Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
alijagoro

#50126 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Bosanski_kralj wrote: 16/02/2024 14:57
Velkoski wrote: 16/02/2024 14:50 Nema novog rata osim ako nešto ne eskalira dramatično, po zadnjim unverified informacijama Biden traži rješenje do Ramazana.
Zato je sigurno naložio jo 15 milijardi pomoći Izralu, da što brže i efikasnije riješte "problem palestine".
Saudijcima bi opao apetit za vrijeme iftara,dok gledaju mrtve Palestince,zato mozda zele da se ovo zavrsi prije ramazana,mada vise je to bacanje prasine u oci ili Izraelu ne ide bas najbolje,pa da ispadne da su ih ko fol ameri stisnuli za prekid genocida.
piupiu

#50127 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by piupiu »

Chmoljo wrote: 16/02/2024 13:58 Ima i onaj bibijev snimak u kojem govori o forsiranju hamasa jer radi u njihovu korist.
Evo ti Varoufakis sve to lijepo raščlani, stavku po stavku:

https://www.youtube.com/watch?v=w6H6tvVuGgo&t=2619s

"I'm not supporting Hamas, Netanyahu is - financially, politically, militarily, for decades!"
Last edited by piupiu on 16/02/2024 16:40, edited 1 time in total.
TAFKAP

#50128 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by TAFKAP »

arman1 wrote: 16/02/2024 14:45
Bosanski_kralj wrote: 16/02/2024 14:36
arman1 wrote: 16/02/2024 14:35

Po nekim analitičarima mogući povod za budući rat Egipta i zločinačke tvorevine israel.
Dok su ovakvi na vlasti poput Sisija, nema od tog rata ništa
Dokad? U sekundi i Sisi i bilo ko drugi odleti kroz prozor ili mu naprave par odušnica na trupu. Zamisli milion izbjeglica na prkno od egipatske ekonomije. Građanski rat u roku od 3 mjeseca. Bolja opcija je zaratiti s izraelom. Ograničeni sukob koji će big Sama natjerati da odriješi kesu narednih par decenija ako ne želi da globalna ekonomija ode u helač. Zamisli samo građanski rat u egiptu i neka od lokalnih milicija minira seucki kanal. Kifla bi koštala 70 feninga.
Platiće Izrael/Amerika sve troškove, samo nek oni njih prime.
Jesi li zaboravio kako je došlo do smjene Mubarak - Sissi uz kratki intermeco muslimanske braće
Bloo
Globalna šefica

#50129 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

General War wrote: 16/02/2024 16:35
Spoiler
Show
Mislim da ces morati naci drugu temu za ovakve postove.

@hilmija frlj ima problem a i par drugih forumasa kad se postavlja nesto sto je off topic, a POGOTOVO nesto ovakvo.
Tako da se ti postovi prijavljuju. Drugi se ne prijavljuju. Stoga otvori/nadi drugu temu.
SmokingMan

#50130 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Sunak ima povišen ton u medijima, i zna se manje više zbog kojeg razloga. Spice must flow. Ma to ti je harkonenska krv iz tamo neke Surabaje.. :D

https://www.declassifieduk.org/no-outcr ... in-israel/
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50132 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

General War wrote: 16/02/2024 17:41
Bloo wrote: 16/02/2024 16:40
General War wrote: 16/02/2024 16:35
Spoiler
Show

@hilmija frlj ima problem a i par drugih forumasa kad se postavlja nesto sto je off topic, a POGOTOVO nesto ovakvo.
Tako da se ti postovi prijavljuju. Drugi se ne prijavljuju. Stoga otvori/nadi drugu temu.
Oookej?
Samo Cmolji sam ostao duzan odgovor na ovoj temi, ne stize se sve...i pravim novi...
Ne treba. Ne namjeravam vise polemisati. Napisi ako mislis da ce biti bolje da tvoja bude zadnja.

Vatever mejks jur bout flout.
Optimus09

#50133 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Optimus09 »

BiH je pusta ostala,zasto ne primiti ljude koji hoce,ima u federaciji mjesta. Daleko bolje nego da cekaju dan kad ce nekog vojnika zasvrbiti pa ih upucati.
Pa nas su primali svi,zasto ne bi mogli mi sada.
swanfilter

#50134 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Optimus09 wrote: 16/02/2024 20:27 BiH je pusta ostala,zasto ne primiti ljude koji hoce,ima u federaciji mjesta. Daleko bolje nego da cekaju dan kad ce nekog vojnika zasvrbiti pa ih upucati.
Prima te onaj, ko ti de facto moze pruziti pomoc.

BiH za to nije sposobna.
Ludzak

#50135 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

Optimus09 wrote: 16/02/2024 20:27 BiH je pusta ostala,zasto ne primiti ljude koji hoce,ima u federaciji mjesta. Daleko bolje nego da cekaju dan kad ce nekog vojnika zasvrbiti pa ih upucati.
Iz Palestine u Palestinu da dođu?
alijagoro

#50136 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Ludzak wrote: 16/02/2024 21:49
Iz Palestine u Palestinu da dođu?
Dobar :lol:
General War

#50137 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Chmoljo wrote: 16/02/2024 19:54
General War wrote: 16/02/2024 17:41
Bloo wrote: 16/02/2024 16:40

Oookej?
Samo Cmolji sam ostao duzan odgovor na ovoj temi, ne stize se sve...i pravim novi...
Ne treba. Ne namjeravam vise polemisati. Napisi ako mislis da ce biti bolje da tvoja bude zadnja.

Vatever mejks jur bout flout.
:thumbup:
Ako te ne interesuje, jos bolje, samo onda nemoj mi nabadat na nos onda.
smijesni_ste

#50138 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Možda da ih vi u Njemačkoj primite?
Hajvan

#50139 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

nelosha ideja

naselit Bosnu Palestincima i Pashtunima
narocitito dole na juju bi im odgovralo

po godurama Tadzike, takodje iz Afgana.
last mohicans

#50140 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by last mohicans »

arman1 wrote: 16/02/2024 14:55
Velkoski wrote: 16/02/2024 14:50 Nema novog rata osim ako nešto ne eskalira dramatično, po zadnjim unverified informacijama Biden traži rješenje do Ramazana.
Gladn i neimaština, potpomognuto huškanjem dobronamjernih brzo dovedu do eskalacije. Nije tako davno bilo kad je egiptom "haralo" muslimansko bratstvo, koje i danas ima jaku bazu.
Poznanica mi dugo tamo živi, policijska tortura, strah i pritisak na stanovništvo Egipta je neviđen, takav nije bio ni u doba Nasera i sl. Neimaština i inflacija je ogromna. A Mubarak je bio mirotvorac za sadašnje stanje. Muslimanska braća su s razlogom maknuta, da cionisti ne bi osjetili ni najmanju prijetnju. Reče mi da bi hiljade Egipčana bilo spremno krenuti na cioniste kada bi država stala iza njih, a teško da se to može desiti do nekog novog puča.
Optimus09

#50141 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Optimus09 »

smijesni_ste wrote: 16/02/2024 22:35
Ja nisam Nijemac.
Mozda se bolje maknuti s ove teme.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#50142 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

Optimus09 wrote: 16/02/2024 23:12
smijesni_ste wrote: 16/02/2024 22:35
Ja nisam Nijemac.
Mozda se bolje maknuti s ove teme.
Ma nemoj, tako neko voli izletiti

Stvar u prihvatanju izbjeglica je što faktički asistiraš u etničkom čišćenju, s toga ne bih volio da BiH bude dio toga.

Čak i mislim da bi većina tih ljudi odbila tako nešto, neki poziv iz Bosne tipa "mi ćemo primiti te ljude" bi možda čak dao i razlog drugoj strani da ih nasilno "evakuiše" van svojih ognjišta za stalno.
Bloo
Globalna šefica

#50143 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Grunt-SA
Mjesec
Trolanje i off topic
skupljac_zeljeza

#50144 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

dr_Evil wrote: 16/02/2024 14:49

Mislim da izraelski rezim i egiptaski rezim nece u rat, a pogotovo nece u rat za Palestince.
Pitanje je koliko egipatski režim ima podršku naroda i bilo bi zanimljivo doći do takvog podatka.

toska

#50145 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

General War wrote: 16/02/2024 08:52 Sto bih ja bio frustriran? Mojoj tezi ide sasvim dobro i na politickom i na vojnom planu....dreka i vika dolazi sa druge.
Ide trenutno u uništavanju Gaze i Palestinaca ali šta su posljedice za Izrael i Jevreje širom svijeta?

Tabu tema očito, prešućuje se jasan trend u javnom mijenju svugdje i svakim danom produženja ovog rata šteta će biti veća.

Ogroman kredit žrtve koji su Jevreji imali nakon holokausta se topi brzinom koja nije bila zamisliva prije.
Zbog tog stradanja im se zadnjih 80 godina i gledalo kroz prste za svaku manu, nije niko htio ulaziti u njihove svari pa ni teror koji se provodi u i oko Izraela.
UN, AI, HW...su pisali izvještaje o tome, ali zaista teško stradanje u ww2 je paralisalo ljude u kritici i djelu. Svaka kritika je automatski bila antisemitizam ili nacizam, tabu koji se izbjegavao maksimalno.

Ukratko, troše se nevjerovatno brzo, nosi ih osjećaj superiornosti i vječite vojne nadmoći, ali pametni ljudi se ne kockaju tako sa budućnosti.
skupljac_zeljeza

#50146 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

toska wrote: 17/02/2024 00:24
Ukratko, troše se nevjerovatno brzo, nosi ih osjećaj superiornosti i vječite vojne nadmoći, ali pametni ljudi se ne kockaju tako sa budućnosti.
Taj kredit definitivno troše. Posebno u ovom ratu gdje su su svakoj osobi na planeti dostupni dokumenti sa lica mjesta o srazmjerima zločina koje su počinili i još nemaju namjeru da se zaustave iako priznaju da nemaju dovoljno vojnika za sve ciljeve. Palestinu zvanično priznalo 137 zemalja i sve čine da se taj broj poveća.

Macron šokirao Netanyahua: Priznavanje Palestine više nije tabu za Francusku, dugujemo im to.

Priznavanje palestinske države više nije tabu za Francusku, rekao je u petak predsjednik Emmanuel Macron, sugerirajući da bi Pariz mogao donijeti odluku ako se napori za rješenje pitanja dvije države zaustave zbog protivljenja Izraela.
Jednostrano francusko priznanje malo bi učinilo da se situacija na terenu promijeni bez istinskih pregovora, ali bi imala simboličku i diplomatsku težinu.

https://www.klix.ba/vijesti/macron-soki ... /240217010
Britanski šef diplomatije: Razmišljamo o priznanju Palestine, Izrael je doživio neuspjeh

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije David Cameron izjavio je da je njegova zemlja bliže trenutku da formalno prizna palestinsku državu.
Cameron smatra da Palestincima treba dati takvu perspektivu da bi se podstakao mir na Bliskom istoku.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /240130049
Grčka priznala Palestinu kao nezavisnu državu
Posebna plenarna sjednica grčkog parlamenta održana je u utorak, a na njoj je izglasano priznavanje Palestine kao nezavisne države.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grck ... /151222049
Donji dom Parlamenta Italije glasao za priznavanje države Palestine

Zastupnici Donjeg doma Parlamenta Italije usvojili su tekst za priznavanje Palestine kao države.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/donj ... /150227119
Bossona

#50147 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Image

Ponosni na svoje ratne zločine u genocindom istrbljenju Palestinaca uz saučešće i pomoć Bidenove administracije,....
General War

#50148 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

General War wrote: 16/02/2024 08:52 Sto bih ja bio frustriran? Mojoj tezi ide sasvim dobro i na politickom i na vojnom planu....dreka i vika dolazi sa druge.
Ide trenutno u uništavanju Gaze i Palestinaca ali šta su posljedice za Izrael i Jevreje širom svijeta?

Tabu tema očito, prešućuje se jasan trend u javnom mijenju svugdje i svakim danom produženja ovog rata šteta će biti veća.

Ogroman kredit žrtve koji su Jevreji imali nakon holokausta se topi brzinom koja nije bila zamisliva prije.
Zbog tog stradanja im se zadnjih 80 godina i gledalo kroz prste za svaku manu, nije niko htio ulaziti u njihove svari pa ni teror koji se provodi u i oko Izraela.
UN, AI, HW...su pisali izvještaje o tome, ali zaista teško stradanje u ww2 je paralisalo ljude u kritici i djelu. Svaka kritika je automatski bila antisemitizam ili nacizam, tabu koji se izbjegavao maksimalno.

Koje posljedice? 7 oktobra se slavio sirom svijeta stravican masakr jevreja (i ostalih na koga su naisli) u izraelu, a sad je samo razlika sto ko biva placu sto izraelci vratili milo za drago.
tabu tema je sto vecina "slavljenika-protestanata" je arapskog porijekla slavi/demonstrira po zapadnim gradovima...mislim da je obratno i da je zapad priolicno jasno vidio sliku sta je sve doslo kod njih i da je propao experminet diversifikacije...sto nece proci bez posljedica.
Nista se Izraelu ne gleda kroz prste..na drugoj temi imas barem okvirno postavljene stvari pa bujrum.
ActionWoman

#50149 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ActionWoman »

General War wrote: 17/02/2024 16:37

Koje posljedice? 7 oktobra se slavio sirom svijeta stravican masakr jevreja (i ostalih na koga su naisli) u izraelu, a sad je samo razlika sto ko biva placu sto izraelci vratili milo za drago.
tabu tema je sto vecina "slavljenika-protestanata" je arapskog porijekla slavi/demonstrira po zapadnim gradovima...mislim da je obratno i da je zapad priolicno jasno vidio sliku sta je sve doslo kod njih i da je propao experminet diversifikacije...sto nece proci bez posljedica.
Nista se Izraelu ne gleda kroz prste..na drugoj temi imas barem okvirno postavljene stvari pa bujrum.
Tako je. Vracanje milo za drago. Gradi se Veliki Izrael. Trebate biti sretni, a ne kritikovati njegovo stvaranje.
General War

#50150 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

ActionWoman wrote: 17/02/2024 17:52
General War wrote: 17/02/2024 16:37

Tako je. Vracanje milo za drago. Gradi se Veliki Izrael. Trebate biti sretni, a ne kritikovati njegovo stvaranje.
Trebas se ti edukovati, nije 2005 godina bila davno kada se izrael povukao odatle i prislio 6000jevrejskih naseljenika da se odsele odatle, i sve prepustio palestincima. Koji ce im moj Gaza?
Locked