Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#20676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 09/02/2024 14:47
Udjosmo u 2024tu vec a idalje se forumski postovi vrte izmedju "izdali su" i "izdat ce".
Danas je izgleda raspolozenje u '"samo sto nisu izdali"
Gledaj danas je drugacije, a evo sve cemo saznati vec u februar. Jedino po cemu to tumacim su vijesti od jutros:
"Dogovorili smo tri radne grupe, da do kraja iduće sedmice idu član po član i pokušaju usaglasiti tekstove Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Zakon o sprečavanju pranja novca, Zakona o sudovima BiH i Izbornog zakona BiH. Treba da idu član po član i da pokušamo usaglasiti tekstove. Naravno da danas nismo govorili o konkretnim rješenjima iako svako ima svoje viđenje zbog čega će naši predstavnici intenzivno raditi na saradnji", dodao je Nikšić.
"Čini mi se da je realan termin da u narednih sedam dana, a najkasnije da sljedeće sedmice usaglasimo tri zakona - Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Izborni zakon i Zakon o sprečavanju sukoba interesa", naglasio je Čović.

Potvrdio je da će izmjene Izbornog zakona značiti tehničke izmjene, izmjene koje se odnose na izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovina i izmjene koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju (CIK). Naglasio je da se izmjene izbora članova Predsjedništva odnose na izbor člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Naveo je da nije riječ o sveobuhvatnim promjenama Izbornog zakona, jer bi sveobuhvatne promjene značile ustavne promjene.

Dakle stoje jedan pored drugog tokom konferencije. E sada Nerko ne odgovara na gluposti, sto se slazem i podrzavam, mozda pusta da to Amerika obavi za njega.. Sve za 10..

Ja samo napisah u svom postu saznat cemo jel DIno SDA kondom ili ima svoju politiku. Bilo kakve izmjene zakona gdje se uvodi neka vrsta cudnog rjesenja da se zadovolji Covic nemaju smisla.

Mi ovo moramo rijesiti, Hrvati moraju biti sretni u BiH, i ako je to etnicki izbor neka je, ali moze li prvo malo drzava naprijed da vidimo da smo svi na istim sinama i da voz ide prema EU i NATO, a ne prema disoluciji.
BHCluster

#20677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Eh sad da je malo drzavnicke politike i pameti ovi sto kazu da im Bosna i Hercegovina br1, mogli bi iskorisatiti ovaj Covicev antiamericki sentiment pa ga iskoristiti za gradnju Zapadne plinske interkonekcije.
Jordan1961

#20678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Ozimician wrote: 09/02/2024 14:41 Razumijem da je Bakir prodao sve sto je mogao za zeninu poziciju, prodao bi vjerovatno i vise da je stigao...

..ali nastaviti tim putem ne vidim smisao. Jer glavni adut Trojke i jeste bio taj da "nemaju oraha u dzepu" i da ih se ne moze ucjenjivati (kao baketa sa zenom)... a vidi ovo na sto lici
Valjda je ovo putokaz:
Komentirajući izmjene Izbornog zakona, iz Ambasade SAD poručuju: “Nije jasno na koja “rješenja” gospodin Čović misli, ali ako govori o prijedlogu HDZ BiH da se izbor hrvatskog člana tročlanog Predsjedništva BiH riješi izmjenom Izbornog zakona BiH onda zna i da su međunarodni pravni eksperti, predstavnici međunarodne zajednice, uključujući SAD i EU, i politički lideri BiH odbacili te prijedloge tokom pregovora o ustavnim/izbornim reformama u periodu 2021.-2022. koje su pomagale SAD i EU. U vrijeme ovih pregovora međunarodni pravni eksperti su podcrtali da su potrebni amandmani na Ustav BiH kako bi se provele presude Evropskog suda za ljudska prava (ECHR), te da prijedlog HDZ BiH za kreiranje trajne druge liste za izbor člana Predsjedništva, povezane sa određenom etnoteritorijalnom izbornom granicom unutar Federacije, ne bi bio u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava”
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#20679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 14:54
Udjosmo u 2024tu vec a idalje se forumski postovi vrte izmedju "izdali su" i "izdat ce".
Gledaj danas je drugacije, a evo sve cemo saznati vec u februar. Jedino po cemu to tumacim su vijesti od jutros:
"Dogovorili smo tri radne grupe, da do kraja iduće sedmice idu član po član i pokušaju usaglasiti tekstove Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Zakon o sprečavanju pranja novca, Zakona o sudovima BiH i Izbornog zakona BiH. Treba da idu član po član i da pokušamo usaglasiti tekstove. Naravno da danas nismo govorili o konkretnim rješenjima iako svako ima svoje viđenje zbog čega će naši predstavnici intenzivno raditi na saradnji", dodao je Nikšić.
"Čini mi se da je realan termin da u narednih sedam dana, a najkasnije da sljedeće sedmice usaglasimo tri zakona - Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Izborni zakon i Zakon o sprečavanju sukoba interesa", naglasio je Čović.

Potvrdio je da će izmjene Izbornog zakona značiti tehničke izmjene, izmjene koje se odnose na izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovina i izmjene koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju (CIK). Naglasio je da se izmjene izbora članova Predsjedništva odnose na izbor člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Naveo je da nije riječ o sveobuhvatnim promjenama Izbornog zakona, jer bi sveobuhvatne promjene značile ustavne promjene.

Dakle stoje jedan pored drugog tokom konferencije. E sada Nerko ne odgovara na gluposti, sto se slazem i podrzavam, mozda pusta da to Amerika obavi za njega.. Sve za 10..

Ja samo napisah u svom postu saznat cemo jel DIno SDA kondom ili ima svoju politiku. Bilo kakve izmjene zakona gdje se uvodi neka vrsta cudnog rjesenja da se zadovolji Covic nemaju smisla.

Mi ovo moramo rijesiti, Hrvati moraju biti sretni u BiH, i ako je to etnicki izbor neka je, ali moze li prvo malo drzava naprijed da vidimo da smo svi na istim sinama i da voz ide prema EU i NATO, a ne prema disoluciji.
Znaci, ako sam dobro shvatio, ili ce biti 100% kako mi "proBiH" mastamo, ili ce biti izdaja. Jer bilo kakve izmjene na koje ce covic pristati znaci da je i on zadovoljan a to opet znaci da to automatski nije dobro i "hazime imamo izdaju". U drzavi u kojoj tri strane imaju svoje zelje i rjesenje mora biti kompromis ta tri rjesenja? To je ono kad je dzaferovic glasao protiv nekog zakona jer kaze "bilo nam sumnjivo sto su hrvati biti za pa smo morali blokirati". Iliti silajdziceva 100% bih, pa ja se posle pokupim i odem iz drzave a vi se jebite narednih 15 godina da stranci ponovo dobiju volju da se angazuju.

Mada, nema potrebe cekati, jer qko je niksic stojao pored covica na konferenciji, znamo da je to to "hazime imamo izdaju"!!
BHCluster

#20680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 09/02/2024 14:53
DaysleepeR wrote: 09/02/2024 14:45 Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.

Za 50% su tim potezom ušutkali i ostale.

Dodik ispali neku perverziju, niko ne reaguje, idemo dalje, život isti i prije i poslije nje.

U prošlosti, 7 dana bi trajalo prepucavanje oko svake izjave.

Isto je i sa SDA, izbace oni neko saopštenje, niko ništa, već sutra se niko ni ne sjeća šta je SDA rekla.

Top potez.

Jedino što svjetina voli da gleda i čita svađe, ali to je problem svjetine.
Ima vazda Zadruga.
Ma trojka sutnjom izdaje drzavu..

Ovo su bili dani kada je patriJotski duo fantastiko odbranio drzavu..
Image

Pogledaj ti, 2018, 2019, 2020 su oni potrosili na zastavi..bog te
Samo par dana nakon proslave antiustavnog dana "rs-a" lideri trojke su otisli Zeljki na prijem. :oops:
Haris.ba

#20681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

BHCluster wrote: 09/02/2024 15:02 Eh sad da je malo drzavnicke politike i pameti ovi sto kazu da im Bosna i Hercegovina br1, mogli bi iskorisatiti ovaj Covicev antiamericki sentiment pa ga iskoristiti za gradnju Zapadne plinske interkonekcije.
Da, ali onda bi u BH gas birala se uprava za koju bi se i Hdz pitao. Pa bi se morala ukinuti uredba po kojoj je Energoinvest jedini uvoznik gasa.

Zasto kvariti masinu koja funkcionise desetljecima....
Dimu1927

#20682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dimu1927 »

Je li ova hdz ministrica prometa i komunikacija krocila na nehrvatski dio federacije ? Ima li kakvih projekata da nije u zabiti ravno ili u posavskom kantonu ?
sajber87

#20683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 14:32
axe22 wrote: 09/02/2024 14:30
I taj a i jedan njegov ODBJEGLI ucenik.
Taj njegov odbjegli ucenik mi nije mirisao od prvog dana, sto evo godinama pisem, ali nikad mu nisam nasao los potez, pa se nadam da i ovaj put ga nece povuci.

Posmatrajuci sastav NIPa sto je sve SDA sa novim dresom ne mogu zamisliti da oni mogu voditi ikakvu politiku osim SDA politiku. Dakle, ako Dino ovo isporuci onda je zato i osnovao NIP, to jest da bude kondom Bakiru i Seki da bi oni i SDA ostali neokrznuti kada Dino isporuci ono sta je ALija potpisao.

Lopta je na njemu, a nek mu Styling i Akcija prenesu, ne zbog mene, nego ce to da svi tako protumace!
Na kraju ce biti evo da prognoziram izdali bi ali im nisu dali, sprijecili ih :mrgreen:
izvrsni direktor

#20684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

BHCluster wrote: 09/02/2024 15:06
izvrsni direktor wrote: 09/02/2024 14:53
DaysleepeR wrote: 09/02/2024 14:45 Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.

Za 50% su tim potezom ušutkali i ostale.

Dodik ispali neku perverziju, niko ne reaguje, idemo dalje, život isti i prije i poslije nje.

U prošlosti, 7 dana bi trajalo prepucavanje oko svake izjave.

Isto je i sa SDA, izbace oni neko saopštenje, niko ništa, već sutra se niko ni ne sjeća šta je SDA rekla.

Top potez.

Jedino što svjetina voli da gleda i čita svađe, ali to je problem svjetine.
Ima vazda Zadruga.
Ma trojka sutnjom izdaje drzavu..

Ovo su bili dani kada je patriJotski duo fantastiko odbranio drzavu..
Image

Pogledaj ti, 2018, 2019, 2020 su oni potrosili na zastavi..bog te
Samo par dana nakon proslave antiustavnog dana "rs-a" lideri trojke su otisli Zeljki na prijem. :oops:
Kakav prijem, povodom antiustavnog dana rs??
dr_Evil

#20685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 09/02/2024 15:04
Znaci, ako sam dobro shvatio, ili ce biti 100% kako mi "proBiH" mastamo, ili ce biti izdaja. Jer bilo kakve izmjene na koje ce covic pristati znaci da je i on zadovoljan a to opet znaci da to automatski nije dobro i "hazime imamo izdaju". U drzavi u kojoj tri strane imaju svoje zelje i rjesenje mora biti kompromis ta tri rjesenja? To je ono kad je dzaferovic glasao protiv nekog zakona jer kaze "bilo nam sumnjivo sto su hrvati biti za pa smo morali blokirati". Iliti silajdziceva 100% bih, pa ja se posle pokupim i odem iz drzave a vi se jebite narednih 15 godina da stranci ponovo dobiju volju da se angazuju.

Mada, nema potrebe cekati, jer qko je niksic stojao pored covica na konferenciji, znamo da je to to "hazime imamo izdaju"!!
Gledaj ovo, ja nemam niti jedan jedini razlog da vjerujem da HDZ i mainstream politike hercegovackih Hrvata zeli modernu i suverenu BiH. Iskreno isto misim i za mainstream bosnjacku politiku - cilj je fildzan.

Politiku odlicno ocjenjujem, rijetko kad grijesim, jer pratim. Svaki ustupak COvicu u vezi ovoga je uvod u treci, samo stepenica, mi ovim samo prolongiramo jos vecu krizu. Za ovih evo 30+ godina, HDZ nista nije uradio da ja kazem, "pa jebo te, oni zele da mi stanemo ravnopravni pored Hrvatske u EU i NATO, hajde da budemo braca opet".

Opet ponavljam, ja nemam nista ni protiv kutija na kojoj ce pisati Hrvat, Bosnjak i Srbin, ali hajde lave uradi nesto da vidim da si za BiH. Svako ljeto visim na svadbama, sahovnica i lipa nasa, nikad nisam cuo himnu BiH. Cak ni kod onih za koje bih ruku dao!
izvrsni direktor

#20686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

dr_Evil wrote: 09/02/2024 15:10
izvrsni direktor wrote: 09/02/2024 15:04

Gledaj ovo, ja nemam niti jedan jedini razlog da vjerujem da HDZ i mainstream politike hercegovackih Hrvata zeli modernu i suverenu BiH. Iskreno isto misim i za mainstream bosnjacku politiku - cilj je fildzan.

Politiku odlicno ocjenjujem, rijetko kad grijesim, jer pratim. Svaki ustupak COvicu u vezi ovoga je uvod u treci, samo stepenica, mi ovim samo prolongiramo jos vecu krizu. Za ovih evo 30+ godina, HDZ nista nije uradio da ja kazem, "pa jebo te, oni zele da mi stanemo ravnopravni pored Hrvatske u EU i NATO, hajde da budemo braca opet".

Opet ponavljam, ja nemam nista ni protiv kutija na kojoj ce pisati Hrvat, Bosnjak i Srbin, ali hajde lave uradi nesto da vidim da si za BiH. Svako ljeto visim na svadbama, sahovnica i lipa nasa, nikad nisam cuo himnu BiH. Cak ni kod onih za koje bih ruku dao!
Pa sta predlaze?
512MB

#20687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

USA: Čovićev prijedlog izbornog zakona je odbačen!

SDA i NIP su rak rana ovog društva!

Evo i EU i USA javno po stoti put govore da ne postoji tzv. hrvatsko pitanje u BiH. Postoji diskriminacija građana koji nisu B/H/S i koja se mora ukloniti.

Nije jasno zašto SDP i NS ćute o svemu i puste debila Konakovića da upravlja procesima.
DonieBrasco

#20688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Badava kad Covic i Dodik imaju podrsku dijela EU za te stvari o tome se radi.

Ja licno sam za drakonske sankcije prvo bosnjacima da se otrjezne, tj. ovim imbecil iz ne bitno koje stranke sto bi majku prodali za interes a onda i drzavu narod, a potom za Covica i Dodika sto sve rade da nema drzave.
Last edited by DonieBrasco on 09/02/2024 15:18, edited 1 time in total.
512MB

#20689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Čuj, zar izjave US zvaničnika i US ambasade nisu sasvim jasne?

"Čovićev izborni zakon je odbačen!"

Tu je nebitno šta Orban i poneki iz EU misle. Ovo je zvjezda vodilja za svakog pro-BiH političara.
Seawolf

#20690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Seawolf »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 15:10 ....
Svako ljeto visim na svadbama, sahovnica i lipa nasa, nikad nisam cuo himnu BiH. Cak ni kod onih za koje bih ruku dao!
Koliki tupson moraš biti da pjevaš (bilo čiju) himnu na svadbi.

Pa nije utakmica.
sajber87

#20691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

512MB wrote: 09/02/2024 15:13 USA: Čovićev prijedlog izbornog zakona je odbačen!

SDA i NIP su rak rana ovog društva!

Evo i EU i USA javno po stoti put govore da ne postoji tzv. hrvatsko pitanje u BiH. Postoji diskriminacija građana koji nisu B/H/S i koja se mora ukloniti.

Nije jasno zašto SDP i NS ćute o svemu i puste debila Konakovića da upravlja procesima.
:lol: je li to covic dobio legitimno predstavljanje kao sto mu je potpisao bakir uz podrsku zeljke ili ĆE tek dobiti :mrgreen:
dr_Evil

#20692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Seawolf wrote: 09/02/2024 15:19

Pa nije utakmica.
Ma to je folklor kod nas. Na SDA svabama bude "da te nije Alija". Na lLpu nasu i ne ustanem, nikad rijeci nisam lose cuo(mozda je bilo ali meni niko), ali sam zato "dobio svoje" sto sam presjedio "da te nije Alija".
palermo

#20693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Svako ljeto visim na svadbama, sahovnica i lipa nasa, nikad nisam cuo himnu BiH. Cak ni kod onih za koje bih ruku dao!

Pa nije utakmica.
Pa.na svakoj se svira i pjeva. Tako da to tupson jednostavno nema.smisla.
Novak20

#20694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Pa nije utakmica.
Zar himna BiH ima tekst ?
Ozimician

#20695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 15:21

Pa nije utakmica.
Ma to je folklor kod nas. Na SDA svabama bude "da te nije Alija". Na lLpu nasu i ne ustanem, nikad rijeci nisam lose cuo(mozda je bilo ali meni niko), ali sam zato "dobio svoje" sto sam presjedio "da te nije Alija".
S kim se ti druzis.

Ja jos nisam bio na svadbi da se takva muzika slusala. :-) :-) :-)
palermo

#20696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Pa nije utakmica.
Ali Lipa nasa se ne pjeva samo na HDZ svadbama nego na svakoj hrvatskoj. Sto je bitna razlika u odnosu na ove SDA svadbe......nisam siguran da je i pozitivna
dr_Evil

#20697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 09/02/2024 15:11
Pa sta predlaze?
Jel mi ne mozemo u EU i NATO dok Hrvatska ne kaze "zelena-transverzala" pardon "zeleno svjetlo". Ne mozemo, potpuno smo ovisno o tome. Hajde da se prikljucimo ratnom savezu zajedno sa Hrvatskom, i daj papir da potpisemo da nam EU poslije tog dana obustavi sva sredstva i Hrvatska stavi punu blokadu na clanstvo u EU dok ne stavimo tri glasacke kutije.

Jel to fin nacin da se pokaze da se odustalo od pomjeranja granica? Kulturno dogovoreno bratski pa da vidimo ko je supak, a ko smrad!
dr_Evil

#20698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 09/02/2024 15:24
Ali Lipa nasa se ne pjeva samo na HDZ svadbama nego na svakoj hrvatskoj. Sto je bitna razlika u odnosu na ove SDA svadbe......nisam siguran da je i pozitivna
Na svakoj do jedne, cak mi se i kolegica Bosnjakinja udala za Hrvata, samo sahovnica i Lipa nasa. E golemo rekoh..
palermo

#20699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Ozimician wrote: 09/02/2024 15:22

Pa nije utakmica.
S kim se ti druzis.

Ja jos nisam bio na svadbi da se takva muzika slusala. :-) :-) :-)
Pa nisi nikad bio na hrvatskoj svadbi. Ima usyaljen red, svadba pocinje sa molitvom, onda.ide hrvatska himna i onda Herceg Bosno srce ponosno.....kasnije idu na red, Aca Lukas i Halid Beslic...aloni nisu dio obaveznog protokola
DonieBrasco

#20700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

USA: Čovićev prijedlog izbornog zakona je odbačen!
Čović kontra stavova SAD: Ne odustaje od novog preduzeća za Južnu interkonekciju, izmjene Izbornog zakona
Treba li sta dalje komentarisati ?

Ili reci ako hoce politicko samoubistvo iz Trojke neka mu ispune zelje.
Locked