kakabanja213 wrote: ↑13/02/2024 13:57
pemanapemani wrote: ↑13/02/2024 13:43
kakabanja213 wrote: ↑13/02/2024 13:16
Ti bas pojma nemas o cemu pricas. Prethodna vlast je jos uvijek trenutna vlast u Mostaru. U kantonu tu imas sadai ove navodne socijaldemokrate. To jesu li ih trebali pohapsiti Safa, Hadziomerovic, Hurda, Zuljevic, Zalihic, Forto, Bakir, Cudicka, Niksic, Konakovic boli me.
Ja samo kazem sta ja vjerujem da je krajnji cilj HDZ i kompanije.
Kakva crna izdaja o cemu ti pricas.
Pa ti si naveo da ih partneri podržavaju na svaki mogući način.
Samo sam pitao šta je sa prethodnim partnerima, a koji su još uvijek partneri na vlasti u gradu Mostaru.
Ti u isti koš stavio Oručevića, Hurdu i Čudićku i Fortu.
Poruka - svi su isto odgovorni što oni koji su vodili ne Hrvate u logore danas šetaju Mostarom.
E pa jebi ga, nisu.
Odlicna logika nema sta. Mozes li samo navesti naziv tog logickog razmisljanja.
Vec ti je odgovoreno a evo ponovo. Prethodni partneri su mahom kriminalci koji mahom iz licnog interesa nisu pokrenuli to pitanje. Takodjer mogu slobodno reci dani trenutni partneri nisu niti su pokazali namjeru da pokrenu to pitanje. "Zelju" su imali i prehodni i trenutni partneri.
Kada Forto dobije nekakav izljev bijesa zbog toga sto ne moze odmah isporuciti izuzimacu zatvorenika nacisti Draganu Covicu dozivotnu poziciju za njegovog zeta, da li je to podrska???
Ne znam, već godinu dana slušam kako samo što nisu izdali, a još nisam vidio izdaju ili je ne znam prepoznati.
Nisam upratio Fortin izljev bijesa, kada mu isporuči doživotnu poziciju, onda možemo pričati.
Očito je problem što nikako ne možemo shvatiti trenutni ustroj naše države. Ne možemo shvatiti da ne postoji metodologija u trenutnom Ustavu prema kojoj sve bitne pozicije trebaju dobiti tzv.proBiH strana. Trenutno ne postoji metodologija prema kojoj proBiH strana može dobiti Predsjedavajućeg VM, Ministra financija, odbrane, sigurnosti, prometa i komunikacija, Upravu za indirektno oporezivanje, SIPA, OSA i još u FBiH sva ministarstva, Autoceste, Ceste FBiH i sl.
Godine sam proveo misleći kako je to moguće i kako je sve ostalo izdaja države. Zato sam i bio bukvalno zaljubljen u Komšića (nisam homoseksualac), jer sam naivno vjerovao u njegove šuplje priče gdje će sve bitne pozicije u državi biti u rukama tzv.proBiH strane, a genocidaši i uzepeovci će klepiti ušima i uzeti Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice na državnom i nivou FBiH.