Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Porodice Foht
#24701 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nece ni Francuzi imati Goberta i one Nba zivotinje kao ni mi Juku i Garzu, a tu je veci njihov hendikep. Jedino Yabusele i euroligase s kojim se mozemo potuci uz pun Mejdan.
Last edited by Porodice Foht on 17/01/2024 21:28, edited 1 time in total.
- canvra888
#24702 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nažalost, na spisku nema Luke Garze kojem još nije završena potrebna papirlogija kako bi kao domaći igrač igrao za našu reprezentaciju
Je li moguće da jedan sportski portal napiše ovo.
Naravno da nema Garze na spisku, sve i da hipotetički nije naturalizovan više, baš kao što nema ni Nurkića na spisku, NBA/G liga u punom toku...
-
Priglavke
#24703 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Taj portal je najvece smece. Vise pisu o guzicama i sisama Wande i Ronaldove zene nego o samom sportu. A i ono sto napisu o sportu u vecina slucajeva nema nikakvog smisla kao npr.ovo za Garzu.canvra888 wrote: ↑17/01/2024 13:44Nažalost, na spisku nema Luke Garze kojem još nije završena potrebna papirlogija kako bi kao domaći igrač igrao za našu reprezentaciju
Je li moguće da jedan sportski portal napiše ovo.![]()
Naravno da nema Garze na spisku, sve i da hipotetički nije naturalizovan više, baš kao što nema ni Nurkića na spisku, NBA/G liga u punom toku...
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#24705 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u posljednjoj sedmici februara započinje kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a tim povodom gost Novog dana N1 televizije bio je selektor Adis Bećiragić.
Bosna i Hercegovina ide na megdan Kipru 23. februara i dočekuje Francusku tri dana kasnije, ali selektor Bećiragić je saopštio loše vijesti pred okupljanje.
“19. februara u Tuzli trebali da se skupimo u popodnevnim satima. Opet imamo male probleme što se tiče spiska igrača. Spisak od 15 igrača trebao bi doći u Tuzli, a od tih petnaest, dvanaest igrača će biti na raspolaganju za utakmice. Upitni su dolasci Johna Robersona i Miralema Halilovića zbog povreda, tako da vidjet ćemo šta će biti. Otprilike se zna, ali nadamo se čudima, ali najvjerovatnije da neće doći. Johnu je koljeno ponovo nateklo i relativno male su šanse. I Miralem već pet utakmica igra pod injekcijama i najvjerovatnije će morati da iskoristi ovaj period da bi odradio terapiju i završi sezonu”, kazao je Bećiragić
Bosna i Hercegovina ide na megdan Kipru 23. februara i dočekuje Francusku tri dana kasnije, ali selektor Bećiragić je saopštio loše vijesti pred okupljanje.
“19. februara u Tuzli trebali da se skupimo u popodnevnim satima. Opet imamo male probleme što se tiče spiska igrača. Spisak od 15 igrača trebao bi doći u Tuzli, a od tih petnaest, dvanaest igrača će biti na raspolaganju za utakmice. Upitni su dolasci Johna Robersona i Miralema Halilovića zbog povreda, tako da vidjet ćemo šta će biti. Otprilike se zna, ali nadamo se čudima, ali najvjerovatnije da neće doći. Johnu je koljeno ponovo nateklo i relativno male su šanse. I Miralem već pet utakmica igra pod injekcijama i najvjerovatnije će morati da iskoristi ovaj period da bi odradio terapiju i završi sezonu”, kazao je Bećiragić
-
giovanni008
#24706 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Au bez play-a na Kipru crno nam se pise!
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/02/2024 11:58 Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u posljednjoj sedmici februara započinje kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a tim povodom gost Novog dana N1 televizije bio je selektor Adis Bećiragić.
- canvra888
#24707 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Još prošle godine su trebali otpočeti potragu za novom naturalizovanom kecom, ne znam da ikog mogu iznenaditi povrede 35-godišnjaka.
- auspuhc
#24708 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bio je svakako rupa u odbranu, a u napadu mu sve ovisilo od suta. Treba ukinuti praksu dovodjenja naturalizovanih. Ionako se tu uvijek radilo o ne pretjerano dobrim kosarkasima i velikim pojacanjima. Ne znam ni zasto fiba dopusta tu glupost. Respekt Srbiji i Litvaniji koji to nikad nisu koristili.
- canvra888
#24709 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Roberson je bio naš drugi najbolji strijelac na Euru, a i generalno. Uz to je i naš najbolji šuter za 3. Mnoge pobjede ne bi bile moguće bez njega.
Ko ima taj luksuz ogromnog bazena talenata da popuni 12 mjesta, bujrum. Ko voli, nek izvoli. Ako je jedna velesila kao što je Španija naturalizovala igrača i osvojila evropsko, ko smo to mi onda da ne naturalizujemo.Treba ukinuti praksu dovodjenja naturalizovanih. Ionako se tu uvijek radilo o ne pretjerano dobrim kosarkasima i velikim pojacanjima.Respekt Srbiji i Litvaniji koji to nikad nisu koristili.
Nije da su to baš uvijek nedobri košarkaši bili kad smo mi u pitanju. Domercant i Renfroe su obojica igrali Euroligu, sa dobrim klupskim statistikama u vrijeme kad su igrali za nas, s tim što je Domercant u to vrijeme bio bez premca naš drugi najbolji igrač iza Mirze. Rekao bih da je poslije i Wright pravio razliku, iako nije pretjerano talentovan bio.
Da ne dopušta, možda nikada ne bismo imali priliku vidjeti kako srčano Garza igra za našu BiH. Sad je drugi par opanaka što bi FIBA nekoj zvučnijoj državi skinula skroz asteriks sa igrača sa situacijom kakva je kod Garze.Ne znam ni zasto fiba dopusta tu glupost.
- auspuhc
#24710 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza bi trebao moci igrati za nas jer ima veze sa BiH. Isto kao i Alibegovic. Bolje da takve stvari rijese nego sto se kupe razni Ameri.
Zamisli da u fudbalu omoguce slicno. Pa bi tamo svaka drzava imala po jednog Brazilca.
Zamisli da u fudbalu omoguce slicno. Pa bi tamo svaka drzava imala po jednog Brazilca.
- canvra888
#24711 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Alibegović je već dobio status domicilnog košarkaša, za Garzu su tanke šanse, jer mislim da bi već dobio dosad da su mu htjeli dati.
Neka nama naturalizovanog, sve dok ne budemo imali 12 betonjara na svakoj poziciji, a nećemo imati, kao ni velika većina drugih zemalja.
Neka nama naturalizovanog, sve dok ne budemo imali 12 betonjara na svakoj poziciji, a nećemo imati, kao ni velika većina drugih zemalja.
- auspuhc
#24712 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam. Meni je opet glupo. Kosarka je sport gdje jedan igrac moze napravit veliku razliku i glupo mi je da drzavu nosi neko ko sa njom nema nikakve veze. Prije desetak godina onaj mali crni donese Makedoncima medalju ako se dobro sjecam. I ono sa Jones kod nas u zenskoj kosarci je bas bilo glupo. Sama nosila amaterke. 
- canvra888
#24713 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vjerovatno na McCaleba misliš, ali nije medalja bila, četvrto mjesto. Ali opet to nije baš toliko preuzimanje identiteta ekipe (zbog Antića), kao što je bilo sa Jonquel i ženskom repkom.
U svakom slučaju, ekstremno su rijetke situacije da naturalizovani igrač bude toliko dobar da bude skoro cijela ekipa, kao Jonquel. Uglavnom to bude komplementarni igrač, a zadrži se identitet ekipe i bez njega.
U svakom slučaju, ekstremno su rijetke situacije da naturalizovani igrač bude toliko dobar da bude skoro cijela ekipa, kao Jonquel. Uglavnom to bude komplementarni igrač, a zadrži se identitet ekipe i bez njega.
-
Priglavke
#24714 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Roberson moze jos jedan kvlifikacioni ciklus odraditi. Ne bih ga mjienjao. Na play- poziciji smo najslabiji i potrebniji nam je nego Garza. Besmislice su da taj teret mogu iznijeti Musa, Gegic, Atic, pa da nam play ne treba. Nismo Chicago Bullsi iz 90ih, a i trener nam nije Phil Jackson pa da igramo bez play-a. Garza je americki kosarkas i ako se masno ne podkuje nema sanse da dobije status domicilnog igraca.
Ovo ste se zagovara da igramo bez Amerikanca, a uz to da imamo rezultat je gotovo pa nemoguce. A znamo i razloge zasto...jer kuca kosarke nam je ruina.
Ovo ste se zagovara da igramo bez Amerikanca, a uz to da imamo rezultat je gotovo pa nemoguce. A znamo i razloge zasto...jer kuca kosarke nam je ruina.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#24715 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bez Robersona i Halilovica na Kipar i Francusku. Hm ako Markus Loncar bude na nivou on moze dobro odigrati pod kosem sa Kamenim koji je u odlicnoj formi ali poziciju beka morat ce preuzeti Musa iako je sigurno poprilicno smoren ritmom utakmica i Gegic mada i Atic po potrebi moze dobro odigrati tu poziciju. Protiv Francuza hm jedino uz izuzetnog Musu i da jos neki igrac bas bljesne. Mislim da bi Alibeggovic mogao odigrati znacajnu rolu.
- canvra888
#24716 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U drugim vijestima:
Hajde kraj sage, da se napokon prestane sa špekulacijama i glasinama.
- hrasno38
#24717 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja njega nikada ne bih zvao i da sve da hoce da igra...jebo svakog sportistu kojem njegova zemlja rodjenja nije jedini izborcanvra888 wrote: ↑11/02/2024 14:46 U drugim vijestima:
https://x.com/BasketNews_com/status/175 ... 19467?s=20
-
Priglavke
#24718 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne bih ni ja, ali za mene je glavni krivac njegov babo i nas savez.hrasno38 wrote: ↑11/02/2024 14:48Ja njega nikada ne bih zvao i da sve da hoce da igra...jebo svakog sportistu kojem njegova zemlja rodjenja nije jedini izborcanvra888 wrote: ↑11/02/2024 14:46 U drugim vijestima:
https://x.com/BasketNews_com/status/175 ... 19467?s=20
- canvra888
#24719 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma tuga je jedino što je toliko kvalitetnih igrača iz BiH otišlo nastupati za druge...
Emir Preldžić, Tarik Biberović, Bojan Bogdanović, Ognjen Kuzmić, Karlo Matković, Ivica Zubac. Samo neki što mi padaju odmah na pamet, da ne spominjem i neke prijašnje.
Pa jarane cijele postave u pitanju, i to dobrano jake. Vjerovatno bi već neka medalja bila na kontu.
Hajd za ove određene mogu shvatiti (ali nikako podržati), ali oko Preldžića, Biberovića i Mulaomerovića je meni stvarno neshvatljivo i neprihvatljivo.
Emir Preldžić, Tarik Biberović, Bojan Bogdanović, Ognjen Kuzmić, Karlo Matković, Ivica Zubac. Samo neki što mi padaju odmah na pamet, da ne spominjem i neke prijašnje.
Pa jarane cijele postave u pitanju, i to dobrano jake. Vjerovatno bi već neka medalja bila na kontu.
Hajd za ove određene mogu shvatiti (ali nikako podržati), ali oko Preldžića, Biberovića i Mulaomerovića je meni stvarno neshvatljivo i neprihvatljivo.
- auspuhc
#24720 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hrvati ne znaju sta ce od uspjeha sa Bogdanovicem i Zubcem.canvra888 wrote: ↑11/02/2024 16:29 Ma tuga je jedino što je toliko kvalitetnih igrača iz BiH otišlo nastupati za druge...
Jasno je da takvi nikad nece na BiH gledati kao na svoju drzavu i igrat ce za nju samo ako ne mogu za svoj prvi izbor. Dok Preldzic, Biberovic i druzina na prvom mjestu gledaju na novac.
- canvra888
#24721 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Babo ih je ubjedljivo predvodio do četvrtfinala Olimpijade 2016. To je golemo, uzevši u obzir da je Olimpijada najelitnija smotra košarke.auspuhc wrote: ↑11/02/2024 17:51Hrvati ne znaju sta ce od uspjeha sa Bogdanovicem i Zubcem.canvra888 wrote: ↑11/02/2024 16:29 Ma tuga je jedino što je toliko kvalitetnih igrača iz BiH otišlo nastupati za druge...
Hajd za ove određene mogu shvatiti (ali nikako podržati), ali oko Preldžića, Biberovića i Mulaomerovića je meni stvarno neshvatljivo i neprihvatljivo.![]()
Ma ne znam iskreno da li su i jesu li to uopće neke pare u pitanju. Možda prije bolji uslovi za eksponiranje dalje.Dok Preldzic, Biberovic i druzina na prvom mjestu gledaju na novac.
- hrasno38
#24722 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa pazi u NBA koliko se ja sjecam Zubac je u zadnjoj utakmici strpao u dzep Nurkica a Bogdanovic je jedan od najboljih sutera u NBA godinama. Medjutim kosarka je kolektivni sport i ne mogu dva igraca igrati protiv 5. Hrvatska poodavno stagnira sa vlastitim talentima i uzima u puno sportova igrace iz BiH da im popune praznine. Osim Hezonje i Sarica ja se ne sjecam kad su postenog igraca izbacili.auspuhc wrote: ↑11/02/2024 17:51Hrvati ne znaju sta ce od uspjeha sa Bogdanovicem i Zubcem.canvra888 wrote: ↑11/02/2024 16:29 Ma tuga je jedino što je toliko kvalitetnih igrača iz BiH otišlo nastupati za druge...
Hajd za ove određene mogu shvatiti (ali nikako podržati), ali oko Preldžića, Biberovića i Mulaomerovića je meni stvarno neshvatljivo i neprihvatljivo.![]()
Jasno je da takvi nikad nece na BiH gledati kao na svoju drzavu i igrat ce za nju samo ako ne mogu za svoj prvi izbor. Dok Preldzic, Biberovic i druzina na prvom mjestu gledaju na novac.
- dječak sa šibicama
#24723 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E cuj Hrvatska stagnira sa talentima 
- canvra888
#24724 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Itekako nego stagnira. Ko im je novi produkt košarke da je baš vrijedan spomena?
- dječak sa šibicama
#24725 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On rece "u vise sportova" a ko biva BiH puna talenata, rezultati sve govore 
Kosarku ne sporim, jednako losi kao i BiH.
Kosarku ne sporim, jednako losi kao i BiH.