Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#20576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 09/02/2024 10:58 Aha vladajuce strukture, zanimljivo. Iste one koja prodaje suplju 30 godina, a koja se ne razlikuje sekunde od suplje na forumu, a ucinak im je isti, ravan nuli?
Zanimljivo.
Projekat povratka je vejrovtno zavrsen, i to neslavno, ko se vratio vratio se, ko ce vratiti trecu generaciju djece odrasle na zapadu ili u vogosci, tuzli? Dakle povratak u rs je propao! Grijesim? Dokazite suprotno.
Zasto bih dokazivao, pa ja to trubim godinama vec, a pisao sam isto i jucer cak i gore od tebe, pa se i PM72 naljutio na mene :D

Lako tebi iz svedske srati njemu u njemackoj da ide u RS, zasto bi on to uradio ili zasto bi ti to uradio.

Takav projekat moze doci samo od vladajuce strukture - a ja nisam rekao da nije suplja ili da ima namjere integracije BIH. Oni to mogu, da hoce, ali nece.
sumirprimus

#20577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:03
sumirprimus wrote: 09/02/2024 10:58 Aha vladajuce strukture, zanimljivo. Iste one koja prodaje suplju 30 godina, a koja se ne razlikuje sekunde od suplje na forumu, a ucinak im je isti, ravan nuli?
Zanimljivo.
Projekat povratka je vejrovtno zavrsen, i to neslavno, ko se vratio vratio se, ko ce vratiti trecu generaciju djece odrasle na zapadu ili u vogosci, tuzli? Dakle povratak u rs je propao! Grijesim? Dokazite suprotno.
Zasto bih dokazivao, pa ja to trubim godinama vec, a pisao sam isto i jucer cak i gore od tebe, pa se i PM72 naljutio na mene :D

Lako tebi iz svedske srati njemu u njemackoj da ide u RS, zasto bi on to uradio ili zasto bi ti to uradio.

Takav projekat moze doci samo od vladajuce strukture - a ja nisam rekao da nije suplja ili da ima namjere integracije BIH. Oni to mogu, da hoce, ali nece.
Cuj svedske ovo je gore od onog sndvica. cc kome nije jasno ja sam iz tuzle, i ne pisem iz inostrnastvakao vi. :)
JA OVDE zivim sa tim narodom, i znam kako misle, sta rade, ko ce se ba vratit pusteno korijenje, davno zavrsena prica. kapak. zip. mogu samo iz tuzle i sarajeva ici za njemacku i svedsku. ko vi iz mostara. :P
Nema nista od povratka zakasnili smo, sta je realno moguce?rahat patnja jos koj udeceniju, zivoti nam odose.
daj nesto realno i konkretno, makar bila i kiprizacija, ionako ko ce ratovat za romaniju? ili laktase, ja necu sigurno., a i cime bi? i za koga?
caros

#20578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by caros »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:03
Zanimljivo.

Dakle, možemo se složiti da niko od nas ne želi u RS, niti je iko želio 1996. nego su svi pohrlili u Sarajevo. Danas se RS koristi samo kao politička poluga i ništa više.

Ovi koji su sada navodno šokirani sa ovim mojim postom da je RS davno izgubljena su imali svoje predstavnike na vlasti skoro 30 godina, nisu prstom pomakli oko povratka ili kupovine imovine tamo. Čemu sada 'šokiranje'? Osim ako nije za prikupljanje jeftinih demagoških i populističih političkih poena?
sumirprimus wrote: 09/02/2024 10:46
caros wrote: 09/02/2024 10:44
Ozimician wrote: 09/02/2024 10:43

Nije istina, cak je trend selidbe iz Sarajeva u Istocno Sarajevo aktuelan.
Jesi li realan sa pričom o Lukavici...?
kaze on iz njemacke, ovo je suplja na kvadrat, dajte mi jednog koji zivi u rsu.
i nek tamo zastupa patriotske ideje. nema vise takvih, tamo cete cuti pricu samo o prezivljavanju. suti u se i u svoje kljuse ne izazivaj djavla i sudbinu. e to nam je domovina s onu stranu entitetske linije. :bih: :kiss:
Od tolike RS on se uhvatio Lukavice... Čitava Lukavica radi u Sarajevu, pa šta? Dokaz za ništa.
Login77777

#20579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 09/02/2024 10:52 Nemam ambicije biti poskocic medju poskocima. Takve ponude usmjerite prema forumskim NiP-ovcima.
A sta bi sa ambicijama da porodicu zaposlis u bh telecom? :mrgreen:
sumirprimus

#20580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ima trojka mana i felera, ali trojka se meni bar cini kao zadnja sansa da se uradi nesto konkretno i prema euro buducnosti, e sad ako su ove sdfa sjecikese spremne zarad licnog interesa da i to opstruiraju, onda ne vidim svijetlu buducnost ni za ovaj dio federacije n na koji nacin.
znamo mi svi da je dodik separatista i da ne zeli drzavu on to i ne krije, al ostaje jos ovaj dio i nacin trojke da se proba uz saradnju eu i amera nesto promijeniti ako ni to ne upali, onda gasi svjetla i sa meksikancima preko ograde...
dr_Evil

#20581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 09/02/2024 10:58
Cuj svedske ovo je gore od onog sndvica. cc kome nije jasno ja sam iz tuzle, i ne pisem iz inostrnastvakao vi. :)
JA OVDE zivim sa tim narodom, i znam kako misle, sta rade, ko ce se ba vratit pusteno korijenje, davno zavrsena prica. kapak. zip. mogu samo iz tuzle i sarajeva ici za njemacku i svedsku. ko vi iz mostara. :P
Nema nista od povratka zakasnili smo, sta je realno moguce?rahat patnja jos koj udeceniju, zivoti nam odose.
daj nesto realno i konkretno, makar bila i kiprizacija, ionako ko ce ratovat za romaniju? ili laktase, ja necu sigurno., a i cime bi? i za koga?
Ti si SOA-ovac iz Svedske. Ko god povjeruje u nesto drugo je naivan ko Prpa kad su mu obecali posao. ALi to nije tema.

Nismo zakasnili, ali smo ucinili posao koji je mogao trajati 5 godina, danas u posao koji bi trajao makar 25 godina, i to vise ne pricamo o povratku nego o naseljavanju. Cijena je sitnica u zamjenu za povratak domovine.

Ako se to ne uradi, svakako nam slijedi raspad, a ratovat za romaniju nece niko.

Kiprizacija ili bilo kakva daljnja podjela BiH je takodjer raspad, samo stepenica ka tome. Ovo je samo pokusaj da nas neko navikne na to.. kao sto nas je Alija bio navikao na konstitutivne narode kada je umjesto reformista i SDP-a izabrao koaliciju sa "konstituvnima".
sumirprimus

#20582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:11
Ti si SOA-ovac iz Svedske. Ko god povjeruje u nesto drugo je naivan ko Prpa kad su mu obecali posao. ALi to nije tema.

Nismo zakasnili, ali smo ucinili posao koji je mogao trajati 5 godina, danas u posao koji bi trajao makar 25 godina, i to vise ne pricamo o povratku nego o naseljavanju. Cijena je sitnica u zamjenu za povratak domovine.

Ako se to ne uradi, svakako nam slijedi raspad, a ratovat za romaniju nece niko.

Kiprizacija ili bilo kakva daljnja podjela BiH je takodjer raspad, samo stepenica ka tome. Ovo je samo pokusaj da nas neko navikne na to.. kao sto nas je Alija bio navikao na konstitutivne narode kada je umjesto reformista i SDP-a izabrao koaliciju sa "konstituvnima".
Kakva ti je to prica, sve nesto okolo supljiras, pravi si trol, kakva ba soa i svedska to neka vasa hercegovacka suplja za vrtit u krug? :lol: :-)
Dakle nema povratka, vi ste koalicioni partneri hdzu u mostaru, zivis/radis u norveskoj,uzivja bolan u mostar ces svkako dolazit na godisnjem i za praznike, fakticki ko vikend kuca za odmor. najbolja opcia.napunis baterije i nazad na truhli i propadajuci zapad, pardon sjever :)
dr_Evil

#20583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

caros wrote: 09/02/2024 11:08

Dakle, možemo se složiti da niko od nas ne želi u RS, niti je iko želio 1996. nego su svi pohrlili u Sarajevo. Danas se RS koristi samo kao politička poluga i ništa više.

Ovi koji su sada navodno šokirani sa ovim mojim postom da je RS davno izgubljena su imali svoje predstavnike na vlasti skoro 30 godina, nisu prstom pomakli oko povratka ili kupovine imovine tamo. Čemu sada 'šokiranje'? Osim ako nije za prikupljanje jeftinih demagoških i populističih političkih poena?
1996-e? Vi niste normalni, to se desilo 2006-e.

Sve zahvale @Bossona za post:
Bossona wrote: 08/02/2024 17:03
:thumbup:

Nakon rata su povratnici bili odlučni se vratiti na svoje ne prezajući se sukobiti sa četnicima koji su im kuće i imanja uzurpirali.

SDA je najodgovornija skupa sa IZBiH za stanje bošnjačkih povratnika jer su se bavili isključivo sobom i kako ostati na vlasti prije svega tamo gdje su Bošnjaci poslije rata bili većina i kako dobiti njihove glasove stvarajući više stotina budžetskih uhljeba kao glasačku bazu umjesto da su stimulisali održiv povratak od poslijeratnih milijarderskih donacija, pa se sa potpunim pravom može konstatovati da se SDA ni u čemu ne razlikuje od HDZ niti SDS-Dodikovaca kada su u pitanju borba za prava povratnika, osim što su se samo deklarativno zalagali ali ne i programski.
Genocidna i UZP politika Karadžićevog SDS i Bobanovog HDZ su protjerali Bošnjake u ratu a nakon završetka rata vladajuća stranka SDA i njeni koalicioni privjesci poput SBiH su se bavili isključivo bortbom za vlast i međusobnim prozivkama s jedinim ciljem kako da ostanu na vlasti u dijelu Federacije sa bošnjačkom većinom i tako zapostavili masovniji održivi povratak i pristajali na nastavak dovršetka etničkog čišćenja nakon Daytona.
Evo statističkih pokazatelja koji dokazuju

Broj nesrpskih poslanika u parlamentu genocidne tvorevie tzv. RS na osnovu rezultata po izbornim godina.

Evo statistike koja se krije od bošnjačke javnosti od strane velizdajničke SDA sekte.

1996. - 18 poslanika
1998. - 17 poslanika
2000. - 10 poslanika
2002. - 13 poslanika
2006. - 8 poslanika
2010. - 5 poslanika
2014. - 5 poslanika
2018. - 3 poslanika

Nakon rata Bošnjački povratnici su bili odlučni se vratiti na svoja predratna ognjišta u velikom borju ne prezajući se sukobiti sa četnicima koji su im kuće i imanja uzurpirali, da bi usljed nezainteresovanosti i bavljenja sobom,l pljačkom donacija, i krimoprivatizaciji državnih firmi minderaška SDA uz poneko oglašavanje i traženje od OHR da se brinu za državu i uz prepuštanje svih važnijih državnih ministarstava osovini zla Dodiku-Čoviću i uz tolerancije Dodikovoj diskriminaciji Bošnjaka povratnika njihova veizdajnička krimomafiška politika je doživjela fijasko.

Image

Ovaj predizborni plakat najbolje ilistruje SrBsku Državotvornu Agenciju na čelu sa Izdajnikobegovićima i njihovu brigu za Bosnu i prava bošnjačkih povratnika koje su izdali i prodali šurujući i koalirajuči sa Dodikom koji ukida bosanski jezik i teroriše Bošnjake povratnika, kao što to radi i Bakirov koaliconi brat Čović i njegov HDZ u kantonima sa kojima je sve godine u vlasti.
caros

#20584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by caros »

I ko je stao iza tih ljudi?
cija123

#20585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

Jordan1961 wrote: 08/02/2024 16:34 Ima li kakva analiza rasporeda pozicija po ministarstvima/javnim preduzecima pod SDA i sada pod Trojkom.
Mislim da je raspodjela sada zavrsena pa da vidimo sta su to donijeli "novi pregovaraci".
Cisto cinjenicno.
Evo prebrojalo se :D

Za VM, ide ovako: u vrijeme SDA 12 B, SNSD 13, HDZ 13
Sada trojka 12, snsd 12, hdz 14.

Iako ove brojke i ne govore mnogo, jer nema svaka institucija istu težinu. "Teže" su snsd-ove mnogo, nego trojkine. UIO se ne može mjeriti sa npr IDEEAom, ili kad se da mjeriteljstvo za MAC i PARCO (koje onda ti daš HDZu), a već odavno je poznato da se MAC treba ukinuti 2026.

Na federalnom nivou je još gora situacija...
dr_Evil

#20586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 09/02/2024 11:14
dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:11

Kakva ti je to prica, sve nesto okolo supljiras, pravi si trol, kakva ba soa i svedska to neka vasa hercegovacka suplja za vrtit u krug? :lol: :-)
Dakle nema povratka, vi ste koalicioni partneri hdzu u mostaru, zivis/radis u norveskoj,uzivja bolan u mostar ces svkako dolazit na godisnjem i za praznike, fakticki ko vikend kuca za odmor. najbolja opcia.napunis baterije i nazad na truhli i propadajuci zapad, pardon sjever :)
Ma da. Sve za 10, sve sam ja to. Ali, na zalost ovog foruma, ti si ovo gore sta sam naveo. Agenda.. samo nas navikavaj na kriptizaciju, udri ;)
sumirprimus

#20587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

e vidis i taj povratak je bio djelo pojedinaca a ne drzave. jeste bilo pokusaja zastite povratnika, no da nije bilo pojedinaca ni taj povratak se ne bi odigrao.
na kraju je bracika umro u tuzlanskoj bolnici.
od povrtaka ostalo se na par mjesta.ko ne vjeruje moze proci kroz rs pogotovu podrinje...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Svi pričaju o povratku RS, da li ratom ili naseljavanjem. Pritom isti ti navijaju iz Luksemburga, Svedske, Njemacke, Austrije i kupuju stanove u Sarajevu, a ne u Lukavici, a da ne govorim da kupe neku zemlju, bubam, u Vlasenici :D
Valjda mi ovdje koji živimo trebamo sve to uraditi :D
dr_Evil

#20589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

caros wrote: 09/02/2024 11:15 I ko je stao iza tih ljudi?
Nije niko, jer Alija je htio fildzan drzavu, on je RS davno otpisao. Ali to ja govorim stalno. Ali nemojte prodavati pricu "svi su htjeli u Sa, niko nije htio kuci.".

Htjeli su, ALija nije dao i nije htio. Nisu ljudi krivi, sistem i vladajuca struktura je odgovorna.
caros

#20590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by caros »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:17
caros wrote: 09/02/2024 11:15 I ko je stao iza tih ljudi?
Nije niko, jer Alija je htio fildzan drzavu, on je RS davno otpisao. Ali to ja govorim stalno. Ali nemojte prodavati pricu "svi su htjeli u Sa, niko nije htio kuci.".

Htjeli su, ALija nije dao i nije htio. Nisu ljudi krivi, sistem i vladajuca struktura je odgovorna.
Pa je li ja o tome pričam ili pišem na kineskom?
sumirprimus

#20591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:16

Ma da. Sve za 10, sve sam ja to. Ali, na zalost ovog foruma, ti si ovo gore sta sam naveo. Agenda.. samo nas navikavaj na kriptizaciju, udri ;)
jaro ja zivim ovde, puca meni vise poslije svih godina izasta u zivotu osim za zivot i dobrobit porodice.
i sad mislim i stalno trubim mladima, budala je ko ovde ostane. evo ja m prvi vjerovao u blje sutra pogotovu nakon 98 99... sad vidim kolika sam budala ispo.
samo treba bjezat odavde. sunce tudjeg neba grije i na sjeveru bez problema, eto i ti si zivi svjedok :thumbup: :bih:
bolje i kipar za narod, nego palestina!
Last edited by sumirprimus on 09/02/2024 11:19, edited 1 time in total.
dr_Evil

#20592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

caros wrote: 09/02/2024 11:18
Pa je li ja o tome pričam ili pišem na kineskom?
Pises na kineskom, citiram te:
Dakle, možemo se složiti da niko od nas ne želi u RS, niti je iko želio 1996. nego su svi pohrlili u Sarajevo.
Haris.ba

#20593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Zamisljam Aliju kako isareti snahi i sinu da presele u Banja Luku da poguraju simbolicno povratak. :mrgreen:
caros

#20594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by caros »

Burazeru, znam da nisi zlonamjeran, ali vadiš jedan primjer. Apsolutnu većinu nije zanimalo ništa oko RS-a, a pogotovo političare.
dr_Evil

#20595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

caros wrote: 09/02/2024 11:21 Burazeru, znam da nisi zlonamjeran, ali vadiš jedan primjer. Apsolutnu većinu nije zanimalo ništa oko RS-a, a pogotovo političare.
SANUovci iz SDA su to odigrali maestralno da se narod ne vrati. Svi su brzo shvatili koliko je sati, pojedinac ne moze protiv sistema.
ljubijankic

#20596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

sime_cipol wrote: 09/02/2024 11:17 Svi pričaju o povratku RS, da li ratom ili naseljavanjem. Pritom isti ti navijaju iz Luksemburga, Svedske, Njemacke, Austrije i kupuju stanove u Sarajevu, a ne u Lukavici, a da ne govorim da kupe neku zemlju, bubam, u Vlasenici :D
Za takva van Sarajeva ne postoji nista. Vidis da se zelene ibrete kad cuju da je neko kupio stan u Lukavici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Mi do 2001 nismo smjeli prismrditi opcini isticna ilidza da podnesemo zahtjev za povrat privatne imovine
Ozimician

#20598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

sime_cipol wrote: 09/02/2024 11:17 Svi pričaju o povratku RS, da li ratom ili naseljavanjem. Pritom isti ti navijaju iz Luksemburga, Svedske, Njemacke, Austrije i kupuju stanove u Sarajevu, a ne u Lukavici, a da ne govorim da kupe neku zemlju, bubam, u Vlasenici :D
Jesil siguran da ne kupuju u Lukavici stanove? :D
caros

#20599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by caros »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 11:23
caros wrote: 09/02/2024 11:21 Burazeru, znam da nisi zlonamjeran, ali vadiš jedan primjer. Apsolutnu većinu nije zanimalo ništa oko RS-a, a pogotovo političare.
SANUovci iz SDA su to odigrali maestralno da se narod ne vrati. Svi su brzo shvatili koliko je sati, pojedinac ne moze protiv sistema.
Slažem se.

Danas njihovi poštovatelji kukaju o RS-u ovdje na forumu. Poprilično vrijeđa inteligenciju, zar ne? Evo ovaj konstantno o Lukavici :mrgreen:
Login77777

#20600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Svanulo?
Locked