Bolje dijeliti vlast sa Hdz sam nego uvlaciti u pricu ostale stranke.
Ovako bi morao gledati interese i sdp i ns, zaposljavanja...
Bolje dijeliti vlast sa Hdz sam nego uvlaciti u pricu ostale stranke.
Zato su ga i popusili i nece se ni oporaviti ABD zadugo.
Mislis u Mostaru? Politicki mislim da u Mostaru tesko da ce Sda izgubiti na lokalu.
Ne, mislim generalno a ne na lokalnom nivou. Previse je raje koja su glasala protiv SDA i to sa debelim razlogom koji se najbolje sazme u onu izjavu o opstini vaznijoj od 10 drugih opstina.Haris.ba wrote: ↑12/02/2024 07:56Mislis u Mostaru? Politicki mislim da u Mostaru tesko da ce Sda izgubiti na lokalu.
Strateski da je bila greska, jeste. Jer, da su sa Sdp isli u Mostaru, lakse bi isla koalicija i HNK, a na kraju vjerovatno i na federalnom nivou.
Mozda bintako uspjeli i razvaliti trojku.
Ne bih da se vracam u proslost i ponovno pokrecem temu. Replicirao sam samo zbog narativa koji, ako se ne reaguje, postane dio politickog folklora. A ja sam i tada mislio sto i sada. HDZ je kao politocka stranka dobio najvise glasova i vijecnika i kao talav trebao dati gradonacelnika. To sto NS nije usao u glasacku bazu HDZ-a je probelm NS-a a ne HDZ-a. Sto se tice SDA, obzirom na sepcificnosti Mostara i njegovog Statuta ja ne vidim da su ista drugo mogli.Grean wrote: ↑12/02/2024 07:38U stvari, veci je teret i krivica na SDA po meni.
NS je isao sa tim da ne mogu dati glas nacionalnim strankama i SDA je morao imati taj senzibilitet, pokazati da su im probosanski interesi vazniji od fotelja te dzrentlmenski glasati za kandidata iz NS-a ili dogovoriti se da to bude neko iz SDP-a a ne dozvoliti da ponovo gradonacelnik bude iz zapadnog Mostara, jedan ovakav "umjereni" kojem su oni koji su antifasisti pobornici zlocinacke ideologije a oni koji vandalizuju partizansko groblje, upadaju u kuce ljudima u istocnom dijelu grada u huliganskim pohodima, djeca koja su se zaigrala.
To sto NS nije mogao glasati za SDA razumijem ali nikako ne razumijem tvrdoglavost SDA. To jeste razumijem, od kako je Bakira tu ide parola "opstina vrijednija nego 100 drugih" kad dobijes Centar a izgubis Srebrenicu.
Što se tice SDA, obzirom na sepcificnosti Mostara i njegovog Statuta ja ne vidim da su ista drugo mogli.
nema sta misle da ce im proci jedna re ista prica ovako su godinama navijali za njih znate nemogucnost i teskoca borbe za Bosnu nam nalaze da preko nekih stvari predjemosumirprimus wrote: ↑12/02/2024 09:38Što se tice SDA, obzirom na sepcificnosti Mostara i njegovog Statuta ja ne vidim da su ista drugo mogli.kada to sda radi od 90ih onda je to jer nisu imali izbora, , a kad t odrugi urade onda je to izdaja naroda i drzave... kakvi jataci
![]()
Pa Mario je ugledan ljekar, ti znas bolje, al koliko sam ja cuo, najbolji operater-urolog, bio vrlo uspjesan menadzer Doma zdravlja, a na poziciji gradonacelnika dosada nije izazivao nikakvu zlu krv. Nije se osjecao nacionalizam niti u njegovim javnim istupima, niti, koliko barem ja znam, ni u onom svakodnevnom.zivotu. Al ja mislim da.on jednosyavno misli ono sto je izjavio. On je dijete emigracije, odrastao uz misao da je komunizam zlocinacka ideologija i to je tako.JohnnyS wrote: ↑12/02/2024 12:36 Ali kakav amaterčina Kordić, ispade mrtva ustaša pred domaćom i stranom javnosti. Sad mu i nominalni politički protivnici s druge strane Neretve koji možda imaju slično mišljenje prema NOBu mogu stalno (opravdano) prigovarati ovu kretenariju i nabijati na nos pred hambasadama. Stvarno me ovakav amaterizam iznenađuje
palermo wrote: ↑12/02/2024 13:37Pa Mario je ugledan ljekar, ti znas bolje, al koliko sam ja cuo, najbolji operater-urolog, bio vrlo uspjesan menadzer Doma zdravlja, a na poziciji gradonacelnika dosada nije izazivao nikakvu zlu krv. Nije se osjecao nacionalizam niti u njegovim javnim istupima, niti, koliko barem ja znam, ni u onom svakodnevnom.zivotu. Al ja mislim da.on jednosyavno misli ono sto je izjavio. On je dijete emigracije, odrastao uz misao da je komunizam zlocinacka ideologija i to je tako.JohnnyS wrote: ↑12/02/2024 12:36 Ali kakav amaterčina Kordić, ispade mrtva ustaša pred domaćom i stranom javnosti. Sad mu i nominalni politički protivnici s druge strane Neretve koji možda imaju slično mišljenje prema NOBu mogu stalno (opravdano) prigovarati ovu kretenariju i nabijati na nos pred hambasadama. Stvarno me ovakav amaterizam iznenađuje
To u sustini nije problem, moze on misliti sta hoce, al ne.smije zabranjivati skupove. I to jeste politicki amayerizam. Al znajuci nacin rada HDZ-a ne vjerujem da on, kada je rijec o zabrani dolaska, nije samo slijedio instrukcije centrale. Zna se ko se pita.
Grean wrote: ↑12/02/2024 08:04Ne, mislim generalno a ne na lokalnom nivou. Previse je raje koja su glasala protiv SDA i to sa debelim razlogom koji se najbolje sazme u onu izjavu o opstini vaznijoj od 10 drugih opstina.Haris.ba wrote: ↑12/02/2024 07:56Mislis u Mostaru? Politicki mislim da u Mostaru tesko da ce Sda izgubiti na lokalu.
Strateski da je bila greska, jeste. Jer, da su sa Sdp isli u Mostaru, lakse bi isla koalicija i HNK, a na kraju vjerovatno i na federalnom nivou.
Raja nisu ovce ipak, jer ako nastavis sa istim vodjom onda znas da se nastavlja politika gdje je lojalnost stranci vaznija od lojalnosti drzavi, gdje se sa buducnoscu naroda trguje za fotelje. Opet ce se glasati protiv, ovaj put mozda i protiv sadasnje vlasti zbog laznih obecanja ali to ide u paketu sa glasanjem protiv SDA i profitirat ce neko treci.
E, da mi je samo znat za koga ćeš glasati u oktobru.JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:42Grean wrote: ↑12/02/2024 08:04Ne, mislim generalno a ne na lokalnom nivou. Previse je raje koja su glasala protiv SDA i to sa debelim razlogom koji se najbolje sazme u onu izjavu o opstini vaznijoj od 10 drugih opstina.Haris.ba wrote: ↑12/02/2024 07:56
Mislis u Mostaru? Politicki mislim da u Mostaru tesko da ce Sda izgubiti na lokalu.
Raja nisu ovce ipak, jer ako nastavis sa istim vodjom onda znas da se nastavlja politika gdje je lojalnost stranci vaznija od lojalnosti drzavi, gdje se sa buducnoscu naroda trguje za fotelje. Opet ce se glasati protiv, ovaj put mozda i protiv sadasnje vlasti zbog laznih obecanja ali to ide u paketu sa glasanjem protiv SDA i profitirat ce neko treci.![]()
bravo i odlično sažeto
dok se Trojka ponaša kao SDA ljudi će glasati protiv njih, a ne za SDA isto kao što smo na prošlim izborima glasali protiv SDA, a ne za to da nam ista sranja prave Kifla, Trenerko i Kameni spavač.
naravno, postoje i oni radikali i fatalisti koji život percipiraju isključivo u ili-ili modu i stalno seru da ako laneš na jedne da si za po automatizmu za ove druge, ne kontajući da su konceptualno i jedni i drugi isti.
ja sam protiv ovakvog korumpiranog i sitno interesdžijskog načina rada i libo me tuki ko to radi, vazda ću biti protiv
JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:42
naravno, postoje i oni radikali i fatalisti koji život percipiraju isključivo u ili-ili modu i stalno seru da ako laneš na jedne da si za po automatizmu za ove druge, ne kontajući da su konceptualno i jedni i drugi isti.
vrlo jednostavno...za nekoga koga poznajem...sranke za mene ne igraju nikakvu ulogu...ideologije isto tako...kod nas svakako svi lažu i često i ne razumiju o čemu i u kojim okvirima pričaju o nečemuSeawolf wrote: ↑14/02/2024 13:52E, da mi je samo znat za koga ćeš glasati u oktobru.JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:42Grean wrote: ↑12/02/2024 08:04
Ne, mislim generalno a ne na lokalnom nivou. Previse je raje koja su glasala protiv SDA i to sa debelim razlogom koji se najbolje sazme u onu izjavu o opstini vaznijoj od 10 drugih opstina.
Raja nisu ovce ipak, jer ako nastavis sa istim vodjom onda znas da se nastavlja politika gdje je lojalnost stranci vaznija od lojalnosti drzavi, gdje se sa buducnoscu naroda trguje za fotelje. Opet ce se glasati protiv, ovaj put mozda i protiv sadasnje vlasti zbog laznih obecanja ali to ide u paketu sa glasanjem protiv SDA i profitirat ce neko treci.![]()
bravo i odlično sažeto
dok se Trojka ponaša kao SDA ljudi će glasati protiv njih, a ne za SDA isto kao što smo na prošlim izborima glasali protiv SDA, a ne za to da nam ista sranja prave Kifla, Trenerko i Kameni spavač.
ja sam protiv ovakvog korumpiranog i sitno interesdžijskog načina rada i libo me tuki ko to radi, vazda ću biti protiv
O.K. Hvala ti.JoseMujica wrote: ↑14/02/2024 14:10vrlo jednostavno...za nekoga koga poznajem...sranke za mene ne igraju nikakvu ulogu...ideologije isto tako...kod nas svakako svi lažu i često i ne razumiju o čemu i u kojim okvirima pričaju o nečemuSeawolf wrote: ↑14/02/2024 13:52E, da mi je samo znat za koga ćeš glasati u oktobru.JoseMujica wrote: ↑13/02/2024 10:42
![]()
bravo i odlično sažeto
što se tiče kandidata za načelnika (u Novom Sarajevu) još ne znam, zavisiće od toga koga bolje lično poznajem kada izbace kandidature, a ako ih ne znam taj dio možda i preskočim..... na na listama za vijeća vazda ima neko koga vrijedi zaokružiti, ako ništa neka prima onaj paušal...zlatno pravilo je da zaokružujem uvijek imena, a nikad sranke.
sve naravno pod uslovom da bude lohotan dan pa se ne može nigdje ispaliti na planine![]()
Seawolf wrote: ↑14/02/2024 14:26O.K. Hvala ti.JoseMujica wrote: ↑14/02/2024 14:10vrlo jednostavno...za nekoga koga poznajem...sranke za mene ne igraju nikakvu ulogu...ideologije isto tako...kod nas svakako svi lažu i često i ne razumiju o čemu i u kojim okvirima pričaju o nečemu
što se tiče kandidata za načelnika (u Novom Sarajevu) još ne znam, zavisiće od toga koga bolje lično poznajem kada izbace kandidature, a ako ih ne znam taj dio možda i preskočim..... na na listama za vijeća vazda ima neko koga vrijedi zaokružiti, ako ništa neka prima onaj paušal...zlatno pravilo je da zaokružujem uvijek imena, a nikad sranke.
sve naravno pod uslovom da bude lohotan dan pa se ne može nigdje ispaliti na planine![]()
Ja ću sve isto tako kao ti. Samo kontra.
neće ni jedan ni drugi...kakav barem info imam...u igri su što se tiče Trojke imena Samira Avdića (NiP), neke žene iz SDP-a, ali sam zaboravio ime jer mi je nepoznata i Vedran Tuce ( NS).