Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakotakonikako wrote: ↑13/02/2024 13:28
Pa oba modema je isporucila kompanija Telemach i trebalo bi da su isporuceni sa istim postavkama i njihovi ljudi su izvrsili montazu.
Zdravo @kakotakonikako,
Zahvaljujemo se obraćanju na ovaj način. Kako smo i prethodno naveli, na stabilan rad i brzinu internet usluge putem WiFi mreže ne možemo utjecati. Ljubazno ćemo zamoliti da nam dostavite putem privatne poruke Vaše korisničke podatke te kontakt telefon kako bi Vas u što kraćem roku pozvao naš Tim za tehničku podršku te izvršio detaljne provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Kova071 wrote: ↑13/02/2024 14:15
Ne znam gdje su objavili tu informaciju, ni sada ne mogu da je nađem, rok 30 dana za raskidanje ugovora? Ukoliko nisi obavješten, oni su sa različitim korisnicima dogovarali različite uslove, jer su izgubili Arene. Tako da sad, isti paket, ljudi različito plaćaju. Ako je tebi ok da se ovako tretiraju ljudi, tebi svaka čast. Imaju i ljudi koji nemaju isti nivo razumjevanja prava, koji su neobrazovani, koji u godinama. Naravno, ti si pametnica i znaš sve.
Zdravo @Kova071,
Zahvaljujemo se na ponovnom obraćanju. Izmjena cijene održavanja kablovsko komunikacijskog sistema kompanije Telemach, u iznosu od 2,95 KM, je stupila na snagu od 01.01.2024. godine. Obavijest je dostavljena 30 dana ranije svim korisnicima u vidu info poruke na D3 uređaje, D3 CAM module i EON box uređaje te je ista objavljena u dnevnim novinama, putem Telemach info kanala i zvanične web stranice. Još jednom Vas molimo za samo malo strpljenja, naše kolege iz Tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u najkraćem roku. Hvala Vam na razumijevanju.
To je ok, međutim, moj račun za decembar nije bio uvećan uopšte, jer ste se vi vodili prethodno dogovorenom tarifom. Tek račun za januar je uvećan za 6,80, jer se sad uvećava i kao po prijašnjoj tarifi prije dogovora. Meni ne smeta da vi uvećavate i stavljate cijene kako želite, nego da imam pravo da se žalim na račun kada mi dođe povećanje. Račun mi je stigao 7 Februara.
Svaka ti čast, druže, zato nam je i država ovakva. Uspjeli su napraviti ugovor, pod kojim, oni imaju pravo da povećavaju cijenu kako oni hoće, a ti nemaš pravo ni da mijenjaš paket ni da raskineš ugovor. To je moderni reket.
@Telemach Ostavio sam podatke za vašu službu za korisnike.
imao si rok od 30 dana od dana objave novog cjenovnika da raskines ugovor ( bez ikakvih penala ) ili dogovoris nove uslove. To sto ti nisi uradio na vrijeme i u zakonskom roku iskljucivo je tvoja krivica
Ne znam gdje su objavili tu informaciju, ni sada ne mogu da je nađem, rok 30 dana za raskidanje ugovora? Ukoliko nisi obavješten, oni su sa različitim korisnicima dogovarali različite uslove, jer su izgubili Arene. Tako da sad, isti paket, ljudi različito plaćaju. Ako je tebi ok da se ovako tretiraju ljudi, tebi svaka čast. Imaju i ljudi koji nemaju isti nivo razumjevanja prava, koji su neobrazovani, koji u godinama. Naravno, ti si pametnica i znaš sve.
nisam pravnik, nego ekonomist. Tako da sam sa pravom na Vi. Ne znam sve, ali nastojim da znam i budem u toku onoga sto me se tice i utjece na moj zivot. Bukvalno je tu obavjest bilo teze izbjeci, nego naci. Jedino sto nisu slali uposlenike na kucna vrata da obavjeste svakog pojedinacno. I sam sam im vracao 2 puta ugovor, sve dok nisam bio zadovoljan uslovima. Problem u nasoj drzavi je sto ocekujemo da se neko drugi bori za nas i nase interese umjesto nas samih.
Ne, problem je što ti misliš da su svi kao ti. Ozbiljno mi govoriš da starija osoba razumije ugovore i uslove? Imaš li ikoga u porodici da sam devera oko tih stvari? Stvarno misliš da su nekome oni objasnili, da ako uzmeš određeni paket, nemaš pravo da ga mijenjaš niti da raskineš ugovor? Naravno da nisu, taj dio se preskoči, priča se o benefitima. Ja nisam nosilac ugovora, niti sam potpisivao. Takođe, niko ne bi trebao biti diskriminiran ako ne koristi sredstva informisanja koja su oni našli za shodno da tu objave.
Kova071 wrote: ↑13/02/2024 15:29
Ne, problem je što ti misliš da su svi kao ti. Ozbiljno mi govoriš da starija osoba razumije ugovore i uslove? Imaš li ikoga u porodici da sam devera oko tih stvari? Stvarno misliš da su nekome oni objasnili, da ako uzmeš određeni paket, nemaš pravo da ga mijenjaš niti da raskineš ugovor? Naravno da nisu, taj dio se preskoči, priča se o benefitima. Ja nisam nosilac ugovora, niti sam potpisivao. Takođe, niko ne bi trebao biti diskriminiran ako ne koristi sredstva informisanja koja su oni našli za shodno da tu objave.
opet pises da se nema pravo mijenjati ili raskinuti, a to nije tacno. Imas pravo. Svaki ugovor se moze raskinuti i imaju uslovi definisani kako se raskida. Zna se kada mozes to uraditi bez penala a kada imas penale na raskidanje.
Nema to veze sa profitom, nego sa poznavanjem svojih prava ali i obaveza. Ako se ne informises klepi te po usima i onda naucis.
Takođe, niko ne bi trebao biti diskriminiran ako ne koristi sredstva informisanja koja su oni našli za shodno da tu objave.
Izmjena cjenovnika najavljena putem CAM Modula, resivera, EON Box-a, u printanom racunu i e-racunu kojeg korisnici dobiju na mail. Imao sam isti takav slucaj sa komsinicom koja je tvrdila da nista nije dobila, pa kad sam joj pokazao da pise na racunu i pitao je da li je dobila kakvu poruku na D3, kaze "jeste nesto iskocilo ko reklama, ja samo ugasila"... Nije to diskriminacija, vec bezobrazluk ljudi koji zele da su u pravu a kad im dokazes da nisu, onda se poklope usima.
U obavijesti je pisao iznos od 01.01. kao i rok za koji je bilo moguce izvrsiti bilo kakvu izmjenu na ugovoru (jeftiniji paket, raskid ugovora, dogovor za novi ugovor).
Ne, problem je što ti misliš da su svi kao ti. Ozbiljno mi govoriš da starija osoba razumije ugovore i uslove? Imaš li ikoga u porodici da sam devera oko tih stvari? Stvarno misliš da su nekome oni objasnili, da ako uzmeš određeni paket, nemaš pravo da ga mijenjaš niti da raskineš ugovor? Naravno da nisu, taj dio se preskoči, priča se o benefitima. Ja nisam nosilac ugovora, niti sam potpisivao. Takođe, niko ne bi trebao biti diskriminiran ako ne koristi sredstva informisanja koja su oni našli za shodno da tu objave. Zanimljivo je da si stao na stranu korporacije, a ne ljudi. Vjerovatno vas to i uče gore, profit prije svega.
Uopste ne mislim da su svi kao ja. I sreca je pa nisu, jer ja imam sindrom cerebralni. I naravno da ima starijih koji ne razumiju. Ali valjda ima i mladjih koji ce ih posavjetovat. Uglavnom da ne idemo dalje u offtopic
Jesam li ja igdje tvrdio da obavijest nije bila na EON TV-u? Na zadnja dva računa koja sam dobio nema ništa, gledao sam. Na zadnjem računu imauvećanje 6.80, kako sam spomenuo, preklapanje tarifa od prošlog aneksa ugovora, kako mi je momak iz podrške rekao. Dakle, ako neko fuli poruku na resiveru, to je to, gubiš pravo na žalbu i treba te klepit po ušima? Svaka vam čast što ste se prilagodili zapadu. A stare ljude i treba klepat' po ušima, čuj bezobrazluka da on ostari i preskoči poruku gdje se spominje povećanje cijena. Naravno da nema pravo žalbe. Izvini što smatram da država treba da štiti ljude, a ne da pusti da ih korporacije iskorištavaju.
heat wrote: ↑11/02/2024 16:57
Raja,
moze li se na EON app. “vratnica” i greda, zamijeniti sa “stativom” i “preckom” ?
Svi bi mi to voljeli ali na zalost ne.
Makar da naprave neku anketu koji jezik bi zelili da imate na eon app i smart tv aplikaciji pa kada se izjasne korisnici da onda stave taj jezik ako vec ne zele da stave da se moze birati jezik.
Raja,
moze li se na EON app. “vratnica” i greda, zamijeniti sa “stativom” i “preckom” ?
Zdravo @heat,
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Putem EON aplikacije je na TV kanalima trenutno dostupan hrvatski jezik zvuka i titla, kako smo već i ranije pisali. Sve sugestije korisnika u vezi dostupnosti mogućnosti promjene jezika zvuka i titla smo evidentirali te su iste proslijeđene kolegama iz nadležnog odjeljenja. Navedene opcije bi trebale biti dostupne u najkraćem roku. Ljubazno Vas molimo za razumijevanje i strpljenje.
Dragi Telemaše,
hvala na odgovoru.
Fakat bi bilo ugodnije da se navedena opcija ubaci, a to nije nimalo teško omogućiti korisnicima.
Lijepi pozdrav
Raja,
Zdravo @heat,
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Putem EON aplikacije je na TV kanalima trenutno dostupan hrvatski jezik zvuka i titla, kako smo već i ranije pisali. Sve sugestije korisnika u vezi dostupnosti mogućnosti promjene jezika zvuka i titla smo evidentirali te su iste proslijeđene kolegama iz nadležnog odjeljenja. Navedene opcije bi trebale biti dostupne u najkraćem roku. Ljubazno Vas molimo za razumijevanje i strpljenje.
Dragi Telemaše,
hvala na odgovoru.
Fakat bi bilo ugodnije da se navedena opcija ubaci, a to nije nimalo teško omogućiti korisnicima.
Lijepi pozdrav
@heat,
Hvala Vama na saradnji koju nam ukazujete. O svim izmjenama kada je naš servis u pitanju biti ćete blagovremeno obaviješteni. Za sve dodatne upite stojimo Vam na raspolaganju.
dzenanalic22 wrote: ↑14/02/2024 16:16
Nema onog banera za Promo na mojtelemach?
Zdravo @dzenanalic22,
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke nosioca ugovora ili broj ugovora, kako bismo izvršili provjeru i pružili Vam više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
Pitanje za @Telemach ?
Možete li ukinuti stavku Zaokruživanje na računu za nas koji plaćamo el.bankarstvom? Smatram da je to nepotrebna i zastarijela stavka kada se plaćalo gotovinom na šalterima prodavca i zaokruživalo na najmanji apoen države plaćanja.
Ako se pitate što je bitan pfening, dva, gore, dolje, mislim da je u Supermenu 3, ako se dobro sjećam, onaj negativac, skidao sa svakog racuna u USA 1 cent i tako se obogatio kao računarski mag . Niko nije primjetio, a on hyper bogat
EP je pozitivno odgovorila na isti upit
Last edited by emirsarajevo on 14/02/2024 17:30, edited 1 time in total.
emirsarajevo wrote: ↑14/02/2024 17:23
Pitanje za @Telemach ?
Možete li ukinuti stavku Zaokruživanje na računu za nas koji plaćamo el.bankarstvom? Smatram da je to nepotrebna i zastarijela stavka kada se plaćalo gotovinom na šalterima prodavca i zaokruživalo na najmanji apoen države plaćanja.
Ako se pitate što je bitan pfening, dva, gore, dolje, mislim da je u Supermenu 3, ako se dobro sjećam, onaj negativac, skidao sa svakog racuna u USA 1 cent i tako se obogatio kao računarski mag . Niko nije primjetio, a on hyper bogat
EP je pozitivno odgovorila na isti upit
Zdravo @emirsarajevo,
Zahvaljujemo se na postavljenom upitu. Isti smo proslijedili relevantnom odjelu te kada budemo imali više informacija obavijestiti ćemo Vas putem privatne poruke. Ljubazno Vas molimo za samo malo strpljenja. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
Dodatno, Telemach je za prvih 3000 korisnika EON Trio Full paketa omogućio HBO besplatno 30 dana, dodajući još veću vrijednost ovom iznimnom paketu zabave. Također, pretplatnici EON Trio Premium imaju opciju dodavanja još jednog EON Smart Boxa besplatno u trajanju od 24 mjeseca, poboljšavajući besprijekorno iskustvo gledanja na više ekrana u svom domu.
Ovo je vijest sa TM HR (zajedno sa vijesti o novom video klubu). TM BiH nije objavio ovo koliko vidim, a akcija se odnosi i na BiH
Uglavnom, ja nemam pravo izgleda jer imam EON Light.
Radar71 wrote: ↑14/02/2024 18:23
mislim da ovo moras koristiti 3 ili 6 mjeseci nakon aktivacije, a prvi mjesec gratis
Takvo nešto bi moralo pisati na baneru prije aktivacije
Lakše je ovako nešto napisati nego nazvati i pitati. Dostupno za Full pakete samo, na isti fazon kao i Novogodišnja akcija, automatski će se ugasiti po isteku 30 dana.