Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#23476 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Logovan wrote: 18/02/2024 19:49
luckylaka wrote: 18/02/2024 19:28 ,,Sarajevo je trenutno Real Madrid za sve nase klubove"Moj Senijade boli tebe qrac za bordo klub,ti si tu obicni pijun
Znaš li u vezi čega je ovo izjavio? Jeste da nije trebao, ali reci u vezi čega ako znaš.
Eto odgovorio ti je forumas dolje.Trci glavom kroz zid
luckylaka

#23477 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Ricken wrote: 18/02/2024 19:40
luckylaka wrote: 18/02/2024 19:28 ,,Sarajevo je trenutno Real Madrid za sve nase klubove"Moj Senijade boli tebe qrac za bordo klub,ti si tu obicni pijun
Biće nama jebeno protiv Širokog, klepiše Reala. Bod mjera.
Bod sam najavio protiv zrinje,bod protiv kamenjara i tri protiv Reala.Mjera
Ricken

#23478 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Grean wrote: 18/02/2024 20:18 Po platama jeste Real i na to je Ibricic mislio.

Eh sad sto su sovinisti iz Uskog docekali nakon deset godina da mogu likovati i to tako sto su im Vico i podguzne muhe iz Saveza donijele pravilo po kojem mogu imati pola tima iz susjedne Hrvatske pa se uhvatili izjave da bi lijecili provincijske, ustaske komplekse, tome ne treba pridavati paznju.
Ma široki jako dugo ima kvalitetan rad sa mladim igračima, ništa više njima ne pogoduje vicino pravilo od bilo kojeg drugog kluba u plbih.

Vi ste jedino Real po količini pritiska koji nije prirodan za set up samog kluba, koji je potpuno kontraproduktivan.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#23479 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Eh sad sto su sovinisti iz Uskog docekali nakon deset godina da mogu likovati i to tako sto su im Vico i podguzne muhe iz Saveza donijele pravilo po kojem mogu imati pola tima iz susjedne Hrvatske (bili su u konstantnom padu prije ove odluke) pa se uhvatili izjave da bi lijecili provincijske, ustaske komplekse, tome ne treba pridavati paznju.
Pravila su ista za sve. Niko ni nama ne brani da u grad Sarajevo dovedemo 10 igraca iz HR
Ricken

#23480 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

luckylaka wrote: 18/02/2024 20:22
Ricken wrote: 18/02/2024 19:40
Biće nama jebeno protiv Širokog, klepiše Reala. Bod mjera.
Bod sam najavio protiv zrinje,bod protiv kamenjara i tri protiv Reala.Mjera
Ma ne bih ja ništa najavljivo. Jedna utakmica ne znači ništa. Široki danas odigrap na kontre, vjerovatno taktička fula Rožmana, ali u suštini sve ekipe su u nekoj fazi izlaska iz moda priprema i teško je reći koliko ko može. Gledao sam samo Zrinjski, i mogu reći da su fizički iznimno jaki i automatizovani.
Ricken

#23481 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

sime_cipol wrote: 18/02/2024 20:23

Eh sad sto su sovinisti iz Uskog docekali nakon deset godina da mogu likovati i to tako sto su im Vico i podguzne muhe iz Saveza donijele pravilo po kojem mogu imati pola tima iz susjedne Hrvatske (bili su u konstantnom padu prije ove odluke) pa se uhvatili izjave da bi lijecili provincijske, ustaske komplekse, tome ne treba pridavati paznju.
Pravila su ista za sve. Niko ni nama ne brani da u grad Sarajevo dovedemo 10 igraca iz HR
Ma dobro malo huja poslije tekme. Ali onakvu izjavu o Realu može dati samo neko ko nema pojma šta je Real. Ne postoji klub u ex Yu koji se može staviti u istu rečenicu sa vrhunskim svjetskim klubovima.
Grean

#23482 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

Njima je pravilo bitno zbog sovinistickog nepisanog pravila da mogu igrati svi samo ne Bosnjaci i Srbi, nesto na sta se zmiri godinama.

Znaci ni jednom klubu ovo pravilo nije bitno koliko njima jer dovoljno domicilnih bh Hrvata ne moze uvijek biti i pocelo ih je ponestajati za npr. borbu za Evropu a stranci su bili stranci i oni iz Hrvatske. Ovo ih je bukvalno spasilo davljenja.
Logovan

#23483 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Chmoljo wrote: 18/02/2024 20:03
Znaš li u vezi čega je ovo izjavio? Jeste da nije trebao, ali reci u vezi čega ako znaš.
Zar je bitno?

Obilo mu se o glavu. Fino je to sa uvjetima, ali ipak igracki toliko ne odudara od ostalih da bi se mogao razbacivati ovakvim izjavama.

Na kraju krajeva, ako kaze da je po uslovima sarajevo real za ostale, ostaje pitanje gdje su rezultati?
Jasta je nego bitno obzirom sta je u pitanju.
Logovan

#23484 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 18/02/2024 20:19
Spominjes izjavu Ibricica koja nema veze sa porazom.
ultima_palabra

#23485 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

I kazu tesko biti trener, SD, direktor, predsjednik u Sarajevu. Samo daj par izjava gdje ih poredis sa Realom, Partizanom, Dinamom i kupio si godinu dana.
Piaty

#23486 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Piaty »

Grean wrote: 18/02/2024 20:32

Njima je pravilo bitno zbog sovinistickog nepisanog pravila da mogu igrati svi samo ne Bosnjaci i Srbi, nesto na sta se zmiri godinama.

Znaci ni jednom klubu ovo pravilo nije bitno koliko njima jer dovoljno domicilnih bh Hrvata ne moze uvijek biti i pocelo ih je ponestajati za npr. borbu za Evropu a stranci su bili stranci i oni iz Hrvatske. Ovo ih je bukvalno spasilo davljenja.
Pa šta što je njima to bitno?

Eto bitno im je pa još uz to znaju igrati lopte.

Jebote, u nas je sva politika pa i fudbal reakciona nekakva "eno vidi ovih, eno vidi onih". Pa uradimo nešto mater mu jebem.
Oni su autentični po tome, po čemu smo mi autentični? Samo po reakcijama na ovo ili na ono.
Piaty

#23487 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Piaty »

Ricken wrote: 18/02/2024 20:30

Ma dobro malo huja poslije tekme. Ali onakvu izjavu o Realu može dati samo neko ko nema pojma šta je Real. Ne postoji klub u ex Yu koji se može staviti u istu rečenicu sa vrhunskim svjetskim klubovima.
Ako povučemo paralelu onda je Sarajevo otprilike negdje Sevilla ili Atletico Madrid bosanske Premier lige.
Real Madrid je ovdje neko drugi, zna se ko.

Nažalost i jebiga, ali je tako.
luckylaka

#23488 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Logovan wrote: 18/02/2024 20:46
luckylaka wrote: 18/02/2024 20:19
Spominjes izjavu Ibricica koja nema veze sa porazom.
Ma ok.Ne bi da vam prisjedam na muku.I nama bi vise odgovarala vasa pobjeda da ih gurnemo dole al jbga
sakib_jebivjetric

#23489 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sakib_jebivjetric »

Sarajevo je Real Madrid za sve bh klubove...

Real Madrid:
Image
N.N.

#23490 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by N.N. »

Mirni budite.

:mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23491 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

Jedini Real BH lige svidjalo se to nekome ili ne je Zrinjski i to u svakom segmentu. Sarajevo mu ne moze parirati niti u jednom a za Zelju je odavno postao SF. I zato je preglupa ta izjava Ibricica koju jednostavno nicim ne moze podkrijepiti. Reci da si Real pored jedinog kluba iz BiH koji je igrao grupnu fazu nekog takmicenja je preglupo.
Sto se tice poraza Sarajeva previse igraca dolazi i odlazi iz kluba i nema toga ko to moze uigrati. Onaj danasnji ispracaj igraca Sirokog koji su dobili Pitare poseno da ne moze postenije i jos ih je i sudija spasio veceg poraza je malogradjanski ali nista novo od onog istog Istoka koji je jebo sve redom istinskoj legendi sa Koseva Husrefu Musemicu. Sto se tice navijaca na Kosevu je najpoganiji Istok a na Grbavici Zapad isti onaj koji je skandirao Dzeki da je kloc.
Zeljo se jucer momaci potukao sa Zrinjskim a li sa onim napadacima Zeljo ce postoici gol svaku petu utakmicu ma koga da dovedes od ostatka rostera. Da su proslom rosteru doveli dva prava napadaca izvukli bi se iz ispadanja ali jok oni promjenili 12 igraca a nisu one najvaznije. Doduse vidjet cemo tog sto je dosao iz Bugarske ili odakle vec.....
Logovan

#23492 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

luckylaka wrote: 18/02/2024 21:07 Ma ok.Ne bi da vam prisjedam na muku.I nama bi vise odgovarala vasa pobjeda da ih gurnemo dole al jbga
Ma meni ne prisjedaš, ne dotiče me uopšte.
omega369

#23493 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

:thumbup:
Bas tako. A mi dovedemo Beganovica i jos ga otkupimo :lol: :lol: najjaci vic svih vremena
Last edited by omega369 on 18/02/2024 22:30, edited 1 time in total.
last mohicans

#23494 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Began je petu majstorski odigrao, riješiš se Avrama zvanog peta, dođi ti Began petom zicere namještati.
omega369

#23495 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by omega369 »

Began i Pena, vrijedne asistencije :-) :-)
svi u napad

#23496 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by svi u napad »

Chmoljo wrote: 18/02/2024 20:00 Iako je Zrinja bio bolji kone trebale su pobjediti jer su imali zicere od kojih su bar jednom morali pogoditi.
Chmoljo nismo gledali istu tekmu jer ti si navijac a ja malo objektivniji od tebe u ovom slucaju. Procitaj sta sam napisao. Nigdje ne napisah da je bio dominantan. Odigrali ste dobro i obzirom na sanse trebali pobjediti. E sad malo o fudbalu tj. o igri. Posto najzad imate pravog trenera koji zna procijeniti sta ima covjek zatvori igru ne dozvoli (sto bi raniji glupsoni radili) da ih publika ponese u jurise sto bi rezultiralo porazom nego sigurica. Zrinjski nije imao sanse kao vi ali je imao igru, pasove, trku i igrao otvoreno. Prvo poluvrijeme tekma na visokom nivou za nase uslove a u drugom puno slabije.
No dobro izvini jarane ti si u pravu o ukusima i gledanju tekme se ne raspravlja. Zivio.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23497 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Chmoljo »

svi u napad wrote: 18/02/2024 23:07
Chmoljo wrote: 18/02/2024 20:00 Iako je Zrinja bio bolji kone trebale su pobjediti jer su imali zicere od kojih su bar jednom morali pogoditi.
Chmoljo nismo gledali istu tekmu jer ti si navijac a ja malo objektivniji od tebe u ovom slucaju. Procitaj sta sam napisao. Nigdje ne napisah da je bio dominantan. Odigrali ste dobro i obzirom na sanse trebali pobjediti. E sad malo o fudbalu tj. o igri. Posto najzad imate pravog trenera koji zna procijeniti sta ima covjek zatvori igru ne dozvoli (sto bi raniji glupsoni radili) da ih publika ponese u jurise sto bi rezultiralo porazom nego sigurica. Zrinjski nije imao sanse kao vi ali je imao igru, pasove, trku i igrao otvoreno. Prvo poluvrijeme tekma na visokom nivou za nase uslove a u drugom puno slabije.
No dobro izvini jarane ti si u pravu o ukusima i gledanju tekme se ne raspravlja. Zivio.
Ne budi tetka da se odmah duris.

Slazemo u skoro svemu. Odmah sam sinoc napisao da je mali Karic, bar po vidjenom sinoc pojacanje. Znao je povuci naprijed, a imao je i nekoliko dobrih odbrambenih poteza.

Zrinjski onakav kakav je sigurno nece zaboraviti igrati protiv ekipe koju su tamburali gosk i igman, ali se vidi dramaticna razlika sto se tice Zelje. Ja se samo nadam da to nije onaj pozitivni sok promjene trenera koji ce poslije splasnuti.

I odmah kazem, znacemo na cemu smo stvarno poslije losijih ekipa. I sa igracima, ali i sa Brunom. Zaista bih volio da napravi nesto jer sam ga volio u reprezentaciji.
Grean

#23498 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

Piaty wrote: 18/02/2024 20:50
Grean wrote: 18/02/2024 20:32

Pa šta što je njima to bitno?

Eto bitno im je pa još uz to znaju igrati lopte.

Jebote, u nas je sva politika pa i fudbal reakciona nekakva "eno vidi ovih, eno vidi onih". Pa uradimo nešto mater mu jebem.
Oni su autentični po tome, po čemu smo mi autentični? Samo po reakcijama na ovo ili na ono.
Nije kod nas sve politika, u SB je fudbal politika tj politika kluba je sovinisticka, jedini takav preostali u Evropi nakon sto Lazio dovede prvog crnca.

Lozite se na objave fasistickog kluba koji je docekao nakon deset godina da odnese tri boda sa Koseva. Zaboli me sta duhovna selendra objavljuje, izgubili smo, idemo dalje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23499 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Chmoljo »

Grean wrote: 19/02/2024 08:22
Nije kod nas sve politika, u SB je fudbal politika tj politika kluba je sovinisticka, jedini takav preostali u Evropi nakon sto Lazio dovede prvog crnca.

Lozite se na objave fasistickog kluba koji je docekao nakon deset godina da odnese tri boda sa Koseva. Zaboli me sta duhovna selendra objavljuje, izgubili smo, idemo dalje.
Athletic Bilbao only recruits players who are born in the Basque Country, or that have come through the academy of a team who applies its trade in the region.
zadojenost nije svojstvena samo njima.
armin071

#23500 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by armin071 »

Sarajevo ima pare i tu je tačka… Nema tu ni plana, ni vizije, ni znanja. Sve je to na silu a to u fudbalu ne ide. Najbolji primjer su klubovi iz S. Arabije koji se rasipaju parama ali kurko ne ide to tako. Pare jesu neophodne ali daleko od toga da je to sve. Stavljati R. Madrid u istu rečenicu sa bilo kojim klubom sa Balkana može samo papak Ibričić…
Post Reply