Zlo se ne isplati, zbog zločinačke tvorevine izrael ukrajinci gube rat i na pragu su da stignu do tačke poslije koje će biti mogući pomaci +/- 20m (metara ni centa više). Dođe li trumpovski (švabo po porijeklu) ukrajina će biti srećna ako sačuva Kijev. Sve zbog najvećih zlikovaca modernog svijeta. I isis su prestigli u zlu oni i oni koji ih podržavaju.dr_Evil wrote: ↑12/02/2024 14:57Dobro je pa nisi rekao od Rusa, tako neki dan citam sta pisete rusi usli 25km u zaledje kroz cijevi, a ja se samo sjetih kad je HVO po Mostaru tako gurao dinamit u kanalizaciju, valjalo je, alal im cufte sto ti kazes.sumirprimus wrote: ↑12/02/2024 14:52 naravno dosta toga ti nisi znao, ili se pravis da ne znas ali zato mozes pricati uprazno alal ti cufte jarane, naravno, obuceni od strane iranskih operativaca, cak su i sistem busenja tunela preuzeli od hezbole koja je takodje iranski djak, onda radionice i izrada raketa, rpgova, cijevi, itd... tu je to.
Do sad sam mislio da je Iran zajebancija, ali evo sad sam saznao da je svjetski igrac!
Iskreno ja od svega vidim samo da je neko bio dobar djak ovdje, ali to nisu bili Palestinci.. da ne pisem svasta, vec je vakat skoro kuci.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#49851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- dr_Evil
#49852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rezim je zlocinacki, ne drzava.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:02
Zlo se ne isplati, zbog zločinačke tvorevine izrael ukrajinci gube rat i na pragu su da stignu do tačke poslije koje će biti mogući pomaci +/- 20m (metara ni centa više). Dođe li trumpovski (švabo po porijeklu) ukrajina će biti srećna ako sačuva Kijev. Sve zbog najvećih zlikovaca modernog svijeta. I isis su prestigli u zlu oni i oni koji ih podržavaju.
- SmokingMan
- General War
#49854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:02Zlo se ne isplati, zbog zločinačke tvorevine izrael ukrajinci gube rat i na pragu su da stignu do tačke poslije koje će biti mogući pomaci +/- 20m (metara ni centa više). Dođe li trumpovski (švabo po porijeklu) ukrajina će biti srećna ako sačuva Kijev. Sve zbog najvećih zlikovaca modernog svijeta. I isis su prestigli u zlu oni i oni koji ih podržavaju.dr_Evil wrote: ↑12/02/2024 14:57Dobro je pa nisi rekao od Rusa, tako neki dan citam sta pisete rusi usli 25km u zaledje kroz cijevi, a ja se samo sjetih kad je HVO po Mostaru tako gurao dinamit u kanalizaciju, valjalo je, alal im cufte sto ti kazes.sumirprimus wrote: ↑12/02/2024 14:52 naravno dosta toga ti nisi znao, ili se pravis da ne znas ali zato mozes pricati uprazno alal ti cufte jarane, naravno, obuceni od strane iranskih operativaca, cak su i sistem busenja tunela preuzeli od hezbole koja je takodje iranski djak, onda radionice i izrada raketa, rpgova, cijevi, itd... tu je to.
Do sad sam mislio da je Iran zajebancija, ali evo sad sam saznao da je svjetski igrac!
Iskreno ja od svega vidim samo da je neko bio dobar djak ovdje, ali to nisu bili Palestinci.. da ne pisem svasta, vec je vakat skoro kuci.
E da je izrael znao da ce to hebat ukrainu, nebi siguran sam se opirao vec bi Hamas do Jaffe dosao, jevreji bi samoinicijativno se bucnuli u more, mozda bi i Iran rek'o koju dobru
Trebo si ovo ranije napisat da te razuMemo
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#49855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Državu čine ljudi koji daju glas vladi koja pravi sr...nja. Ako narod tu vlast ne baci kroz prozor, zanči da je podržava u nakanama i metodama (uglavnom). Mada da je samo 1 jedan jedini izraelac koji je ustao protiv ovog što rade ne smijemo staviti znak jednakosti i reći svi su isti. Kako se za vačinu balkanaca (posebno Bosanaca) može reći da su ovce tako i tamo da su zastranili u zločinački extremizam. Kao što rekoh pretekli su i naciste i isis.dr_Evil wrote: ↑12/02/2024 15:06Rezim je zlocinacki, ne drzava.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:02
Zlo se ne isplati, zbog zločinačke tvorevine izrael ukrajinci gube rat i na pragu su da stignu do tačke poslije koje će biti mogući pomaci +/- 20m (metara ni centa više). Dođe li trumpovski (švabo po porijeklu) ukrajina će biti srećna ako sačuva Kijev. Sve zbog najvećih zlikovaca modernog svijeta. I isis su prestigli u zlu oni i oni koji ih podržavaju.![]()
Zbog njihove avanture čitav svijet trpi, a ukri su ostali bez velikog dijela podrške. Obustavljena dostava municije za protivzračnu odbranu, artiljerijska municija kao i WF oprema.
-
Avetinho
#49856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da li ovo pravilo primjenjuješ i na Gazu i Palestince? Strašne su posljedice avanture u koju ih je Hamas poveo sedmog oktobra.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:56Državu čine ljudi koji daju glas vladi koja pravi sr...nja. Ako narod tu vlast ne baci kroz prozor, zanči da je podržava u nakanama i metodama (uglavnom). Mada da je samo 1 jedan jedini izraelac koji je ustao protiv ovog što rade ne smijemo staviti znak jednakosti i reći svi su isti. Kako se za vačinu balkanaca (posebno Bosanaca) može reći da su ovce tako i tamo da su zastranili u zločinački extremizam. Kao što rekoh pretekli su i naciste i isis.dr_Evil wrote: ↑12/02/2024 15:06Rezim je zlocinacki, ne drzava.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:02
Zlo se ne isplati, zbog zločinačke tvorevine izrael ukrajinci gube rat i na pragu su da stignu do tačke poslije koje će biti mogući pomaci +/- 20m (metara ni centa više). Dođe li trumpovski (švabo po porijeklu) ukrajina će biti srećna ako sačuva Kijev. Sve zbog najvećih zlikovaca modernog svijeta. I isis su prestigli u zlu oni i oni koji ih podržavaju.![]()
Zbog njihove avanture čitav svijet trpi, a ukri su ostali bez velikog dijela podrške. Obustavljena dostava municije za protivzračnu odbranu, artiljerijska municija kao i WF oprema.
- alijagoro
#49857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Stisle mule,ne daju disati okupatorima.sumirprimus wrote: ↑12/02/2024 14:52 naravno dosta toga ti nisi znao, ili se pravis da ne znas ali zato mozes pricati uprazno alal ti cufte jarane, naravno, obuceni od strane iranskih operativaca, cak su i sistem busenja tunela preuzeli od hezbole koja je takodje iranski djak, onda radionice i izrada raketa, rpgova, cijevi, itd... tu je to.
- alijagoro
#49858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Strasne su posljedice avanture u koju su Zapad i Jevreji poveli svijet davne 48-e otimacinom i etnickem ciscenjem.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 16:09Da li ovo pravilo primjenjuješ i na Gazu i Palestince? Strašne su posljedice avanture u koju ih je Hamas poveo sedmog oktobra.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:56Državu čine ljudi koji daju glas vladi koja pravi sr...nja. Ako narod tu vlast ne baci kroz prozor, zanči da je podržava u nakanama i metodama (uglavnom). Mada da je samo 1 jedan jedini izraelac koji je ustao protiv ovog što rade ne smijemo staviti znak jednakosti i reći svi su isti. Kako se za vačinu balkanaca (posebno Bosanaca) može reći da su ovce tako i tamo da su zastranili u zločinački extremizam. Kao što rekoh pretekli su i naciste i isis.
- dr_Evil
#49859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sa vremenske distance ces vidjeti da grijesis. Nekad su na nas jurisali nijemci, danas bi to bili nacisti. Cak i medju najinteligentnijim narodima kao sto su nijemci i njemacki jevreji desi se kukolj rezima, pa pametan usuti i cuva svoju familiju. Proci ce i ovo, pa ce oni sami promijeniti zastavu da naprave distancu, sposoban je to narod. Ovo je samo trenutak historijearman1 wrote: ↑12/02/2024 15:56Državu čine ljudi koji daju glas vladi koja pravi sr...nja. Ako narod tu vlast ne baci kroz prozor, zanči da je podržava u nakanama i metodama (uglavnom). Mada da je samo 1 jedan jedini izraelac koji je ustao protiv ovog što rade ne smijemo staviti znak jednakosti i reći svi su isti. Kako se za vačinu balkanaca (posebno Bosanaca) može reći da su ovce tako i tamo da su zastranili u zločinački extremizam. Kao što rekoh pretekli su i naciste i isis.dr_Evil wrote: ↑12/02/2024 15:06Rezim je zlocinacki, ne drzava.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:02
- General War
#49860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
alijagoro wrote: ↑12/02/2024 16:35Strasne su posljedice avanture u koju su Zapad i Jevreji poveli svijet davne 48-e otimacinom i etnickem ciscenjem.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 16:09Da li ovo pravilo primjenjuješ i na Gazu i Palestince? Strašne su posljedice avanture u koju ih je Hamas poveo sedmog oktobra.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:56
Državu čine ljudi koji daju glas vladi koja pravi sr...nja. Ako narod tu vlast ne baci kroz prozor, zanči da je podržava u nakanama i metodama (uglavnom). Mada da je samo 1 jedan jedini izraelac koji je ustao protiv ovog što rade ne smijemo staviti znak jednakosti i reći svi su isti. Kako se za vačinu balkanaca (posebno Bosanaca) može reći da su ovce tako i tamo da su zastranili u zločinački extremizam. Kao što rekoh pretekli su i naciste i isis.
- GandalfSivi
#49861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Btw, Izrael je poceo sa napadima na Rafah, desetine zracnih napada su izvrsene, uskoro vjerovatno pocinje i kopnena ofanziva. 1.4 miliona ljudi nagurano u mali prostor, da iglu bacis pogodit ce nekoga, a ne avio bombe. Sada tek ide pravi genocid, ali nikoga ne boli briga, mediji skoro i ne izvjestavaju o tome, ima bitnijih stvari, jucer Super Bowl bio, pa onda je i Trump pricao nesto o NATO-u, pojeo vuk magarca…
-
Avetinho
#49862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pitanje je bilo vrlo jednostavno, na koje se odgovori sa "da" ili "ne", baš kao što je bila i izjava koja mu je prethodila.alijagoro wrote: ↑12/02/2024 16:35Strasne su posljedice avanture u koju su Zapad i Jevreji poveli svijet davne 48-e otimacinom i etnickem ciscenjem.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 16:09Da li ovo pravilo primjenjuješ i na Gazu i Palestince? Strašne su posljedice avanture u koju ih je Hamas poveo sedmog oktobra.arman1 wrote: ↑12/02/2024 15:56
Državu čine ljudi koji daju glas vladi koja pravi sr...nja. Ako narod tu vlast ne baci kroz prozor, zanči da je podržava u nakanama i metodama (uglavnom). Mada da je samo 1 jedan jedini izraelac koji je ustao protiv ovog što rade ne smijemo staviti znak jednakosti i reći svi su isti. Kako se za vačinu balkanaca (posebno Bosanaca) može reći da su ovce tako i tamo da su zastranili u zločinački extremizam. Kao što rekoh pretekli su i naciste i isis.
- dr_Evil
#49863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Al sto Usher pipa nevjestu!GandalfSivi wrote: ↑12/02/2024 16:41 Btw, Izrael je poceo sa napadima na Rafah, desetine zracnih napada su izvrsene, uskoro vjerovatno pocinje i kopnena ofanziva. 1.4 miliona ljudi nagurano u mali prostor, da iglu bacis pogodit ce nekoga, a ne avio bombe. Sada tek ide pravi genocid, ali nikoga ne boli briga, mediji skoro i ne izvjestavaju o tome, ima bitnijih stvari, jucer Super Bowl bio, pa onda je i Trump pricao nesto o NATO-u, pojeo vuk magarca…
-
Benjo34
#49864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Legla uplata izgleda ovim sto podrzavaju genocidase, ubise se pisuci.
Lijepo je to kad se mozes prodat za saku dolara.
Lijepo je to kad se mozes prodat za saku dolara.
-
Avetinho
#49865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije bilo teško pitanje. Evo ja ću probat, da probijem led. Ako je postavka da narod snosi odgovornost za odluke svojih političkih i vojnih vođa, onda da, osim Izraela, i Palestinci su itekako odgovorni za ovu tragediju koja im se dešava.
- Janjicar
#49866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zar moze biti uzrok nešto da ubijas djecu, i na kraju razapnes raskomadano dijete na zid ?
-
Benjo34
#49867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svijet je postojao i prije 7 Oktobra.
-
Avetinho
#49868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Utoliko je gora po Palestince bila odluka Hamasa i politički i vojno da uradi šta je uradio. Valjda je Hamas bio svjestan s kim ima posla, sa jednom okrutnom i beskupuloznom državom, i da će čin poput onoga sedmog oktobra izazvati nesrazmjeran odgovor, tokom kojeg će sadašnja vlada Izraela imati priliku da još jače betonira poziciju koju drži.
Ali ne može to dopustiti ego Hamasovih lidera, žrtvovaće oni sve do posljednjeg Palestinca da pokažu ko je a ko nije u pravu.
-
Benjo34
#49869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Niko ne opravdava to sto je Hamas uradio.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 18:43Utoliko je gora po Palestince bila odluka Hamasa i politički i vojno da uradi šta je uradio. Valjda je Hamas bio svjestan s kim ima posla, sa jednom okrutnom i beskupuloznom državom, i da će čin poput onoga sedmog oktobra izazvati nesrazmjeran odgovor, tokom kojeg će sadašnja vlada Izraela imati priliku da još jače betonira poziciju koju drži.
Ali ne može to dopustiti ego Hamasovih lidera, žrtvovaće oni sve do posljednjeg Palestinca da pokažu ko je a ko nije u pravu.
Stavi se u kožu nekog ko je odrastao u logoru koji se zove Gaza. Siguran sam da niko od nas ne bi normalno rezonovo. Ti ljudi nemaju vise nista da izgube osim života koji žive, koji je nedostojan covjeka ne u 21 vijeku.
Ovdje smo vec pisali o tome, Hamas je Izraelski projekat koji I sluzi da da povoda za ovo sto se sad desava, iako nas je historija naucila da Izraelu ne treba zapravo povod.
Nakon ovog genocida, ako opstanu uopste tu, za mnoge koji su ostali bez porodica ce biti cilj prikljucit se, nekom sutra drugom Hamasu u nadi da ce imati priliku osvetiti clanove prodice.
Kako god, napad koji su izveli je bio grozan, ali sad ovo pokusati opravdati tim napadom je u najmanju ruku odvratno.
-
Avetinho
#49870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bude li tako kao što ti pišeš onda stvarno nemaju nikakve šanse za bilo kakv život tamo, a kamoli za Palestinsku državu.Benjo34 wrote: ↑12/02/2024 18:56Niko ne opravdava to sto je Hamas uradio.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 18:43Utoliko je gora po Palestince bila odluka Hamasa i politički i vojno da uradi šta je uradio. Valjda je Hamas bio svjestan s kim ima posla, sa jednom okrutnom i beskupuloznom državom, i da će čin poput onoga sedmog oktobra izazvati nesrazmjeran odgovor, tokom kojeg će sadašnja vlada Izraela imati priliku da još jače betonira poziciju koju drži.
Stavi se u kožu nekog ko je odrastao u logoru koji se zove Gaza. Siguran sam da niko od nas ne bi normalno rezonovo. Ti ljudi nemaju vise nista da izgube osim života koji žive, koji je nedostojan covjeka ne u 21 vijeku.
Ovdje smo vec pisali o tome, Hamas je Izraelski projekat koji I sluzi da da povoda za ovo sto se sad desava, iako nas je historija naucila da Izraelu ne treba zapravo povod.
Nakon ovog genocida, ako opstanu uopste tu, za mnoge koji su ostali bez porodica ce biti cilj prikljucit se, nekom sutra drugom Hamasu u nadi da ce imati priliku osvetiti clanove prodice.
Kako god, napad koji su izveli je bio grozan, ali sad ovo pokusati opravdati tim napadom je u najmanju ruku odvratno.
Pazi, ako ciljaš na mene da opravdavam šta Izrael radi danas Palestincima, pogriješio si. Moj stav je da ako Palestinci žele ikakav izlaz iz ovog beznađa, moraju naći načina da pobacaju Hamas u more, jer način na koji se Hamas bori za Palestinu je po Palestinu poguban; tako da bar sa svoje strane zaustave nasilje i time izvrše pritisak da Izrael stane, a ne da se Hamasu pridružuju u gotovo sigurnom nestanku iz Gaze.
Kuknjava o poginulima očigledno ne pali kod onih kojima je namijenjena. Evo pogledaj, veća je vijest u svijetu što su dva taoca oslobođena, nego sva ubijena djeca u Gazi danas.
- Haris.ba
#49871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko dajemo Egiptu da klapne i primi sve Palestince iz Gaze?
-
smijesni_ste
#49872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Padaju maske što sa lijeve što sa desne strane

-
Benjo34
#49873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael ima medijsku masineriju ali svima pa cak I tim njihovim medijima je postalo protesko breme branit nesto neodbranjivo jer sad svi imaju pristup netu.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 19:06Bude li tako kao što ti pišeš onda stvarno nemaju nikakve šanse za bilo kakv život tamo, a kamoli za Palestinsku državu.Benjo34 wrote: ↑12/02/2024 18:56Niko ne opravdava to sto je Hamas uradio.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 18:43
Utoliko je gora po Palestince bila odluka Hamasa i politički i vojno da uradi šta je uradio. Valjda je Hamas bio svjestan s kim ima posla, sa jednom okrutnom i beskupuloznom državom, i da će čin poput onoga sedmog oktobra izazvati nesrazmjeran odgovor, tokom kojeg će sadašnja vlada Izraela imati priliku da još jače betonira poziciju koju drži.
Pazi, ako ciljaš na mene da opravdavam šta Izrael radi danas Palestincima, pogriješio si. Moj stav je da ako Palestinci žele ikakav izlaz iz ovog beznađa, moraju naći načina da pobacaju Hamas u more, jer način na koji se Hamas bori za Palestinu je po Palestinu poguban; tako da bar sa svoje strane zaustave nasilje i time izvrše pritisak da Izrael stane, a ne da se Hamasu pridružuju u gotovo sigurnom nestanku iz Gaze.
Kuknjava o poginulima očigledno ne pali kod onih kojima je namijenjena. Evo pogledaj, veća je vijest u svijetu što su dva taoca oslobođena, nego sva ubijena djeca u Gazi danas.
Oni ne mogu izbacit Hamas jer zapravo nemaju alternativu. Oni su sve probali, a svaki dan ih se ubija, izgladnjuje, protjeruje.
Ako se vratimo u 93 godinu I pregovore u Oslu, sav dogovor je pomisten Hebronskim masakrom koji je za posljedicu imao prvi bombaski napad Hamasa kojim su targetirali Izraelce. Nakon toga ubistvo Rabina..sve su uradili Izraelci da sabotiraju Palestinsku drzavu, Hamas im je samo jedno pomocno sredstvo, koji jacaju zlocinima nad Palestincima.
Ti ljudi nemaju izbora osim probat se odbranit oruzano jer nista vise ne prolazi.
- Bloo
- Globalna šefica
#49874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa kad je Hamas, kad su obicni ljudi koji se bore?Benjo34 wrote: ↑12/02/2024 20:10 Ako se vratimo u 93 godinu I pregovore u Oslu, sav dogovor je pomisten Hebronskim masakrom koji je za posljedicu imao prvi bombaski napad Hamasa kojim su targetirali Izraelce. Nakon toga ubistvo Rabina..sve su uradili Izraelci da sabotiraju Palestinsku drzavu, Hamas im je samo jedno pomocno sredstvo, koji jacaju zlocinima nad Palestincima.
Ti ljudi nemaju izbora osim probat se odbranit oruzano jer nista vise ne prolazi.
-
Avetinho
#49875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E vidiš, zato Izrael radi to umjesto njih. Ako Palestinci neće ili ne mogu da izbace Hamas, Izrael kaže -- imo ko hoće. Na žalost po Palestinu i Palestince, način na koji to Izrael radi je brutalan, i služi ostvarenju cilja Izraela. Izrael ne tvrdi da je humanitarna ili socijalna ustanova, i to dokazuje već decenijama, ali hoće Izrael i svoju okolinu bez Hamasa. Cijenu izbacivanja Hamasa, kako stvari stoje, plaćaju Palestinci i budućnost Palestine.Benjo34 wrote: ↑12/02/2024 20:10Izrael ima medijsku masineriju ali svima pa cak I tim njihovim medijima je postalo protesko breme branit nesto neodbranjivo jer sad svi imaju pristup netu.Avetinho wrote: ↑12/02/2024 19:06Bude li tako kao što ti pišeš onda stvarno nemaju nikakve šanse za bilo kakv život tamo, a kamoli za Palestinsku državu.Benjo34 wrote: ↑12/02/2024 18:56
Niko ne opravdava to sto je Hamas uradio.
Oni ne mogu izbacit Hamas jer zapravo nemaju alternativu. Oni su sve probali, a svaki dan ih se ubija, izgladnjuje, protjeruje.
Ako se vratimo u 93 godinu I pregovore u Oslu, sav dogovor je pomisten Hebronskim masakrom koji je za posljedicu imao prvi bombaski napad Hamasa kojim su targetirali Izraelce. Nakon toga ubistvo Rabina..sve su uradili Izraelci da sabotiraju Palestinsku drzavu, Hamas im je samo jedno pomocno sredstvo, koji jacaju zlocinima nad Palestincima.
Da ima istine u tome da Palestinci žele Hamas pobacan u more, valjda bi njihovi apeli išli u tom pravcu, a ne u pravcu Izraela koji ispada da im pomaže u ostvarnju tog cilja.