Pocetnici! Ovako su to svabe sakrivale jos u WWII kad su izgubile zracnu nadmoc:
https://www.bbc.com/news/science-environment-43727547
Pocetnici! Ovako su to svabe sakrivale jos u WWII kad su izgubile zracnu nadmoc:
Evo samo da obradujem kolegu da je ova tura pomoci skupljena brze i vise od ocekivane, i da ce nastaviti njegovim stopama revolucije...dr_Evil wrote: ↑13/02/2024 15:44Ja im halalim vec vise stotina eura svaki mjesec kao posljedica inflacije i sto drzava daje pomoc od mog poreza. Tesko "prika" da je iko salonac zadnje dvije ili tri godine. A pored tih stotina eura dajem im i lijepe zelje! E hajd sad pogodi sta su oni meni davali dok sam skupljao metke po dvoristu i sakrivao se od UZP orki?
Pa reci da nismo merhametli narod!
Potpisuj Putine dok je još vrijeme
Kod Chasiv Yara su poceli, kod Avdike malo ranije i sljedeci je napad na Kreminu.
Ovo je ono kad se neko javlja iz buducnosti
https://xxtomcooperxx.substack.com/p/uk ... medium=webUkrajinski rat, 14. veljače 2024.: Obračun u Avidiivki
Sarkastosaurus
14. veljače 2024
Pozdrav svima!
'Brzo i prljavo' danas, uglavnom s fokusom na Avidiivku, gdje situacija doseže točku 'kritične'.
Koliko je poznato, ruske zračno-svemirske snage izvele su više od 30 zračnih napada koristeći MPK/UMPK klizne bombe, svaki od posljednja dva dana. Značajno: od početka siječnja Su-34 postavljaju do četiri bombe po naletu, a ne samo dvije - kao većinu prošle godine. RUMINT kaže da rade na razvoju sposobnosti za postavljanje do šest kliznih/jedrecih bombi po naletu.
To bi trebao biti Su-34 'Red 07' (RF-81851), iz 2. mješovite avijacijske pukovnije. Strelice pokazuju na instalaciju dviju MPK kliznih bombi ispod lijevog krila.
Primarni cilj ostaju visoke zgrade koje Ukrajinci koriste za promatranje, plus za postavljanje protutenkovskih navođenih projektila i snajpera. Evo kadra iz jednog od ruskih videa koji prikazuje napad nekoliko UMPK-a:
Na terenu, od jučer, Rusi su tvrdili da su stigli - i tako odsjekli - cestu O0542/Industrialny Prospect: 'životnu liniju' ZSU trupa unutar grada. Nešto kao ovo:
Ukrajinci potvrđuju da su Rusi 'u blizini' i da je promet ovom cestom u prekidu, ali i naglasavaju,
a) postoje alternativni pravci
b) ne, Rusi ne kontroliraju cestu.
Dapače, kažu, nema stabilne linije bojišnice: bjesni paklena bitka, lokaliteti se mijenjaju '10 puta dnevno'; jedna strana drži jednu kuću, druga drugu; Rusi 'drže smještaje blizu ceste'... Čini se da to potvrđuje video koji je objavio 3rd Assault, a koji prikazuje rezultate protunapada te jedinice neposredno sjeverno od područja za koje se tvrdi da su ga zauzeli Rusi:
Izvještava se o teškim borbama i iz Pervomajske - gdje Ukrajinci kažu da također više nema stabilne linije fronte: trupe su izmiješane, Ukrajinci drže jedan, a Rusi drugi dom.
Što se tiče zašto se ZSU ne povlači iz Avidiivke: dobro, tamo raspoređeni kontakti kažu da je bolje nastaviti borbu unutar grada, gdje ima dosta zaklona, nego se povući zapadno od njega - na otvoreno, gdje nema zaklona. Iz razloga koje je Don lijepo objasnio prije dva dana, čak ni poljske utvrde tamo ne bi nudile tako dobru zaštitu kao ruševine Avidiivke i Koksare.
Iako razumijem da je ovo potpuno neshvatljivo mnogim ljudima koji prate ovaj sukob iz sigurnosti svojih dnevnih soba, moglo bi biti da postoji neka logika u tome što se ljudi zapravo bore tamo u Avidiivki i sličnim mjestima, i prolaze kroz ovaj pakao jakih eksploziva, blato, hladnoća i krv svaki dan, recimo.
Tko može znati…
U ostalim vijestima…
postoje izvještaji o tome da su Rusi rasporedili svoje hipersonične projektile Cirkon u Ukrajini;
Ukrajinci tvrde da su potopili amfibijski jurišni brod ruske mornarice Tsesar Kurnikov (klasa Ropucha) u Crnom moru , koristeći bespilotne letjelice Magura V5; neslužbeni ruski izvori (vidi: društveni mediji) čini se da potvrđuju gubitak, ali 'stres' da nije bilo žrtava i da je sva posada spašena;
Ukrajinski Mi-24 možda su oborili Rusi u području Robotyne; i,
Samo nekoliko dana nakon što sam primijetio da postoji potreba za velikom modernizacijom opreme pješaštva, pojavile su se fotografije koje prikazuju ruske trupe opremljene prijenosnim sustavima za elektroničko ratovanje koji se koriste za ometanje bespilotnih letjelica.
Obratite pozornost na zelenu 'plastičnu kutiju' na ramenu ovog vojnika.
Nemam vise sta dodati, razapeli ste me kad sam govorio i postavio mapu da ce se rusi utvrditi na relaciji svatove-severodonjeck ako budu ukrajinci stali... tako i bi i sad rusi vracaju dio po dio. Makar da su stali na starobeliks relaciji pa nipo jada. Ovako im je sad kupljansk, siversk pa i liman ponovo u opasnosti. Nedostatak opreme, municije, kadra, vozila, manjak samopouzdanja vojnog vrha... sta god da je, ukri to sad skupo placaju.
I to je najveci uspjeh Ukrajine u 2023oj. Iako nisu uzeli mnogo teritorije stekli su nezavisnost jer sada nema ruske flote da blokira izvoz zita i ostalih ukrajinskih proizvoda. A ne ovise ni o milosti poljaka i madjara hoce li pretovariti robu na svoju zeljeznicu. Ovo je dugorocna pobjeda. Cijena tiga je Bahmut i mozda evo Avdivka.
prvo pročitaj šta je napisano, a mojne izvrtati teze i uvlačiti neke spinove.japin_mutapi wrote: ↑13/02/2024 11:20 jao, kakvi likovi
sankcije ne djeluju(al u qoortzu) pa sta ... nisu ih trebali ni uvoditi jel to zelite reci
rusija je agresor djelovale sankcije ili ne
radujte se onda nedjelotvornim sankcijama a prestanite biti zabrinuti
iz tvog forumskog opusa mi je jasno da smo u mnogim stvarima na istom fonu, ali to ti ne daje pravo za takav riječnik ako se s nekim ne slažeš u mišljenju po nekom izdvojenom pitanju.
žao mi je ukrajinaca, apsolutno ništa više ne mogu da odbrane što rusofašisti zacrtaju pod "must have". ali treba biti iskren sam sa sobom pa reći da su i sami krivi jer 9 (devet!!!) godina nisu bili u stanju inženjerijski urediti sistem odbrambenih fortifikacija, što su rusi u zaporožju odradili za godinu i kusur dana.SanskiBiser wrote: ↑14/02/2024 11:10 Azuriranje stanja oko Avdivke, Tom Cooper.
SpoilerShowhttps://xxtomcooperxx.substack.com/p/uk ... medium=webUkrajinski rat, 14. veljače 2024.: Obračun u Avidiivki
Sarkastosaurus
14. veljače 2024
Pozdrav svima!
'Brzo i prljavo' danas, uglavnom s fokusom na Avidiivku, gdje situacija doseže točku 'kritične'.
Koliko je poznato, ruske zračno-svemirske snage izvele su više od 30 zračnih napada koristeći MPK/UMPK klizne bombe, svaki od posljednja dva dana. Značajno: od početka siječnja Su-34 postavljaju do četiri bombe po naletu, a ne samo dvije - kao većinu prošle godine. RUMINT kaže da rade na razvoju sposobnosti za postavljanje do šest kliznih/jedrecih bombi po naletu.
To bi trebao biti Su-34 'Red 07' (RF-81851), iz 2. mješovite avijacijske pukovnije. Strelice pokazuju na instalaciju dviju MPK kliznih bombi ispod lijevog krila.
Primarni cilj ostaju visoke zgrade koje Ukrajinci koriste za promatranje, plus za postavljanje protutenkovskih navođenih projektila i snajpera. Evo kadra iz jednog od ruskih videa koji prikazuje napad nekoliko UMPK-a:
Na terenu, od jučer, Rusi su tvrdili da su stigli - i tako odsjekli - cestu O0542/Industrialny Prospect: 'životnu liniju' ZSU trupa unutar grada. Nešto kao ovo:
Ukrajinci potvrđuju da su Rusi 'u blizini' i da je promet ovom cestom u prekidu, ali i naglasavaju,
a) postoje alternativni pravci
b) ne, Rusi ne kontroliraju cestu.
Dapače, kažu, nema stabilne linije bojišnice: bjesni paklena bitka, lokaliteti se mijenjaju '10 puta dnevno'; jedna strana drži jednu kuću, druga drugu; Rusi 'drže smještaje blizu ceste'... Čini se da to potvrđuje video koji je objavio 3rd Assault, a koji prikazuje rezultate protunapada te jedinice neposredno sjeverno od područja za koje se tvrdi da su ga zauzeli Rusi:
Izvještava se o teškim borbama i iz Pervomajske - gdje Ukrajinci kažu da također više nema stabilne linije fronte: trupe su izmiješane, Ukrajinci drže jedan, a Rusi drugi dom.
Što se tiče zašto se ZSU ne povlači iz Avidiivke: dobro, tamo raspoređeni kontakti kažu da je bolje nastaviti borbu unutar grada, gdje ima dosta zaklona, nego se povući zapadno od njega - na otvoreno, gdje nema zaklona. Iz razloga koje je Don lijepo objasnio prije dva dana, čak ni poljske utvrde tamo ne bi nudile tako dobru zaštitu kao ruševine Avidiivke i Koksare.
Iako razumijem da je ovo potpuno neshvatljivo mnogim ljudima koji prate ovaj sukob iz sigurnosti svojih dnevnih soba, moglo bi biti da postoji neka logika u tome što se ljudi zapravo bore tamo u Avidiivki i sličnim mjestima, i prolaze kroz ovaj pakao jakih eksploziva, blato, hladnoća i krv svaki dan, recimo.
Tko može znati…
U ostalim vijestima…
postoje izvještaji o tome da su Rusi rasporedili svoje hipersonične projektile Cirkon u Ukrajini;
Ukrajinci tvrde da su potopili amfibijski jurišni brod ruske mornarice Tsesar Kurnikov (klasa Ropucha) u Crnom moru , koristeći bespilotne letjelice Magura V5; neslužbeni ruski izvori (vidi: društveni mediji) čini se da potvrđuju gubitak, ali 'stres' da nije bilo žrtava i da je sva posada spašena;
Ukrajinski Mi-24 možda su oborili Rusi u području Robotyne; i,
Samo nekoliko dana nakon što sam primijetio da postoji potreba za velikom modernizacijom opreme pješaštva, pojavile su se fotografije koje prikazuju ruske trupe opremljene prijenosnim sustavima za elektroničko ratovanje koji se koriste za ometanje bespilotnih letjelica.
Obratite pozornost na zelenu 'plastičnu kutiju' na ramenu ovog vojnika.
naravno da jesu, i i to kakve analize, od totalnog raspada sistema u roku od 6 mjeseci, do građanskog rata, anarhije, gladi, vraćanja u srednji vijek i sličnih nebuloza
Ja evo 2 godine citam da su sljedece 2 sedmice odlucujuce. Rusi se bore sa lopatama i pod sidom, a jaja im je nestalo jos 2022-e.