Ukrajina
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#194476 Re: Ukrajina
Nece niko poslat Meteor i Gripen, ima tu tehnologije koju bi Rusi rado malo pogledali. F16 i ammram je realnija opcija.
-
zigzag
#194477 Re: Ukrajina
To aviobombardovanje nije bilo problem dvije godine.
Prošle sedmice je možda napravilo problem ali avioni su juče dobili pencilin.
Puno stvari je zapostavljeno u predhodnim mjesecima od strane ukrajinskog generalštaba.
Sada je to sve izašlo na vidjelo i sad se sve mora ispeglati.
Prošle sedmice je možda napravilo problem ali avioni su juče dobili pencilin.
Puno stvari je zapostavljeno u predhodnim mjesecima od strane ukrajinskog generalštaba.
Sada je to sve izašlo na vidjelo i sad se sve mora ispeglati.
-
kluz franjo
#194478 Re: Ukrajina
Niko razuman ne osporava inicijativu Rusa u zadnjih par mjeseci.General War wrote: ↑18/02/2024 21:27Ne, ali rusi imaju inicijativu, i to treba priznati...a ne praviti se lud.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 21:22A iz priloženog se vidi kolaps širih razmjera i skori pad Kramatorska i Slavjanska?General War wrote: ↑18/02/2024 21:07
![]()
![]()
Tako je @karanana, moras vjerovati u sta se prica a ne sta se vidi iz prilozenog![]()
![]()
Da ponovimo.
Dugotrajno konzumiranje Putinove propagande dokazano izaziva halucinacije/priviđanja.
Bjaaaaži bolan generale...
Sa manje upisa na ovoj temi imaš više provala od redovnih Stanlia i Olia zajedno.
Naravno, sve provale...vidi se na frontuSpoilerShow
Ali samo dokazano indoktrinirane budale osporavaju ogromne ruske gubitke u zamjenu za neznatne promjene na frontu.
Ili ti aktuelno negdje na frontu vidiš "ZSU kolaps širih razmjera" i eventualni "skori pad Kramatorska i Slavjanska"?
Da ne izvlačimo tvoje starije "prognoze i analize" iz arhiva ovog pdf?
- no_sekirli
#194479 Re: Ukrajina
Ne mogu vjerovati da drzava ciji je dio okupiran, i koja trpi barbarske napade i ovolike gubitke u materijalnom i ljudskom kapacitetu, i nakon 2 godine jos se pegla oko zakona o mobilizaciji. Meni to nije normalno, vlast se ponasa isto da ima dogovor sa Putlerom do kud mu je dosta, pa da oni onda naprave svoju kraljevinu na ostatku Ukrajine.
Iako je narativ da je pao grad velicine Visokog u ogromnoj Ukrajini, velika je opasnost da Rusi iskoriste momentum i nastave dalje.
Ljudi spremnih da daju zivot za cara ocigledno imaju, oklopa starih 70 godina takodjer, ali sa ovim avio bombama rade glavni posao trenutno. Cini mi se da je to i slomilo Avdijevku, ili kako se vec zove ovaj napaceni grad.
Iako je narativ da je pao grad velicine Visokog u ogromnoj Ukrajini, velika je opasnost da Rusi iskoriste momentum i nastave dalje.
Ljudi spremnih da daju zivot za cara ocigledno imaju, oklopa starih 70 godina takodjer, ali sa ovim avio bombama rade glavni posao trenutno. Cini mi se da je to i slomilo Avdijevku, ili kako se vec zove ovaj napaceni grad.
Last edited by no_sekirli on 18/02/2024 21:45, edited 1 time in total.
- General War
#194480 Re: Ukrajina
kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 21:38Niko razuman ne osporava inicijativu Rusa u zadnjih par mjeseci.General War wrote: ↑18/02/2024 21:27Ne, ali rusi imaju inicijativu, i to treba priznati...a ne praviti se lud.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 21:22
A iz priloženog se vidi kolaps širih razmjera i skori pad Kramatorska i Slavjanska?![]()
Da ponovimo.
Dugotrajno konzumiranje Putinove propagande dokazano izaziva halucinacije/priviđanja.
Bjaaaaži bolan generale...
Sa manje upisa na ovoj temi imaš više provala od redovnih Stanlia i Olia zajedno.
Naravno, sve provale...vidi se na frontuSpoilerShow
Ali samo dokazano indoktrinirane budale osporavaju ogromne ruske gubitke u zamjenu za neznatne promjene na frontu.
Ili ti aktuelno negdje na frontu vidiš "ZSU kolaps širih razmjera" i eventualni "skori pad Kramatorska i Slavjanska"?
Da ne izvlačimo tvoje starije "prognoze i analize" iz arhiva ovog pdf?![]()
![]()
Nemoj ba toliko da ti je krivo da te toliko prenosi, nista specijalno se nije desilo da izmisljas sta je ko rekao
-
BiBi911
#194481 Re: Ukrajina
Meteor raketa oficijelno nema mnogo( u EU milja maks) mnogo ih je iskoristeno za trening i stanje je kao i sa ostalim borbenim srestvima na minimum.
AMRAAM se proizvodi svakodnevno i raytheon ih moze stancat svaki dan po 10+komada
-
kluz franjo
#194482 Re: Ukrajina
Ma sve OK.General War wrote: ↑18/02/2024 21:44
![]()
![]()
Nemoj ba toliko da ti je krivo da te toliko prenosi, nista specijalno se nije desilo da izmisljas sta je ko rekao
I prije si valjao proputinovske gluposti. Ništa novo sa tobom.
Nego mi se učinilo da si shvatio svoju bruku, pa te neko vrijeme nije bilo sa "biserima" na ovom pdf-u.
Ali neka te. Sve OK.
Nego da vidimo razmjere te sposobnosti "strašne ruske vojne sile" na primjeru Meksika.

Zamislimo da su SAD 2014. okupirale i aneksirale Baja California-u (kompletno, obje pokrajine) i da se evo nakon dvije godine otvorenog rata i invazije raduju osvajanju nekog gradića u pokrajini Sonora, pri čemu nakon dvije godine uz strašne gubitke drže po polovinu Sonore, Čiuvave i Koahilje.
To otprilike odgovara 18-19% teritorija Meksika.
Svako normalan bi se pišao na tu "svjetsku silu" i njenu vojnu snagu.
Ali džaba karte i činjenice za naše forumske "generale"
- drug_profi
#194483 Re: Ukrajina
Mene čudi što se neko čudi što ja volim gledati kako ZSU masakrira četalje.
Dakle kad ćete shvatiti da to nisu ljudi.
To su bolesne zvijeri.
To su bolesne zvijeri.
-
BiBi911
#194484 Re: Ukrajina
Nisi jedini, sumir nas je prestao zadovoljavat. Mora se vratit starom nacinu rada. Nema bista bolje do Video sa razbucanim vatnikomdrug_profi wrote: ↑18/02/2024 22:06 Mene čudi što se neko čudi što ja volim gledati kako ZSU masakrira četalje.
To su bolesne zvijeri.
- SanskiBiser
#194485 Re: Ukrajina
Butusov live na Youtube prica o odbrani i napustanju Avdivke...ide hronoloski od pocetka napada 2023, dolaska 47. brigade pa sve do povlacenja. Vjerovatno ce neko sutra objaviti transkript.
- Čitalac
#194486 Re: Ukrajina
Prvi dronovi ukrajinske verzije Lanceta prošli su preliminarne testove i pripremaju se za borbena testiranja, objavio je Fedorov.
Posljednjih dana testirani su dronovi četiri tvrtke. Od četiri drona, dva su uspješno prošla testove. U sljedećih nekoliko mjeseci moguće je organizirati proizvodnju oko 100 takvih bespilotnih letjelica mjesečno. "Lancet" omogućuje povećanje udaljenosti uništavanja opreme, radi na 30-40 km, a FPV dronovi rade na 10-20 km. Osim toga, takve bespilotne letjelice imaju funkciju zahvata cilja, koja omogućuje ciljanje mete u zadnjih 300-500 metara prije pogotka bez izravne komunikacije s letjelicom, kaže potpredsjednik vlade za digitalnu transformaciju Mykhailo Fedorov.
-
lajkujMe
- video
#194488 Re: Ukrajina
Orci nadiru ko u LOTR-u
-
kluz franjo
#194489 Re: Ukrajina
Onaj jedan samoprozvani "realista" poredi Harkivsku ofanzivu ZSU i 12.000km2 oslobođenih sa Avdiivkom i ni 120 km2 okupiranih.
Drugom i trećem se priviđa "slom širih razmjera" i "skori pad Slovjanska i Kramatorska".
Četvrti nije siguran ni za ime gradića na prvoj liniji fronta koje su Rusi uz ogromne gubitke okupirali nakon 10 godina, ali je siguran da katastrofa za Ukrajinu predstoji.
A peti i šesti su uvjereni u snagu sovjetsko-ruske imperijalne tehnologije i u slabost "pedofila i okultista na zapadu".
Hebem li ga... A samo je dovoljno pogledati na kartu nakon 10 tj. 2 godine.
Ali neka.
Neka ostanu zabilježeni biseri.
Drugom i trećem se priviđa "slom širih razmjera" i "skori pad Slovjanska i Kramatorska".
Četvrti nije siguran ni za ime gradića na prvoj liniji fronta koje su Rusi uz ogromne gubitke okupirali nakon 10 godina, ali je siguran da katastrofa za Ukrajinu predstoji.
A peti i šesti su uvjereni u snagu sovjetsko-ruske imperijalne tehnologije i u slabost "pedofila i okultista na zapadu".
Hebem li ga... A samo je dovoljno pogledati na kartu nakon 10 tj. 2 godine.
Ali neka.
Neka ostanu zabilježeni biseri.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#194490 Re: Ukrajina
vratice se sumir ... do tada, evo jedan video za laku nocBiBi911 wrote: ↑18/02/2024 22:11Nisi jedini, sumir nas je prestao zadovoljavat. Mora se vratit starom nacinu rada. Nema bista bolje do Video sa razbucanim vatnikomdrug_profi wrote: ↑18/02/2024 22:06 Mene čudi što se neko čudi što ja volim gledati kako ZSU masakrira četalje.
To su bolesne zvijeri.
Spoiler
Show
- General War
#194491 Re: Ukrajina
Ma ja ba, bas sad vidimo ko je valjao glupostikluz franjo wrote: ↑18/02/2024 22:04Ma sve OK.General War wrote: ↑18/02/2024 21:44
![]()
![]()
Nemoj ba toliko da ti je krivo da te toliko prenosi, nista specijalno se nije desilo da izmisljas sta je ko rekao![]()
I prije si valjao proputinovske gluposti. Ništa novo sa tobom.![]()
Nego mi se učinilo da si shvatio svoju bruku, pa te neko vrijeme nije bilo sa "biserima" na ovom pdf-u.
Ali neka te. Sve OK.
Nego da vidimo razmjere te sposobnosti "strašne ruske vojne sile" na primjeru Meksika.
Zamislimo da su SAD 2014. okupirale i aneksirale Baja California-u (kompletno, obje pokrajine) i da se evo nakon dvije godine otvorenog rata i invazije raduju osvajanju nekog gradića u pokrajini Sonora, pri čemu nakon dvije godine uz strašne gubitke drže po polovinu Sonore, Čiuvave i Koahilje.
Ali džaba karte i činjenice za naše forumske "generale"
Pustio te i raju da se izduvate, znao sam sta ce doc, pa haj da ne kvarim
Nemamo sta zamisljati, to sto ti rece prepustam ovima sto haluciniraju...najgora strateska greska je podcjenjivati, a ti bas ono pisas uvis pod devedeset, sa ovih nekoliko postova.
-
Crvene_brigade
#194492 Re: Ukrajina
Dolaze i prvi snimci zarobljenih fašističkih klošara. Ovo su karananini “oslobodioci” koji su fulili cestu prema Kramatorsku...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#194493 Re: Ukrajina
moram i ovaj
Spoiler
Show
- Bloo
- Globalna šefica
#194494 Re: Ukrajina
Uozbiljite se.
Sad će 23 sata, hajte vi malo pajko.
Valja sutra raditi.
Sad će 23 sata, hajte vi malo pajko.
Valja sutra raditi.
-
kluz franjo
#194495 Re: Ukrajina
Sve OK.General War wrote: ↑18/02/2024 22:46Ma ja ba, bas sad vidimo ko je valjao glupostikluz franjo wrote: ↑18/02/2024 22:04Ma sve OK.General War wrote: ↑18/02/2024 21:44
![]()
![]()
Nemoj ba toliko da ti je krivo da te toliko prenosi, nista specijalno se nije desilo da izmisljas sta je ko rekao![]()
I prije si valjao proputinovske gluposti. Ništa novo sa tobom.![]()
Ali neka te. Sve OK.
Ali džaba karte i činjenice za naše forumske "generale"![]()
Pustio te i raju da se izduvate, znao sam sta ce doc, pa haj da ne kvarim![]()
Nemamo sta zamisljati, to sto ti rece prepustam ovima sto haluciniraju...najgora strateska greska je podcjenjivati, a ti bas ono pisas uvis pod devedeset, sa ovih nekoliko postova.
"Slom širih razmjera" samo što nije...
Sa svojim provalama i ... (čekam odgovor moderacije smijem li to nazvati pravim imenom) si dobio maksimum moje pažnje.
Sada opet možeš nastaviti u svoj svojoj beznačajnosti (što se mene tiče).
Živio.
-
kluz franjo
- Bloo
- Globalna šefica
#194497 Re: Ukrajina
Postovi su izbrisani jer se svi vezu na kloniranog trola.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 22:53Sad i ti...
Jednostavno je pitanje bilo.
Smijem li notornu ... nazvati tim imenom?
Stoga nema potrebe za daljnjom diskusijom o tome.
- no_sekirli
#194498 Re: Ukrajina
Ja sam ocigledno ovaj cetvrti strucnjak.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 22:38
Postujem tvoje misljenje od samog pocetka, kao i tvoje analize i komentare, ali ako jos jednom procitas sta sam napisao, sam ces vidjeti da lazes. Nemas se potrebe praviti pametniji ili vise proukrajinski nego sto jesi. Uopce nema potrebe.
Vecina ljudi na ovoj temi sigirno nije za Putka, ali tvoje usporedbe Ukrajnskih oslobadjanja iz 2022. apsolutno nemaju nikakve veze sa onim sta se trenutno dogadja. A htio ti to priznati ili ne, pukao im je front na mjestu na kojem su se ukopavali 10 godina. I pitanje je gdje ce stati ova ruska akcija na tom podrucju.
A sad imas potpunu slobodu da opet izmislis nesto sto uopce nisam napisao.
-
kluz franjo
#194499 Re: Ukrajina
Da, mislio sam na tebe pod "četvrtim".no_sekirli wrote: ↑18/02/2024 22:57Ja sam ocigledno ovaj cetvrti strucnjak.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 22:38
Postujem tvoje misljenje od samog pocetka, kao i tvoje analize i komentare, ali ako jos jednom procitas sta sam napisao, sam ces vidjeti da lazes. Nemas se potrebe praviti pametniji ili vise proukrajinski nego sto jesi. Uopce nema potrebe.
Vecina ljudi na ovoj temi sigirno nije za Putka, ali tvoje usporedbe Ukrajnskih oslobadjanja iz 2022. apsolutno nemaju nikakve veze sa onim sta se trenutno dogadja. A htio ti to priznati ili ne, pukao im je front na mjestu na kojem su se ukopavali 10 godina. I pitanje je gdje ce stati ova ruska akcija na tom podrucju.
Evo tačno si me citirao, pa bih volio bih da mi ukažeš šta sam to konkretno u tom citatu slagao.
Ako jesam, spreman sam se odmah korigovati i izviniti.
A ako nisam slagao, bio bi red da se ti izviniš.
To što ti eventualno ne odgovara društvo u kojem sam te naveo... Razumijem.
Ali nije do mene. Predlažem da se kvalitetnije informišeš, prije nego padneš u iskušenje ponavljati njihovu mantru.
Ili barem moraš biti u stanju znati toponime, pa tvrditi da je negdje "pukao front".
- JMGuti
#194500 Re: Ukrajina
Covjek doslovno ni u jednom trenutku nije spomenuo da im predstoji katastrofa, vec da postoji velika opasnost da ce Rusi nastaviti dalje, sto je i ocigledno.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 23:06Da, mislio sam na tebe pod "četvrtim".no_sekirli wrote: ↑18/02/2024 22:57Ja sam ocigledno ovaj cetvrti strucnjak.kluz franjo wrote: ↑18/02/2024 22:38
Evo tačno si me citirao, pa bih volio bih da mi ukažeš šta sam to konkretno u tom citatu slagao.
Ako jesam, spreman sam se odmah korigovati i izviniti.
A ako nisam slagao, bio bi red da se ti izviniš.
To što ti eventualno ne odgovara društvo u kojem sam te naveo... Razumijem.
Ali nije do mene. Predlažem da se kvalitetnije informišeš, prije nego padneš u iskušenje ponavljati njihovu mantru.
Ili barem moraš biti u stanju znati toponime, pa tvrditi da je negdje "pukao front".