medijima posalji pricu svoju,vjeruj mi ne cekaj nista
Udes
Moderator: _BataZiv_0809
- nivla
#52 Re: Udes
znaju da je imao udes bilo na svim portalima kako ga je sastavio https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240131017Truba wrote: ↑13/02/2024 10:36 previše stresno za čitati
poslušaj ljude koji su već bili u istoj situaciji
ima li taj pomozi ba svoje advokate da se tvoj advokat cuje s njima
možda lik laže tamo da je on čist a ti da si kriv
možda i ne znaju da je imao udes
nazovi im i centralu
možda je neprijavljen možda je pozajmio od jarana kola
znate kakve su te udruge što je svačije ničije
- nepass1
#53 Re: Udes
Kad budem imao dokumentaciju da ne bude mlatim onako. Ne znam kako objasniti. Nije covjek vjest, neuk oko prava. Jebi ga nije da se svaki dan nadjes u ovoj situaciji. Jucer kad su mi rekli da nije priznao krivicu zamalo nisam povratio, mislim da nikad nisam bio blize mozdanom, poceo se tresti ko jermenija.
Kontam jesam li ja debil sto bih priznao krivicu.
-
oXavier
#54 Re: Udes
Malo ste previše iskomplikovali čitavu priču. Slučaj će se rješavati na relaciji oštećeni - osiguranje, i apsolutno nije relevantno da li vozač priznaje krivicu, on vjerovatno pokušava da izvuče sebe, nije ljudski ali manje više nebitno za naplatu odštete, kao i što pomozi.ba nema nikakvog uticaja na proces naplate. Zapisnik o uviđaju je završen, to da li je vozač priznao ili ne priznao nema nikakav poseban uticaj, s obzirom na okolnosti nastanka nezgode. Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, to je zaseban proces koji se vodi protiv njega lično, moguće da se pokrene i krivični postupak zbog visine nastale štete, ali sve je to u nadležnosti policije i tužilaštva. Nadoknadu štete vrši osiguranje, tako da su suvišni savjeti o tužbama, tovarenju ovoga ili onoga, na kraju će sve to završaviti sa osiguranjem, pomozi.ba će imati skuplju policu u narednom periodu i to je to. Naravno angažovanje advokata je uvijek opcija, ali čisto u vezi pregovora sa osiguranjem.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#55 Re: Udes
Ili za*ebi. bakonektovan wrote: ↑13/02/2024 09:52 Traziti da promjene ime u Nepomozi.ba...ocigledno, kakav olos tu radi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56 Re: Udes
samo razmisljam o opcijamanivla wrote: ↑13/02/2024 10:40
znaju da je imao udes bilo na svim portalima kako ga je sastavio https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240131017
tamo neki pravnik u pomozi ba gleda portale i ne zna u sta mu je uposlenik uvalio firmu koju zastupa
ne bih se ni osvrnuo na vijest da nije na forumu javljeno kako je forumas sudjelovao
-
HelaS
#57 Re: Udes
Možda je nagovoren od svog osiguranja, možda želi prigovoriti na visinu procijenjene štetenepass1 wrote: ↑13/02/2024 09:08 Vec sam pisao, imao sam udes 31.01.
Na licu mjesta je utvrdjeno da ja nisam kriv. Policajski izvjestaj je gotov i treba da stigne u moje osiguranje. Jucer sam bio u stanici da se raspitam i kaze mi sluzbenik da ovaj sto me je udario nije priznao krivicu. Tako da slucaj ide na sud.
Odvukao sam auto u servis, procjena stete 30,5kKM
Totalka
Dok sam ja davao izjavu, mislim da je lik od nekog nasavjetovan da ne prizna krivicu. Pola sata je bio u pol autu i davao izjavu.
Kazu na sud se ceka 1 do 6 mjeseci i dalje mi nisu nista htjeli reci.
Znaci policija je ustanovila da ja ne snosim ni 1% krivice.
Je li jos bio ko u slicnoj situaciji? Da li odmah da idem sa advokatom ili da cekam sud da konacno presudi?
Lik je smotao preko mosta cobanije kroz zabranu i izletio na raskrsnici, ja vozio od drvenije prema skenderiji. Pokupio me, raznio mi auto. Nit u jednom trenutku nije upitao je li sve uredu, vozio je firmin auto od pomozi.ba. nije ds ocekujem ili da moraju ali ni pomozi.ba nije nikad kontaktirao da vidi je li sve uredu ili sta znam vec.

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#58 Re: Udes
E ja komentara ispod članka
, dobro rece truba ne bih ni procitao da nije ovdje objavljeno .
-
Throttle
- drndalo
#60 Re: Udes
To je svakako interes i posao njegovog osiguranja, ali nema veze s vlasnikom udarenog vozila.HelaS wrote: ↑13/02/2024 11:17Možda je nagovoren od svog osiguranja, možda želi prigovoriti na visinu procijenjene štetenepass1 wrote: ↑13/02/2024 09:08 Vec sam pisao, imao sam udes 31.01.
Na licu mjesta je utvrdjeno da ja nisam kriv. Policajski izvjestaj je gotov i treba da stigne u moje osiguranje. Jucer sam bio u stanici da se raspitam i kaze mi sluzbenik da ovaj sto me je udario nije priznao krivicu. Tako da slucaj ide na sud.
Odvukao sam auto u servis, procjena stete 30,5kKM
Totalka
Dok sam ja davao izjavu, mislim da je lik od nekog nasavjetovan da ne prizna krivicu. Pola sata je bio u pol autu i davao izjavu.
Kazu na sud se ceka 1 do 6 mjeseci i dalje mi nisu nista htjeli reci.
Znaci policija je ustanovila da ja ne snosim ni 1% krivice.
Je li jos bio ko u slicnoj situaciji? Da li odmah da idem sa advokatom ili da cekam sud da konacno presudi?
Lik je smotao preko mosta cobanije kroz zabranu i izletio na raskrsnici, ja vozio od drvenije prema skenderiji. Pokupio me, raznio mi auto. Nit u jednom trenutku nije upitao je li sve uredu, vozio je firmin auto od pomozi.ba. nije ds ocekujem ili da moraju ali ni pomozi.ba nije nikad kontaktirao da vidi je li sve uredu ili sta znam vec.
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61 Re: Udes
kod nas je jaranica se kucnula na stupu fijestom
lik joj razbio far nazad
mjesec dana na bolovanju po banjama
i ona je sad u irskoj pojačava BDP ili kako se zove već... može samo pojačavati javne kuće za dede kakav je radnik
i kakav je čovjek
lik joj razbio far nazad
mjesec dana na bolovanju po banjama
i ona je sad u irskoj pojačava BDP ili kako se zove već... može samo pojačavati javne kuće za dede kakav je radnik
i kakav je čovjek
-
Dimu1927
#62 Re: Udes
Faćo
Pa pravis auto odmah, oni se poslije naplate od ovog sto je kriv. Ovdje je samo problem sto je ogromna steta tj totalka...
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#63 Re: Udes
Advokat odmah.
A on će znati šta treba dalje.
Ako nemaš advokata, mogu preporuciti....
A on će znati šta treba dalje.
Ako nemaš advokata, mogu preporuciti....
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#64 Re: Udes
Jebo majku smerljasku, garant razvlaci zbog posla. Ako prizna mogao bi dobiti otkaz, a ovako razvlaci da jos malo radi ili dok ne nadje nesto drugo.
Kupi neki solidan Clio, za 2-3k i trljaj, ne mozes bez auta, zbog situacije sa djetetom
Kupi neki solidan Clio, za 2-3k i trljaj, ne mozes bez auta, zbog situacije sa djetetom
-
NediM17
#65 Re: Udes
Ma kakvo popravljanje, ako je proglasena totalka, uzmi pare i ostavi auto osiguranju
Ima opcija i da ti ostave auto ali ne znam koliko se isplati zajebavat' s tim.
Ja ne bih.
Ima opcija i da ti ostave auto ali ne znam koliko se isplati zajebavat' s tim.
Ja ne bih.
- xoklix
#66 Re: Udes
Kod totalke advokat je prva stanica, priznao on krivicu ili ne.
Posavjetuj se sa advokatom možeš li rentati vozilo dok ti ne isplate odštetu uključujući račun za rentanje vozila.
Također moraju ti i platiti račun za šlepanje vozila sa mjesta nesreće.
Posavjetuj se sa advokatom možeš li rentati vozilo dok ti ne isplate odštetu uključujući račun za rentanje vozila.
Također moraju ti i platiti račun za šlepanje vozila sa mjesta nesreće.
- N.N.
#67 Re: Udes
Ti ces naplatiti pare od osiguranja. Osiguranje 'ganja' pare na osnovu policijskog zapisnika koji je tada sastavljen. Ako u zapisniku pise njegova krivica, ne sekiraj se ti. Stetu ces naplatiti u skladu sa procjenom na vozilu.
Imao sam situaciju sa 50-50 krivice, pa sam naplatio 2 000 KM opet za stetu. Ne znam koliko je druga strana tada dobila.
Druga stvar je sada sudski postupak zbog prekrsaj (jer je odbio priznati krivicu).
Natovarit ce mu brzu voznju, prolazak kroz zabranu ili sta je vec bilo. Belaj mu je sto nije njegovo privatno auto vec 'sluzbeno' pa mu je i savjetivano da ne prizna krivicu. Kaznjen ce biti licno za prekrsaje a cestitka ide i Udruzenju.
U sustini, neka si jebe mater. Cist si ko' suza a on nekanse vadi iz govana po sudu.
Imao sam situaciju sa 50-50 krivice, pa sam naplatio 2 000 KM opet za stetu. Ne znam koliko je druga strana tada dobila.
Druga stvar je sada sudski postupak zbog prekrsaj (jer je odbio priznati krivicu).
Natovarit ce mu brzu voznju, prolazak kroz zabranu ili sta je vec bilo. Belaj mu je sto nije njegovo privatno auto vec 'sluzbeno' pa mu je i savjetivano da ne prizna krivicu. Kaznjen ce biti licno za prekrsaje a cestitka ide i Udruzenju.
U sustini, neka si jebe mater. Cist si ko' suza a on nekanse vadi iz govana po sudu.
- nepass1
-
Throttle
-
oXavier
#70 Re: Udes
Kof nas ne postoji opcija da ostaviš ostatak vozila osiguranju, ako bude totalna dobiće iznos vrijednosti vozila umanjen za spašeni ostatak.
Zbog čega kazna pravnom licu za nwzgodu koju je skrivio vozač, na osnovu kojeg člana ZobsaN.N. wrote: ↑13/02/2024 11:59 Ti ces naplatiti pare od osiguranja. Osiguranje 'ganja' pare na osnovu policijskog zapisnika koji je tada sastavljen. Ako u zapisniku pise njegova krivica, ne sekiraj se ti. Stetu ces naplatiti u skladu sa procjenom na vozilu.
Mislim da se generalno previše pažnje posvetilo papku koji neće da prizna grešku kao i pravnom licu čijim je vozilom upravljao, da ne spominjem neke navodne veze i dogovore sa osiguranjem.
-
saabsa
#71 Re: Udes
Samo dobrog advokata, moja preporuka za momke iza BBI dva brata, specijalizirali štete uvijek bio prezadovoljan sa naplaćenim.
Kolega nedavno imao manji udes, u toku radnog vremena sa službenim vozilom, došla policija rekla da popune Europski ali njemu savjetovali da puše balon za svaki slučaj i on to uradi naravno 0,0 promila napuhao.
Nakon nekog vremena traži njegovo osiguranje da on plati štetu koju su oni isplatili oštećenoj iz nekih nebuloznih razloga "počinjen prekršaj u krajnjoj nepažnji"
Samo advokata uzeti jer sa ovom stokom iz osiguranja drugačije se ne može.
Kolega nedavno imao manji udes, u toku radnog vremena sa službenim vozilom, došla policija rekla da popune Europski ali njemu savjetovali da puše balon za svaki slučaj i on to uradi naravno 0,0 promila napuhao.
Nakon nekog vremena traži njegovo osiguranje da on plati štetu koju su oni isplatili oštećenoj iz nekih nebuloznih razloga "počinjen prekršaj u krajnjoj nepažnji"
Samo advokata uzeti jer sa ovom stokom iz osiguranja drugačije se ne može.
-
NediM17
#72 Re: Udes
https://naplatastete.ba/totalna-steta-na-vozilu/
Da, evo sad vidim da kod nas ne postoji mogućnost ostavljanja totalno havarisanog vozila osiguranju.
I da postoje 2 vrste "totalke", tehnička i ekonomska.
Pretpostavljam da je kod kolege u pitanju ekonomska totalka.
E sad pitanje je vrijedi li to popravljati negdje mimo ovlaštenog polovnim originalnim dijelovima ukoliko su dostupni.
Nema takvih vozila baš puno po otpadima u BiH, al' možda bi se nešto moglo i naći, ima ih par na OLX-u.
Da, evo sad vidim da kod nas ne postoji mogućnost ostavljanja totalno havarisanog vozila osiguranju.
E sad pitanje je vrijedi li to popravljati negdje mimo ovlaštenog polovnim originalnim dijelovima ukoliko su dostupni.
Nema takvih vozila baš puno po otpadima u BiH, al' možda bi se nešto moglo i naći, ima ih par na OLX-u.
- nepass1
- nepass1
#74 Re: Udes
Dvije stranice djelova, prije bih skupio sve dragon ballsNediM17 wrote: ↑13/02/2024 12:48 https://naplatastete.ba/totalna-steta-na-vozilu/
-
Dimu1927
#75 Re: Udes
Ne bih rekao da raste s obzirom da se oni naplate i pokriju stetu. Raspitam se