Logovan wrote: ↑17/02/2024 19:16 Pa majku mu to je valjda vec jasno. Vrancic i ostali ne odgovaraju strucnom stabu. Ja da se pitam za Vrancica bi bilo mjesta, ali Rozman i njegovi ga nece, jebi ga.
Zasto bi se tjerao Julardzija ako ga je doveo trenutni strucni stab?I zasto bi se uopste rjesavali Julardzije ako je momak do sad bio dobar kada sve saberes?
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Piaty
#9201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
izbjeglica_iz_besmisla
#9202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da je Balta najbolji igrac koji je igrao za FKS u zadnjih 5 godina, ne bi zavrsio u Slavenu. I ne bi navijaci Wisle slavili kad su nam ga prodali.
Da se razumijemo, bio je dovoljno dobar za nas i jos imao nas pasos, tako da je po meni trebao ostati za rotacije. Al ima ko se pita za to i ko ce odgovarati.
A za vrancica, vidi se da covjek nije motivisan. Sta ce nam novi Tino Sven.
Da se razumijemo, bio je dovoljno dobar za nas i jos imao nas pasos, tako da je po meni trebao ostati za rotacije. Al ima ko se pita za to i ko ce odgovarati.
A za vrancica, vidi se da covjek nije motivisan. Sta ce nam novi Tino Sven.
-
Piaty
#9203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne znam za Wislu i Slaven ali znam šta sam gledao dok je Balta bio u Sarajevu. Vjerujem svojim očima.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/02/2024 21:17 Da je najbolji koji je igrao za FKS, ne bi zavrsio u Slavenu. I ne bi navijaci Wisle slavili kad su nam ga prodali.
Ma kakvi smo, za nas su igrači tipa onog Đokanovića i slični njemu.
-
Paradox76
#9204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je razlog da se Mario ne uklapa u Rožmanov sistem, sto čisto sumnjam da je razlog odlaska, svaki naredni kiks ovi sto ga zovu skijašem, alpinistom i sl. , naše te “legende” i oni sto jedva cekaju da Mirvic digne ruke od FKS, naslađivati ce se i plaćati novinare da unose nemir u nas klub.
-
Paradox76
#9205 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Stvarno mi nije jasno sto se toliko polemiše i žali za Baltom, igrač ispod prosjeka, ništa bolji niti od gori od nekadašnjih Gavrića, Pejovića i sl.
-
last mohicans
#9206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pretjera ga i ti. Kakav Gavrić i Pejović,momak je više nego korektno izgledao u svakoj utakmici koju je igrao što se ne može reći za cijeli vezni red protiv niželigaša. Ono protiv Slobode je bilo jako loše.
-
Paradox76
#9207 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni je izgledao kao jako spor i trom igrač.last mohicans wrote: ↑17/02/2024 22:11 Pretjera ga i ti. Kakav Gavrić i Pejović,momak je više nego korektno izgledao u svakoj utakmici koju je igrao što se ne može reći za cijeli vezni red protiv niželigaša. Ono protiv Slobode je bilo jako loše.
Jedina njegova vrlina je borbenost, gdje je često bio na ivici crvenog kartona.
Sloboda jeste niželigaš ali ništa lošija ekipa od Igmana, Goska, Zvijezde, Posušje i sl.
Slažem se da na toj utakmici nije bilo veznog reda, ali nećemo sad na osnovu te utakmice žaliti za igračima tipa Balte.
Moje mišljenje je da je trebalo ostaviti Vrančića, jeste zalazak karijere i možda gubitak motiva, zasićenost, ko zna prave razloge, ali prisustvo takvog igrača na treninzima, utakmicama puno znaci.
-
last mohicans
#9208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sa 196 ne moze biti brz, ali je tehnički jako potkovan, ima fenomenalno građenje i teško mu je oduzeti loptu. Razbijač je, koristan u skoku i dobar pas ima. Sad je sve u prazno, više nije naš igrač i gotovo. Prelako smo se odrekli njega i Vrančića, veći doprinos bi dali od nevidljivog Ziljkića, recimo, iako ne igraju iste pozicije. Kod Maria se spominje neozbiljnost i angažman, a Pena se recimo zajebaje, iz utakmice u utakmicu, onakav penal ni Mesi ne bi sebi dozvolio u jako bitnoj utakmici. Ne znam je li mu iko objasnio da bi ispali da golman nas nije izvadio. Ovaj novi Matanović je nevidljiv bio protiv Slobode, ali eto, tek je došao. Pa ćemo sačekati sa očekivanjima.Paradox76 wrote: ↑17/02/2024 22:19Meni je izgledao kao jako spor i trom igrač.last mohicans wrote: ↑17/02/2024 22:11 Pretjera ga i ti. Kakav Gavrić i Pejović,momak je više nego korektno izgledao u svakoj utakmici koju je igrao što se ne može reći za cijeli vezni red protiv niželigaša. Ono protiv Slobode je bilo jako loše.
Sloboda jeste niželigaš ali ništa lošija ekipa od Igmana, Goska, Zvijezde, Posušje i sl.
Slažem se da na toj utakmici nije bilo veznog reda, ali nećemo sad na osnovu te utakmice žaliti za igračima tipa Balte.
Moje mišljenje je da je trebalo ostaviti Vrančića, jeste zalazak karijere i možda gubitak motiva, zasićenost, ko zna prave razloge, ali prisustvo takvog igrača na treninzima, utakmicama puno znaci.
-
Paradox76
#9209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni licno nije ostavio neki dojam da bih žalio sto ga nema vise.Slazem se za Matanovica, iako sam gledao svaku pripremnu i mislio sam da će biti pojačanje, protiv Slobode možda i najlošiju ocjenu zaslužuje.Slazem se i da se previše popusta i Ziljkicu i Penarandi na bezvoljnosti, totalno im svejedno, tako izgledaju na terenu.last mohicans wrote: ↑17/02/2024 22:27Sa 196 ne moze biti brz, ali je tehnički jako potkovan, ima fenomenalno građenje i teško mu je oduzeti loptu. Razbijač je, koristan u skoku i dobar pas ima. Sad je sve u prazno, više nije naš igrač i gotovo. Prelako smo se odrekli njega i Vrančića, veći doprinos bi dali od nevidljivog Ziljkića, recimo, iako ne igraju iste pozicije. Kod Maria se spominje neozbiljnost i angažman, a Pena se recimo zajebaje, iz utakmice u utakmicu, onakav penal ni Mesi ne bi sebi dozvolio u jako bitnoj utakmici. Ne znam je li mu iko objasnio da bi ispali da golman nas nije izvadio. Ovaj novi Matanović je nevidljiv bio protiv Slobode, ali eto, tek je došao. Pa ćemo sačekati sa očekivanjima.Paradox76 wrote: ↑17/02/2024 22:19Meni je izgledao kao jako spor i trom igrač.last mohicans wrote: ↑17/02/2024 22:11 Pretjera ga i ti. Kakav Gavrić i Pejović,momak je više nego korektno izgledao u svakoj utakmici koju je igrao što se ne može reći za cijeli vezni red protiv niželigaša. Ono protiv Slobode je bilo jako loše.
Ali eto, mislim da treba sačekati, svi mi, pa i ja licno prije, čim kiksamo sve bih mijenjao.
Rožman je tu cca 6 mjeseci, odradio pripreme, doveo igrače koje je tražio licno, rastjerao pojedince koje su drugi doveli, nema prava na alibi sto se tiče njegovog posla.
Naredna 3 kola će dosta pokazati.
- Dinostula
#9210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Djokanovic je bio igracina za ovo sad sta imamo.Meni samo onaj Buljubasic zapeo za oko sto se tice sredine ostalo tanko.Julardzija i Mustafic odigraju jednu da valja pa onda 10 tanko.Piaty wrote: ↑17/02/2024 21:19Ne znam za Wislu i Slaven ali znam šta sam gledao dok je Balta bio u Sarajevu. Vjerujem svojim očima.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/02/2024 21:17 Da je najbolji koji je igrao za FKS, ne bi zavrsio u Slavenu. I ne bi navijaci Wisle slavili kad su nam ga prodali.
-
Piaty
#9211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne ljuti se brate ali mislim da si propuštao neke utakmice sa Baltom ili si površno gledao.Paradox76 wrote: ↑17/02/2024 22:19Meni je izgledao kao jako spor i trom igrač.last mohicans wrote: ↑17/02/2024 22:11 Pretjera ga i ti. Kakav Gavrić i Pejović,momak je više nego korektno izgledao u svakoj utakmici koju je igrao što se ne može reći za cijeli vezni red protiv niželigaša. Ono protiv Slobode je bilo jako loše.
Dobra igra tima dok je Balta bio unutra je toliko bila vidljiva jer je čovjek skoro doslovno znao igrati za dvojicu i ono što si u pravu - da, na ivici crvenog kartona ponekada.
Nije se jednom desilo da Balta izađe i da nastane takav raspad sistema u tom kontekstu da ekipa postaje spora.
Balta je razbijač kakav nije postojao nikada ranije (bar je ne znam), više nego solidan pas igrač, mogao igrati i štopera.
@last mohicans
-
Piaty
#9212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma o.k, naravno da jeste igracina za ove.Dinostula wrote: ↑17/02/2024 23:05Djokanovic je bio igracina za ovo sad sta imamo.Meni samo onaj Buljubasic zapeo za oko sto se tice sredine ostalo tanko.Julardzija i Mustafic odigraju jednu da valja pa onda 10 tanko.Piaty wrote: ↑17/02/2024 21:19Ne znam za Wislu i Slaven ali znam šta sam gledao dok je Balta bio u Sarajevu. Vjerujem svojim očima.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/02/2024 21:17 Da je najbolji koji je igrao za FKS, ne bi zavrsio u Slavenu. I ne bi navijaci Wisle slavili kad su nam ga prodali.
Napisah ono iz nekakve ljutnje jbg
- Logovan
#9213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
SVI NA KOŠEVO!!!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Paradox76
#9215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne ljutim se buraz, to je neko moje subjektivno mišljenje, gledao sam sve utakmice gdje je igrao i uvijek sam vidio da je spor i i bez ikakve eksplozivnosti, pokusava to kompenzirati borbenošću koja granici sa jako grubom igrom.Piaty wrote: ↑17/02/2024 23:15Ne ljuti se brate ali mislim da si propuštao neke utakmice sa Baltom ili si površno gledao.Paradox76 wrote: ↑17/02/2024 22:19Meni je izgledao kao jako spor i trom igrač.last mohicans wrote: ↑17/02/2024 22:11 Pretjera ga i ti. Kakav Gavrić i Pejović,momak je više nego korektno izgledao u svakoj utakmici koju je igrao što se ne može reći za cijeli vezni red protiv niželigaša. Ono protiv Slobode je bilo jako loše.
Dobra igra tima dok je Balta bio unutra je toliko bila vidljiva jer je čovjek skoro doslovno znao igrati za dvojicu i ono što si u pravu - da, na ivici crvenog kartona ponekada.
Nije se jednom desilo da Balta izađe i da nastane takav raspad sistema u tom kontekstu da ekipa postaje spora.
Balta je razbijač kakav nije postojao nikada ranije (bar je ne znam), više nego solidan pas igrač, mogao igrati i štopera.
@last mohicans![]()
![]()
Bavio sam se fudbalom pa možda drugačije vidim.
Po meni smo imali puno, puno boljih “razbijača”.
Stanojevic, Djokanovic i meni najdraži Džakmić.
- Capajebo
#9216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A Marciano 
-
Paradox76
- Logovan
- ZonFon
-
Piaty
-
mond
#9221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne moramo čekati Zvijezdu.
Vezni red čine igrači koji jedino što znaju je da je vrate štoperima.
Bio sam na tekmi, ovo je užasno kako se loše krećemo, a i fino sam rekao da ne znamo lopte.
Čovjek misli da će se malo podići poslije Slobode a onda se na poluvremenu sjetim da su Ziljkaru izabrali za kapitena. Skupina idiota.
Valjda izborimo ojrop.
- omega369
#9222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gubitak Martinovica i Balte su kardinalne greske trenera, kostale su nas i kostace nas. Anicic je mrtvac, valjda je to svima jasno
-
last mohicans
#9223 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Utihnule društve mreže kluba i igrača, valjda skontali da od nerealnog hajcanja preko društvenih kanala slabo ima fajde na terenu. Ili pak rade u miru, da konačno nekoga igrom dobijemo.
-
kakaljin
#9224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ideja je odlicna za hajcanje raje da dolazi na utakmice i da navija, ali izgleda da se otislo u pogresan smjer pritisak koji se stvara od strane navijaca pa kad bude losa utakmica onda ode sve u neku stvar.last mohicans wrote: ↑21/02/2024 13:01 Utihnule društve mreže kluba i igrača, valjda skontali da od nerealnog hajcanja preko društvenih kanala slabo ima fajde na terenu. Ili pak rade u miru, da konačno nekoga igrom dobijemo.
Mozda je i bolje poceti raditi u miru i tisini bez mahale.
-
18mn97
#9225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U subotu jedan lik u kontejneru prodaje karte, iako imaju dva prozora. Stvorila se nenormalna guzva. Ja sam propustio pola sata utakmice, iako sam stao u red 15 min prije pocetka.