Ja sam jednom gledao test miele klasicni i dyson stapni.sabanss wrote: ↑08/02/2024 11:19Bukvalno se uspoređuje usisivač od 1100+ KM i ovi mali kućni od 300 ili možda čak i manje.Naslovnica wrote: ↑25/01/2024 13:12 Uglavnom, ja sam kontao nešto haman-zaman, moram imati štapni (još po mogućnosti neki Dyson od 2k KM), bez štapnog usisavanje nema smisla.
Međutim, ništa vala specijalno, dapače.
Sve navedeno osim baterije se ima i na boljim "normalnim" usisivačima. Plus stvar koju štapni nema je crijevo sa kistom za ormare, police i slično. Mislim ima kist nastavak i štapni ali nije fleksibilno, pogotovo kad držiš čitav glomazni uređaj u ruci.
Dyson je imao prednost na testu zbog baterije,s druge strane baterija ne traje dugo pa nekom dodje i mana.........imao je dosta nastavaka,mozda sto je miele bio neki najobicniji,i nema kese za razliku od miele.
Ostalo je uglavnom bilo na strani miele najobicnijeg,iako je dyson daleko skuplji.A nama je i miele skup
I meni se cini da je ovo neki trend pomama za stapnim.Na kraju to je samo usisivac