Udes

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
madesa

#51 Re: Udes

Post by madesa »

nepass1 wrote: 13/02/2024 10:31 Kad sve papire prikupim pisat cu pomozi.ba pa da vidim njihovu reakciju.
medijima posalji pricu svoju,vjeruj mi ne cekaj nista
nivla

#52 Re: Udes

Post by nivla »

Truba wrote: 13/02/2024 10:36 previše stresno za čitati

poslušaj ljude koji su već bili u istoj situaciji

ima li taj pomozi ba svoje advokate da se tvoj advokat cuje s njima
možda lik laže tamo da je on čist a ti da si kriv
možda i ne znaju da je imao udes
nazovi im i centralu

možda je neprijavljen možda je pozajmio od jarana kola
znate kakve su te udruge što je svačije ničije
znaju da je imao udes bilo na svim portalima kako ga je sastavio https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240131017
nepass1

#53 Re: Udes

Post by nepass1 »

madesa wrote: 13/02/2024 10:37
nepass1 wrote: 13/02/2024 10:31 Kad sve papire prikupim pisat cu pomozi.ba pa da vidim njihovu reakciju.
medijima posalji pricu svoju,vjeruj mi ne cekaj nista
Kad budem imao dokumentaciju da ne bude mlatim onako. Ne znam kako objasniti. Nije covjek vjest, neuk oko prava. Jebi ga nije da se svaki dan nadjes u ovoj situaciji. Jucer kad su mi rekli da nije priznao krivicu zamalo nisam povratio, mislim da nikad nisam bio blize mozdanom, poceo se tresti ko jermenija.
Kontam jesam li ja debil sto bih priznao krivicu.
oXavier

#54 Re: Udes

Post by oXavier »

Malo ste previše iskomplikovali čitavu priču. Slučaj će se rješavati na relaciji oštećeni - osiguranje, i apsolutno nije relevantno da li vozač priznaje krivicu, on vjerovatno pokušava da izvuče sebe, nije ljudski ali manje više nebitno za naplatu odštete, kao i što pomozi.ba nema nikakvog uticaja na proces naplate. Zapisnik o uviđaju je završen, to da li je vozač priznao ili ne priznao nema nikakav poseban uticaj, s obzirom na okolnosti nastanka nezgode. Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, to je zaseban proces koji se vodi protiv njega lično, moguće da se pokrene i krivični postupak zbog visine nastale štete, ali sve je to u nadležnosti policije i tužilaštva. Nadoknadu štete vrši osiguranje, tako da su suvišni savjeti o tužbama, tovarenju ovoga ili onoga, na kraju će sve to završaviti sa osiguranjem, pomozi.ba će imati skuplju policu u narednom periodu i to je to. Naravno angažovanje advokata je uvijek opcija, ali čisto u vezi pregovora sa osiguranjem.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#55 Re: Udes

Post by Bobi »

konektovan wrote: 13/02/2024 09:52 Traziti da promjene ime u Nepomozi.ba...ocigledno, kakav olos tu radi.
Ili za*ebi. ba :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56 Re: Udes

Post by Truba »

nivla wrote: 13/02/2024 10:40
znaju da je imao udes bilo na svim portalima kako ga je sastavio https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240131017
samo razmisljam o opcijama

tamo neki pravnik u pomozi ba gleda portale i ne zna u sta mu je uposlenik uvalio firmu koju zastupa

ne bih se ni osvrnuo na vijest da nije na forumu javljeno kako je forumas sudjelovao
HelaS

#57 Re: Udes

Post by HelaS »

nepass1 wrote: 13/02/2024 09:08 Vec sam pisao, imao sam udes 31.01.
Na licu mjesta je utvrdjeno da ja nisam kriv. Policajski izvjestaj je gotov i treba da stigne u moje osiguranje. Jucer sam bio u stanici da se raspitam i kaze mi sluzbenik da ovaj sto me je udario nije priznao krivicu. Tako da slucaj ide na sud.
Odvukao sam auto u servis, procjena stete 30,5kKM
Totalka
Dok sam ja davao izjavu, mislim da je lik od nekog nasavjetovan da ne prizna krivicu. Pola sata je bio u pol autu i davao izjavu.
Kazu na sud se ceka 1 do 6 mjeseci i dalje mi nisu nista htjeli reci.
Znaci policija je ustanovila da ja ne snosim ni 1% krivice.
Je li jos bio ko u slicnoj situaciji? Da li odmah da idem sa advokatom ili da cekam sud da konacno presudi?

Lik je smotao preko mosta cobanije kroz zabranu i izletio na raskrsnici, ja vozio od drvenije prema skenderiji. Pokupio me, raznio mi auto. Nit u jednom trenutku nije upitao je li sve uredu, vozio je firmin auto od pomozi.ba. nije ds ocekujem ili da moraju ali ni pomozi.ba nije nikad kontaktirao da vidi je li sve uredu ili sta znam vec.
Možda je nagovoren od svog osiguranja, možda želi prigovoriti na visinu procijenjene štete

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#58 Re: Udes

Post by Bobi »

E ja komentara ispod članka :D, dobro rece truba ne bih ni procitao da nije ovdje objavljeno .
Throttle

#59 Re: Udes

Post by Throttle »

Dimu1927 wrote: 13/02/2024 10:12 Jos ako si kasko imao jos bolje
Zasto?
drndalo

#60 Re: Udes

Post by drndalo »

HelaS wrote: 13/02/2024 11:17
nepass1 wrote: 13/02/2024 09:08 Vec sam pisao, imao sam udes 31.01.
Na licu mjesta je utvrdjeno da ja nisam kriv. Policajski izvjestaj je gotov i treba da stigne u moje osiguranje. Jucer sam bio u stanici da se raspitam i kaze mi sluzbenik da ovaj sto me je udario nije priznao krivicu. Tako da slucaj ide na sud.
Odvukao sam auto u servis, procjena stete 30,5kKM
Totalka
Dok sam ja davao izjavu, mislim da je lik od nekog nasavjetovan da ne prizna krivicu. Pola sata je bio u pol autu i davao izjavu.
Kazu na sud se ceka 1 do 6 mjeseci i dalje mi nisu nista htjeli reci.
Znaci policija je ustanovila da ja ne snosim ni 1% krivice.
Je li jos bio ko u slicnoj situaciji? Da li odmah da idem sa advokatom ili da cekam sud da konacno presudi?

Lik je smotao preko mosta cobanije kroz zabranu i izletio na raskrsnici, ja vozio od drvenije prema skenderiji. Pokupio me, raznio mi auto. Nit u jednom trenutku nije upitao je li sve uredu, vozio je firmin auto od pomozi.ba. nije ds ocekujem ili da moraju ali ni pomozi.ba nije nikad kontaktirao da vidi je li sve uredu ili sta znam vec.
Možda je nagovoren od svog osiguranja, možda želi prigovoriti na visinu procijenjene štete

Image
To je svakako interes i posao njegovog osiguranja, ali nema veze s vlasnikom udarenog vozila.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: Udes

Post by Truba »

kod nas je jaranica se kucnula na stupu fijestom
lik joj razbio far nazad

mjesec dana na bolovanju po banjama

i ona je sad u irskoj pojačava BDP ili kako se zove već... može samo pojačavati javne kuće za dede kakav je radnik
i kakav je čovjek
Dimu1927

#62 Re: Udes

Post by Dimu1927 »

nepass1 wrote: 13/02/2024 10:24
Dimu1927 wrote: 13/02/2024 10:21 Ma samo faci javiti, gledaniji je od mnogih medija a posebna poslastica su mu prevaranti i humanitarci lazni poput brkovica i batka... a ovo je bruka i sramota za organizaciju, umjesto da su otkaz urucili ovom majmunu
Ko je faca?
Faćo
Throttle wrote: 13/02/2024 11:22
Dimu1927 wrote: 13/02/2024 10:12 Jos ako si kasko imao jos bolje
Zasto?
Pa pravis auto odmah, oni se poslije naplate od ovog sto je kriv. Ovdje je samo problem sto je ogromna steta tj totalka...
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#63 Re: Udes

Post by anex »

Advokat odmah.
A on će znati šta treba dalje.
Ako nemaš advokata, mogu preporuciti....
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#64 Re: Udes

Post by sime_cipol »

Jebo majku smerljasku, garant razvlaci zbog posla. Ako prizna mogao bi dobiti otkaz, a ovako razvlaci da jos malo radi ili dok ne nadje nesto drugo.
Kupi neki solidan Clio, za 2-3k i trljaj, ne mozes bez auta, zbog situacije sa djetetom
NediM17

#65 Re: Udes

Post by NediM17 »

Ma kakvo popravljanje, ako je proglasena totalka, uzmi pare i ostavi auto osiguranju
Ima opcija i da ti ostave auto ali ne znam koliko se isplati zajebavat' s tim.
Ja ne bih.
xoklix

#66 Re: Udes

Post by xoklix »

Kod totalke advokat je prva stanica, priznao on krivicu ili ne.
Posavjetuj se sa advokatom možeš li rentati vozilo dok ti ne isplate odštetu uključujući račun za rentanje vozila.
Također moraju ti i platiti račun za šlepanje vozila sa mjesta nesreće.
N.N.

#67 Re: Udes

Post by N.N. »

Ti ces naplatiti pare od osiguranja. Osiguranje 'ganja' pare na osnovu policijskog zapisnika koji je tada sastavljen. Ako u zapisniku pise njegova krivica, ne sekiraj se ti. Stetu ces naplatiti u skladu sa procjenom na vozilu.
Imao sam situaciju sa 50-50 krivice, pa sam naplatio 2 000 KM opet za stetu. Ne znam koliko je druga strana tada dobila.

Druga stvar je sada sudski postupak zbog prekrsaj (jer je odbio priznati krivicu).
Natovarit ce mu brzu voznju, prolazak kroz zabranu ili sta je vec bilo. Belaj mu je sto nije njegovo privatno auto vec 'sluzbeno' pa mu je i savjetivano da ne prizna krivicu. Kaznjen ce biti licno za prekrsaje a cestitka ide i Udruzenju.
U sustini, neka si jebe mater. Cist si ko' suza a on nekanse vadi iz govana po sudu.
nepass1

#68 Re: Udes

Post by nepass1 »

anex wrote: 13/02/2024 11:43 Advokat odmah.
A on će znati šta treba dalje.
Ako nemaš advokata, mogu preporuciti....
Preporuci
Throttle

#69 Re: Udes

Post by Throttle »

Dimu1927 wrote: 13/02/2024 11:38
Pa pravis auto odmah, oni se poslije naplate od ovog sto je kriv. Ovdje je samo problem sto je ogromna steta tj totalka...
Pa neces aktivirat kasko da ti premija raste a nisi kriv :-)
oXavier

#70 Re: Udes

Post by oXavier »

NediM17 wrote: 13/02/2024 11:51 Ma kakvo popravljanje, ako je proglasena totalka, uzmi pare i ostavi auto osiguranju
Ja ne bih.
Kof nas ne postoji opcija da ostaviš ostatak vozila osiguranju, ako bude totalna dobiće iznos vrijednosti vozila umanjen za spašeni ostatak.
N.N. wrote: 13/02/2024 11:59 Ti ces naplatiti pare od osiguranja. Osiguranje 'ganja' pare na osnovu policijskog zapisnika koji je tada sastavljen. Ako u zapisniku pise njegova krivica, ne sekiraj se ti. Stetu ces naplatiti u skladu sa procjenom na vozilu.
Imao sam situaciju sa 50-50 krivice, pa sam naplatio 2 000 KM opet za stetu. Ne znam koliko je druga strana tada dobila.

Druga stvar je sada sudski postupak zbog prekrsaj (jer je odbio priznati krivicu).
Natovarit ce mu brzu voznju, prolazak kroz zabranu ili sta je vec bilo. Belaj mu je sto nije njegovo privatno auto vec 'sluzbeno' pa mu je i savjetivano da ne prizna krivicu. Kaznjen ce biti licno za prekrsaje a cestitka ide i Udruzenju.
U sustini, neka si jebe mater. Cist si ko' suza a on nekanse vadi iz govana po sudu.
Zbog čega kazna pravnom licu za nwzgodu koju je skrivio vozač, na osnovu kojeg člana Zobsa
Mislim da se generalno previše pažnje posvetilo papku koji neće da prizna grešku kao i pravnom licu čijim je vozilom upravljao, da ne spominjem neke navodne veze i dogovore sa osiguranjem.
saabsa

#71 Re: Udes

Post by saabsa »

Samo dobrog advokata, moja preporuka za momke iza BBI dva brata, specijalizirali štete uvijek bio prezadovoljan sa naplaćenim.

Kolega nedavno imao manji udes, u toku radnog vremena sa službenim vozilom, došla policija rekla da popune Europski ali njemu savjetovali da puše balon za svaki slučaj i on to uradi naravno 0,0 promila napuhao.
Nakon nekog vremena traži njegovo osiguranje da on plati štetu koju su oni isplatili oštećenoj iz nekih nebuloznih razloga "počinjen prekršaj u krajnjoj nepažnji" :run:
Samo advokata uzeti jer sa ovom stokom iz osiguranja drugačije se ne može.
NediM17

#72 Re: Udes

Post by NediM17 »

https://naplatastete.ba/totalna-steta-na-vozilu/

Da, evo sad vidim da kod nas ne postoji mogućnost ostavljanja totalno havarisanog vozila osiguranju.
I da postoje 2 vrste "totalke", tehnička i ekonomska.
Pretpostavljam da je kod kolege u pitanju ekonomska totalka.
E sad pitanje je vrijedi li to popravljati negdje mimo ovlaštenog polovnim originalnim dijelovima ukoliko su dostupni.
Nema takvih vozila baš puno po otpadima u BiH, al' možda bi se nešto moglo i naći, ima ih par na OLX-u.
nepass1

#73 Re: Udes

Post by nepass1 »

NediM17 wrote: 13/02/2024 11:51 Ma kakvo popravljanje, ako je proglasena totalka, uzmi pare i ostavi auto osiguranju
Ja ne bih.
Ostave tebi auto i plate dio stete. Tako da se moras zajebavati ti sa autom.
nepass1

#74 Re: Udes

Post by nepass1 »

NediM17 wrote: 13/02/2024 12:48 https://naplatastete.ba/totalna-steta-na-vozilu/

Da, evo sad vidim da kod nas ne postoji mogućnost ostavljanja totalno havarisanog vozila osiguranju.
I da postoje 2 vrste "totalke", tehnička i ekonomska.
Pretpostavljam da je kod kolege u pitanju ekonomska totalka.
E sad pitanje je vrijedi li to popravljati negdje mimo ovlaštenog polovnim originalnim dijelovima ukoliko su dostupni.
Nema takvih vozila baš puno po otpadima u BiH, al' možda bi se nešto moglo i naći, ima ih par na OLX-u.
Dvije stranice djelova, prije bih skupio sve dragon balls
Dimu1927

#75 Re: Udes

Post by Dimu1927 »

Throttle wrote: 13/02/2024 12:15
Dimu1927 wrote: 13/02/2024 11:38
Pa neces aktivirat kasko da ti premija raste a nisi kriv :-)
Ne bih rekao da raste s obzirom da se oni naplate i pokriju stetu. Raspitam se
Post Reply