Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Ozimician

#2026 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Ozimician »

Hakiz wrote: 12/02/2024 16:21
laik1981 wrote: 31/01/2024 00:23
Chmoljo wrote: 31/01/2024 00:14

i treba tražiti. sport a pogotovo kultura su pojeli novca bez pravdanja more. ja sam 100% za to da se isti MORA pravdati. pogotovo kad ide sportskim kolektivima gdje su milioni nestajali ko feninzi.

no ova priča o vrhunskom sportu mislim... nadam se da mu je samo trapavo ispalo. uloži 10 miliona PRVO, pa onda očekuj rezultat.

a ne da Željo prvo mlatne Čelzija pa da Magoda kaže, eh nije jedan, sad ćete dobiti dva miliona.
Pa u ovom boldiranom i jeste poenta. Za vrhunski sport je potrebno sistematski i u kontinuitetu ulagati i davati podrsku. Do duse, fudbal je rupa bez dna. Tu ni ulaganja desetina miliona ne garantuju vrhunske rezultate, sto bi po meni bilo plasmani u grupne faze evropskih takmicenja u nekom, kakvom takvom, kontinuitetu. Ovaj dao milion prvi put i hoce vrhunske rezultate :lol: Doci ce oni da mole za glasove, a prezivice se nekako i bez "njihovog" miliona. Zeljo i Sarajevo su puno bitniji faktori za ovaj grad od jednog magode i ostalih klosara oko njega.
Kada bi ovog trenutka oba tima nestala, šta bi to naštetilo Sarajevu? Nije da ta dva tima donose neku veliku korist, finansijsku ili promotivnu, ovom gradu pa da bi njihov nestanak bio katastrofalan za grad. Večeras da nestanu, sutra bi se život nastavio normalno. Ne dolaze "horde" turista u Sarajevo zbog slave i karizme Sarajeva i Željezničara, pa ovdje ostavljaju novac. U tom smislu SFF, pa i svojevremeno Jazz Fest, su radili puno bolji posao nego ta dva kluba.

Kanton treba direktno da finansira "školski" sport, a profesionalnom da omogući uslove. Ali ne direktno da finansira profesionalne klubove. Može s vremena na vrijeme neka injekcija da se malo pomogne, ali redovno finansiranje kompanije koja zarađuje obavljajući svoj posao na tržištu, kupujući i prodavajući igrače, reklamne rekvizite (majice, zastave itd), dobijajući novac od evropske i/ili svjetske asocijacije čiju su član itd?

Profesionalni klubovi su privatne i komercijalne firme, izvolite na tržište.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
laik1981

#2027 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by laik1981 »

i treba tražiti. sport a pogotovo kultura su pojeli novca bez pravdanja more. ja sam 100% za to da se isti MORA pravdati. pogotovo kad ide sportskim kolektivima gdje su milioni nestajali ko feninzi.

no ova priča o vrhunskom sportu mislim... nadam se da mu je samo trapavo ispalo. uloži 10 miliona PRVO, pa onda očekuj rezultat.

a ne da Željo prvo mlatne Čelzija pa da Magoda kaže, eh nije jedan, sad ćete dobiti dva miliona.
Pa u ovom boldiranom i jeste poenta. Za vrhunski sport je potrebno sistematski i u kontinuitetu ulagati i davati podrsku. Do duse, fudbal je rupa bez dna. Tu ni ulaganja desetina miliona ne garantuju vrhunske rezultate, sto bi po meni bilo plasmani u grupne faze evropskih takmicenja u nekom, kakvom takvom, kontinuitetu. Ovaj dao milion prvi put i hoce vrhunske rezultate :lol: Doci ce oni da mole za glasove, a prezivice se nekako i bez "njihovog" miliona. Zeljo i Sarajevo su puno bitniji faktori za ovaj grad od jednog magode i ostalih klosara oko njega.
Kada bi ovog trenutka oba tima nestala, šta bi to naštetilo Sarajevu? Nije da ta dva tima donose neku veliku korist, finansijsku ili promotivnu, ovom gradu pa da bi njihov nestanak bio katastrofalan za grad. Večeras da nestanu, sutra bi se život nastavio normalno. Ne dolaze "horde" turista u Sarajevo zbog slave i karizme Sarajeva i Željezničara, pa ovdje ostavljaju novac. U tom smislu SFF, pa i svojevremeno Jazz Fest, su radili puno bolji posao nego ta dva kluba.

Kanton treba direktno da finansira "školski" sport, a profesionalnom da omogući uslove. Ali ne direktno da finansira profesionalne klubove. Može s vremena na vrijeme neka injekcija da se malo pomogne, ali redovno finansiranje kompanije koja zarađuje obavljajući svoj posao na tržištu, kupujući i prodavajući igrače, reklamne rekvizite (majice, zastave itd), dobijajući novac od evropske i/ili svjetske asocijacije čiju su član itd?

Pa neka izglasaju zakon o sportu i omoguce da sportski kolektivi postanu "komercijalne firme". Sportski kolektivi su kod nas registrovani kao udruzenja gradjana, a trenutni zakon o sportu ne dozvoljava privatizaciju, tako da od toga izvolite na trziste nema nista i ne zbog klubova vec zbog vlasti. Konkurentan sport u Sarajevu ne postoji upravo zbog sistematskog nemara vlasti, lokalne i kantonalne prije svega. Stadioni polurusevine, kultna Skenderija isto tako, sva olimpijska borilista devastirana. Promocija i unapredjenje sporta je od velikog interesa za grad i za drustvo.
MUNAFIK

#2028 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by MUNAFIK »

Magoda je fulio i ne treba sad tražiti neka opravdanja...

Treba imati red i jasne procedure i sve, ali i jedan ministar treba malo spustiti se na zemlju i shvatiti da ON nije ODABRANI nego imenovani 'sluga naroda'.

A mozda bi trebao neko da pogleda proces kako je Magoda kao direktor ZOI dao ugostiteljski objekat BENETON svom jaranu i sebi za nekih bijednih 34 milje GODIŠNJE!

To je ta PROMJENA!!!

Trojka ako miski da se mkze izvlacit pricom 'kakva je bila SDA' tesko se varaju jer sada su oni vlast i svakim danom to sto je bila SDA manje znaci... Ali izgleda da ne kontaju.
relativno84

#2029 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by relativno84 »

GandalfSivi wrote: 12/02/2024 15:49 Veze s vezom nema, nego su svi po defaultu nadrkani. Bio kvar, ljudi najavili popravku, odradili istu, voda se vratila. Ali je eto problem valjda sto ne znaju popraviti dok voda tece. Ili sto nedjeljom to rade. Vidio bih vas radnim danom kada odete u firmu sa recimo 100 zaposlenih i treba u wc otici, a nema vode…
Jel tebe zakacio ovaj nestanak vode pa si tako saburli ili si bio vec spreman na to.
:shock:
GandalfSivi

#2030 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by GandalfSivi »

relativno84 wrote: 12/02/2024 19:50
GandalfSivi wrote: 12/02/2024 15:49 Veze s vezom nema, nego su svi po defaultu nadrkani. Bio kvar, ljudi najavili popravku, odradili istu, voda se vratila. Ali je eto problem valjda sto ne znaju popraviti dok voda tece. Ili sto nedjeljom to rade. Vidio bih vas radnim danom kada odete u firmu sa recimo 100 zaposlenih i treba u wc otici, a nema vode…
Jel tebe zakacio ovaj nestanak vode pa si tako saburli ili si bio vec spreman na to.
:shock:
Prezivio sam haman cetiri godine bez iste, pretpostavljam da bih mogao prezivjeti jos jedan dan…
relativno84

#2031 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by relativno84 »

GandalfSivi wrote: 12/02/2024 19:51
Prezivio sam haman cetiri godine bez iste, pretpostavljam da bih mogao prezivjeti jos jedan dan
Onda nije ni cudo sto si tako lagan u opisu desavanja, tebe nije pogodilo ali eto ti si to vec prezivio, danas bar ne puca, tako da moze se i bez vode ko mu jebe mater, red je da to osjete i oni koji nisu imali priliku ranije kao ti.

Gdje li su samo oni dezurni jebivjetri sto nadju svakom dlaku u jajetu kad iz daljine serucka kako bi mi ovdje trebali nesto.
Prpa.ba

#2032 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Prpa.ba »

Svaka redukcija lakse padne kad se komentarise preko bare. :mrgreen:
Novi_Nick

#2033 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Novi_Nick »

relativno84 wrote: 12/02/2024 20:03
GandalfSivi wrote: 12/02/2024 19:51
Prezivio sam haman cetiri godine bez iste, pretpostavljam da bih mogao prezivjeti jos jedan dan
Onda nije ni cudo sto si tako lagan u opisu desavanja, tebe nije pogodilo ali eto ti si to vec prezivio, danas bar ne puca, tako da moze se i bez vode ko mu jebe mater, red je da to osjete i oni koji nisu imali priliku ranije kao ti.

Gdje li su samo oni dezurni jebivjetri sto nadju svakom dlaku u jajetu kad iz daljine serucka kako bi mi ovdje trebali nesto.
Ti umjesto sto seres po dijaspori i zelis da ih udaljis od njihove drzave BiH, bolje bi ti bilo da se boris protiv Dodika i Covica da svoje okupirane teritorije ne izvedu iz BiH!
relativno84

#2034 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by relativno84 »

Novi_Nick wrote: 12/02/2024 23:32
Ti umjesto sto seres po dijaspori i zelis da ih udaljis od njihove drzave BiH, bolje bi ti bilo da se boris protiv Dodika i Covica da svoje okupirane teritorije ne izvedu iz BiH!
Drugi put bar otvori padobran.
Politicarko

#2035 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Politicarko »

Ozimician wrote: 12/02/2024 16:23

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naštetilo bi dosta Sarajevu, ugledni portali pišu o Želji, reklamiraju grad Sarajevo radi Želje, itd. Finansijsku ne donose korist, ali donose veoma veliku promotivnu. Ja ne znam odakle si ti, ali da se život nastavi nakon nestanka Želje i Sarajeva? Nemoguće, oni su duša ovoga grada i postojali su puno prije SFF, i Jazz Festa. Slažem se sa ovim da kanton treba da finansira školski sport, ali treba da i finansira puno više profesionalne klubove kao što se to radi u uređenijim zemljama, ili da bar promijeni Zakon o Sportu kako bi investitor mogao ući u klubove.
Ozimician

#2036 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Ozimician »

Ko je bilo gdje u svijetu cuo za Zelju ili dosao zbog utakmice Zelje u Sarajevo (a da nije gostujuci navijac)?

Uozbiljite se.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2037 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Velkoski »

E'o ja ne podnosim Željezničare otkad sam prohod'o i dobio sam aneurizam od ovog što si napisao, pa ti vidi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2038 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Truba »

pare se daju kad se postigne sportski uspjeh

nek željo postane dd da kupim koju dionicu :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2039 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 14/02/2024 13:54 E'o ja ne podnosim Željezničare otkad sam prohod'o i dobio sam aneurizam od ovog što si napisao, pa ti vidi
:thumbup:

i ja jufke ne podnosim, ali jebo lokalni fudbal bez FK Sarajevo.
tramvajtrojka

#2040 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 14/02/2024 14:42
Velkoski wrote: 14/02/2024 13:54 E'o ja ne podnosim Željezničare otkad sam prohod'o i dobio sam aneurizam od ovog što si napisao, pa ti vidi
:thumbup:

i ja jufke ne podnosim, ali jebo lokalni fudbal bez FK Sarajevo.
daj bogati da damo pare trubi da ne kupi dionice zelje ko bi ga slusao svaki kvartal jel zaradio pola marke il marku na dionicama :lol: :lol: :mrgreen:
oldtajmer

#2041 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by oldtajmer »

nekad mi bude krivo sto nisam kakav bahati multimilioner,odma bi dao bespovratno lovu sarajevu,zelji i kk bosni da naprave vrhunske timove i da budemo najbolji na balkanu pa nek crknu dusmani :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2042 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Chmoljo »

oldtajmer wrote: 14/02/2024 14:46 nekad mi bude krivo sto nisam kakav bahati multimilioner,odma bi dao bespovratno lovu sarajevu,zelji i kk bosni da naprave vrhunske timove i da budemo najbolji na balkanu pa nek crknu dusmani :D
Cru, cru.

Isto.

Glumio bih Abramovica sa Aliexpressa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2043 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Truba »

oldtajmer wrote: 14/02/2024 14:46 nekad mi bude krivo sto nisam kakav bahati multimilioner,odma bi dao bespovratno lovu sarajevu,zelji i kk bosni da naprave vrhunske timove i da budemo najbolji na balkanu pa nek crknu dusmani :D
prošo bi ko čitluk :D
drug_profi

#2044 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by drug_profi »

Truba wrote: 14/02/2024 14:33 pare se daju kad se postigne sportski uspjeh

nek željo postane dd da kupim koju dionicu :D
:thumbup: :lol:
HD_2015

#2045 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by HD_2015 »

Koliko je samo problema koji se u Sarajevu ne rješavaju:
https://n1info.ba/vijesti/u-srcu-saraje ... lje-grade/
U srcu Sarajeva gradi se objekat bez dozvole, inspekcija zabranila, a radnici i dalje grade
Lično sam upoznat sa nekoliko problema (ne po pitanju gradnje) koje niko ne rješava, već samo pro forme se prave dopisi.

Nije dovoljno samo da se vlast promijeni - moraju građani vidjeti promjene i na terenu.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#2046 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by teskeredzic_22 »

Bez sumnje najbolja od dvije dosadašnje vlade nez premijera (vlada Zolj , vlada Uk) :D
PM72

#2047 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by PM72 »

Kad pomislim da smo dotakli dno i da glupljih,bezobraznijih i neškolovanijih nema...uvijek se potrude pa te iznenade.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2048 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by JoseMujica »

Vlada je toliko dobra da Kifla i Forto još upravljaju njom :evil:
kakotakonikako

#2049 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by kakotakonikako »

Gledam Skupstinu KS i pitam se: Gdje nalaze ove direktore u Javnim preduzecima :shock:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2050 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by PreWiBa »

HD_2015 wrote: 16/02/2024 15:20 Koliko je samo problema koji se u Sarajevu ne rješavaju:
https://n1info.ba/vijesti/u-srcu-sarajeva-gradi-se-objekat-bez-dozvole-inspekcija-zabranila-a-radnici-i-dalje-grade/
U srcu Sarajeva gradi se objekat bez dozvole, inspekcija zabranila, a radnici i dalje grade
Lično sam upoznat sa nekoliko problema (ne po pitanju gradnje) koje niko ne rješava, već samo pro forme se prave dopisi.

Nije dovoljno samo da se vlast promijeni - moraju građani vidjeti promjene i na terenu.
Mene čudi samo da nekoga ovo čudi.
Locked