...kako god.
-
sumirprimus
#195672 Re: Ukrajina
A ne guraj me ka bliskom istoku opet, taman sam doso iz banovica

- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#195673 Re: Ukrajina
Kako sam skontao, ista ima doista dobre živce trpeći nas.kluz franjo wrote: ↑29/02/2024 00:49 Nego @Bloo imam jedno praktično i konkretno pitanje.
SpoilerShowKoliko mi je poznato, ne postoji u BiH krivična odredba, koja zabranjuje četaljstvo ili podržavanje i/ili promovisanje istog. (nažalost).
Da pojednostavim.
Uglavnom, ni ti nisi u vinklo
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#195674 Re: Ukrajina

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson
Čak je i Ukrajina - niti članica NATO-a niti službeni američki saveznik - poslala kontingent koji je proveo 14 godina u Afganistanu. Mali broj ukrajinskih vojnika nije odletio kući sve dok SAD nisu objavile da odlaze, a čak ni to nije bio kraj pomoći koju je Ukrajina pružila Afganistanu. Nakon povlačenja SAD-a, 2021., Ukrajina je bila jedna od rijetkih zemalja voljnih letjeti u misijama spašavanja kako bi izvukla one za koje se smatra da su izloženi visokom riziku od talibana.
Sada Ukrajina poziva na očajnički potrebnu pomoć u času kada je sudbina demokratije i stabilnost svijeta dovedena u pitanje. Ono što je SAD potrošio u Afganistanu uvelike premašuje ono što je SAD pružio Ukrajini u njezinoj borbi protiv druge najjače vojske svijeta, ali posljedice ovog rata puno su važnije.
*Koji kurac ovo Amerikanci rade!?
A izvor? Nema više linka na izvor jer Forum ne dozvoljava da se navede izvor.
- Hame_
#195675 Re: Ukrajina
Švedska se konačno pridružila NATO-u nakon što je mađarska vlada odobrila njihov zahtjev. Francuski predsjednik Macron održao je obrambeni summit u Parizu i naglasio važnost da Europljani naprave svoje vlastite sigurnosne planove neovisne o Sjedinjenim Državama. Kongres će ponovno zasjedati ovaj tjedan, a proces razrješnice za glasanje o vojnoj pomoći Ukrajini trebao bi početi uskoro.