Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
n+1 wrote: ↑12/02/2024 12:02
Ma nema od ovog ništa.
Nema kad Konaković da aktivira deaktivirani službeni e-mail, a Forti se ne da miješati u vlastiti posao.
Poštu boli kurac i treba navijati da sve pošiljke prestanu stizati, kako bi ih barem na taj način uskratili za drumsko razbojništvo zvano 1.8 KM.
To bi valjalo da aliexpress skroz obustavi i dostavu sitnica u BiH zaobilaznom triangle dostavom, a to je i neizbježno kako se razvija situacija.
Možda bi pošte onda i reagirale kad bi ostali bez ovih 1,8KM.
Ma nema od ovog ništa.
Nema kad Konaković da aktivira deaktivirani službeni e-mail, a Forti se ne da miješati u vlastiti posao.
Poštu boli kurac i treba navijati da sve pošiljke prestanu stizati, kako bi ih barem na taj način uskratili za drumsko razbojništvo zvano 1.8 KM.
To bi valjalo da aliexpress skroz obustavi i dostavu sitnica u BiH zaobilaznom triangle dostavom, a to je i neizbježno kako se razvija situacija.
Ma nema od ovog ništa.
Sta dodje ova triangle dostava?
Aliexpress šalje China Postom u neku treću zemlju koja ima dostavu za BiH, onda se tamo preusmjerava lokalnom poštom u BiH npr. mađarskom ili litvanskom poštom.
Sort nije problem, to se radi zaista brzo. Jedino kada ima zastoja je u periodu praznika, ili ogromnog priliva posiljki,ali to nije duze od 24h. Zasto? Odgovor vrlo jednostavan, nemaju prostora i uslova za skladistenje i sve MORAJU distribuirati dalje. Kako je mreza povezana svaki dan, lakse ubaciti u kombi do dostavne poste.
E problem nastane na dostavnoj posti, ili kod kurira, ali to je SAMOVOLJA grupe radnika. To se rijesi prijavom centralnoj posti i vise to ne ponove.
IstinitaPoruka wrote: ↑09/12/2023 04:59
Naručio ovaj wifi senzor za temperaturu i vlažnost https://s.click.aliexpress.com/e/_DefiObx
Odlična stvar. Došlo za 20 dana (čekao poštara još 4 dana da se sjeti da donese pošiljku )
Ovdje su cca 20KM.
Ja narucio isti dan kada sam vidio tvoj post (9. 12.), jos nikad nije stiglo
IstinitaPoruka wrote: ↑09/12/2023 04:59
Naručio ovaj wifi senzor za temperaturu i vlažnost https://s.click.aliexpress.com/e/_DefiObx
Odlična stvar. Došlo za 20 dana (čekao poštara još 4 dana da se sjeti da donese pošiljku )
Ovdje su cca 20KM.
Ja narucio isti dan kada sam vidio tvoj post (9. 12.), jos nikad nije stiglo
sarajevosa wrote: ↑14/02/2024 21:43
Skoro se ništa ne može naručiti preko aliexpress ili je dostava preko 100 KM. Postoji li neka alternativa?
DHGate, DX, Banggood... ali nijedna baš kao Aliexpress.
Da li je u Srbiji isto? Da li je i kod njih postarina skupa? Imam par prijatelja tamo, pa sam mislio da preko njih porucim, a sa ovim cijenama shippinga ovdje se jednostavno ne isplati.
Uzeo Anker punjač od 120 W i Soundcore 2 zvučnik
Punjač stigao za 9 dana
Zvučnik za mjesec dana
Sve naručeno kod druga u Beograd
I kvalitetne maske za telefon ne šalju više za Bosnu, već one od par dolara koje se raspadaju posle par mjeseci
sarajevosa wrote: ↑15/02/2024 13:08
Meni se čini da u Hrvatskoj možeš sve naručiti, možda čak i u srbiji, ali kod nas više ne šalju / skupa dostava.
Srbija je tesko sranje za Aliexpress imaju dobru postarinu i salju im se paketi ali bukvalno svaki paket otvaraju pa i onaj najmanji i na to ide pdv a da ne govorim o ogranicenjima koja ne smiju preci 50 eura ako skucajno predje pdv+ carina, a da ne govorim i njihovoj rigoroznoj carini kraj koje ne moze nista proci ispod zita
sarajevosa wrote: ↑15/02/2024 13:08
Meni se čini da u Hrvatskoj možeš sve naručiti, možda čak i u srbiji, ali kod nas više ne šalju / skupa dostava.
Srbija je tesko sranje za Aliexpress imaju dobru postarinu i salju im se paketi ali bukvalno svaki paket otvaraju pa i onaj najmanji i na to ide pdv a da ne govorim o ogranicenjima koja ne smiju preci 50 eura ako skucajno predje pdv+ carina, a da ne govorim i njihovoj rigoroznoj carini kraj koje ne moze nista proci ispod zita
I kod nas otvaraju svaki paket skoro, sad su malo popustili Kupim nešto za 2KM + 1.8 KM otvaranje na carini. Možda onda nije Srbija, ali u Hrvatskoj sam nalazio kineskih stvari, tehnike, koja je dosta jeftinija nego kod nas a većina stvari i ne prodaje se kod nas (osim neko na olx-u ali skuplje) dok kod njih ima. Ne znam odakle oni nabavljaju ali je dosta jeftinije. Recimo neka smart lampa slabiji model kod nas 25-30KM, kod njih 15 KM napredni model.