Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
dr_Evil

#49751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 09:20 Ha nije sve pallywood. Naravno da je i coravom jasno da izrael koristi perkomjernu silu, da rusi citave blokove, o tome se i pisalo.
No sinoc je jasno da su idfovci izvrsii upad u rafu zarad oslobodjena nekih talaca. kazu da su oslobodili 2, a iz palestinskih izvora dolazi info da su 2 taoca ubijena i 8 da je ranjeno.
Kao sto se ne moze zanemariti cinjenica da je lik novinar al dzazire pripadnik hamasa..
Tako je tigre! Ako nije uz vas onda je terorist, a sa teroristima se ne pregovara!
sumirprimus

#49752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

to je jos od dzordz dabljua. with us or against us. u trenutku kad se svijet dijeli na pola ako vec i nemas nekog realnog uticaja na desavanja pametnije sutit, nego se isticat u masi ludaka.
sumirprimus

#49753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

IZRAELSKA vojska objavila je kako je oslobodila dva taoca tijekom racije koju su njezine specijalne jedinice izvele sinoć u Rafahu, na jugu Pojasa Gaze. Taoci su prevezeni u bolnicu Sheba u središnjem Izraelu gdje su pregledani te je ustanovljeno kako se nalaze u dobrom stanju

Vojska je objavila da su oslobođeni 60-godišnji Fernando Simon Marman i 70-godišnji Louis Har.
Oba taoca su, javlja CNN, oteta iz kibuca Nir Yitzhak 7. listopada prilikom upada Hamasa na jug Izraela. Islamistički militanti tom su prilikom ubili oko 1200 ljudi, mahom civila, a oko 240 su ih oteli i odveli u Gazu.
by index.
evo i na indesku ih zovu islamisticki militanti..
General War

#49754 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

ned.bA wrote: 12/02/2024 09:02
General War wrote: 12/02/2024 08:45 IDF oslobodio dva taoca u Rafi koje su cuvala izgleda djeca, zene i starci, jer jos nije dokazano Hamas postoji.
Pola djeteta visi sa zgrade bolesni stvoru
...idi lijeci se,
sumirprimus

#49755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

bezveze, na te snimke niko ne ostane ravnodusan, no nije fer niti korektno jedno mijesati sa drugim. dakle ne mozete spominjati raskomadanu djecu kao kontraargument faktu da hamas ziblja postoji u gazi, da je hamas zbilja pocinio teroristicki napad 07.10. da hamas zbilja ima tunele ispod gaze i da hama jos uvijek drzve preko stotinu izraelskih civila kao taoce.
skupljac_zeljeza

#49756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

Najmanje 63 Palestinca ubijeno je u izraelskim napadima iz zraka i s mora na Rafah tokom noći, prema Ministarstvu zdravstva u Gazi.

Izraelska planirana kopnena ofanziva na Rafah “uništit će” pregovore o razmjeni zarobljenika, kazao je visoki čelnik Hamasa.

Američki predsjednik Joe Biden kazao je izraelskom predsjedniku Benjaminu Netanyahuu da bi vojni kopneni napad trebao imati “sigurnosni” plan za više od milion ljudi koji se nalaze u Rafahu.

Pošiljka s jednomjesečnom zalihom hrane za Gazu blokirana je u izraelskoj luci Ashdod, kaže šef UNRWA-e Philippe Lazzarini.

Japansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je saopćenje u kojem kaže da je “duboko zabrinuto” zbog “izvještaja o izraelskoj vojnoj operaciji u Rafahu”.

https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... neni-napad
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 09:40 bezveze, na te snimke niko ne ostane ravnodusan, no nije fer niti korektno jedno mijesati sa drugim. dakle ne mozete spominjati raskomadanu djecu kao kontraargument faktu da hamas ziblja postoji u gazi, da je hamas zbilja pocinio teroristicki napad 07.10. da hamas zbilja ima tunele ispod gaze i da hama jos uvijek drzve preko stotinu izraelskih civila kao taoce.
s tim što biste ti i generalisimus voljeli da neko tako i piše.

ali ne piše, niti to većina spori, ako iko. ali vi nastavljate kao da je potpuno drugačije pisanje samo da bi mogli "kontraargumentirati" izraelskom propagandom.

ovdje je sve vrlo jasno - ko ima ključeve u rukama za dogovor i ko ga ne želi. to nije od 07. oktobra, to je tako još od Osla. jasno je i ko je konstanta od tada.

sve ostalo je čisto etničko čišćenje prije primoravanja Izraela na rješenje dvije države. isto što je urađeno i za vrijeme Nakbe. zauzmi što više i reci: ko je jamio, jamio.
skupljac_zeljeza

#49758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Image
sumirprimus

#49759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 12/02/2024 09:46
sumirprimus wrote: 12/02/2024 09:40 bezveze, na te snimke niko ne ostane ravnodusan, no nije fer niti korektno jedno mijesati sa drugim. dakle ne mozete spominjati raskomadanu djecu kao kontraargument faktu da hamas ziblja postoji u gazi, da je hamas zbilja pocinio teroristicki napad 07.10. da hamas zbilja ima tunele ispod gaze i da hama jos uvijek drzve preko stotinu izraelskih civila kao taoce.
s tim što biste ti i generalisimus voljeli da neko tako i piše.

ali ne piše, niti to većina spori, ako iko. ali vi nastavljate kao da je potpuno drugačije pisanje samo da bi mogli "kontraargumentirati" izraelskom propagandom.

ovdje je sve vrlo jasno - ko ima ključeve u rukama za dogovor i ko ga ne želi. to nije od 07. oktobra, to je tako još od Osla. jasno je i ko je konstanta od tada.

sve ostalo je čisto etničko čišćenje prije primoravanja Izraela na rješenje dvije države. isto što je urađeno i za vrijeme Nakbe. zauzmi što više i reci: ko je jamio, jamio.
ha jebga nije fer kad na slike raskmadane djece stavis cinicnu pruk ua to je krenulo sa charugom vjerovatno su data centri i tuneli. jedno ne iskljucuje drugo, ni da su djeca ubijena, niti da postoje tuneli i hamasovi data centri ispod objekata kao sto su un , dzamije, kuce i sl.
i ja mislim da je jasno ko ima kljuceve za prvi korak od pocetka, hamas. pusti taoce i predaj vodje. rijesi se radikalne ideologije i indoktrinCIJE jos od obdanista.
izrael je uvijek imao kljuceve za zavrsetak ako cemo realno.
jedina vrsta otpora koja bi i mogla mozda uspjeti za palestince je nenaslina. i prihvatanje pstojanja drzave izrael, drugog izbora nemaju. dok god budu maksimalisticki ciljevi cisto sumnjam da ce ista postici i samo jos u vecu birjdu i tragediju guraju samoi sebe. hamas gura palestince u ambis to je sada svima jasno. ne umajnujuci stradanje palestinskog naroda, koje je strasno.
sumirprimus

#49760 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

skupljac_zeljeza wrote: 12/02/2024 09:54 Image
strahota. sto ce reci, sta su mislili jebte sa onim 07.10--- :-)
ja da sam palestinac prvo bi bio ljut i bijesan na hamas pa tek onda na izraelce.
skupljac_zeljeza

#49761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

dr_Evil

#49762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Opet laz da Palestinci nisu za dvije drzave dok Izraelski rezim je apsolutno za to. Jadni rezim samo se brani, jer ima pravo na samoodbranu. Kakvo proturanje spina u naizgled post pun empatije :D
sumirprimus

#49763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

palestinci su djelimicno za dvije drzave, ne svi i ne onako kako je ponudjeno na stolu. ak cemo iskreno.
hamas recimo nije za dvije drzave. hamas je apsolutni vladar u gazi. i da ima slobodnih i fer izbora sta mislite ko bi sada pobijedio kod palestinacA?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#49764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

sending prejers da se rat sto prije zavrsi i da Palestinci odjebu terorsite hamas.
Chmoljo

#49765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 09:58
i ja mislim da je jasno ko ima kljuceve za prvi korak od pocetka, hamas.

izrael je uvijek imao kljuceve za zavrsetak ako cemo realno.
:lol:

i slažem se da nije fer kačiti slike raskomadane djece. to su davno prepoznale i društvene mreže, jer ne dozvoljava da se zaboravi koje su posljedice ovakvih gore naprđivanja.
dr_Evil

#49766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 10:02 palestinci su djelimicno za dvije drzave, ne svi i ne onako kako je ponudjeno na stolu. ak cemo iskreno.
hamas recimo nije za dvije drzave. hamas je apsolutni vladar u gazi. i da ima slobodnih i fer izbora sta mislite ko bi sada pobijedio kod palestinacA?
Da ima fer izbora nikad hamas ne bi ni dosao na vlast.

Ali evo za sve one koji poturaju jos uvijek pricu o Hamasu, kao sto su nama poturali mudzahedine da podsjetimo:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/borr ... /240123134
"Jedno je jasno - Izrael ne može imati pravo veta na samoodređenje palestinskog naroda. Ujedinjeni narodi priznaju i priznali su mnogo puta pravo na samoodređenje palestinskog naroda. Niko ne može staviti veto", rekao je Borrell na konferenciji za novinare u Briselu svojim egipatskim kolegom.
Ali zato im moze:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/borr ... /240119151
Borrell uzdrmao svijet: Izrael je finansirao Hamas kako bi oslabio palestinske vlasti
Ko umije njemu dvije, za sve ostalo plati reklamu kod...
skupljac_zeljeza

#49767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

sumirprimus

#49768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

jah, moje je naprdjivanja a kad likovi ovde najstrasnije vrijedjaju i usput podrzavaju teorriste hamasa zovuci ih borcima otpora i slaveci njihovu borbu klipovima onda nista onda sutis jelte, onda va misterizon onema na forumu :lol:
ali da, vecina je ovde deklarativno protiv hamasa. yeah right.
to sto vi radite nece pomoci palestincima, a jos manje bosnjacima.
vecina nije protiv hamasa, jer ih dira u srce, nisam ja rasto na marsu niti u tunguziji da ne znam kako vecina razmislja i sta osjeca. ovo je so na ranu veca od bilo cega na ovom svjetu. a ne treba biti. sta je ovaj sukob posebniji od onog u ukrajini, ili od onog u somaliij, ili od onog u mijanmaru, ili od onog u sudanu, kongu. gdje su zrtve visestruko vece a jesu. tu niko ne dolazi, dakle nije do ljudskih zivota, i univerzalnih vrijednosti.
i kad ja to javno kazem ,ja sam licemjer, i naprdjujem ,jel?
naravno, na vijest da je novinar al dzazire hamasovac i to slikom i sjelom nikom nista, mrtva tisina.
jasno vam je ko dan kakav stav zauzimate kada to st oovde objavljujete ne mozte objavljivati po zapadu, a kojem kao svi tezimo. doduse mozete probati.
Chmoljo

#49769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 10:02 palestinci su djelimicno za dvije drzave, ne svi i ne onako kako je ponudjeno na stolu. ak cemo iskreno.
no također, Hamasa nema na zapadnoj obali koja je i najveća prepreka za uspostalvjanje dvije države, jer šta uraditi sa ilegalnim doseljenicima?

tako, umjesto što kakiš kako hamas treba napraviti prvi korak, možda bi prvi korak trebao biti Izraela da krene sa eliminacijom ILEGALNIH naselja, po zapadnoj obali da se vidi da starno jesu za dvije države.

ali ti vrlo dobro znaš, kao i ja, da se to neće desiti.

ali hajmo pričati kako se hamas treba reformisati. jer takvi neodređeni zahtjevi su najbolji jer je teško dokazati da su i ispunjeni. neki tako lako mjerljivi poput iseljavanja ZO od strane ILEGALACA, od toga ništa.

ZO je mjerilo Izraelske politike i odnosa prema dvije države, i odnosa prema palestinskom narodu.

Gaza je samo posljedica. i ovo što gledamo, i 7 oktobar i Hamas.

sve ostalo je, kako rekoh, pusto naprđivanje i pranje vlastite savjesti.
sumirprimus

#49770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 12/02/2024 10:10
no također, Hamasa nema na zapadnoj obali koja je i najveća prepreka za uspostalvjanje dvije države, jer šta uraditi sa ilegalnim doseljenicima?

tako, umjesto što kakiš kako hamas treba napraviti prvi korak, možda bi prvi korak trebao biti Izraela da krene sa eliminacijom ILEGALNIH naselja, po zapadnoj obali da se vidi da starno jesu za dvije države.

ali ti vrlo dobro znaš, kao i ja, da se to neće desiti.

ali hajmo pričati kako se hamas treba reformisati. jer takvi neodređeni zahtjevi su najbolji jer je teško dokazati da su i ispunjeni. neki tako lako mjerljivi poput iseljavanja ZO od strane ILEGALACA, od toga ništa.

ZO je mjerilo Izraelske politike i odnosa prema dvije države, i odnosa prema palestinskom narodu.

Gaza je samo posljedica. i ovo što gledamo, i 7 oktobar i Hamas.

sve ostalo je, kako rekoh, pusto naprđivanje i pranje vlastite savjesti.
Hamasa ima na zapadnoj obali! Kada postavim vijesti, slike i klipove hamasovaca ubijenih na ZO, onda takodje ne komentiras ni ti ni ostali.
hamas se ne treba i ne moze reformirati,taj voz je davno prosao.
sta ako se u buducnosti pkaze da ipak vi niste bili u pravu, i da nece biti odradjeno etnicko ciscenje i genocid palestinaca u gazi?
jedini korak koij hamas moze napraviti za dobrobit svog naroda je da preda taoce, i same sebe i raspuste se.
Last edited by sumirprimus on 12/02/2024 10:13, edited 1 time in total.
Chmoljo

#49771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 10:09 jah, moje je naprdjivanja a kad likovi ovde najstrasnije vrijedjaju i usput podrzavaju teorriste hamasa zovuci ih borcima otpora i slaveci njihovu borbu klipovima onda nista onda sutis jelte, onda va misterizon onema na forumu :lol:
vecina nije protiv hamasa, jer ih dira u srce, nisam ja rasto na marsu niti u tunguziji da ne znam kako vecina razmislja i sta osjeca. ovo je so na ranu veca od bilo cega na ovom svjetu. a ne treba biti. sta je ovaj sukob posebniji od onog u ukrajini, ili od onog u somaliij, ili od onog u mijanmaru, ili od onog u sudanu, kongu. gdje su zrtve visestruko vece a jesu. tu niko ne dolazi, dakle nije do ljudskih zivota, i univerzalnih vrijednosti.
naravno, na vijest da je novinar al dzazire hamasovac i to slikom i sjelom nikom nista, mrtva tisina.
jasno vam je ko dan kakav stav zauzimate kada to st oovde objavljujete ne mozte objavljivati po zapadu, a kojem kao svi tezimo. doduse mozete probati.
red samosažaljevanja, red "znam ja, vidim", red o stvarima koje nisu u naslovu topica, red relativizacije.

standardno.
dr_Evil

#49772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 10:09 jah, moje je naprdjivanja a kad likovi ovde najstrasnije vrijedjaju i usput podrzavaju teorriste hamasa zovuci ih borcima otpora i slaveci njihovu borbu klipovima onda nista onda sutis jelte, onda va misterizon onema na forumu :lol:

Lol idemo redom-

Prvo ja svaki put regiram, Chmoljo reagira, i jos mnogi ovog foruma reagiraju.

Drugo, sukob u Ukrajini je mala maca prema ovome

Trece.. samo ti poturaj islamizam, radikalizam i terorizam bivsim komsijama Bosnjacima. Valja poslat izvjestaj mjesecni.. ;)

Cetvrto.. kako je divno bilo vidjeti protest protiv cionista neki dan na mrskom zapadu, slucajno se zatekoh u tom gradu poslom, kad obrazovana i uspjesna Bosnjakinja organizator.. na kraju balade policija joj se zahvaljuje za suradnju. Gubite medijski rat!
sumirprimus

#49773 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Zasto bih ja prao savjest u vezi rata u gazi? meni ni iz dzepa ni u dzep, mene to ne dotice na dnevnoj bazi, kao neke ovde haman. rat oko i svaki rat, zao mi djece i civila i to je max sto mogu uradit za njih kao i za ostale uskobe koji me ne doticu direktno, tkao je kako je. nije to topla voda u svijetu. to je notorna istina.
sumirprimus

#49774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 12/02/2024 10:13
red samosažaljevanja, red "znam ja, vidim", red o stvarima koje nisu u naslovu topica, red relativizacije.

standardno.
gdje vidis samozaljenje, sam knstatiram stanje na forumu. sad sto mnoge boli istina pa se upale ko kutnjaci nije moj problem.
neka baci prvi kamen, onaj koji se nije nasao u vezi razimsljana i osjecaja za hamas!
Chmoljo

#49775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 12/02/2024 10:13Hamasa ima na zapadnoj obali! Kada postavim vijesti, slike i klipove hamasovaca ubijenih na ZO, onda takodje ne komentiras ni ti ni ostali.
hamas se ne treba i ne moze reformirati,taj voz je davno prosao.
sta ako se u buducnosti pkaze da ipak vi niste bili u pravu, i da nece biti odradjeno etnicko ciscenje i genocid palestinaca u gazi?
optužiš nekoga za ignorisanje, a onda u istom postu to uradiš:

je li hamas na vlasti na ZO?

jesi li se počešao na išta bitno što sam napisao?

neće biti etničkog čišćenja u GAZI jer svijet ne dozovljava. isto je u toku na ZO. puzajuće, ali hej, strpljenje se isplati. bukvalno sam postavljao doktorsku disertaciju o navedenom, a general je nešto pjenio i gluposti pisao, ali kontraargumenta sigurno nije.

ali boli tebe kurac. tiu si postavio vijest. ti u pravu.
Locked