Saudijcima bi opao apetit za vrijeme iftara,dok gledaju mrtve Palestince,zato mozda zele da se ovo zavrsi prije ramazana,mada vise je to bacanje prasine u oci ili Izraelu ne ide bas najbolje,pa da ispadne da su ih ko fol ameri stisnuli za prekid genocida.Bosanski_kralj wrote: ↑16/02/2024 14:57Zato je sigurno naložio jo 15 milijardi pomoći Izralu, da što brže i efikasnije riješte "problem palestine".
Izrael je opet pocinio zlocin!
- alijagoro
#50126 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- piupiu
#50127 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo ti Varoufakis sve to lijepo raščlani, stavku po stavku:
https://www.youtube.com/watch?v=w6H6tvVuGgo&t=2619s
"I'm not supporting Hamas, Netanyahu is - financially, politically, militarily, for decades!"
Last edited by piupiu on 16/02/2024 16:40, edited 1 time in total.
- TAFKAP
#50128 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Platiće Izrael/Amerika sve troškove, samo nek oni njih prime.arman1 wrote: ↑16/02/2024 14:45Dokad? U sekundi i Sisi i bilo ko drugi odleti kroz prozor ili mu naprave par odušnica na trupu. Zamisli milion izbjeglica na prkno od egipatske ekonomije. Građanski rat u roku od 3 mjeseca. Bolja opcija je zaratiti s izraelom. Ograničeni sukob koji će big Sama natjerati da odriješi kesu narednih par decenija ako ne želi da globalna ekonomija ode u helač. Zamisli samo građanski rat u egiptu i neka od lokalnih milicija minira seucki kanal. Kifla bi koštala 70 feninga.Bosanski_kralj wrote: ↑16/02/2024 14:36Dok su ovakvi na vlasti poput Sisija, nema od tog rata ništa
Jesi li zaboravio kako je došlo do smjene Mubarak - Sissi uz kratki intermeco muslimanske braće
- Bloo
- Globalna šefica
#50129 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da ces morati naci drugu temu za ovakve postove.
@hilmija frlj ima problem a i par drugih forumasa kad se postavlja nesto sto je off topic, a POGOTOVO nesto ovakvo.
Tako da se ti postovi prijavljuju. Drugi se ne prijavljuju. Stoga otvori/nadi drugu temu.
- SmokingMan
#50130 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sunak ima povišen ton u medijima, i zna se manje više zbog kojeg razloga. Spice must flow. Ma to ti je harkonenska krv iz tamo neke Surabaje..
https://www.declassifieduk.org/no-outcr ... in-israel/
https://www.declassifieduk.org/no-outcr ... in-israel/
-
smijesni_ste
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50132 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne treba. Ne namjeravam vise polemisati. Napisi ako mislis da ce biti bolje da tvoja bude zadnja.General War wrote: ↑16/02/2024 17:41Oookej?
Samo Cmolji sam ostao duzan odgovor na ovoj temi, ne stize se sve...i pravim novi...
Vatever mejks jur bout flout.
- Optimus09
#50133 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
BiH je pusta ostala,zasto ne primiti ljude koji hoce,ima u federaciji mjesta. Daleko bolje nego da cekaju dan kad ce nekog vojnika zasvrbiti pa ih upucati.
Pa nas su primali svi,zasto ne bi mogli mi sada.
Pa nas su primali svi,zasto ne bi mogli mi sada.
-
swanfilter
#50134 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prima te onaj, ko ti de facto moze pruziti pomoc.
BiH za to nije sposobna.
- Ludzak
- alijagoro
#50136 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- General War
#50137 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Chmoljo wrote: ↑16/02/2024 19:54Ne treba. Ne namjeravam vise polemisati. Napisi ako mislis da ce biti bolje da tvoja bude zadnja.General War wrote: ↑16/02/2024 17:41Oookej?
Samo Cmolji sam ostao duzan odgovor na ovoj temi, ne stize se sve...i pravim novi...
Vatever mejks jur bout flout.
Ako te ne interesuje, jos bolje, samo onda nemoj mi nabadat na nos onda.
-
smijesni_ste
- Hajvan
#50139 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nelosha ideja
naselit Bosnu Palestincima i Pashtunima
narocitito dole na juju bi im odgovralo
po godurama Tadzike, takodje iz Afgana.
naselit Bosnu Palestincima i Pashtunima
narocitito dole na juju bi im odgovralo
po godurama Tadzike, takodje iz Afgana.
-
last mohicans
#50140 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poznanica mi dugo tamo živi, policijska tortura, strah i pritisak na stanovništvo Egipta je neviđen, takav nije bio ni u doba Nasera i sl. Neimaština i inflacija je ogromna. A Mubarak je bio mirotvorac za sadašnje stanje. Muslimanska braća su s razlogom maknuta, da cionisti ne bi osjetili ni najmanju prijetnju. Reče mi da bi hiljade Egipčana bilo spremno krenuti na cioniste kada bi država stala iza njih, a teško da se to može desiti do nekog novog puča.
- Optimus09
#50141 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja nisam Nijemac.
Mozda se bolje maknuti s ove teme.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#50142 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma nemoj, tako neko voli izletitiOptimus09 wrote: ↑16/02/2024 23:12Ja nisam Nijemac.
Mozda se bolje maknuti s ove teme.
Stvar u prihvatanju izbjeglica je što faktički asistiraš u etničkom čišćenju, s toga ne bih volio da BiH bude dio toga.
Čak i mislim da bi većina tih ljudi odbila tako nešto, neki poziv iz Bosne tipa "mi ćemo primiti te ljude" bi možda čak dao i razlog drugoj strani da ih nasilno "evakuiše" van svojih ognjišta za stalno.
- Bloo
- Globalna šefica
#50143 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Grunt-SA
Mjesec
Trolanje i off topic
Mjesec
Trolanje i off topic
- skupljac_zeljeza
-
toska
#50145 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ide trenutno u uništavanju Gaze i Palestinaca ali šta su posljedice za Izrael i Jevreje širom svijeta?General War wrote: ↑16/02/2024 08:52 Sto bih ja bio frustriran? Mojoj tezi ide sasvim dobro i na politickom i na vojnom planu....dreka i vika dolazi sa druge.
Tabu tema očito, prešućuje se jasan trend u javnom mijenju svugdje i svakim danom produženja ovog rata šteta će biti veća.
Ogroman kredit žrtve koji su Jevreji imali nakon holokausta se topi brzinom koja nije bila zamisliva prije.
Zbog tog stradanja im se zadnjih 80 godina i gledalo kroz prste za svaku manu, nije niko htio ulaziti u njihove svari pa ni teror koji se provodi u i oko Izraela.
UN, AI, HW...su pisali izvještaje o tome, ali zaista teško stradanje u ww2 je paralisalo ljude u kritici i djelu. Svaka kritika je automatski bila antisemitizam ili nacizam, tabu koji se izbjegavao maksimalno.
Ukratko, troše se nevjerovatno brzo, nosi ih osjećaj superiornosti i vječite vojne nadmoći, ali pametni ljudi se ne kockaju tako sa budućnosti.
- skupljac_zeljeza
#50146 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Taj kredit definitivno troše. Posebno u ovom ratu gdje su su svakoj osobi na planeti dostupni dokumenti sa lica mjesta o srazmjerima zločina koje su počinili i još nemaju namjeru da se zaustave iako priznaju da nemaju dovoljno vojnika za sve ciljeve. Palestinu zvanično priznalo 137 zemalja i sve čine da se taj broj poveća.
Macron šokirao Netanyahua: Priznavanje Palestine više nije tabu za Francusku, dugujemo im to.
Priznavanje palestinske države više nije tabu za Francusku, rekao je u petak predsjednik Emmanuel Macron, sugerirajući da bi Pariz mogao donijeti odluku ako se napori za rješenje pitanja dvije države zaustave zbog protivljenja Izraela.
Jednostrano francusko priznanje malo bi učinilo da se situacija na terenu promijeni bez istinskih pregovora, ali bi imala simboličku i diplomatsku težinu.
https://www.klix.ba/vijesti/macron-soki ... /240217010
Britanski šef diplomatije: Razmišljamo o priznanju Palestine, Izrael je doživio neuspjeh
Ministar vanjskih poslova Velike Britanije David Cameron izjavio je da je njegova zemlja bliže trenutku da formalno prizna palestinsku državu.
Cameron smatra da Palestincima treba dati takvu perspektivu da bi se podstakao mir na Bliskom istoku.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /240130049
Grčka priznala Palestinu kao nezavisnu državu
Posebna plenarna sjednica grčkog parlamenta održana je u utorak, a na njoj je izglasano priznavanje Palestine kao nezavisne države.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grck ... /151222049
Donji dom Parlamenta Italije glasao za priznavanje države Palestine
Zastupnici Donjeg doma Parlamenta Italije usvojili su tekst za priznavanje Palestine kao države.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/donj ... /150227119
-
Bossona
#50147 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ponosni na svoje ratne zločine u genocindom istrbljenju Palestinaca uz saučešće i pomoć Bidenove administracije,....
- General War
#50148 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koje posljedice? 7 oktobra se slavio sirom svijeta stravican masakr jevreja (i ostalih na koga su naisli) u izraelu, a sad je samo razlika sto ko biva placu sto izraelci vratili milo za drago.toska wrote: ↑17/02/2024 00:24Ide trenutno u uništavanju Gaze i Palestinaca ali šta su posljedice za Izrael i Jevreje širom svijeta?General War wrote: ↑16/02/2024 08:52 Sto bih ja bio frustriran? Mojoj tezi ide sasvim dobro i na politickom i na vojnom planu....dreka i vika dolazi sa druge.
Tabu tema očito, prešućuje se jasan trend u javnom mijenju svugdje i svakim danom produženja ovog rata šteta će biti veća.
Ogroman kredit žrtve koji su Jevreji imali nakon holokausta se topi brzinom koja nije bila zamisliva prije.
Zbog tog stradanja im se zadnjih 80 godina i gledalo kroz prste za svaku manu, nije niko htio ulaziti u njihove svari pa ni teror koji se provodi u i oko Izraela.
UN, AI, HW...su pisali izvještaje o tome, ali zaista teško stradanje u ww2 je paralisalo ljude u kritici i djelu. Svaka kritika je automatski bila antisemitizam ili nacizam, tabu koji se izbjegavao maksimalno.
Ukratko, troše se nevjerovatno brzo, nosi ih osjećaj superiornosti i vječite vojne nadmoći, ali pametni ljudi se ne kockaju tako sa budućnosti.
tabu tema je sto vecina "slavljenika-protestanata" je arapskog porijekla slavi/demonstrira po zapadnim gradovima...mislim da je obratno i da je zapad priolicno jasno vidio sliku sta je sve doslo kod njih i da je propao experminet diversifikacije...sto nece proci bez posljedica.
Nista se Izraelu ne gleda kroz prste..na drugoj temi imas barem okvirno postavljene stvari pa bujrum.
-
ActionWoman
#50149 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako je. Vracanje milo za drago. Gradi se Veliki Izrael. Trebate biti sretni, a ne kritikovati njegovo stvaranje.General War wrote: ↑17/02/2024 16:37Koje posljedice? 7 oktobra se slavio sirom svijeta stravican masakr jevreja (i ostalih na koga su naisli) u izraelu, a sad je samo razlika sto ko biva placu sto izraelci vratili milo za drago.toska wrote: ↑17/02/2024 00:24Ide trenutno u uništavanju Gaze i Palestinaca ali šta su posljedice za Izrael i Jevreje širom svijeta?General War wrote: ↑16/02/2024 08:52 Sto bih ja bio frustriran? Mojoj tezi ide sasvim dobro i na politickom i na vojnom planu....dreka i vika dolazi sa druge.
tabu tema je sto vecina "slavljenika-protestanata" je arapskog porijekla slavi/demonstrira po zapadnim gradovima...mislim da je obratno i da je zapad priolicno jasno vidio sliku sta je sve doslo kod njih i da je propao experminet diversifikacije...sto nece proci bez posljedica.
Nista se Izraelu ne gleda kroz prste..na drugoj temi imas barem okvirno postavljene stvari pa bujrum.
- General War
#50150 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Trebas se ti edukovati, nije 2005 godina bila davno kada se izrael povukao odatle i prislio 6000jevrejskih naseljenika da se odsele odatle, i sve prepustio palestincima. Koji ce im moj Gaza?ActionWoman wrote: ↑17/02/2024 17:52Tako je. Vracanje milo za drago. Gradi se Veliki Izrael. Trebate biti sretni, a ne kritikovati njegovo stvaranje.General War wrote: ↑17/02/2024 16:37Koje posljedice? 7 oktobra se slavio sirom svijeta stravican masakr jevreja (i ostalih na koga su naisli) u izraelu, a sad je samo razlika sto ko biva placu sto izraelci vratili milo za drago.toska wrote: ↑17/02/2024 00:24
Ide trenutno u uništavanju Gaze i Palestinaca ali šta su posljedice za Izrael i Jevreje širom svijeta?