Gradonačelnica Sarajeva
- Hajvan
#6776 Re: Gradonačelnica Sarajeva
nije za 99,99(% fasada
odgovorna je za 0,001% fasada - to su one koje su direktno u ingerenciji ustanove Grad Sarajevo
odgovorna je za 0,001% fasada - to su one koje su direktno u ingerenciji ustanove Grad Sarajevo
- ultima_palabra
#6777 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- Haris.ba
#6778 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Onda neka fino svima okreci zgrade ili nikome. Znaci, citav grad da se sredi sa budzeta ili niko.
Stvar je sto trosi javni novac da sa drugih privatnih lica skloni obavezu.
I ne radi se o nekim socijalnim slucajevima da bi mogao reci da se radi o pomoci.
- thekupus
#6779 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Meni ovo izgleda kao da ti kritikuješ samo da bi nešto kritikovao. Naravno da će se javiti, da se nije javila ti bi napisao "a što se gradonačelnica sad ne oglašava, ako ona nije nadležna što ne objasni ko jeste???"ultima_palabra wrote: ↑21/02/2024 18:16Pa sta se onda javlja u roku od pola sata ako nema veze nikakve? Facebook gradonacelnica.
Ovako je objasnila, da ti i slični tebi znate ko je odgovoran za ovo što se desilo, i da ne pišete gluposti
Naravno, ti se ne možeš suzdržati, lupaš samo da bi nabio broj postova
- thekupus
#6780 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kakve to veze ima sad s ovom situacijom? Valjda nam je cilj da svima grad bude ljepši i bolji. Obnavlja i vrtiće po cijelom gradu, takvi ko ti pišu "a što obnavlja taj u tom dijelu grada, što ne obnovi ovaj gdje ide moje dijete?", i slične gluposti.
- drag_gost
#6781 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Odgovaras liku koji sa Sarajevom ima veze kao sa Zagrebom.thekupus wrote: ↑21/02/2024 18:22Meni ovo izgleda kao da ti kritikuješ samo da bi nešto kritikovao. Naravno da će se javiti, da se nije javila ti bi napisao "a što se gradonačelnica sad ne oglašava, ako ona nije nadležna što ne objasni ko jeste???"ultima_palabra wrote: ↑21/02/2024 18:16Pa sta se onda javlja u roku od pola sata ako nema veze nikakve? Facebook gradonacelnica.
Ovako je objasnila, da ti i slični tebi znate ko je odgovoran za ovo što se desilo, i da ne pišete gluposti
- Haris.ba
#6782 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Vrtic je drzavna imovina. To sto ima osjecaj za nesto sto joj nije nadleznost je ok.
Ali, to nesto je sada "cilj da grad bude ljepsi".
Odlicno - obnavljaj ono sto je drzavno.
Kakav je to javni interes obnavljati necije privatno, a nije socijala?
I sto konkretno u ovom slucaju, kada je belaj se sjetila da postoje vlasnici i upravnik, a toga se nije sjetila kada je popravljala bogatasima fasade na privatnim objektima?
Ali, hajde. Cilj je da bude fino.
- Hajvan
- ultima_palabra
#6784 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jao izvini pahuljice sto sam ti povrijedio osjecaje… ili se javljas iz kabineta gradonacelnice? Mislim da 99% starijih od 15 godina znaju da grad nema nista sa fasadama.thekupus wrote: ↑21/02/2024 18:22Meni ovo izgleda kao da ti kritikuješ samo da bi nešto kritikovao. Naravno da će se javiti, da se nije javila ti bi napisao "a što se gradonačelnica sad ne oglašava, ako ona nije nadležna što ne objasni ko jeste???"ultima_palabra wrote: ↑21/02/2024 18:16Pa sta se onda javlja u roku od pola sata ako nema veze nikakve? Facebook gradonacelnica.
Ovo sto ti pises se zove projekcija, ona je ta koja pise da bi nabila klikove i da bi se svidjela ljudima.
- vjeshalica
#6785 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kakve veze ima Gradonacelnica sa namirenjem stete za prevare preko Bookinga? Nikakve. To je poletila da odglumljiva, a ostecenu sugradjanku uputila na Sud. Kao da ona ne zna da ima pravo na to.
- relativno84
-
HelaS
#6787 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- thekupus
#6788 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- ortodont
#6789 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Moja gradonačelnica 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6790 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nije ba niko nadlezan za fasadu doli etazni vlasnici kao suvlasnici zajednickih dijelova.
Benjaminino se moze donekle pravdati potrebom da se popravi katastrofalno stanje u uzoj gradskoj jezgri gdje se svi peru od odgovornosti. Ona se tu nasla za promociju, a to sto su pojedini vlasnici hajrovali ni prvi ni zadnji.
Ista je prica bila kada je efendic radio blok zgrada u B fazi.
Realnost je da niko nema hrabrosti obavezati etazne vlasnike na realno odrzavanje svojih nekretnina. Pa kada se krenu pisati kazne, vidjeli bi kako se mogu pare naci za sve.
Pa zato imamo oronule fasade, liftove upitne ispravnosti, zohare, i ostale ljepote zivota mnogo ljudi po kvadratnom kilometru.
Benjaminino se moze donekle pravdati potrebom da se popravi katastrofalno stanje u uzoj gradskoj jezgri gdje se svi peru od odgovornosti. Ona se tu nasla za promociju, a to sto su pojedini vlasnici hajrovali ni prvi ni zadnji.
Ista je prica bila kada je efendic radio blok zgrada u B fazi.
Realnost je da niko nema hrabrosti obavezati etazne vlasnike na realno odrzavanje svojih nekretnina. Pa kada se krenu pisati kazne, vidjeli bi kako se mogu pare naci za sve.
Pa zato imamo oronule fasade, liftove upitne ispravnosti, zohare, i ostale ljepote zivota mnogo ljudi po kvadratnom kilometru.
-
HelaS
#6791 Re: Gradonačelnica Sarajeva
bavi wrote: ↑21/02/2024 18:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/karic-pozvala-povrijedjenu-sugradjanku-da-tuzi-odgovorne-bit-ce-joj-pruzena-pravna-pomoc/240221116
Bravo za Karicku. Gdje su ovdje upravitelji? Oni su duzni odrzavati fasade zajedno sa vlasnicima. Evo prva sam izletila 1000 km za sanaciju fasade zgrade jer mi se citava lokva pravila u stanu na prvu kisu. Jbn Sarajevo stan nije se udostojio da odgovori na mail a ne da ucestvuje. A znaju poslat racune za odrzavanje.
Postavljam sada vrlo jasno pitanje: Gdje je živjela gradonačelnica Karić sve ove poslijeratne godine, kojim ulicama je hodala, zimi naročito, i je li ikad vidjela table upozorenja na fasadama zgrada, naročito prometnih ulica, o ledenicama i obrušavanjima maltera fasada, pa da ne zna za sarajevski fenomen "Pazi ledenice!", kako ljeti, tako i zimi, kojim je svaki Upravitelj, jednostavno, skoro zakonito, skinuo svaku odgovornost sa sebe i prenio je na pješake. Da se Upravitelj pita, ova jadna žena bi bila krivac jer je hodala javnom površinom, ispod fasade koja je imala ukucanu tablu s upozorenjem na obrušavanje nečega... svejedno čega. Nije li i gradonačelnica Karić vidjele te table upozorenja? Jeste, ubijeđen sam. Pa zašto nije reagirala, zašto prije nije pokrenula odgovornost Upravitelja za neodržavanje fasada zgrada ispod kojih hodaju pješaci, kojima je time ugrožen život."Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje je sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata? I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale", ističe Karić.
Njen populizam odavno je prešao granice pristojnosti i ukusa. Ovo sada postaje degutantno, našim jezikom - odvratno
- oldtajmer
#6792 Re: Gradonačelnica Sarajeva
zar ovo nije neki ekonomski forum,sta ce i ovaj bradonja tamo
-
HelaS
#6793 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- Hajvan
- GandalfSivi
#6795 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sto gradonacelnica nabija komplekse lo forumu… Lako je kritikovati a ni sami ne znaju zasto…
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6796 Re: Gradonačelnica Sarajeva
upravitelji i nisu dužni održavati.HelaS wrote: ↑21/02/2024 21:57bavi wrote: ↑21/02/2024 18:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/karic-pozvala-povrijedjenu-sugradjanku-da-tuzi-odgovorne-bit-ce-joj-pruzena-pravna-pomoc/240221116
Bravo za Karicku. Gdje su ovdje upravitelji? Oni su duzni odrzavati fasade zajedno sa vlasnicima. Evo prva sam izletila 1000 km za sanaciju fasade zgrade jer mi se citava lokva pravila u stanu na prvu kisu. Jbn Sarajevo stan nije se udostojio da odgovori na mail a ne da ucestvuje. A znaju poslat racune za odrzavanje.Postavljam sada vrlo jasno pitanje: Gdje je živjela gradonačelnica Karić sve ove poslijeratne godine, kojim ulicama je hodala, zimi naročito, i je li ikad vidjela table upozorenja na fasadama zgrada, naročito prometnih ulica, o ledenicama i obrušavanjima maltera fasada, pa da ne zna za sarajevski fenomen "Pazi ledenice!", kako ljeti, tako i zimi, kojim je svaki Upravitelj, jednostavno, skoro zakonito, skinuo svaku odgovornost sa sebe i prenio je na pješake. Da se Upravitelj pita, ova jadna žena bi bila krivac jer je hodala javnom površinom, ispod fasade koja je imala ukucanu tablu s upozorenjem na obrušavanje nečega... svejedno čega. Nije li i gradonačelnica Karić vidjele te table upozorenja? Jeste, ubijeđen sam. Pa zašto nije reagirala, zašto prije nije pokrenula odgovornost Upravitelja za neodržavanje fasada zgrada ispod kojih hodaju pješaci, kojima je time ugrožen život."Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje je sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata? I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale", ističe Karić.
Njen populizam odavno je prešao granice pristojnosti i ukusa. Ovo sada postaje degutantno, našim jezikom - odvratno![]()
jesi li uopšte svjestan kako se finansira upravitelj i čija je odgovornost fasada?
-
sladoled nutela
#6798 Re: Gradonačelnica Sarajeva
GandalfSivi wrote: ↑22/02/2024 00:31 Sto gradonacelnica nabija komplekse lo forumu… Lako je kritikovati a ni sami ne znaju zasto…

- aCme
#6799 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Šta kažu za gradonačelnicu, kad otvara tiktok profil 
- Haris.ba