Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
siki_sa

#49901 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by siki_sa »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 09:59
skupljac_zeljeza wrote: 12/02/2024 09:54 Image
strahota. sto ce reci, sta su mislili jebte sa onim 07.10--- :-)
ja da sam palestinac prvo bi bio ljut i bijesan na hamas pa tek onda na izraelce.
Koliko je teroristicka organizacij IDF pobila natom partiju? pitam za druga
Avetinho

#49902 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

mirza_15 wrote: 12/02/2024 23:12
Avetinho wrote: 12/02/2024 22:49
mirza_15 wrote: 12/02/2024 22:37

Ti nikako da skontaš da sve i da se palestinci riješe Hamasa Izrael neće prestati da ih tretira kao "ljudske životinje". Tebi je Hamas početak i svršetak svih problema palestinaca, a ništa nije dalje od istine od toga. Nigdje nisam napisao da je napad 07.10. opravdan, a ti si iz toga izvukao čitavu teoriju. Dole postoji samo jedna genocidna sila koja ima snagu da genocid provede u djelo i upravo ga provodi ubijajući djecu i druge civile na najmonstruoznije načine a tebi težište priče na Hamasu. Jesi li vidio sliku djevojčice koja visi na zidu sa otkinutim nogama? Jesi li vidio ubijenu majku snajperom i ranjeno dijete pored nje dok snajperista čeka nekoga da dođe u pomoć da i njega skine? Jesi li čitao o djevojčici zarobljenoj u autu i ubijanju iste zajedno sa medicinarima u ambulantnim kolima koji su došli po nju? Jesi li gledao kako se djeca skupljaju komad po komad mesa? Jesi li vidio kako idf vojnik puca u leđa djetetu od 9 godina na zapadnoj obali? Znaš li da je još 13.000 ovakvih "dječijih" priča, još barem suplo toliko onih koji su preživjeli ranjeni i osakaćenii, ko zna koliko priča u kojima su ostali bez najbližih dok gladuju bez medicinske pomoći i spavaju na ulici? Ti našao palamuditi i prosipati neku patetiku. Igrati neke logičke igrice? Svako ko se danas bezuslovno ne zgražava nad zvjerstvima koje provodi Izrael za mene ne zaslužuje da se svrsta mwđu ljude.
Palestina i Palestinci ništa nemaju od tvog ili bilo čijeg histerisanja i zgražavanja niti od toga kome ćeš ti nalijepiti kakvu zvučnu etiketu. Ono što ti meni pripisuješ da ne vidim je direktna posljedica onoga što ti nećeš da vidiš. Ta logika, da nema svrhe uklanjati Hamas, ide upravo u prilog Izraelu kao opravdanje za kontinuiranu brutalnu misiju. To je vidiš jedna stvar oko koje se slažu navijači i sa jedne i sa druge strane: i jednima i drugima je potreban Hamas za nastavak stradanja.

Ne radi se u ovom ratu o tome ko će se jače zgražati i ko će postaviti brutalniju sliku ili opisati kakav krvavi događaj, i ko će biti glasniju u naricanju o sudbinama stradalih, nego o tome da se to sve zaustavi.
Tako je kralju relativiziraj. Neće njima Izrael ništa. Pa tako je bio dobar prema njima prije Hamasa. Evo i na ZO se vidi ta silna dobrota. Tvoje slikanje Hamasa kao izvora problema i amnestiranje Izraela je za gađenja. Procvjetat će hiljadu ruža samo da se Palestinci riješe Hamasa. Onda će do izražaja doći ljubav Izraelaca prema Palestincima. Na stranu što pored toga što ne kontaš da Izrael ima cilj očistiti i Gazu i ZO bio tu Hamas ili ne, ne kontaš da se meni živo hebe za Hamas. Tvoj problem je što ne kontaš da Hamas nije izvor problema i da problem Palestinaca neće nestati sa Hamasom jer je njihov pravi problem Izrael koji od svog postanka nastoji da ih očisti sa te teritorije. Pitanje je samo načina na koji to radi. Tvoji upisi o podršci za Palestince iz Izraela su :lol: Pa tamo je društvo većinski u fazonu "kill em all".

Dodatno, to što ti nemaš empatije prema palestinskim žrtvama i nećeš ni da se osvrneš na zvjerstva IDF-a, da izraziš zgražavanje nad najmonstruoznijim hororom u ovom stoljeću dosta toga govori.
Imaš problem sa čitanjem, razumijevanjem pročitanog, ali što je najgore, sa živcima. Svaka diskusija s tobom je besmislena.
Avetinho

#49903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

canvra888 wrote: 12/02/2024 23:05
mirza_15 wrote: 12/02/2024 22:37

Ti nikako da skontaš da sve i da se palestinci riješe Hamasa Izrael neće prestati da ih tretira kao "ljudske životinje". Tebi je Hamas početak i svršetak svih problema palestinaca, a ništa nije dalje od istine od toga. Nigdje nisam napisao da je napad 07.10. opravdan, a ti si iz toga izvukao čitavu teoriju. Dole postoji samo jedna genocidna sila koja ima snagu da genocid provede u djelo i upravo ga provodi ubijajući djecu i druge civile na najmonstruoznije načine a tebi težište priče na Hamasu. Jesi li vidio sliku djevojčice koja visi na zidu sa otkinutim nogama? Jesi li vidio ubijenu majku snajperom i ranjeno dijete pored nje dok snajperista čeka nekoga da dođe u pomoć da i njega skine? Jesi li čitao o djevojčici zarobljenoj u autu i ubijanju iste zajedno sa medicinarima u ambulantnim kolima koji su došli po nju? Jesi li gledao kako se djeca skupljaju komad po komad mesa? Jesi li vidio kako idf vojnik puca u leđa djetetu od 9 godina na zapadnoj obali? Znaš li da je još 13.000 ovakvih "dječijih" priča, još barem suplo toliko onih koji su preživjeli ranjeni i osakaćenii, ko zna koliko priča u kojima su ostali bez najbližih dok gladuju bez medicinske pomoći i spavaju na ulici? Ti našao palamuditi i prosipati neku patetiku. Igrati neke logičke igrice? Svako ko se danas bezuslovno ne zgražava nad zvjerstvima koje provodi Izrael za mene ne zaslužuje da se svrsta mwđu ljude.
Ne radi se u ovom ratu o tome ko će se jače zgražati i ko će postaviti brutalniju sliku ili opisati kakav krvavi događaj, i ko će biti glasniju u naricanju o sudbinama stradalih, nego o tome da se to sve zaustavi.
Ako se doista radi o tome, zašto se nije radilo na zaustavljanju krvoprolića i ugnjetavanja na ZO i mimo ratnog stanja, u proteklih 10 godina?
Ne znam majkemi, nisam bio na tom odgovornom položaju da vodim pregovore ni za jednu stranu.

Da jesam, insistirao bih da svako nasilje prestane i da se pregovara. Nipošto ne bih insistirao da je "naš odgovor" na "vaš odgovor" opravdan, a "vaš odgovor" na "naš odgovor" neopravdan, i zahtijevo još jedan "naš odgovor".
General War

#49904 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Bloo wrote: 12/02/2024 20:21
Benjo34 wrote: 12/02/2024 20:10 Ako se vratimo u 93 godinu I pregovore u Oslu, sav dogovor je pomisten Hebronskim masakrom koji je za posljedicu imao prvi bombaski napad Hamasa kojim su targetirali Izraelce. Nakon toga ubistvo Rabina..sve su uradili Izraelci da sabotiraju Palestinsku drzavu, Hamas im je samo jedno pomocno sredstvo, koji jacaju zlocinima nad Palestincima.

Ti ljudi nemaju izbora osim probat se odbranit oruzano jer nista vise ne prolazi.
Pa kad je Hamas, kad su obicni ljudi koji se bore?
:lol:
Kad napadaju je Hamas, kad bjeze onda su obicni ljudi...lako.
Benjo34

#49905 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 12/02/2024 23:31
Benjo34 wrote: 12/02/2024 20:10 Ako se vratimo u 93 godinu I pregovore u Oslu, sav dogovor je pomisten Hebronskim masakrom koji je za posljedicu imao prvi bombaski napad Hamasa kojim su targetirali Izraelce. Nakon toga ubistvo Rabina..sve su uradili Izraelci da sabotiraju Palestinsku drzavu, Hamas im je samo jedno pomocno sredstvo, koji jacaju zlocinima nad Palestincima.

Ti ljudi nemaju izbora osim probat se odbranit oruzano jer nista vise ne prolazi.
Aha, znaci koliko, 15k djece je Hamas, sve 5, samo nastavi izljevat svoj fašizam.
canvra888

#49906 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Avetinho wrote: 12/02/2024 23:31
canvra888 wrote: 12/02/2024 23:05
Ako se doista radi o tome, zašto se nije radilo na zaustavljanju krvoprolića i ugnjetavanja na ZO i mimo ratnog stanja, u proteklih 10 godina?
Ne znam majkemi, nisam bio na tom odgovornom položaju da vodim pregovore ni za jednu stranu.

Da jesam, insistirao bih da svako nasilje prestane i da se pregovara. Nipošto ne bih insistirao da je "naš odgovor" na "vaš odgovor" opravdan, a "vaš odgovor" na "naš odgovor" neopravdan, i zahtijevo još jedan "naš odgovor".
Pa ti konstantno zagovaraš neku tezu da kad bi Hamas nestao sa zemlje da bi nestalo i svo nasilje nad Palestincima, a eto ti Zapadna obala kao živi dokaz da je to daleko od istine.

I također kao dokaz da je cijeli svijet đon bolio za ubijanje Palestinaca i prije službenog ratnog stanja od 7.10.
Bloo
Globalna šefica

#49907 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

HarTar wrote: 12/02/2024 22:24
Bloo wrote: 12/02/2024 22:04
HarTar wrote: 12/02/2024 22:01 Ovi Hrvati mi nisu jasni....

https://www.facebook.com/share/r/gJYGcm ... tid=roAVj8
Koji Hrvati?
Srbin, šta ja znam šta je, ali ovakve insinuacije da su Palestinci koristili djecu bombaše samoubice da bi opravdao ubistva preko 20 hiljada djece i žena je i više nego morbidno.
Pa jel znas il ne znas?
Znas li koga prenosis?
Bossona

#49908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Image

:(
Bossona

#49909 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

dr_Evil wrote: 13/02/2024 09:07
Spoiler
Show
Bossona wrote: 13/02/2024 07:07 Image

:(
E hajd sad ti meni objasni kako neko ko je navodno iz grada gdje se desila "Kapija" moze da pogleda ovaj video, i dalje da navija za nastavak genocida. Ili je ipak SOA
MOSOAD ili DUBAJIĆevac.......
General War

#49910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 12/02/2024 23:45

Aha, znaci koliko, 15k djece je Hamas, sve 5, samo nastavi izljevat svoj fašizam.
Aha, da se hamas sjetio da napuni one tunele sa djecom i civilima nebi ti mogao se kriti iza civila ko i hamas za visi cilj...supalj si ko babin zub sa tom pricom.
dr_Evil

#49911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Bossona wrote: 13/02/2024 09:17

MOSOAD ili DUBAJIĆevac.......
lol, odakle Dubajica izvuce :D

kucamo na vrata zaboravljenih asova.
Benjo34

#49912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 13/02/2024 09:39

Aha, da se hamas sjetio da napuni one tunele sa djecom i civilima nebi ti mogao se kriti iza civila ko i hamas za visi cilj...supalj si ko babin zub sa tom pricom.
Ko govori o supljini, jarane tvoji miljenici gađaju vozilo hitne pomoci sa djetetom, vozilo koje je u koordinaciji sa njima poslano ako I nakon toga podrzavas zlocince, zasluzujes u najmanju ruku mjesec dva na psihijatriji.
General War

#49913 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 13/02/2024 10:46

Ko govori o supljini, jarane tvoji miljenici gađaju vozilo hitne pomoci sa djetetom, vozilo koje je u koordinaciji sa njima poslano ako I nakon toga podrzavas zlocince, zasluzujes u najmanju ruku mjesec dva na psihijatriji.
A ti u Gvantanamu, djeci i civilima nije mjesto u ratnoj zoni, samo ti peri teroriste.
Zlocin&Kazna

#49914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Zlocin&Kazna »

General War wrote: 13/02/2024 12:10
Benjo34 wrote: 13/02/2024 10:46
A ti u Gvantanamu, djeci i civilima nije mjesto u ratnoj zoni, samo ti peri teroriste.
Image
Benjo34

#49915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Samo zato sto me boli dusa za civile, to me ne cini teroristom, ili po tvojim moralnim nacelima, cini? To je taj narativ koji ide ka genocidu koji tvoji ljubimci cine tom narodu.

Gdje je civilima I djeci mjesto? Gdje mogu otic od tvojih zločinaca? Fuj, sa kim mi zrak djelimo.

I na kraju, nikakve razlike između Hamasa, I IDFa nema. I jedni I drugi vole ubijati civile. I jedni I drugi su u svom nastanku izvodili teroristicke akcije, ako hoces da te vratim u nastajanje IDFa, samo javi :kiss:
General War

#49916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 13/02/2024 12:42 Samo zato sto me boli dusa za civile, to me ne cini teroristom, ili po tvojim moralnim nacelima, cini? To je taj narativ koji ide ka genocidu koji tvoji ljubimci cine tom narodu.

Gdje je civilima I djeci mjesto? Gdje mogu otic od tvojih zločinaca? Fuj, sa kim mi zrak djelimo.

I na kraju, nikakve razlike između Hamasa, I IDFa nema. I jedni I drugi vole ubijati civile. I jedni I drugi su u svom nastanku izvodili teroristicke akcije, ako hoces da te vratim u nastajanje IDFa, samo javi :kiss:
Ono sto te cini je sto se krijes iza civila za zlocine Hamasa prvo prema Izraelcima a onda i prema svojima, i lijepo ti napisao zasto...ali naravno ti ces to presutat, i okrenut na patetiku, jer nemas odgovor otkud prazni tuneli, sta rade izraelski civili u Gazi, gdje su sklonista za civile... Mi ako nam se ne dijeli zrak, mislim da iz Beograda ima direktna linija za Iran, i svi imaju jednaku pricu, osjecacemo se kao kod kuce.

Razlika je izmedju IDFa i Hamasa to sto kad napadaju, Izraelci barem svoje civile zastite, izmjeste ih i niko ne prica o tome, a hamas ih izvede napolje, sto vise pogine to bolji PR Hamasu putem AJ novinara kada nemaju borbeni raspored u Hamasu i ovima oko njega.
canvra888

#49917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Biće da su i na ZO civili "izvedeni" pa ih ubijaju. Ah pa čekaj, j jesu izvedeni iz svojih ličnih domova. Pa ih tako i ubiju usput. I tamo Hamas kriv, asli.

Džaba vam sva mentalna gimnastika, branite zločince.
alijagoro

#49918 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

General War wrote: 13/02/2024 14:35
Benjo34 wrote: 13/02/2024 12:42 Samo zato sto me boli dusa za civile, to me ne cini teroristom, ili po tvojim moralnim nacelima, cini? To je taj narativ koji ide ka genocidu koji tvoji ljubimci cine tom narodu.

Ono sto te cini je sto se krijes iza civila za zlocine Hamasa prvo prema Izraelcima a onda i prema svojima, i lijepo ti napisao zasto...ali naravno ti ces to presutat, i okrenut na patetiku, jer nemas odgovor otkud prazni tuneli, sta rade izraelski civili u Gazi, gdje su sklonista za civile... Mi ako nam se ne dijeli zrak, mislim da iz Beograda ima direktna linija za Iran, i svi imaju jednaku pricu, osjecacemo se kao kod kuce.

Razlika je izmedju IDFa i Hamasa to sto kad napadaju, Izraelci barem svoje civile zastite, izmjeste ih i niko ne prica o tome, a hamas ih izvede napolje, sto vise pogine to bolji PR Hamasu putem AJ novinara kada nemaju borbeni raspored u Hamasu i ovima oko njega.
Ti si bolestan .
Benjo34

#49919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Liječenje, ako treba neka pomoc, javi se, nije sramota.
alijagoro

#49920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

smijesni_ste wrote: 12/02/2024 19:50 Padaju maske što sa lijeve što sa desne strane :zzzz: :roll:

Image
Izraelci se poceli masovno otkrivati.
alijagoro

#49921 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Benjo34 wrote: 13/02/2024 14:49

Da mi ovako nesto,slicno napisemo za Jevreje,poslali bi nas u Gvantanamo.
dr_Evil

#49922 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Benjo34 wrote: 13/02/2024 14:49
Ali uporno odbijanje da kaze da je u toku agresija, da se Palestinci moraju boriti sa idf genocidnim orkama na povrsini Sarajeva a populacija 2 miliona, da Hamas koji je osnovan i podrzan od cionistickog rezima ne dozvoljava zastitu Palestinaca jer mora ih izginuti sto vise.

Izjednacava Hamas sa bilo kojim Palestincom koji je stao da odbrani svoj dom od agresije i pri tome im skida ljudsko lice.

Upravu je da Hamas ne da Palestincima u tunele kao i da 15 godina nisu napravili skladiste, a nikako da kaze da u Gazu ne moze ptica uci bez Mossad i IDF dozvole. 1,7miliona civila nije u stanju da predje u Egipat, ali zato je Iran dostavio fabrike raketa, i prokopao 1000km tunela za njih.. Gdje prestaje logika pocinju dva jarana.

NIkako da objasni zasto cionisticki rezim ne skloni zene i djecu ako nije genocid, pa nek se gonja po tunelima sa Hamasom ako je Hamas prijetnja.

Dobro su zanat ispekli...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#49923 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

našao je elegantnu soluciju za sve ratove, napadnuti se iseli i gotova priča
Benjo34

#49924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Ma ovo je sramota razmisljati ovako u 21 stoljecu. Pored svih mogucnosti da naucis I obrazujes se, ti uzivas u real time genocidu I nalazis opravdanja za isti.

I ne samo to, ko god ne podrzava isti I grozi se nad snimcima civila, on je za Guantanamo.

Ovo ce kad tad proci, I ovo ce itekako stici sve Izraelce. Ovi zlocini ce u buducnosti kostati Izrael jos njihovih nevinih ljudi jer to je sjeme zla koje su oni posijali davno.

I da, ja nisam za Iran, nit me ta drzava zanima, ali ti jesi ocito za ove zlocince pa slobodno, pridruzi se cionistima u zlocinu koji se ostavit veliku mrlju, vec ostavlja samo su u zlobi postali slijepi.

Nikad niti jedan smislen upis na ovu temu nisi imao, niti doprinosis bilo cim osim polusarkasticnim antisemitskim frazama koje koristis za opravdas stradanje djece. E za to stradanje djece koje te ushicuje, koje te raduje i kojem nalazis opravdanje, te ja onako, personalno nabijem na kurac.
Bosanski_kralj

#49925 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Po genralovoj logici slobodno možemo reći da "Izrael umjesto da zabrani održavanje partija uz granicu sa Gazom, on isti odobri i tako faktički sam bude kriv za poginule civile"
Locked