Gledaj danas je drugacije, a evo sve cemo saznati vec u februar. Jedino po cemu to tumacim su vijesti od jutros:izvrsni direktor wrote: ↑09/02/2024 14:47
Udjosmo u 2024tu vec a idalje se forumski postovi vrte izmedju "izdali su" i "izdat ce".
Danas je izgleda raspolozenje u '"samo sto nisu izdali"
"Dogovorili smo tri radne grupe, da do kraja iduće sedmice idu član po član i pokušaju usaglasiti tekstove Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Zakon o sprečavanju pranja novca, Zakona o sudovima BiH i Izbornog zakona BiH. Treba da idu član po član i da pokušamo usaglasiti tekstove. Naravno da danas nismo govorili o konkretnim rješenjima iako svako ima svoje viđenje zbog čega će naši predstavnici intenzivno raditi na saradnji", dodao je Nikšić.
"Čini mi se da je realan termin da u narednih sedam dana, a najkasnije da sljedeće sedmice usaglasimo tri zakona - Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Izborni zakon i Zakon o sprečavanju sukoba interesa", naglasio je Čović.
Potvrdio je da će izmjene Izbornog zakona značiti tehničke izmjene, izmjene koje se odnose na izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovina i izmjene koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju (CIK). Naglasio je da se izmjene izbora članova Predsjedništva odnose na izbor člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Naveo je da nije riječ o sveobuhvatnim promjenama Izbornog zakona, jer bi sveobuhvatne promjene značile ustavne promjene.
Dakle stoje jedan pored drugog tokom konferencije. E sada Nerko ne odgovara na gluposti, sto se slazem i podrzavam, mozda pusta da to Amerika obavi za njega.. Sve za 10..
Ja samo napisah u svom postu saznat cemo jel DIno SDA kondom ili ima svoju politiku. Bilo kakve izmjene zakona gdje se uvodi neka vrsta cudnog rjesenja da se zadovolji Covic nemaju smisla.
Mi ovo moramo rijesiti, Hrvati moraju biti sretni u BiH, i ako je to etnicki izbor neka je, ali moze li prvo malo drzava naprijed da vidimo da smo svi na istim sinama i da voz ide prema EU i NATO, a ne prema disoluciji.