PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- BAN___KAI
#28526 Re: PC gamerske konfiguracije
joj brate ovo je genijalno. Uspio sam povezati i odmah loada sve u dobroj kvaliteti. Trebam jos samo skontati kako da namjestim plugins da streama 4k 
-
Bosnian Dragon1
#28527 Re: PC gamerske konfiguracije
pretpostavljao sam na pocetku da mi moglo biti do codeca, probaj skinuti AVI codec, imas na microsoft store, free je i automatski se instalira pa probaj onda opet pustiti.
A druga varijanta je ako ne upali sa AVI codecom , ima program zove se AVIcode , skenira ti video fajl i kaze ti u kojem je codecu taj fajl napravljen i ako ti fali taj codec ponudi ti opciju da skines taj codec koji treba bas za taj fajl .
link programa, valjda smijem ovde postaviti nije torent : https://avicodec.en.softonic.com/?ex=RAMP-1768.3
eto probaj prvo opciju 1 , skini avi codec sa microsoft store, ako ne upali odradi ovako sa AVIcode programom pa javi.
- BAN___KAI
#28528 Re: PC gamerske konfiguracije
Mobitel ti služi za management strem.ioAverus wrote: ↑21/02/2024 14:33Evo sad sam pokusao i kad sam klikno install preko TV ono detektuje samo mobitel. Zar ne bi trebao da bude odvojen TV i mobitel? a pokusao instalirao steamlink na tvu i ono ga nekako poveze na mob ali nista na tvBAN___KAI wrote: ↑21/02/2024 13:33SpoilerShowAverus wrote: ↑21/02/2024 12:40
Strem.io
Instaliraš na smart tv i na mobitel, nabaciš prave plugine i streama ti direktno sa torrenta (ima i drugih opcija, ja sam sebi ovako namjestio)
Samo se zna desiti da stariji filmovi nemaju dovoljno seedera, pa tu i tamo malo štopne
Podržava i 4K formate
Za youtube - Smart tube![]()
Morat cu probati i taj Pi Hole. Hvala dragon![]()
Sa mobitela instaliraš plugine i loguješ se itd., a onda samo synca na tv i imaš sve spremno.
Pogledaj, mislim da imaš baš ovdje na forumu objašnjeno fino kako da sve podesiš i instaliraš. Nećeš se pokajati.
[/quote]
brate treba mi pomoc. Ubih se trazeci kako da rijesim problem jer mi kasni zvuk dok gledam stvari. Negdje svuk negdje subtitles. Instalirao bruku drugih playera ali kad ih namjestim on
- Averus
#28529 Re: PC gamerske konfiguracije
Kakav ti je net?
Odakle vučeš source?
Kod mene su podešeni torrentio, cinetorrent, fmovies i još neki, a za subtitles opensubtitles i community opensubtitles - iako rijetko koristim titlove uopste.
Evo ti i add-ons (community powered) stranica, pa se zarovi: https://stremio-addons.netlify.app/
-
Tabijat
#28530 Re: PC gamerske konfiguracije
Hvala dragoneBosnian Dragon1 wrote: ↑21/02/2024 18:45pretpostavljao sam na pocetku da mi moglo biti do codeca, probaj skinuti AVI codec, imas na microsoft store, free je i automatski se instalira pa probaj onda opet pustiti.
A druga varijanta je ako ne upali sa AVI codecom , ima program zove se AVIcode , skenira ti video fajl i kaze ti u kojem je codecu taj fajl napravljen i ako ti fali taj codec ponudi ti opciju da skines taj codec koji treba bas za taj fajl .
link programa, valjda smijem ovde postaviti nije torent : https://avicodec.en.softonic.com/?ex=RAMP-1768.3
eto probaj prvo opciju 1 , skini avi codec sa microsoft store, ako ne upali odradi ovako sa AVIcode programom pa javi.
- BAN___KAI
#28531 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo sad konacno radi ali bez mobitela. Instalirao sam na tv preko EONa i odmah se instalirao dok nije mogao uopste preko TVa playstora.Averus wrote: ↑21/02/2024 20:59Kakav ti je net?
Odakle vučeš source?
Kod mene su podešeni torrentio, cinetorrent, fmovies i još neki, a za subtitles opensubtitles i community opensubtitles - iako rijetko koristim titlove uopste.
Evo ti i add-ons (community powered) stranica, pa se zarovi: https://stremio-addons.netlify.app/
Sad mi odmah ucita film sa titlovima i nikako ne kasni
Izgleda da kasni kad se radi cast preko mobitela na tv.
Hvala ti brate
- Averus
#28532 Re: PC gamerske konfiguracije
UživajBAN___KAI wrote: ↑21/02/2024 22:42Evo sad konacno radi ali bez mobitela. Instalirao sam na tv preko EONa i odmah se instalirao dok nije mogao uopste preko TVa playstora.SpoilerShowAverus wrote: ↑21/02/2024 20:59Kakav ti je net?
Odakle vučeš source?
Sad mi odmah ucita film sa titlovima i nikako ne kasni![]()
Izgleda da kasni kad se radi cast preko mobitela na tv.
Hvala ti brate
-
Bosnian Dragon1
#28533 Re: PC gamerske konfiguracije
je li uspjelo ista ?Tabijat wrote: ↑21/02/2024 21:29Hvala dragoneBosnian Dragon1 wrote: ↑21/02/2024 18:45pretpostavljao sam na pocetku da mi moglo biti do codeca, probaj skinuti AVI codec, imas na microsoft store, free je i automatski se instalira pa probaj onda opet pustiti.
eto probaj prvo opciju 1 , skini avi codec sa microsoft store, ako ne upali odradi ovako sa AVIcode programom pa javi.![]()
- ferratilis
#28534 Re: PC gamerske konfiguracije
Mozda ce nekog zanimati 
https://olx.ba/artikal/59117925

https://olx.ba/artikal/59117925

-
oXavier
#28535 Re: PC gamerske konfiguracije
Pozdrav ekipa.
Došlo je vrijeme za upgrade konfiguracije, te sam na prazničnim sniženjima uspio kupiti neke manje komponente na inostranim siteovima.
Trenutno imam procesor Ryzen 7 5700X (bez hladnjaka), RAM Kingston FURY Beast 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz i Samsung 1TB 980 PRO M.2 SSD, i od stare konfiguracije ću zadržati periferiju, dva HDD-a i SSD za storage.
Ono što mi još treba su kućište, matična, grafička, cooler i napajanje.
Mislio sam uzeti komponente kod @mickey84, i to Rx 6750 XT, matičnu Asus Prime B550M-A Wi-Fi 6 AX AM4 (bitno mi je da ima wifi i blutooth da ne koristim adaptere kao dosad), cooler Be Quiet! Pure Rock Slim 2 (po recenzijama ima solidne karakteristike), neko budget kućište tipa MS Armor V320, još nisam siguran za napajanje koje je dovoljno za ovu komponente, i druge dijelove po potrebi ventilatore i slično ako nisam nešto zaboravio. S obzirom da nisam neki pretjerani poznavaoc hardvera otvoren sam za prijedloge od @mickey84 i ostalih i za neku drugu kombinaciju komponenti. Budžet je do 1500 KM. RGB i ostale šminke me ne zanimaju
Tek sad vidim da sam propustio akciju i da je poskupila grafička, nadam se da će biti neki forumski popust da se uklopim u budžet 
Došlo je vrijeme za upgrade konfiguracije, te sam na prazničnim sniženjima uspio kupiti neke manje komponente na inostranim siteovima.
Trenutno imam procesor Ryzen 7 5700X (bez hladnjaka), RAM Kingston FURY Beast 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz i Samsung 1TB 980 PRO M.2 SSD, i od stare konfiguracije ću zadržati periferiju, dva HDD-a i SSD za storage.
Mislio sam uzeti komponente kod @mickey84, i to Rx 6750 XT, matičnu Asus Prime B550M-A Wi-Fi 6 AX AM4 (bitno mi je da ima wifi i blutooth da ne koristim adaptere kao dosad), cooler Be Quiet! Pure Rock Slim 2 (po recenzijama ima solidne karakteristike), neko budget kućište tipa MS Armor V320, još nisam siguran za napajanje koje je dovoljno za ovu komponente, i druge dijelove po potrebi ventilatore i slično ako nisam nešto zaboravio. S obzirom da nisam neki pretjerani poznavaoc hardvera otvoren sam za prijedloge od @mickey84 i ostalih i za neku drugu kombinaciju komponenti. Budžet je do 1500 KM. RGB i ostale šminke me ne zanimaju
- VladaFBiH
#28536 Re: PC gamerske konfiguracije
evo ti jedno OLX pitanjeoXavier wrote: ↑23/02/2024 00:21 Pozdrav ekipa.
Mislio sam uzeti komponente kod @mickey84, i to Rx 6750 XT, matičnu Asus Prime B550M-A Wi-Fi 6 AX AM4 (bitno mi je da ima wifi i blutooth da ne koristim adaptere kao dosad), cooler Be Quiet! Pure Rock Slim 2 (po recenzijama ima solidne karakteristike), neko budget kućište tipa MS Armor V320, još nisam siguran za napajanje koje je dovoljno za ovu komponente, i druge dijelove po potrebi ventilatore i slično ako nisam nešto zaboravio. S obzirom da nisam neki pretjerani poznavaoc hardvera otvoren sam za prijedloge od @mickey84 i ostalih i za neku drugu kombinaciju komponenti. Budžet je do 1500 KM. RGB i ostale šminke me ne zanimajuTek sad vidim da sam propustio akciju i da je poskupila grafička, nadam se da će biti neki forumski popust da se uklopim u budžet
![]()
meni je mrsko da se zezam s tim pa tražim nekoga da mu doplatim (pa i preplatim) samo da se ne zajebajem s OLX-om
-
mickey84
#28537 Re: PC gamerske konfiguracije
@ferratilis
Dobra cijena za 5700 XT, pretpostavljam da si je vec prodao za mining
.
@oXavier
6750 XT je i dalje best raw performance kartica u rangu 800-900KM. A i obnovljena je akcija.
Cooler i ploca su dobri izbori u svojim cjenovnim rangovima.
Za napajanje, npr Seasonic G12 GC 650W Gold, kuciste po izboru.
Dobra cijena za 5700 XT, pretpostavljam da si je vec prodao za mining
@oXavier
6750 XT je i dalje best raw performance kartica u rangu 800-900KM. A i obnovljena je akcija.
Cooler i ploca su dobri izbori u svojim cjenovnim rangovima.
Za napajanje, npr Seasonic G12 GC 650W Gold, kuciste po izboru.
- BAN___KAI
#28538 Re: PC gamerske konfiguracije
Brate jel tebi ikad stopa kad streamas direkto i preko torrenta? Ne znam jel se meni cini ali kad zena koristi discord citav internet usporiAverus wrote: ↑21/02/2024 20:59Kakav ti je net?
Odakle vučeš source?
Jucer normala svaki 4K ucita a sad ne moze ni 1080p.
A i neke epizode nema ni jedan besplatan stream
-
Sehro
#28539 Re: PC gamerske konfiguracije
Upravo naručio: https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-5600-6x-3-50GHz-So-AM4-BOX_1447836.html
Ako imate kakve rodbine u Njemačkoj navalite
Ako imate kakve rodbine u Njemačkoj navalite
- Averus
- BAN___KAI
#28541 Re: PC gamerske konfiguracije
Telemach brate placam onaj od 65km. Maloprije testirao na speed test internet i imam 250mps, ali na postavkama neta na tv-u vidim samo 54mps po sekundi ako se ne varam.
Kad kliknem na opcije dok gledam film tamo pise 4 mps
Tv mi ide preko wifi a ne preko kabla koliko vidim i ne vidim 2 razlicite mreze za normalnu i 5g vezu
-
oXavier
#28542 Re: PC gamerske konfiguracije
Hvala na ponudi, međutim nisam zainteresovan. Možda se nisam dobro izrazio, kupio sam nove procesor, SSD i RAM kao dio nove konfiguracije, a od stare uzimam periferiju i diskove, tako da nemam namjeru prodavati procesor.
@mickey84 Hvala, javim ti se na pp.
-
kenny771
#28543 Re: PC gamerske konfiguracije
Oba xbox joysticka su mi krenula driftat, prošle sedmice je to već otišlo na "neupotrebljiv" nivo. Zna li neko za neki servis u bosni ? Na olxu i googlu ne mogu ništa naći.
Uzeo sam i 2 8bitdo ultimate kontrolera ali sam otkrio da mi ne rade ako su istom USB HUBu odnosno ako su spojeni jedan pored drugog. 8bitkontroleri inače za svaki kontroler ima poseban adapter odnosno 1 adaapter = 1 joystick. Ovi od xboxa su mi bili perfektni dok nisu krenuli driftat -.-'
I da nemam baš opciju da ih spojim direktno na pc jer mi ide USB kablo kroz zid pa ispod TVa. Imam opciju bluetooth al loš latency.
Uzeo sam i 2 8bitdo ultimate kontrolera ali sam otkrio da mi ne rade ako su istom USB HUBu odnosno ako su spojeni jedan pored drugog. 8bitkontroleri inače za svaki kontroler ima poseban adapter odnosno 1 adaapter = 1 joystick. Ovi od xboxa su mi bili perfektni dok nisu krenuli driftat -.-'
I da nemam baš opciju da ih spojim direktno na pc jer mi ide USB kablo kroz zid pa ispod TVa. Imam opciju bluetooth al loš latency.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#28544 Re: PC gamerske konfiguracije
kupi real debrid za torrentio, nije puno para za šest mjeseci, a vrijedi definitivno
- typeOnegative
#28545 Re: PC gamerske konfiguracije
Da , na onaj xbox adapter ih se može 8 spojit, odlična stvarčica.kenny771 wrote: ↑24/02/2024 00:08 Oba xbox joysticka su mi krenula driftat, prošle sedmice je to već otišlo na "neupotrebljiv" nivo. Zna li neko za neki servis u bosni ? Na olxu i googlu ne mogu ništa naći.
Čisto sumnjam da to iko može popraviti tu ,i to još po belaju obadva, šteta ... Koliko su stari ?
inače su xbox baš izdržljivi i kvalitetno napravljeni i puno bolji po tom pitanju od Sony‐evih , ja imam dva ,jednom sedam, drugom pet g. ,obadva i dalje rade ko prvi dan, da kucnem o drvo
Što se bt tiče, probaj nabavit bt adapter minimalno 4. Gen ako već nemaš takav , trebalo bi raditi bez problema i na tim .... koristio tako na xboxovom prije , nije bilo frke nikakve s latencijom niti se ' gubio ' .
- R9..
#28546 Re: PC gamerske konfiguracije
Logitech G613 Lightspeed Wireless
Počela me zezat duplim pisanjem nekih slova.. Sad vidim da je učestala pojava kod Logitecha.
Da li moze neka preporuka za tastaturu po mogućnosti da je Wireless mehanička do 200km a da nije Logitech
Počela me zezat duplim pisanjem nekih slova.. Sad vidim da je učestala pojava kod Logitecha.
Da li moze neka preporuka za tastaturu po mogućnosti da je Wireless mehanička do 200km a da nije Logitech
- M416
#28547 Re: PC gamerske konfiguracije
Nije samo kod Logitech nego kod sviju i zato sam nakon 4-5 reklamacija odlucio da narucim hot-swappable gateron opticku tastaturu jer mehanicke nemaju vise kvalitetne switcheve kao nekada.
- R9..
#28548 Re: PC gamerske konfiguracije
Nesto tako sam razmišljao otprilike, gledam ove keychron k5 i k10 mislim da jedna ili obje imaju Hot swappable. Bitno mi je da ima i numeric pad.. Sto opet diže cijenu
- M416
#28549 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam uzeo keychron k8 hotswapp tkl gateron optical alu frame i izaslo me sve sa dodatnih 110 switcheva oko 240 km.
- R9..