Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 21:23
Da danasnje generacije traze posao 2009. vidjeli bismo kako su pametne i sposobne
Ali ako ijednoj generaciji iskreno zavidim to je gen Z.
Njima se sve poklopilo kako treba.
Ali nece to znati cijeniti
Upravo tako, milenijalci su bas zeznuti, pokupili negativno od obje generacije:
- teske uslove rada i poteskoce u pronalasku posla od prethodne
- nemogucnost kupovine nekretnine od naredne
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 21:23
Da danasnje generacije traze posao 2009. vidjeli bismo kako su pametne i sposobne
Ali ako ijednoj generaciji iskreno zavidim to je gen Z.
Njima se sve poklopilo kako treba.
Ali nece to znati cijeniti
Upravo tako, milenijalci su bas zeznuti, pokupili negativno od obje generacije:
- teske uslove rada i poteskoce u pronalasku posla od prethodne
- nemogucnost kupovine nekretnine od naredne
Plus nas je zakacio rat.
But here we are. Nista nas nije slomilo
Moje saradnice iz gen Z kazu da njihovim vrsnjacima fali taj fajterski mentalitet koji prepoznaju kod mene jelte
Ozimician wrote: ↑10/02/2024 22:38
Jesil u Sarajevu ili Zenici ?
Zenica.
Njemačka nam je uzela više dobrih ljudi nego rat. Haj s ovim oženjenim i shvatam, svako normalan i treba da stavi porodicu na prvo mjesto ali ovi što idu u Njemačku na rad - pa dokle više. Najbolji jaran zgrno pare i malo mu, devet mjeseci godišnje ide tamo i dijeli sobu s nekim klošarom zbog tih eura, drugi napustio super posao ovdje da nosa kofere u Frankfurtu, treći odselio u Sarajevo. Ostali jbg, kako godine idu tako i se udaljavamo, ne shvatam ja njih i njihove obaveze nit oni mene. Ne žalim se though, nije da stalno sjedim u kući ali ne ovisi više izlazak o mojoj volji i htijenju.
@Bata
Mislim da si nekad pričao na našoj temi davni, jedno si od ta tri godišta prilično sam siguran 89-88-87
Ozimician wrote: ↑10/02/2024 22:38
Jesil u Sarajevu ili Zenici ?
Zenica.
Njemačka nam je uzela više dobrih ljudi nego rat. Haj s ovim oženjenim i shvatam, svako normalan i treba da stavi porodicu na prvo mjesto ali ovi što idu u Njemačku na rad - pa dokle više. Najbolji jaran zgrno pare i malo mu, devet mjeseci godišnje ide tamo i dijeli sobu s nekim klošarom zbog tih eura, drugi napustio super posao ovdje da nosa kofere u Frankfurtu, treći odselio u Sarajevo. Ostali jbg, kako godine idu tako i se udaljavamo, ne shvatam ja njih i njihove obaveze nit oni mene. Ne žalim se though, nije da stalno sjedim u kući ali ne ovisi više izlazak o mojoj volji i htijenju.
A jeste tesko a sta ces - nekad su ostavljali porodicu, a oni odlazili sami na rad.
Jbg ja sam na onoj temi govorio da je peer pressure bitna stvar, ali ne smijes to svugdje spomenuti...
I sta sad svi oni samci?
Ali i ti takodjer u Zenici samac?
Pa sta se desava u toj Zenici?
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 23:00
Otic spavat sa nekim klosarom koji hrce i smrde mu noge ili otic bacat kofere a imo si dobar posao....evo ne znam Senade, mozda je zbog djece
Ovaj prvi drug i nekako, ali napravio kuću ovdje cakum-pakum, kupio fin autić, stavio u štek sigurno nekih 30 hiljada i on i dalje ide terenski radit sad kad je odlazio skoro mu se plače ali ode. Je li guzica zinula za parama ili šta nemam pojma...
Drugog već ne kontam, radio u dobroj firmi, fina plata za Zenicu, daleko iznad prosjeka ali ta neka želja za odlaskom nenormalna. I na kraju ode kofere nosat...haj da je otišao svoj posao radit ali ne...plus njemačkog ne zna ništa i živi kod nekog prijatelja koji je oženjen.
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 23:00
Otic spavat sa nekim klosarom koji hrce i smrde mu noge ili otic bacat kofere a imo si dobar posao....evo ne znam Senade, mozda je zbog djece
Ovaj prvi drug i nekako, ali napravio kuću ovdje cakum-pakum, kupio fin autić, stavio u štek sigurno nekih 30 hiljada i on i dalje ide terenski radit sad kad je odlazio skoro mu se plače ali ode. Je li guzica zinula za parama ili šta nemam pojma...
Drugog već ne kontam, radio u dobroj firmi, fina plata za Zenicu, daleko iznad prosjeka ali ta neka želja za odlaskom nenormalna. I na kraju ode kofere nosat...haj da je otišao svoj posao radit ali ne...plus njemačkog ne zna ništa i živi kod nekog prijatelja koji je oženjen.
Jebote kuca kad sluzi ko vikendica.
Kome si je pravio šefe?
Ti u sobicak u Svabiji, a neko drugi ti jede, spava i guzi u kuci
Taj drugi jos gori.
Nije ti lako, te tvoje generacije rodjene u ratu su se bas najvise rasule.
Ja sam inače čovjek koji podržava odlazak ali njih dvojicu više nikako ne shvatam. Ja sam rođen tehnički prije rata čak na prvom rodnom listu piše Jugoslavija, SR BiH a nacionalost musliman
A tek sad dragi Bato što znam jedan par koji ode, vjerovatno ih i ti znaš, kakav tek zajeb njih dvoje prave.
Mah... Neki dan gledao forografije iz srednje i iz mog razreda samo sam ja i još četvero još u Zenici od nas 24