sikstinajn wrote: ↑24/02/2024 22:50 kipar je trening.
gotovi smo.
nama je stari sistem bez euroligaških igrača odgovarao jer mi imamo samo jednog euroligaškogi grača.
eeeeeeeeeeeeeee da imamo
nemamo ni eurocup igrča koliko ja znam
Moderators: Charuga, Tomahawk11
sikstinajn wrote: ↑24/02/2024 22:50 kipar je trening.
gotovi smo.
nama je stari sistem bez euroligaških igrača odgovarao jer mi imamo samo jednog euroligaškogi grača.
eeeeeeeeeeeeeee da imamo
Ne znam odakle ti ovo za Kamenjasa jedino ako nisi gledao utakmicu kad smo ih dobili u Skenderiji. Musa ovakvu utakmicu moze odigrati ako treba i 40 minuta jer on je spreman do bola i zeljan da igra do krajnjih mogucnosti.Markus Loncar ima visinu i masu da se suprostavi Poireru i Lesoru pod kosem.swanfilter wrote: ↑24/02/2024 23:14 I onu zadnju ni promil ih nije ocekivalo da ce pobijediti. Pa se desi. Mada su sanse nikakve.
Kad vec gubimo, neka bude sa manjom razlikom od Hrvata.
Francuzi sutiraju kao i mi, vehto. Pod kosem imaju Poriera i to im je bas prednost. Visinom i kvalitetom. A i Kamenjas mi je nekako podvijenog repa karakter za suprostaviti se. Ubacio bih onog balvana Sejfica da Poriera izlakta dobro.
Da je Gegic u formi sa Eurobasketa, kao i Atic da sta igra, mogli bi se potuci. Al se ne zna ko je ocajniji.
Bekir Aziz bi morao koji minut ubaciti onog Arslanagica jer je play, ako nista drugo. Kako mozes trositi Musu i Atica cijelu utakmicu. Bez obzira kakav ovaj bio.
I da budu egal, kada bude najpotrebnije, Musa vise nece moci.
Penava trojke ko kap. Bas zbog tog suta mu treba dati vise minuta.
Od Alibegovica ocekujem malo vise hrabrosti. A i on zna trojke pogađati.
Mislim da nas nece rasuti uprkos ocekivanjima. Jos kada bi ih na guzove uzeli, pa da Hrvati kontaju sta ce i kako ce.
Ja uvijek optimista ...
Tada je ulazio sa klupe. Neka me demantira i odigra kako zna ponekad, ja najsretniji.hrasno38 wrote: ↑24/02/2024 23:46Ne znam odakle ti ovo za Kamenjasa jedino ako nisi gledao utakmicu kad smo ih dobili u Skenderiji. Musa ovakvu utakmicu moze odigrati ako treba i 40 minuta jer on je spreman do bola i zeljan da igra do krajnjih mogucnosti.Markus Loncar ima visinu i masu da se suprostavi Poireru i Lesoru pod kosem.swanfilter wrote: ↑24/02/2024 23:14 I onu zadnju ni promil ih nije ocekivalo da ce pobijediti. Pa se desi. Mada su sanse nikakve.
Francuzi sutiraju kao i mi, vehto. Pod kosem imaju Poriera i to im je bas prednost. Visinom i kvalitetom. A i Kamenjas mi je nekako podvijenog repa karakter za suprostaviti se. Ubacio bih onog balvana Sejfica da Poriera izlakta dobro.
Da je Gegic u formi sa Eurobasketa, kao i Atic da sta igra, mogli bi se potuci. Al se ne zna ko je ocajniji.
Bekir Aziz bi morao koji minut ubaciti onog Arslanagica jer je play, ako nista drugo. Kako mozes trositi Musu i Atica cijelu utakmicu. Bez obzira kakav ovaj bio.
Mislim da nas nece rasuti uprkos ocekivanjima. Jos kada bi ih na guzove uzeli, pa da Hrvati kontaju sta ce i kako ce.
Ja uvijek optimista ...
Uz dužno poštovanje Kipru, ali ipak je ono ekipa ispod bilo kakve konkurencije. Ljudi amaterske greške prave, greške u vođenju lopte, jedva do obruča dobacuju na pojedinim završavanjima.hrasno38 wrote: ↑24/02/2024 22:41Da se razumijemo u danasnje vrijeme u zavrsnim kvalifikacijama ni jednu reprezentaciju u godtima nije lako dobiti 33 razlike tako da nije potrebna euforija ali isto tako treba postovati svaku pobjedu
Ma svakako da se Francuska može dobiti, ali ne treba bježati od realne prognoze da je poraz prije za očekivati nego pobjeda.hrasno38 wrote: ↑24/02/2024 22:48Po onom sto se moglo vidjeti u utakmici Francuske i Hrvatske ni jedna reprezentacija nije ni blizu realnog kvaliteta koje i trebaale da imaju. Francuska se i te kako moze pobjediti u tuzlanskom grotlu naravno ako se poslozi dosta toga i ako prije svih Atic i Gegic odigraju puno bolje nego protiv Kipra. Opet ce biti naravno kljucan Musa a ovdje ga Bekir nece sigurno sputavati da trpa koliko god moze i Kamenjas koji se mora potuci sa Poirerom. Yabusele cini mi se je poprilicno van suterske forme tako da ova Fraancuska se moze pobjediti na misice i te kako.
Vidi imamo mi na skoku i Penavu i Lazica ali i Atica, Vrabca...pa i Musu...sve sto igraci koji na utakmicama nevidiljivvo skupljaju skokove ali fizicki i skakacki Kamenjas po meni jedini moze parirati Poireru. Loncar je visok 2.10 i to je vise nego dovolajn argument da moze zatvoriti reket. Ne bi nama trebao toliko problem biti skok nama ce biti problem organizacija igre ako Gegic i Atic budu igrali kao protiv Kipra.swanfilter wrote: ↑25/02/2024 00:09Tada je ulazio sa klupe. Neka me demantira i odigra kako zna ponekad, ja najsretniji.hrasno38 wrote: ↑24/02/2024 23:46Ne znam odakle ti ovo za Kamenjasa jedino ako nisi gledao utakmicu kad smo ih dobili u Skenderiji. Musa ovakvu utakmicu moze odigrati ako treba i 40 minuta jer on je spreman do bola i zeljan da igra do krajnjih mogucnosti.Markus Loncar ima visinu i masu da se suprostavi Poireru i Lesoru pod kosem.swanfilter wrote: ↑24/02/2024 23:14 I onu zadnju ni promil ih nije ocekivalo da ce pobijediti. Pa se desi. Mada su sanse nikakve.
Ja uvijek optimista ...
Moze Musa, al je usamljen. Nabice on kako god 15, pa i vise mozda, al vise ga volim vidjeti razigranog nego silnog. Jer od njega ce zavisiti i ostali, a on zna zajuniti i previse, pa odose svi u bunar ...
Loncar igra u Saudiji i tu se prica za mene zavrsava. Daj boze da barem skokom pridonese, al ja vidim 3 faula u 5 minuta igre. Isto vrijedi za Sejfica. Mada si u pravu, prije bih njega koristio nego Sejfica ...
canvra888 wrote: ↑25/02/2024 20:11 ...ili je to prije dokaz da to nije ni ovlaž Njemačke koja je osvojila SP. Bukvalno nijedan igrač sa onog rostera sa svjetskog nije igrao večerašnju utakmicu, samo je trener isti tim dvjema ekipama.
Dobili smo i mi Grčku u sličnim okolnostima 15 razlike prije par godina. Klinac bi tako bilo da su Grci i približno punog sastava bili.
Nisu ni kod nas igrali trojica iz prve petorke a kod Kipra su igrali svi koji igraju. Mi smo strasno daroviti da umanjujemo vlastite uspjehe i da trazimo 1001 razlog za to umanjivanje. Njemacka je zemlja sa 80 miliona stanovnika i u kojoj vjerovatno ima kosarkasa koliko u nasoj stanovnika. Njemacka ima dva kluba u EL i sigurno su igrali svi igraci iz tih klubova koji su naravno pozvani. I ovo je iznenadjenje svugdje samo nije na Klix forumu.canvra888 wrote: ↑25/02/2024 20:11 ...ili je to prije dokaz da to nije ni ovlaž Njemačke koja je osvojila SP. Bukvalno nijedan igrač sa onog rostera sa svjetskog nije igrao večerašnju utakmicu, samo je trener isti tim dvjema ekipama.
Dobili smo i mi Grčku u sličnim okolnostima 15 razlike prije par godina. Klinac bi tako bilo da su Grci i približno punog sastava bili.
velesila jugoistočne evrope,rekli bi čitajući nečije rečenice
Kipar se nikad u historiji nije kvalifikovao na EB i pitanje je da li bi ikad u budućnosti da im nije poklonjen ovaj. Ako protiv takvih protivnika trebamo isticati da nismo bili u punom sastavu, onda ne znam. Takvu ekipu bismo mi trebali dobijati i sa samim B sastavom. Što se tiče te utakmice protiv Kipra, zaboraviti što prije da se desila i fokusirati samo na greške u njoj kako bi se iste svele na minimum protiv Francuske.hrasno38 wrote: ↑25/02/2024 20:52Nisu ni kod nas igrali trojica iz prve petorke a kod Kipra su igrali svi koji igraju. Mi smo strasno daroviti da umanjujemo vlastite uspjehe i da trazimo 1001 razlog za to umanjivanje. Njemacka je zemlja sa 80 miliona stanovnika i u kojoj vjerovatno ima kosarkasa koliko u nasoj stanovnika. Njemacka ima dva kluba u EL i sigurno su igrali svi igraci iz tih klubova koji su naravno pozvani. I ovo je iznenadjenje svugdje samo nije na Klix forumu.canvra888 wrote: ↑25/02/2024 20:11 ...ili je to prije dokaz da to nije ni ovlaž Njemačke koja je osvojila SP. Bukvalno nijedan igrač sa onog rostera sa svjetskog nije igrao večerašnju utakmicu, samo je trener isti tim dvjema ekipama.