Ma prosli bi svi. Sve bi se to zavrsilo. Jedino ako nekog imaju na piku da gase rijese.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Ozimician
#76377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li je istina da postoje talovi s odredjenim privatnim zdrav. ustanovama, tj. da kod njih moras uraditi ljekarsko uvjerenje, ako nije kod njih - onda imas problem ?Naslovnica wrote: ↑14/02/2024 12:43 Bio sam neki dan u MUP NG, produzio vozacku.
Poprilicna guzva, cega sam se sve nagledao...
Pola naroda tamo uopste ne bi trebalo da vozi jer ima zesce dijagnoze, od toga da nisu dobri u glavu do starijih dementnih osoba i osoba sa ocitim invaliditetom.
Nevjerovatno.
Svi uredno imaju ljekarska uvjerenja.
Naravno, nije do MUP-a, nego do kojekakvih privatnih zdravstvenih organizacija koje stancaju ljekarska uvjerenja bez ikakvih provjera.
Dno dna.
Cuo sam i za takve slucajeve, gdje se ljudi salju u konkretne privatne ustanove.
Sta radi Zavod za medicinu rada?
- dječak sa šibicama
#76378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da ni u ratu strukture drzave nisu bile ovoliko korumpirane, "neko" iz policije dojavljuje mafijasima kad ce biti hapseni, skrivaju se ili ne unose presude Bengeleu odnosno zabrane, bukvalno na sve strane gdje god zagrebes to je sve go kriminal.
-
laik1981
#76379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
MUPovci su olicenje dobra i postenja za DGSovce. Ima slucajeva gdje su ljudima bukvalno krali telefone i novcanike prilikom pretresa. Za 50 eura ti ne otvara gepek i motes prevuci sta ti je volja. Placanje carine za fizicka lica koja su spremna podmititi sluzbenika i ne postoji. U zadnjih pola godine sam svjedocio nekim stvarima za koje nisam ni pomisljao da su moguce cak i u ovom nasem pokusaju od drzave. Apsolutno sam siguran i uvjeren da mi nikada necemo imati pravnu drzavu. 70% ljudi u tom sistemu, ili u prijevodu hiljade, bi zavrsilo na visegodisnjim robijama. Sistem to nikada nece dozvoliti. Ne postoji ni promil nade da cemo nekad postati normalna drzava i da cemo imati uredjen sistem.sime_cipol wrote: ↑14/02/2024 12:17 Da samo znate koliko je ovisnika o kocki medju policijom. Duzni su desetine hiljada maraka, krediti, duzni drugim ljudima, kako onda ocekivati da sutra taj posteno radi svoj posao jer ga mogu ucijeniti za posao, a onda ne moze vratiti dug.
- tramvajtrojka
#76380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa eno sudija dobio pola od kramara jer mu je sredio povoljnije uvoznicke marzelaik1981 wrote: ↑14/02/2024 13:18MUPovci su olicenje dobra i postenja za DGSovce. Ima slucajeva gdje su ljudima bukvalno krali telefone i novcanike prilikom pretresa. Za 50 eura ti ne otvara gepek i motes prevuci sta ti je volja. Placanje carine za fizicka lica koja su spremna podmititi sluzbenika i ne postoji. U zadnjih pola godine sam svjedocio nekim stvarima za koje nisam ni pomisljao da su moguce cak i u ovom nasem pokusaju od drzave. Apsolutno sam siguran i uvjeren da mi nikada necemo imati pravnu drzavu. 70% ljudi u tom sistemu, ili u prijevodu hiljade, bi zavrsilo na visegodisnjim robijama. Sistem to nikada nece dozvoliti. Ne postoji ni promil nade da cemo nekad postati normalna drzava i da cemo imati uredjen sistem.sime_cipol wrote: ↑14/02/2024 12:17 Da samo znate koliko je ovisnika o kocki medju policijom. Duzni su desetine hiljada maraka, krediti, duzni drugim ljudima, kako onda ocekivati da sutra taj posteno radi svoj posao jer ga mogu ucijeniti za posao, a onda ne moze vratiti dug.
-
Seawolf
#76381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O kakvom sređivanju marži i o kojem sudiji pišeš?tramvajtrojka wrote: ↑14/02/2024 13:25pa eno sudija dobio pola od kramara jer mu je sredio povoljnije uvoznicke marzelaik1981 wrote: ↑14/02/2024 13:18MUPovci su olicenje dobra i postenja za DGSovce. Ima slucajeva gdje su ljudima bukvalno krali telefone i novcanike prilikom pretresa. Za 50 eura ti ne otvara gepek i motes prevuci sta ti je volja. Placanje carine za fizicka lica koja su spremna podmititi sluzbenika i ne postoji. U zadnjih pola godine sam svjedocio nekim stvarima za koje nisam ni pomisljao da su moguce cak i u ovom nasem pokusaju od drzave. Apsolutno sam siguran i uvjeren da mi nikada necemo imati pravnu drzavu. 70% ljudi u tom sistemu, ili u prijevodu hiljade, bi zavrsilo na visegodisnjim robijama. Sistem to nikada nece dozvoliti. Ne postoji ni promil nade da cemo nekad postati normalna drzava i da cemo imati uredjen sistem.sime_cipol wrote: ↑14/02/2024 12:17 Da samo znate koliko je ovisnika o kocki medju policijom. Duzni su desetine hiljada maraka, krediti, duzni drugim ljudima, kako onda ocekivati da sutra taj posteno radi svoj posao jer ga mogu ucijeniti za posao, a onda ne moze vratiti dug.![]()
![]()
, a i taj sudija je lose prosao kad realno vidis sta kramar tusi
![]()
Može li link?
-
noviforumas
#76382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Postoje mitovi o kriminalcima koji se kao kurce, a nemaju feninga. Nije da takvih nema, ali u stvarnosti, Spahovici i slicni zive kao bubreg u loju. Na slobodi su ne jer je drzava nesposobna, nego jer zeli da ih drzi na slobodi; trebaju joj za nesto. Da su npr. Spahovici freelanceri ili obrtnici vidjeli bi kako drzavni aparat zna biti efikasan
Ovako "Bengele" sjede u Porschea, zgazi dijete, izadje, opet sjede u Porschea - sve normala.
Na to dodas da je Sarajevo grad koji je oduvijek glorificirao sanere, jalijase, sitne i krupne kriminalce, kao sto se sportske ili muzicke zvijezde glorificiraju u nekim normalnijim sredinama. Za to postoji opravdanje da je rezultat rata i demografskih promjena, ali nije. Uvijek je tako bilo. Muskarci hoce da budu kao Bengele, zene hoce da budu sa Bengeleom, djeca hoce da budu Bengele kad porastu. To je Sarajevo i to intuitivno razumije svako ko je odrastao u ovom gradu.
Na to dodas da je Sarajevo grad koji je oduvijek glorificirao sanere, jalijase, sitne i krupne kriminalce, kao sto se sportske ili muzicke zvijezde glorificiraju u nekim normalnijim sredinama. Za to postoji opravdanje da je rezultat rata i demografskih promjena, ali nije. Uvijek je tako bilo. Muskarci hoce da budu kao Bengele, zene hoce da budu sa Bengeleom, djeca hoce da budu Bengele kad porastu. To je Sarajevo i to intuitivno razumije svako ko je odrastao u ovom gradu.
- tramvajtrojka
#76383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... __ostalo_mSeawolf wrote: ↑14/02/2024 13:28O kakvom sređivanju marži i o kojem sudiji pišeš?tramvajtrojka wrote: ↑14/02/2024 13:25pa eno sudija dobio pola od kramara jer mu je sredio povoljnije uvoznicke marzelaik1981 wrote: ↑14/02/2024 13:18
MUPovci su olicenje dobra i postenja za DGSovce. Ima slucajeva gdje su ljudima bukvalno krali telefone i novcanike prilikom pretresa. Za 50 eura ti ne otvara gepek i motes prevuci sta ti je volja. Placanje carine za fizicka lica koja su spremna podmititi sluzbenika i ne postoji. U zadnjih pola godine sam svjedocio nekim stvarima za koje nisam ni pomisljao da su moguce cak i u ovom nasem pokusaju od drzave. Apsolutno sam siguran i uvjeren da mi nikada necemo imati pravnu drzavu. 70% ljudi u tom sistemu, ili u prijevodu hiljade, bi zavrsilo na visegodisnjim robijama. Sistem to nikada nece dozvoliti. Ne postoji ni promil nade da cemo nekad postati normalna drzava i da cemo imati uredjen sistem.![]()
![]()
![]()
Može li link?

u nasim medijima nije bilo toliko o ovom dijelu slucaja
- Haris.ba
#76384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozete misliti kolika je to sila kada taj dio vijesti portali nisu prenijeli. Barem ja nisam vidio....
-
Seawolf
#76385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A, to znam .... Čitao sam na portalu Jutarnjeg.tramvajtrojka wrote: ↑14/02/2024 13:35https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... __ostalo_mSeawolf wrote: ↑14/02/2024 13:28O kakvom sređivanju marži i o kojem sudiji pišeš?tramvajtrojka wrote: ↑14/02/2024 13:25
pa eno sudija dobio pola od kramara jer mu je sredio povoljnije uvoznicke marze![]()
![]()
![]()
Može li link?
u nasim medijima nije bilo toliko o ovom dijelu slucaja
Ali volio bih vidjeti link na tu presudu kojom se omogućava veća zarada.
-
zigson
#76386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/bih/885518/nako ... aja-godine
Kasno marko na kosovo stize
Uvijek je reakcija, nikad akcija
- Logovan
#76387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hahahahahahahahzigson wrote: ↑14/02/2024 13:57 https://avaz.ba/vijesti/bih/885518/nako ... aja-godine
Mrs vise, a kao da gledam nece biti
- nepass1
#76388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U starom gradu taksista sa upisanom dg na moditenu, dg sizofrenija ilitiga F20.Naslovnica wrote: ↑14/02/2024 12:43 Bio sam neki dan u MUP NG, produzio vozacku.
Pola naroda tamo uopste ne bi trebalo da vozi jer ima zesce dijagnoze, od toga da nisu dobri u glavu do starijih dementnih osoba i osoba sa ocitim invaliditetom.
Nevjerovatno.
Naravno, nije do MUP-a, nego do kojekakvih privatnih zdravstvenih organizacija koje stancaju ljekarska uvjerenja bez ikakvih provjera.
Dno dna.
Prije deset godina normalno radio, mozda je sad u penziji ili jos radi.
- nepass1
#76389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vjerujem da moras, eventualno kazu idi tu najjeftinije ili najbrze ili proci ces 100%Ozimician wrote: ↑14/02/2024 13:09Da li je istina da postoje talovi s odredjenim privatnim zdrav. ustanovama, tj. da kod njih moras uraditi ljekarsko uvjerenje, ako nije kod njih - onda imas problem ?Naslovnica wrote: ↑14/02/2024 12:43 Bio sam neki dan u MUP NG, produzio vozacku.
Nevjerovatno.
Dno dna.
Cuo sam i za takve slucajeve, gdje se ljudi salju u konkretne privatne ustanove.
-
Dimu1927
#76390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljekarski se nabavljaju putem javnih nabavki, i svi uposlenici idu u ustanovu koja je prosla na tenderu.
- oldtajmer
#76391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nemoj tako, juce imenovan za ministra a danas vec krenuo sa promjenamaLogovan wrote: ↑14/02/2024 13:59Hahahahahahahahzigson wrote: ↑14/02/2024 13:57 https://avaz.ba/vijesti/bih/885518/nako ... aja-godine
Mrs vise, a kao da gledam nece biti![]()
otkad i on cese muda u fotelji
-
Naslovnica
#76392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemojte na ministra, nije on ništa kriv, nije to u njegovom domenu, ima nižih instanci koje su odgovorne.oldtajmer wrote: ↑14/02/2024 14:43nemoj tako, juce imenovan za ministra a danas vec krenuo sa promjenamaLogovan wrote: ↑14/02/2024 13:59Hahahahahahahahzigson wrote: ↑14/02/2024 13:57 https://avaz.ba/vijesti/bih/885518/nako ... aja-godine
Mrs vise, a kao da gledam nece biti![]()
![]()
otkad i on cese muda u foteljiima jedno 4 godine cini mi se
- vjeshalica
#76393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisi dobro cuo. Slobodna je volja gdje ces otici, mozes u MUP ambulantu, moze u Zavod za zastitu radnika u saobracaju itd. tako da ne siris lazi iz dijaspore.Ozimician wrote: ↑14/02/2024 13:09Da li je istina da postoje talovi s odredjenim privatnim zdrav. ustanovama, tj. da kod njih moras uraditi ljekarsko uvjerenje, ako nije kod njih - onda imas problem ?Naslovnica wrote: ↑14/02/2024 12:43 Bio sam neki dan u MUP NG, produzio vozacku.
Nevjerovatno.
Dno dna.
- Ozimician
#76394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dakle kad se upita nesto, dakle upitnom recenicom - to je sirenje lazi ?vjeshalica wrote: ↑14/02/2024 14:58Nisi dobro cuo. Slobodna je volja gdje ces otici, mozes u MUP ambulantu, moze u Zavod za zastitu radnika u saobracaju itd. tako da ne siris lazi iz dijaspore.Ozimician wrote: ↑14/02/2024 13:09Da li je istina da postoje talovi s odredjenim privatnim zdrav. ustanovama, tj. da kod njih moras uraditi ljekarsko uvjerenje, ako nije kod njih - onda imas problem ?Naslovnica wrote: ↑14/02/2024 12:43 Bio sam neki dan u MUP NG, produzio vozacku.
Nevjerovatno.
Dno dna.
Hvala na odgovoru.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#76395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja ću sljedeći put u sanasu
nisam znao da mogu
inače sam išao u mup kod narodne banke
psihijatar PUKO
oftamolog = LUD
itd
nisam znao da mogu
inače sam išao u mup kod narodne banke
psihijatar PUKO
oftamolog = LUD
itd
-
daario naharis
#76396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Sanasi ja bio u decembru, psihijatar me pita kako se osjecam, ja njemu vracam: "ko sam ja doktore?". Lik ostao paf, govori jako dobro pitanje mladiću. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#76397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i može karticom 
- vjeshalica
#76398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti si svjesno pitao konstatacijom. Vec vidjeni marifet komuniciranja.Ozimician wrote: ↑14/02/2024 15:01Dakle kad se upita nesto, dakle upitnom recenicom - to je sirenje lazi ?vjeshalica wrote: ↑14/02/2024 14:58Nisi dobro cuo. Slobodna je volja gdje ces otici, mozes u MUP ambulantu, moze u Zavod za zastitu radnika u saobracaju itd. tako da ne siris lazi iz dijaspore.Ozimician wrote: ↑14/02/2024 13:09
Da li je istina da postoje talovi s odredjenim privatnim zdrav. ustanovama, tj. da kod njih moras uraditi ljekarsko uvjerenje, ako nije kod njih - onda imas problem ?
Hvala na odgovoru.
- oldtajmer
#76399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
spahovici jaci od drzave"Zašto je Općinski sud u Sarajevu u slučaju Benjamina Spahovića propustio da pošalje MUP-u KS pravosnažnu presudu, kao i bilo kakav prateći akt uz izvod, pitanje je na koje oni trebaju dati odgovor. Također, neobjašnjiva je činjenica da ni do danas, čak ni nakon odsluženja kazne navedenog lica i izlaska iz zatvora, Općinski sud u Sarajevu MUP-u Kantona Sarajevo još nije dostavio pravosnažnu presudu na uvid i postupanje", ističu iz MUP-a KS.
-
ing-ecc
#76400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i jako dobro koriste indolentnost države i institucijaoldtajmer wrote: ↑14/02/2024 16:08spahovici jaci od drzave"Zašto je Općinski sud u Sarajevu u slučaju Benjamina Spahovića propustio da pošalje MUP-u KS pravosnažnu presudu, kao i bilo kakav prateći akt uz izvod, pitanje je na koje oni trebaju dati odgovor. Također, neobjašnjiva je činjenica da ni do danas, čak ni nakon odsluženja kazne navedenog lica i izlaska iz zatvora, Općinski sud u Sarajevu MUP-u Kantona Sarajevo još nije dostavio pravosnažnu presudu na uvid i postupanje", ističu iz MUP-a KS.![]()