SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#76001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 11/02/2024 13:49 Mnogo toga je nejasno...
Po ovome bi trebala ici prekrsajna prijava ako su lakse povrede, a ne nalog. Ima sticaj prekrsaja za koje se samo moze pp pisati. Izvuko se neko dobro. Prolazak kroz crveno,kamera ga je slikala vjv,bjezanje itd...
DonieBrasco

#76002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Iskopat ce mediji o kome se radi i kome se ne smije kazna dati.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#76003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ja ne znam za vas ali ako hoce i ima ko da organizuje, dolazim pred mupom nocim

Gdje je ministar????? :shock:
dječak sa šibicama

#76004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Mozda je dosao sa advokatom... nego sta bi sa onim maminim sincicem sto je pregazio dvije tinejdzerke na parkingu, pojela maca?
vjeshalica

#76005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

mk ultra wrote: 11/02/2024 13:54 Ja ne znam za vas ali ako hoce i ima ko da organizuje, dolazim pred mupom nocim

Ne moze ministar odgovarati za ovaj propust vec slizbenici koji su radili na ovom predmetu i poduzimali radnje.
Naslovnica

#76006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 11/02/2024 13:57
mk ultra wrote: 11/02/2024 13:54 Ja ne znam za vas ali ako hoce i ima ko da organizuje, dolazim pred mupom nocim

Ne moze ministar odgovarati za ovaj propust vec slizbenici koji su radili na ovom predmetu i poduzimali radnje.
Porodica se oglasila, tražiće istragu.
Ministar je dužan da reaguje i da se oglasi, niko ne kaže da je odgovoran.
Ali ako je zaista sve kako porodica kaže, a ako se ministar ne oglasi, onda je itekeko odgovoran.
Oglašavaju se i za mnogo banalnije stvari.
Mnogo toga smrdi u priči.
mk ultra

#76007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Tako je
Trebao bi moj babo Ibrahim doci da nekom od uposlenih i nadređenim u MUPu naredni nesto

On je kriv i niko drugi, jer mu je on nadređen
Ako nadređeni ne zna šta mu podređeni rade, sta je onda on?

Od komandira PU pa dalje...

treba im podijeliti plate i poslat bagru kuci, koji ce nam kurac?
Naslovnica

#76008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Mogli su mu pojas pisati, ista stvar.
Ha ja
mk ultra

#76009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 11/02/2024 14:09 Mogli su mu pojas pisati, ista stvar.
Ha ja
Mogli su i kuci ostati, realno ne bi bilo razlike

Meni ne ide u glavu koliko ovu "novo modernu" vlast zaboli kurac za to da mi u KS nemamo policiju, niti kada ce osnovati MUP KS
last mohicans

#76010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Za šta služe silne Sparte i ostale kamere? Kako nesposobna policija ne može upratiti konačno odredište ovakvih idiota? Katica ubjedljivo najlošiji ministar već 5-6 godina.
mk ultra

#76011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

last mohicans wrote: 11/02/2024 14:12 Za šta služe silne Sparte i ostale kamere? Kako nesposobna policija ne može upratiti konačno odredište ovakvih idiota? Katica ubjedljivo najlošiji ministar već 5-6 godina.
Ja sam nekad ima i godina otvorio temu da MUP KS ne postoji

I fkt ne postoji, osim kada je u pitanju putne isprave i VD.

Ostalo, kad se sve stavi na papir, komforno neka ne dolaze na posao, nikakve razlike ne bismo imali ni skontali.
dječak sa šibicama

#76012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ja ocekujem jos jednu press konferenciju na kojoj ce se izredati sve MUP glavonje i pripociti nam da je sigurnosna situacija fantasticna.
oldtajmer

#76013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

katicu supka ne bi pozelio za ministra ni neprijatelju, preuzeli fotelje, vjerovatno i namjestene tendere i uzivaju jebe se njih za sve
last mohicans

#76014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

mk ultra wrote: 11/02/2024 14:14
last mohicans wrote: 11/02/2024 14:12 Za šta služe silne Sparte i ostale kamere? Kako nesposobna policija ne može upratiti konačno odredište ovakvih idiota? Katica ubjedljivo najlošiji ministar već 5-6 godina.

Ostalo, kad se sve stavi na papir, komforno neka ne dolaze na posao, nikakve razlike ne bismo imali ni skontali.
Sinoć je Murga rekao kakav im je modus operandi. Zašto bi radili, plata kapa, radio ne radio. Užas kakva se sve nesposobna sorta nakotila po policijskim strukturama, a što je najgore za očekivati je da će svi mladi policajci koji su primljeni iste modele ponašanja preuzeti od "iskusnijih" kolega.
mk ultra

#76015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

last mohicans wrote: 11/02/2024 14:21
mk ultra wrote: 11/02/2024 14:14

Sinoć je Murga rekao kakav im je modus operandi. Zašto bi radili, plata kapa, radio ne radio. Užas kakva se sve nesposobna sorta nakotila po policijskim strukturama, a što je najgore za očekivati je da će svi mladi policajci koji su primljeni iste modele ponašanja preuzeti od "iskusnijih" kolega.
Meni je jos gore sto ni mediji uopce ne reaguju
Narod manje vise, par okupljanja bilo, zadnje kad je drkan pregazio djevojke na Marijin Dvoru.

Katica nikad ni zasta se nije udostojio ni da se oglasi, a ne da da otkaz sa funkcije za koju ili ne zna ili nije dosrastao
Naslovnica

#76016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Pa upratili su ko je, Sparte i ostale kamere su uradile posao.
Policija pronasla ko je.
Onda slijedi zaplet.

https://crna-hronika.info/ko-je-vozio-n ... gao/585464

KO JE VOZIO NEREGISTROVANO VOZILO, PROŠAO KROZ CRVENO, UDARIO 14-GODIŠNJAKA PA POBJEGAO

Vozač koji je sinoć skrivio saobraćajnu nesreću nedaleko od tramvajske stanice “Socijalno” u Sarajevu prošao je neregistrovanim automobilom kroz crveno svjetlo na semaforu, udario maloljetnika, a zatim pobjegao s mjesta nesreće, otkriva Klix.ba.

Maloljetnik je imao sreće jer je zadobio samo lakše tjelesne povrede.

Sat nakon nesreće policija je pronašla nesavjesnog vozača i uručila mu prekršajni nalog po dva člana Zakona o osnovima sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

To su članovi 51 i 158 koji govore o prolasku kroz crveno svjetlo na semaforu i napuštanje mjesta nesreće.

Dakle, nesavjesni vozač će za prolazak kroz crveno, udaranje pješaka i napuštanje mjesta nesreće koju je skrivio dobiti određenu novčanu kaznu.

Lamija Hadžihasanović Homarac, majka 14-godišnjeg Farisa koji je udaren, ispričala je za Klix.ba šta se sinoć događalo.

“Faris je krenuo kući iz grada, čuli smo se oko 20:30 sati kada mi je rekao da ide pojesti doner pa će doći kući…”, prisjeća se.

“Kada mu se upalilo zeleno za pješake, krenuo je preći ulicu da bi ušao u tramvaj. Automobili u krajnjoj lijevoj i desnoj traci su se zaustavili na crveno svjetlo, a kada je zakoračio u srednju traku, u sekundi je vidio automobil koji se ne zaustavlja i koji ga je udario”, priča Farisova majka.

Kaže da je njen sin instiktivno poskočio, sklupčao se i pokrio rukama glavu.

“Udarac automobila ga je bacio na haubu, šoferšajba je pukla, a vozač je pobjegao s mjesta nesreće. Faris je pao na pod. Nije imao potres mozga, ali minutu nije vidio. Sjeća se da su ljudi prilazili i pita li je li dobro. Od šoka je skočio i trčao po raskrsnici. Prolaznici su pozvali policiju”, govori Lamija.

Kaže da se sa svojim sinom drugi put čula sat kasnije, oko 21:30 sati, da ga pita dokle je, a on joj je odgovorio da je u Hitnoj pomoći.

Maloljetni Faris ima nagnječenje kosti lijeve noge, hematome po lijevoj strani tijela i po glavi. Na svu sreću, nema povreda unutrašnjih organa.

Majka 14-godišnjaka kaže da šture policijske informacije bacaju sumnju da se neko pokušava skriti.

“Identitet nam nisu dali. Prošao je kroz crveno svjetlo i vozio neregistrovano vozilo. Napisano mu je pet prekršaja. Sinoć su nam rekli da je vozio neki stranac. Šta me briga što je vozio stranac?

Ne znam da li da sumnjam ili ne, da li sam paranoična ili nekoga štite!? Mi nećemo stati tek tako. Dešava se, može se svakome desiti, ali kako neko može pobjeći, dijete je moglo iskrvariti. Ovo je tolika bahatost. Za šta služe kamere, zašto policija ne izuzima neregistrovana vozila? Ja zbog 20 KM neplaćene kazne ne mogu registrovati automobil”, govori ogorčena majka.
mk ultra

#76017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Dakle vile ga pronosale
HelaS

#76018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

mk ultra wrote: 11/02/2024 14:05

Tako je
Trebao bi moj babo Ibrahim doci da nekom od uposlenih i nadređenim u MUPu naredni nesto

Policajac koji je vršio uviđaj: "Šefe, evo pišem Nalog za ovog maloljetnog ........, to je sin onog ......., šta da radim. Treb'o bih mu pisati povredu pješaka, bježanje, semafor, svašta nešto. Šta da radim"
Šef 1: "Čekaj da provjerim, javiću ti"
Šef 1: "Šefe, onaj naš policajac .... ima problem sa malim ..... Mali udario noćas pješaka, čuli ste možda, pa sad mu mora napisati nalog. Mali bi mogao i u zatvor, šta ćemo Šefe"
Šef 2: "Aha, u jbt. Problem. Čekaj da vidim gore"
Šef 2: "Halo ministre, kako je danas. .... A to ste vi u vikendici. OK, neću dugo. Imamo problem u NS. Mali od ..... noćas udario pješaka pa pobjegao, pa kolega mora pisati izvještaj i kaznu. Šta da pišemo"
Ministar: "Hajd za minutu te zovem nazad"
Ministar: "Šefe, smetam li. Samo ću kratko. Mali od onog vašeg kolege noćas udario pješaka pa pobjegao, a nema još ni vozačku. Šta da radimo, hoćemo li ga prekršajno ili..."
Šef 3: "Oooooo ministre, opet sranje. Koji mali, onaj od ......."
Ministar: "Da, baš taj. I nedavno smo ga zaustavili, prošao crveno, a ljetos vozio kroz radar, sjećate se"
Šef 3: "A taj. Sa'ću vidjeti, javljam se brzo"
Šef 3: "Alo kolega, šta se radi..... Čuj, onaj tvoj mali, opet sranje napravio. Da, noćas, vidim da znaš. Da, da. OK, hajde ovako. Ima nekoliko naših tamo u vladi, ističe im volonterski, pa hajde da ih ostaviš za stalno, a mi ćemo ovo riješiti nekako. OK, važi. Vidimo se na kafi u ponedjeljak"
Šef 3: "Ministre, de vidi to da se ublaži, vidi nekako da prođe"
Ministar: "Važi Šefe, sve razumio"
Ministar: "Šefe (2), de to spusti nekako, kontaš..."
Šef 2: "Razumio Ministre, sve jasno"
Šef 2: "Šefe (1), de reci tom policajcu nek mu piše neki blaži član, da se ne zamara puno, riješeno je ovamo"
Šef 1: "Razumio Šefe"
Šef 1: "Kolega, de to....."
Policajac: " Razumio Šefe. Usput, ženi mi se rođak na selu, volio bih otići na svadbu, pa eto, ako može jedna sedmica plaćeno..."
Šef 1: "Ma sve u redu, samo ti to riješi"
mk ultra

#76019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Policajac radi ono sto mu komandir kaze
Komandir radi ono sto mu ministar kaze

Jak komandir = jak policajac
Jak ministar = jak komandir

Umjesto jak, stavi slab. I dobijes rjesenje jednacine.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#76020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

MUP je postao servis za punjenje budžeta od prikupljeni novčanih kazni, ali ni to im ne ide od ruke.

E čuj prekršajni nalog za napuštanje mjesta nesreće, a ne dobiti ništa za izazivanje nesreće s tjelesnim povredama? Isto ko da je neko drugi skrivio nesreću, a ovaj u blizini pobjegao prošavši kroz crveno.
Nadam se iskreno da je neka novinarska greška.
Naslovnica

#76021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ceka se da nadju Ljubu i Bekriju, oni su garant krivi. :thumbup:

Image
Marihuana007

#76022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Marihuana007 »

Član 175 Nepružanje pomoći (1) Ko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugog, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci. (2) Ko ostavi drugog bez pomoći u životnoj opasnosti koju je sam prouzrokovao, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. Ovaj kad ga je udario i pobjegao je odmah znao da momak nije u životnoj opasnosti ???
Marihuana007

#76023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Marihuana007 »

HelaS wrote: 11/02/2024 14:28
mk ultra wrote: 11/02/2024 14:05

Tako je

Policajac koji je vršio uviđaj: "Šefe, evo pišem Nalog za ovog maloljetnog ........, to je sin onog ......., šta da radim. Treb'o bih mu pisati povredu pješaka, bježanje, semafor, svašta nešto. Šta da radim"
Šef 1: "Čekaj da provjerim, javiću ti"
Šef 1: "Šefe, onaj naš policajac .... ima problem sa malim ..... Mali udario noćas pješaka, čuli ste možda, pa sad mu mora napisati nalog. Mali bi mogao i u zatvor, šta ćemo Šefe"
Šef 2: "Aha, u jbt. Problem. Čekaj da vidim gore"
Šef 2: "Halo ministre, kako je danas. .... A to ste vi u vikendici. OK, neću dugo. Imamo problem u NS. Mali od ..... noćas udario pješaka pa pobjegao, pa kolega mora pisati izvještaj i kaznu. Šta da pišemo"
Ministar: "Hajd za minutu te zovem nazad"
Ministar: "Šefe, smetam li. Samo ću kratko. Mali od onog vašeg kolege noćas udario pješaka pa pobjegao, a nema još ni vozačku. Šta da radimo, hoćemo li ga prekršajno ili..."
Šef 3: "Oooooo ministre, opet sranje. Koji mali, onaj od ......."
Ministar: "Da, baš taj. I nedavno smo ga zaustavili, prošao crveno, a ljetos vozio kroz radar, sjećate se"
Šef 3: "A taj. Sa'ću vidjeti, javljam se brzo"
Šef 3: "Alo kolega, šta se radi..... Čuj, onaj tvoj mali, opet sranje napravio. Da, noćas, vidim da znaš. Da, da. OK, hajde ovako. Ima nekoliko naših tamo u vladi, ističe im volonterski, pa hajde da ih ostaviš za stalno, a mi ćemo ovo riješiti nekako. OK, važi. Vidimo se na kafi u ponedjeljak"
Šef 3: "Ministre, de vidi to da se ublaži, vidi nekako da prođe"
Ministar: "Važi Šefe, sve razumio"
Ministar: "Šefe (2), de to spusti nekako, kontaš..."
Šef 2: "Razumio Ministre, sve jasno"
Šef 2: "Šefe (1), de reci tom policajcu nek mu piše neki blaži član, da se ne zamara puno, riješeno je ovamo"
Šef 1: "Razumio Šefe"
Šef 1: "Kolega, de to....."
Policajac: " Razumio Šefe. Usput, ženi mi se rođak na selu, volio bih otići na svadbu, pa eto, ako može jedna sedmica plaćeno..."
Šef 1: "Ma sve u redu, samo ti to riješi"
Svaka čast na komentaru i opisu.
azurna_obala

#76024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Čiji li je sinovac?
Šta bi bilo da ga je ubio, isto ovako!?
Ateista

#76025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Sve je jasno, pitanje je samo ciji je tacno sin pa se krije ime.
Post Reply