Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drago mi je sto ne idu uz trend odbacivanja dokazanog koncepta i guranja samo najnovije tehnologije. Busevi na baterije su dio buducnosti, ali su i trolejbusi. Dosta gradova se zezne sto forsiraju "trendy" rjesenja umjesto logicnih.
U tih 2x sat vremena ce biti isto kao i sada sa autobusom, ali barem neko sa poteza dobrinja-skenderija moze u vogoscu bez presjedanja i gnjavaze. Znaci vec je plus. A kad se rastereti ta cesta bit ce odlicno rjesenje.
NediM17 wrote: ↑18/02/2024 12:53
Pa je li realno da ga nisu mogli pustiti u promet za 2 mjeseca ?
Ovamo kuknjava nema dovoljno ispravnih tramvaja dok 3 Stadlera koja smo jedva čekali prde u remizi.
Mogli su, ali nisu.
Iskreno, ja bi najviše volio da sačekamo svih 15 da dođu, pa da ih sve puste istovremeno..
Btw, radi li se šta na izgradnji pruge Ilidža-Hrasnica?
kio01 wrote: ↑18/02/2024 15:56
Drago mi je sto ne idu uz trend odbacivanja dokazanog koncepta i guranja samo najnovije tehnologije. Busevi na baterije su dio buducnosti, ali su i trolejbusi. Dosta gradova se zezne sto forsiraju "trendy" rjesenja umjesto logicnih.
Čitao sam da su brojni ruski gradovi vratili trolejbuse nakon što su prethodno poskidali žice vjerujući da će ih bolje služiti busevi na baterije. Uopšte nisu toliko pouzdani, dugo se pune itd.
Busevi na baterije su neviđeno sranje i nisu dobri nizašta
Ovamo kuknjava nema dovoljno ispravnih tramvaja dok 3 Stadlera koja smo jedva čekali prde u remizi.
Mogli su, ali nisu.
Iskreno, ja bi najviše volio da sačekamo svih 15 da dođu, pa da ih sve puste istovremeno.. Btw, radi li se šta na izgradnji pruge Ilidža-Hrasnica?
ništa, ja u subotu prolazio i nisu ni busjen trave okrenuli od slikanja u oktobru - prođe im 1/3 roka a nisu ni počeli raditi... istina ni ovo ostalo nije nikada završeno do kraja a rok je davno istekao.
Busevi na baterije su neviđeno sranje i nisu dobri nizašta
1. Nebitno, gradovi ih i dalje kupuju.
2. Tehnologija se razvija, veoma su dobre sanse da ce busevi na baterije postati ozbiljna opcija, mozda cak i najbolja.
Mogli su, ali nisu.
Iskreno, ja bi najviše volio da sačekamo svih 15 da dođu, pa da ih sve puste istovremeno.. Btw, radi li se šta na izgradnji pruge Ilidža-Hrasnica?
ništa, ja u subotu prolazio i nisu ni busjen trave okrenuli od slikanja u oktobru - prođe im 1/3 roka a nisu ni počeli raditi... istina ni ovo ostalo nije nikada završeno do kraja a rok je davno istekao.
Kopali su nedavno nešto na nekoliko mjesta i radili istraživanja neka, a osim geometara koji su jesenas se vrtili slabo išta ima.
Stadler tram sam vidio u subotu uvecer oko pola 12, 12 na Pofalicima prema gradu. Vjerovatno obuka ili testiranje neko
U tih 2x sat vremena ce biti isto kao i sada sa autobusom, ali barem neko sa poteza dobrinja-skenderija moze u vogoscu bez presjedanja i gnjavaze. Znaci vec je plus. A kad se rastereti ta cesta bit ce odlicno rjesenje.
Al bitno je popljuvati valjda.
Ma ne pljujem, samo kazem da je ogromna guzva u tom specificnom vremenu, spici. Upravo o tome i govorim, kad se rastereti i ako se napravi cesta u dogledno vrijeme, to ce biti jako dobro.
husoboss wrote: ↑19/02/2024 09:41
Stadler tram sam vidio u subotu uvecer oko pola 12, 12 na Pofalicima prema gradu. Vjerovatno obuka ili testiranje neko
gold'n'brown wrote: ↑19/02/2024 10:00
Moraju nabiti odredjenu kilometrazu da bi ih stavili u upotrebu. Najlakse je nocu kada nema guzve.
homologaciju jos uvijek rade u poznanu i kad zavrse homologaciju prebaciti ce softwarski update na sva vozila ovdje i onda izlaze na cestu, nece Stadler da ih pusti u promet dok sve po ps ne bude gotovo
Evo kako stadlerovi inzinjeri u bernu testiraju novi tramvaj koji ima istu unutrašnjost i vozačku kabinu kao u Sarajevu
I kod nas rade ova snimanja kontaktne mreze i pantografa da vide jel čitava mreža po specifikacijama potrebnim i dal treba negdje prilagodbu napraviti