Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18501 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
šo ne naprave vijadukt preko tog penija i tih zgrada
-
MinistarKulture
#18502 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ili da spoje Sip sa Vogoscom preko tunela.El_comadante wrote: ↑08/02/2024 11:21Slažem se. Zato je bilo bolje da se pare okrenuli negdje drugo u projekte koji su ranije krenuli, npr. južna, nego što su ovo i započeli.
-
El_comadante
#18503 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
to sad kad su već počeli sa projektom. ja da se pitam prije bih počeo sa Vogoščanske strane pogotov ako je čišča situacija.MinistarKulture wrote: ↑08/02/2024 18:58Ili da spoje Sip sa Vogoscom preko tunela.El_comadante wrote: ↑08/02/2024 11:21Slažem se. Zato je bilo bolje da se pare okrenuli negdje drugo u projekte koji su ranije krenuli, npr. južna, nego što su ovo i započeli.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18504 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kojeg Cele?dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2024 17:57 slicna prica sa Barama, ovih par starih zgrada ispred Bosnalijeka ce vjerovatno rado prihvatiti zamjenu jer su stanovi i zgrade ruina, ali ove kuce od Kamena prema jugu, tu je i Celina kuca, oni su starosjedioci i sigurno ce zakerati.
U onom nizu gdje su oni auto servisi i one krsine poredane uz cestu?
- dječak sa šibicama
#18505 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ismet B. Celo
Halilovic i Pezo servis su ispod groblja a sa druge strane ulice su ove kuće na trasi prve transferzale
Halilovic i Pezo servis su ispod groblja a sa druge strane ulice su ove kuće na trasi prve transferzale
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18506 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koja je njegova?dječak sa šibicama wrote: ↑08/02/2024 19:40 Ismet B. Celo
Ide ona firma medicinska oprema, kamenorezac i par kuca koje su naizgled nista posebno
-
MinistarKulture
#18507 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Imalo bi logike, mada ne znam ni kuda trasa tacno treba da ide nakon tunela. Valjda se treba spojiti kod Hifine pumpe?El_comadante wrote: ↑08/02/2024 19:25to sad kad su već počeli sa projektom. ja da se pitam prije bih počeo sa Vogoščanske strane pogotov ako je čišča situacija.MinistarKulture wrote: ↑08/02/2024 18:58Ili da spoje Sip sa Vogoscom preko tunela.El_comadante wrote: ↑08/02/2024 11:21
Slažem se. Zato je bilo bolje da se pare okrenuli negdje drugo u projekte koji su ranije krenuli, npr. južna, nego što su ovo i započeli.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#18508 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ono što mene najviše interesuje je kako je ovaj vlasnik dobio pravo na ime
Penny već par decenija postoji u drugoj državi, ja sam sve dok sam bio mali mislio da se i u Njemačkoj materijal i alati kupuju u Penny-u
Penny već par decenija postoji u drugoj državi, ja sam sve dok sam bio mali mislio da se i u Njemačkoj materijal i alati kupuju u Penny-u
- Haris.ba
#18509 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zove se penny plus i penny market. Penny nije toliko jedinstven pojam da bi se mogao sam po sebi zastiti da se kombinira sa drugim rijecima.
Pitanje je sada da li dovodi do zabune ko sto je tebe doveo, i to bi sada tuzbe i advokati trebali rjesavati.
- dječak sa šibicama
#18510 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je roditeljska, prva nakon rata obnovljena, tada je bila ko nova. Mislim druga od starih vrba._BataZiv_0809 wrote: ↑08/02/2024 19:53Koja je njegova?dječak sa šibicama wrote: ↑08/02/2024 19:40 Ismet B. Celo
Ide ona firma medicinska oprema, kamenorezac i par kuca koje su naizgled nista posebno![]()
Cijeli niz tih kuca treba rusiti, starosjedioci su, vecinom Srbi mislim da vecinom nisu ni otisli jer su bili pod Celinom zastitom, ali nisam siguran ko zna sta se unazad dvadeset godina izdogadjalo sa vlasnickim papirima.
I stare vrbe bi trebalo rusiti.
Nesto kontam, za Penny bi vrhunska reklama bila da obuku Kaley u radnicki kombinezon daju jos neki cekic u ruke i uslikaju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18511 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kaley?dječak sa šibicama wrote: ↑08/02/2024 21:29To je roditeljska, prva nakon rata obnovljena, tada je bila ko nova. Mislim druga od starih vrba._BataZiv_0809 wrote: ↑08/02/2024 19:53Koja je njegova?dječak sa šibicama wrote: ↑08/02/2024 19:40 Ismet B. Celo
Ide ona firma medicinska oprema, kamenorezac i par kuca koje su naizgled nista posebno![]()
Cijeli niz tih kuca treba rusiti, starosjedioci su, vecinom Srbi mislim da vecinom nisu ni otisli jer su bili pod Celinom zastitom, ali nisam siguran ko zna sta se unazad dvadeset godina izdogadjalo sa vlasnickim papirima.
I stare vrbe bi trebalo rusiti.
Nesto kontam, za Penny bi vrhunska reklama bila da obuku Kaley u radnicki kombinezon daju jos neki cekic u ruke i uslikaju![]()
Ma ovim tempom Bare se nece rijesiti brat bratu 20 godina.
Sto je najgore evidentno se i ne ulaze u taj dio grada jer se zna da sve ide na bubanj, a jedan je od ulaza u grad.
- dječak sa šibicama
#18512 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Najpoznatija Penny na planeti
Penny... Penny

Penny... Penny

-
El_comadante
#18513 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eh da hoće do Penija doći i napraviti ovaj tunel dosta za sada. Ovako nigdje ništa a ulupali pare.
-
mistek
#18514 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Joj koliko je šuplja ta priča o Pennyu. Od kada stoji Prva kako stoji? Da su došli do Penny, pa da se priča o Penny, ok. Ovako, besmisleno je. Isto ko što mi je svaki put priča o GA besmislena, a stanje će još decenijama stajati kako stoji. Pa daj završite osnovne stvari, završite nešto što može, a ne da je vazda priča "eh plan je to" ili "ne može jer je plan to".
Smijurija je da nisu riješili prvu transverzalu do Penny. Penny će se riješiti, jer je jedan, a s jednim čovjekom je najlakše dogovarati. Dat će se nešto, uslovit će se nekako, ali riješit će se. Ono u Barama se NIKAD neće riješiti. Ali, da se završi prva u punom profilu do Pennya, da se riješi raskrsnica kod željezničke stanice, to bi desetinama hiljada ljudi olakšalo živote. Plus, stavit će se pritisak pred buduće vlasti da rješavaju dalje. Ne završiti prvu u ovoliko godina je kurcobolja i nerad.
I ovdje je vlast zakazala. Možemo mi pričati svašta, ali ovdje imaju minus. Mene je stid svaki put proći nultom. Čak je sad to u mjeri da mi nije jasno da je onakvu kakva jeste ne srede, ne presvuku opet. A, smiješna je za riješiti. To bi pokazalo neke znakove života, pomake. Smiješno je da nisu dvanestu otkočili kad drže sve nivoe vlasti. Smiješno je da nisu ni pomislili rješavati južnu nigdje, pa makar da su zakopali dalje s koje god strane (da ne pričam o toj famoznoj zgradi).
I stoti put to pišem, i naravno da forum nije adresa, ali meni je najveće razočarenje da niko ne primjećuje da je Sarajevo, odnosno ulice ovog grada, najmračniji grad u Evropi. Ne mogu da vjerujem da ne rade na tome da se ulice osvijetle i na taj način podignu sigurnost u saobraćaju, a Boga mi i grad urade ljepšim. Prije par godina je najavljivano sređivanje kompletne trase trolejbusa, ali meščini ništa!? Postoje ulice koje su godinama užasno mračne. Na primjer, šesta transverzala, kompletna. Kružni tok kod pijace Kvadrant je horor recimo. Dalje recimo dio od podvožnjaka do FDS. Onda Mula Mustafe Bašeskije. Naravno, da ne pričam kad se počne zalaziti u neke sporedne ulice.
Smijurija je da nisu riješili prvu transverzalu do Penny. Penny će se riješiti, jer je jedan, a s jednim čovjekom je najlakše dogovarati. Dat će se nešto, uslovit će se nekako, ali riješit će se. Ono u Barama se NIKAD neće riješiti. Ali, da se završi prva u punom profilu do Pennya, da se riješi raskrsnica kod željezničke stanice, to bi desetinama hiljada ljudi olakšalo živote. Plus, stavit će se pritisak pred buduće vlasti da rješavaju dalje. Ne završiti prvu u ovoliko godina je kurcobolja i nerad.
I ovdje je vlast zakazala. Možemo mi pričati svašta, ali ovdje imaju minus. Mene je stid svaki put proći nultom. Čak je sad to u mjeri da mi nije jasno da je onakvu kakva jeste ne srede, ne presvuku opet. A, smiješna je za riješiti. To bi pokazalo neke znakove života, pomake. Smiješno je da nisu dvanestu otkočili kad drže sve nivoe vlasti. Smiješno je da nisu ni pomislili rješavati južnu nigdje, pa makar da su zakopali dalje s koje god strane (da ne pričam o toj famoznoj zgradi).
I stoti put to pišem, i naravno da forum nije adresa, ali meni je najveće razočarenje da niko ne primjećuje da je Sarajevo, odnosno ulice ovog grada, najmračniji grad u Evropi. Ne mogu da vjerujem da ne rade na tome da se ulice osvijetle i na taj način podignu sigurnost u saobraćaju, a Boga mi i grad urade ljepšim. Prije par godina je najavljivano sređivanje kompletne trase trolejbusa, ali meščini ništa!? Postoje ulice koje su godinama užasno mračne. Na primjer, šesta transverzala, kompletna. Kružni tok kod pijace Kvadrant je horor recimo. Dalje recimo dio od podvožnjaka do FDS. Onda Mula Mustafe Bašeskije. Naravno, da ne pričam kad se počne zalaziti u neke sporedne ulice.
-
sahbazzz
#18515 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni nisu jasno da ako vec postoje negdje problemi na nekim trasama zasto se druge ne rade i sredjuju. Steta mi je super za javni saobracaj, i kontam da ima milion obaveza samo na tome, ali hebemu pa imas iza sebe ogroman broj ljudi u ministarstvu, mozes ih natjerat da rade, neka saradjuju sa drugim ustanovama, traze rjesenje ili sta sve vec trebaju.
Npr. ako prva ne moze do Bara, sta je onda sa dionicom dalje? Imas tunel koji se vise ne radi nego se radi, pa ona dionica ispred tunela se radila godinama. Gdje su radovi iza tunela prema Vogosci. Ako moze tu, pa radi je onda, svakako su ogromne guzve i tu i bas bi znacilo da imamo normalnu cestu u tom pravcu. Nedavno se vracam iz Italije i bukvalno pucas sve autoputem (osim naseg dijela od Doboja do Zenice), sirina ljepota i onda dolazis na nase naplatne kucice i Vogoscu, pa to je bas ono wow negativan efekat za nekoga ko hoce u Centar preko Vogosce. Bilo bi super da se moze ta prva spojit od Vogosce pa do Bara.
I druga stvar je da je Steta prestao sa javljanjem o stanju svih tih dionica, ono imamo problem i to je to. Bilo bi dobro da znamo zasto se neke dionice ne rade, gdje je zapelo i sta se radi povodom toga. Ovako imam osjecaj da neko ne radi svoj posao kako treba, skriva se po kancelarijama (ne nuzno on ali neko sigurno da).
I da li se ikad raspravljalo od prosirivaju Alipasine ulice od Bara do skretanja za Kosevo? Dio prve transverzale (tunel + bar do Hotonja) i prosirena Alipasina bi sugurno dala drugu sliku ulazu u grad, da ne govorim o rasterecenju.
Npr. ako prva ne moze do Bara, sta je onda sa dionicom dalje? Imas tunel koji se vise ne radi nego se radi, pa ona dionica ispred tunela se radila godinama. Gdje su radovi iza tunela prema Vogosci. Ako moze tu, pa radi je onda, svakako su ogromne guzve i tu i bas bi znacilo da imamo normalnu cestu u tom pravcu. Nedavno se vracam iz Italije i bukvalno pucas sve autoputem (osim naseg dijela od Doboja do Zenice), sirina ljepota i onda dolazis na nase naplatne kucice i Vogoscu, pa to je bas ono wow negativan efekat za nekoga ko hoce u Centar preko Vogosce. Bilo bi super da se moze ta prva spojit od Vogosce pa do Bara.
I druga stvar je da je Steta prestao sa javljanjem o stanju svih tih dionica, ono imamo problem i to je to. Bilo bi dobro da znamo zasto se neke dionice ne rade, gdje je zapelo i sta se radi povodom toga. Ovako imam osjecaj da neko ne radi svoj posao kako treba, skriva se po kancelarijama (ne nuzno on ali neko sigurno da).
I da li se ikad raspravljalo od prosirivaju Alipasine ulice od Bara do skretanja za Kosevo? Dio prve transverzale (tunel + bar do Hotonja) i prosirena Alipasina bi sugurno dala drugu sliku ulazu u grad, da ne govorim o rasterecenju.
-
mistek
#18516 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa tu decenijama idu izgovori na fazon "što ćeš praviti kad će biti prva", a zapravo prva i ako bude nekad full, biće za jedno 80 godina i do tada bi se ta dionica Bare-Koševo isplatila višestruko. To je 500 metara čiste trase, gdje je baš pojednostavno za proširiti, pa makar na 2+1.
To kroz/pored Vogošće je isto naučna fantastika, veća nego u Barama. Bare se fakat mogu mimoići tunelom koji ne bi bio predug. Recimo da između Binga i Gazproma prva utone u zemlju, a izađe kod Bosnalijeka, to je oko 500m. Ne bi trebalo da je neki specijalan poduhvat i trebalo bi da je višestruko vremenski i cjenovno isplativije od eksproprijacije tu.
Isto ko što bih ja napravio spoj od FDS do Velešića iza pruge, kao dio budućeg GA. Ne mora sada ni biti u punom profilu, ali umjesto što se kuka na Efendića kako ne da i opstruiše u Novom Gradu, to bi bio barem nekakav znak "mislimo na GA, pa evo nek nastavi neko ko dođe".
isto ko što se južna mogla početi praviti i s kontra strane, pa iako potpuno nevažna sada, značila bi nešto dugoročno. A, da ne pričam da se morala dovesti do Bosmala i spojiti sa Gradačačkom odozdo.
To kroz/pored Vogošće je isto naučna fantastika, veća nego u Barama. Bare se fakat mogu mimoići tunelom koji ne bi bio predug. Recimo da između Binga i Gazproma prva utone u zemlju, a izađe kod Bosnalijeka, to je oko 500m. Ne bi trebalo da je neki specijalan poduhvat i trebalo bi da je višestruko vremenski i cjenovno isplativije od eksproprijacije tu.
Isto ko što bih ja napravio spoj od FDS do Velešića iza pruge, kao dio budućeg GA. Ne mora sada ni biti u punom profilu, ali umjesto što se kuka na Efendića kako ne da i opstruiše u Novom Gradu, to bi bio barem nekakav znak "mislimo na GA, pa evo nek nastavi neko ko dođe".
isto ko što se južna mogla početi praviti i s kontra strane, pa iako potpuno nevažna sada, značila bi nešto dugoročno. A, da ne pričam da se morala dovesti do Bosmala i spojiti sa Gradačačkom odozdo.
- Haris.ba
#18517 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije nikada. Barem trecu traku da su dodali, a mogu komotno 4. Fakticki nema objekta na trasi da smeta. Samo prosiri cestu.
Nije mogla. Efendicu je to bilo nevazno jer je zagulio da rjesava Safeta Zajke i Djemala Bijedica.
Problem sa GA jeste sto ti treba cista barem situacija do Penija da bi mogle da se izgrade sve petlje.
-
El_comadante
#18518 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Što se tiče južne, nemora sa kontra strane počet raditl. Neka nastavi do Bosmala, pa onda do suda itd dok se zgrada na Grbavici ne riješi. Moglo se do sada završiti do Bosmala umjesto ovako što se čeka zgrada.mistek wrote: ↑09/02/2024 01:03 Pa tu decenijama idu izgovori na fazon "što ćeš praviti kad će biti prva", a zapravo prva i ako bude nekad full, biće za jedno 80 godina i do tada bi se ta dionica Bare-Koševo isplatila višestruko. To je 500 metara čiste trase, gdje je baš pojednostavno za proširiti, pa makar na 2+1.
- Haris.ba
#18519 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Efendic gura Safeta Zajke i Djemala Bijedica. To mu je prioritet. Ta cesta jednostavno nije.El_comadante wrote: ↑09/02/2024 11:00 Što se tiče južne, nemora sa kontra strane počet raditl. Neka nastavi do Bosmala, pa onda do suda itd dok se zgrada na Grbavici ne riješi. Moglo se do sada završiti do Bosmala umjesto ovako što se čeka zgrada
Isto ko i Vladi KS kojoj je interes javni prevoz.
-
El_comadante
#18520 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ti si ono jednom pitao kako Efendić blokira, eto kako. Zar KS ne može narediti, uraditi da se to nastavi graditi?Haris.ba wrote: ↑09/02/2024 11:03Efendic gura Safeta Zajke i Djemala Bijedica. To mu je prioritet. Ta cesta jednostavno nije.El_comadante wrote: ↑09/02/2024 11:00 Što se tiče južne, nemora sa kontra strane počet raditl. Neka nastavi do Bosmala, pa onda do suda itd dok se zgrada na Grbavici ne riješi. Moglo se do sada završiti do Bosmala umjesto ovako što se čeka zgrada
- haris0032
#18521 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisu u stanju haustor u Zagrebačkoj riješiti a ne ovo
- Haris.ba
#18522 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Govorim ti ne da blokira, vec mu jednostavno nije prioritet, kao sto nije ni Vladi.El_comadante wrote: ↑09/02/2024 16:01Ti si ono jednom pitao kako Efendić blokira, eto kako. Zar KS ne može narediti, uraditi da se to nastavi graditi?Haris.ba wrote: ↑09/02/2024 11:03Efendic gura Safeta Zajke i Djemala Bijedica. To mu je prioritet. Ta cesta jednostavno nije.El_comadante wrote: ↑09/02/2024 11:00 Što se tiče južne, nemora sa kontra strane počet raditl. Neka nastavi do Bosmala, pa onda do suda itd dok se zgrada na Grbavici ne riješi. Moglo se do sada završiti do Bosmala umjesto ovako što se čeka zgrada
-
mistek
#18523 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Al fascinanto je kako je vazda opravdanje u drugima. I nije to samo ovdje, nego svuda, za sve. Hajde evo fakat i pticama na grani je jasno da Efendić ima druge prioritete, da radi na svoju ruku, ali zar ne postoji bar nekakva pregoravačka snaga da se ipak neke stvari izravnaju? Potpuno mi je besmisleno da vazda neko ucjenjuje, a kad treba raditi kontra, nema.
Može li Efendić raditi masu toga bez KS ili FBiH? Ne može više nego što KS ne može bez njega. I zbog toga mi je ta priča otracana vala. Eto ne da Efendić neke dozvole ili šta već za XII transverzalu. Je li fakat toliko teško Efendića ucijeniti, reći "e nema ni tebi to", ubosti neku stvar? Ispade Efendić sa pozicije načelnika drži sve druge u šaci, a njemu niko ne može ništa. Da se ne ljutimo i ne lažemo, ali ako je zaista tako, onda je taj Efendić majstor pravi i treba mu skinuti kapu.
I kao što pisah, možemo vazda diskutovati o milion projekata koji nemaju veze sa Efendićem, nevažno je li to nulta, prva, je li to južna kroz Novo Sarajevo, je li to GA kroz Novo Sarajevo i Centar, je li to Mostarsko-Vlakovo, a da ne pričam o stvarima tipa užasna brza cesta Ilidža-Mostarsko, užasna Mula Mustafe Bašeskije, užasna raskrsnica kod FDS itd.
GA je projekat koji nikada neće biti ostvaren u profilu kako je zamišljen prije nekoliko decenija. Opet kažem, da postoji fakat namjera da se taj GA radi, zašto ga ne bi počeli sa kontra strane? Da postoji tunel Bentbaša-Ciglane, da onda taj dio do Pofalića, nama bi taj potez Pofalići-Briješće postao najmanje bitan. Ali jednostavno ne postoji ni 1 promil želje ili interesa da se radi. Da se i radi od Briješća, nema specijalnu vrijednost dok ne dođe do križanja s prvom. Ali, sve je to utopija, jer evo sad sa Green City to je postalo začepljeno, Drinskom također na momente nema prostora itd.
Može li Efendić raditi masu toga bez KS ili FBiH? Ne može više nego što KS ne može bez njega. I zbog toga mi je ta priča otracana vala. Eto ne da Efendić neke dozvole ili šta već za XII transverzalu. Je li fakat toliko teško Efendića ucijeniti, reći "e nema ni tebi to", ubosti neku stvar? Ispade Efendić sa pozicije načelnika drži sve druge u šaci, a njemu niko ne može ništa. Da se ne ljutimo i ne lažemo, ali ako je zaista tako, onda je taj Efendić majstor pravi i treba mu skinuti kapu.
I kao što pisah, možemo vazda diskutovati o milion projekata koji nemaju veze sa Efendićem, nevažno je li to nulta, prva, je li to južna kroz Novo Sarajevo, je li to GA kroz Novo Sarajevo i Centar, je li to Mostarsko-Vlakovo, a da ne pričam o stvarima tipa užasna brza cesta Ilidža-Mostarsko, užasna Mula Mustafe Bašeskije, užasna raskrsnica kod FDS itd.
GA je projekat koji nikada neće biti ostvaren u profilu kako je zamišljen prije nekoliko decenija. Opet kažem, da postoji fakat namjera da se taj GA radi, zašto ga ne bi počeli sa kontra strane? Da postoji tunel Bentbaša-Ciglane, da onda taj dio do Pofalića, nama bi taj potez Pofalići-Briješće postao najmanje bitan. Ali jednostavno ne postoji ni 1 promil želje ili interesa da se radi. Da se i radi od Briješća, nema specijalnu vrijednost dok ne dođe do križanja s prvom. Ali, sve je to utopija, jer evo sad sa Green City to je postalo začepljeno, Drinskom također na momente nema prostora itd.
- _Reds_
#18524 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U politici ti treba uvijek nekog koga ces okriviti za svoja neispunjena obećanja.
- mayab
#18525 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo , 40 godina od olimpijade se uveliko slavi , pa razmišljam,jelte, tada su uvedeni trolejbusi, i sebi kažem , OVI LEVATI KOJI SEBE ZOVU VLAŠĆU (pri tome mislim na sviju od kraja rata do danas) nisu u stanju riješiti trolejbusku trasu, nego na većini trase vozi se po staroj "titinoj "cesti 
A pričaju o organizaciji novih OI
A pričaju o organizaciji novih OI