Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sumirprimus

#20526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 08/02/2024 23:46
sumirprimus wrote: 08/02/2024 23:22
GandalfSivi wrote: 08/02/2024 23:20

Kockao 2005. Prodao Dane Orucevicu da se izvadi…
Aaa ond a je jasno njegovo ponovno izranjanje. Strah za drzqvom i narodom :lol:
Sjecaju se neki od nas Pecanina dok je bio u Danima, pa jos imao i TV emisiju. I kaze Pecanin Silajdzicu, svaki put kad Vas vidim pitat cu Vas za Jatu i njegov kriminal (mislim da je to neka vasa tuzlanska prica). I odjednom pojavi se kockarski dug s jedne strane, a sa druge Orucevicu i SBiH trebao medij da im pomogne sa prodajom EPBiH Kazahstancima i odjednom ide Pecanin u Kazahstan, opisuje ga kao obecanu zemlju, Safo Orucevic licnost godine u Danima, Senad napusta mjesto Glavnog i odgovornog, pise taj text “A sad Adio”, tipa dijete mu odraslo bez oceve paznje, povlaci se malo na gruntove, malo na studiranje, malo na PR, ali ne da djavo mira, draga li je javna rijec, pa se tako vraca i opet odlazi, zaboravila je stoka svasta nesta, pa ce i njemu ovo…
Nije nasa tuzlanska , to je tk prica iz srebrenika/potpeci. :D pravite razliku jer je ogromna , da tzv. jahta, kazu prevoznik i radnik na pumpi dosao do milionskih poslova niskogradnje iza rata ,jer je bio silajdzicev pajdo. kako to sve zvuci prepleteno to ne moze bog rasplest, sad da se neko vrati u proslost i pocne odmotavat klupko, sta su sve te VELIKE BOSNJACKE PATRIOTE pokupovale pa rasprodale i obrnule lovu, ali znate, HDZ nam je probvlem :lol: :-)
I tu dodjemo do Pećanina, koji kao i svaki slobodomisleci bosnjacki patriota misli da je drzava u opasnosti i da nam prijeti raspad. Kao da nisu raspad davnodogovorili na tri dijela, i tri tala, i sada kao zale :-)
zigson

#20527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

zigson wrote: 08/02/2024 18:11
axe22 wrote: 08/02/2024 18:08 Jos nema instrukcija iz sjedista TROJKE?
Ceka se tramvaj vodja kolovodja
Rekoh ja :lol:
sumirprimus

#20528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Na primjeru jate se vidi sperga sda i tih tzv satelitskih stranaka, lafo centristickih ili gradjanskih hehe...
Recimo zanilmljiv lik u tom slucaju je i bivsi hadzipasic premijer... i njegova veza oops:
Ali ne, kriv je HDZ"! hdz je babaroga bosnjackih slobodomislecih intelektualaca i politicki aktivnih pojedinaca, uz naravno izdajnicke guje u vlastitim redovima. :lol:
axe22

#20529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

zigson wrote: 09/02/2024 08:59
zigson wrote: 08/02/2024 18:11
axe22 wrote: 08/02/2024 18:08 Jos nema instrukcija iz sjedista TROJKE?
Ceka se tramvaj vodja kolovodja
Rekoh ja :lol:
Bas sad gledam, svaka cast. hhh

Refko je spin koji se gura, a ako ni to ne prolazi uvijek mogu napisati SDF BOT.
sumirprimus

#20530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Da bi pricali o eventualnoj izdaji i prodaji bosnjackih interesa unutar BiH moramo prvo znati odakle dolazi ta prica i s kojom namjerom.
Jednostavno sdfa nema moralni niti politicki hajgraund da bi mogla pricati o izdaji bilo cijih interesa pogtovou drzavnih, i to na osnovu njihovog rada i djelovanja od kraja rata do danasnjih dana, df da li je tada radio sa njima ili nije nije ni bitno, jer se svrstao uz takve i podrzava ih direktno glasovima i koalicijom. dakle s kim si takav si.
sve je ovo sda radila, i pricala o jedinstvenojdrzavi, krcmljenju drustvene imovine, sticanje bogastva u ruke rijetkih i odabranih, a na dijelu teritorije koji im je pripao dejtonom i vasingtonom. dakle dok je bilo kupit kajmak istih, podjela je fercerala, sada kada su odmaknuti od love i budzeta sada im je sve izdaja nacionalnih intersa kji poslije 30 godina realno nkad manje nisu ni postojali. Dakle sad se borimo za nesto sto je dvno, dogovorneo, podijeljeno, unisteno, razvodnjeno i nestalo.
Ostala je ideja drzave kakava je nekad bila, a ko e se za nju boriti? pRvo broj je spao sa 4,5 mil, na 2,3 ili nesto slicno. imas efektivnu kontrolu nad 30ak posto drzave, u ostatku se nista ne pitas decenijama svakako.
Da li ovde nesto pogresno navodim? Pustite vi ideju i tu koprenu o REPUBLICI BIH, evo ja sam prvi za republiku i ljiljane ali kako? ratom? ko ce ratovat? cime? i za koga sa nasim naknadnim iskustvom ?
Ako nije republika sta je ? i sta ostane? sta je realno za sta se moze boriti?

Kada pricamo o izdaji, onda budite fer i recite da je prva izdaja bila 95te u dejtonu, kada smo se odrekli sporazumom i naknadno svjesno i zastve i ljiljana, i srebrenice, jer smo je ostavili unutar rs, i samo ime rs koje je otpisano je uvreda za sve zrtve a kamol sta dalje. jel moze veca izdaja bosnjackih interesa?
i sad vi meni kazete da je u odnosu na taj dio veca izdaja izborni zakon u kome ce hdz imati ono sto je realno i objektivno imzmedju njih kao plijen davno dogovoreno, pa da ne moze jedan zk glasovima bosnjaka uzet im taj dio i zaostrit dodatno ionako komplikovanu situaciju?
ma hajte molim vas.
mi smo na izdaju davno navikli i otvrdli, takoda sad sve sto se uradi, svkako je prirodan slijed stvari...
Last edited by sumirprimus on 09/02/2024 09:17, edited 1 time in total.
vee-jay

#20531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 08:30
Styling wrote: 08/02/2024 14:21
Nije tacno da ce biti sukoba sa RS i da se Srbija sprema za rat s nama.
Jer je za rat potrebno dvoje, i da mirno spavamo?
Bukvalno se Srbija vec stotinu godina sprema na rat "sa nama" i sa svima koji bi trebali da budu dio Velike Srbije i to se nece promijeniti ni u narednih 500 godina.

Sukob sa RS je moguc, a daljnja(!) kiprizacija BiH vjerovatna.
Haris.ba

#20532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Do marta ce biti veoma, veoma zanimljivo. :bih:
sumirprimus

#20533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Bolje i kiprizacija nego palestinizacija.
Point.

#20534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Bursać sinoć ogoli Trojku kao i Pećanin neku noć sa istim zaključkom. Zarad pozivnice da se stane u red za EU koji može trajati do kijametskog dana spremni su da razvale državu po mjeri Dodika i Čovića i od BiH naprsve Kipar. Kakvi nedorasli dilidenti koje Dragan i Mile vodaju okolo ko ikabanu.

Čović reće da su dogovorili ono što je bio spisak žrlja HDZ a to je uvođenje treće izborne, etničke jedinice što je sramno i trajno štetno. Eh sad, biće zanimljivo ćuti reakcije Kojovića i Aljoše Čampare npr, koji su skoro ubjeđivali da neće pristati na bilo kakav dogovor i razgovor koji se tiče način izbora članova predsjedništva. Hoće li opet pogaziti riječ ili će imati snage i volje da urazume bivšeg osrednjeg košarkaša Konakovića?
Login77777

#20535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 08:49
tramvajtrojka wrote: 09/02/2024 08:48
palermo wrote: 09/02/2024 08:36 To dosla direktiva. Navedite pricu na Refku pa se nece pricati o jucerasnjem sastanku. Mudro
pa sta da se prica vise od toga da su se predstavnici naroda sastali da diskutiraju o budućnosti zemlje
Bogam dosla direktiva :D
Pa nije ni sad da tvoj susjed ima nesto protiv tog sistema. Naravno ukoliko su oni ljudi koje on tu zeli. Da sad ne idem na imena jer mislim da znas o kome se radi. :mrgreen:
Prpa.ba

#20536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Dajte Baticu sa nekom smjehotresnom slicicom da relaksira atmosferu. :mrgreen:
dr_Evil

#20537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

vee-jay wrote: 09/02/2024 09:16
dr_Evil wrote: 09/02/2024 08:30
Styling wrote: 08/02/2024 14:21
Nije tacno da ce biti sukoba sa RS i da se Srbija sprema za rat s nama.
Jer je za rat potrebno dvoje, i da mirno spavamo?
Bukvalno se Srbija vec stotinu godina sprema na rat "sa nama" i sa svima koji bi trebali da budu dio Velike Srbije i to se nece promijeniti ni u narednih 500 godina.

Sukob sa RS je moguc, a daljnja(!) kiprizacija BiH vjerovatna.
Tako dodje, ali evo ponovo imamo neke nove koji nas uvjeravaju da rata nece biti. Ovako je i SDA vratila narod u Visegrad koji je pobjegao u sumu od cetnika - i pravac pod kamu.
dr_Evil

#20538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 09/02/2024 09:37
tramvajtrojka wrote: 09/02/2024 08:48

pa sta da se prica vise od toga da su se predstavnici naroda sastali da diskutiraju o budućnosti zemlje
Pa nije ni sad da tvoj susjed ima nesto protiv tog sistema. Naravno ukoliko su oni ljudi koje on tu zeli. Da sad ne idem na imena jer mislim da znas o kome se radi. :mrgreen:
Napad sa svih strana :D
dr_Evil

#20539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 09/02/2024 09:15 Da bi pricali o eventualnoj izdaji i prodaji bosnjackih interesa unutar BiH moramo prvo znati odakle dolazi ta prica i s kojom namjerom.
Jednostavno sdfa nema moralni niti politicki hajgraund da bi mogla pricati o izdaji bilo cijih interesa pogtovou drzavnih, i to na osnovu njihovog rada i djelovanja od kraja rata do danasnjih dana, df da li je tada radio sa njima ili nije nije ni bitno, jer se svrstao uz takve i podrzava ih direktno glasovima i koalicijom. dakle s kim si takav si.
sve je ovo sda radila, i pricala o jedinstvenojdrzavi, krcmljenju drustvene imovine, sticanje bogastva u ruke rijetkih i odabranih, a na dijelu teritorije koji im je pripao dejtonom i vasingtonom. dakle dok je bilo kupit kajmak istih, podjela je fercerala, sada kada su odmaknuti od love i budzeta sada im je sve izdaja nacionalnih intersa kji poslije 30 godina realno nkad manje nisu ni postojali. Dakle sad se borimo za nesto sto je dvno, dogovorneo, podijeljeno, unisteno, razvodnjeno i nestalo.
Ostala je ideja drzave kakava je nekad bila, a ko e se za nju boriti? pRvo broj je spao sa 4,5 mil, na 2,3 ili nesto slicno. imas efektivnu kontrolu nad 30ak posto drzave, u ostatku se nista ne pitas decenijama svakako.
Da li ovde nesto pogresno navodim? Pustite vi ideju i tu koprenu o REPUBLICI BIH, evo ja sam prvi za republiku i ljiljane ali kako? ratom? ko ce ratovat? cime? i za koga sa nasim naknadnim iskustvom ?

Kada pricamo o izdaji, onda budite fer i recite da je prva izdaja bila 95te u dejtonu, kada smo se odrekli sporazumom i naknadno svjesno i zastve i ljiljana, i srebrenice, jer smo je ostavili unutar rs, i samo ime rs koje je otpisano je uvreda za sve zrtve a kamol sta dalje. jel moze veca izdaja bosnjackih interesa?
i sad vi meni kazete da je u odnosu na taj dio veca izdaja izborni zakon u kome ce hdz imati ono sto je realno i objektivno imzmedju njih kao plijen davno dogovoreno, pa da ne moze jedan zk glasovima bosnjaka uzet im taj dio i zaostrit dodatno ionako komplikovanu situaciju?
ma hajte molim vas.
mi smo na izdaju davno navikli i otvrdli, takoda sad sve sto se uradi, svkako je prirodan slijed stvari...
Svaka ti je tacna.. zacudjujuce.. i onda poseres sve sa dijelom da treba HDZu dati izborni :D taman sam pomislio da si postao dobar drug komunist.

Istina je da je ALija potpisao i Bakir nastavio kao sto kazes. Valjda je sada DInokio dobio u emanet od sefice Sebije da to zavrsi, a da Izetbegovici ostanu neokrznuti.
zigson

#20540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 09:48
sumirprimus wrote: 09/02/2024 09:15 Da bi pricali o eventualnoj izdaji i prodaji bosnjackih interesa unutar BiH moramo prvo znati odakle dolazi ta prica i s kojom namjerom.

ma hajte molim vas.
Svaka ti je tacna.. zacudjujuce.. i onda poseres sve sa dijelom da treba HDZu dati izborni :D taman sam pomislio da si postao dobar drug komunist.

Istina je da je ALija potpisao i Bakir nastavio kao sto kazes. Valjda je sada DInokio dobio u emanet od sefice Sebije da to zavrsi, a da Izetbegovici ostanu neokrznuti.
Taman krenuo napisati da se slazem sa njim i onda usra i sefa i stanicu na kraju.. a pita se sta da radimoi kako da se borimo a da nije rat
caros

#20541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by caros »

Mi imamo dvije opcije. Ili da slušamo šta nam se kaže ili da krenemo u rat. Nakon 1995. smo pokazali da nas RS ne interesuje jer su svi sjatili u Sarajevo tako da ne razumijem čemu kuknjava danas.
dr_Evil

#20542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

zigson wrote: 09/02/2024 10:01
Taman krenuo napisati da se slazem sa njim i onda usra i sefa i stanicu na kraju.. a pita se sta da radimoi kako da se borimo a da nije rat
Sad bi nam Ivo Komsic rekao, potpisite, cim udjemo u EU svi ce problemi nestati :D

Predsjednistvo sastavljeno od tri naroda, drzava sastavljena od tri naroda.... sve sastavljeno. A prema krnjim tumacenjima narodi imaju pravo na nezavisnost. Dok se vlasi, u ovom slucaju valjda ispravan izraz za Bosnjake koji ne razumiju BiH, dosjete - isteklo vrijeme posjete. Uci ce nam sa zad!

I da SDFA botovi shvate ranije da je ovo zateceno stanje njihove vladavine, i da su oni postavili normu ponasanja izdaje i ulazenja sa zad, te shvate svoje greske, bit ce lakse ovim danas nesposobnima da shvate da stave cep u guzicu - ako zaista misle da pristanu na bilo kakve izmjene za Poglavnika Treceg.

Sve poslije IZ za Poglavnika bit ce roller coaster prema trecem!
zigson

#20543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 10:07
zigson wrote: 09/02/2024 10:01
Sad bi nam Ivo Komsic rekao, potpisite, cim udjemo u EU svi ce problemi nestati :D

Predsjednistvo sastavljeno od tri naroda, drzava sastavljena od tri naroda.... sve sastavljeno. A prema krnjim tumacenjima narodi imaju pravo na nezavisnost. Dok se vlasi, u ovom slucaju valjda ispravan izraz za Bosnjake koji ne razumiju BiH, dosjete - isteklo vrijeme posjete. Uci ce nam sa zad!

I da SDFA botovi shvate ranije da je ovo zateceno stanje njihove vladavine, i da su oni postavili normu ponasanja izdaje i ulazenja sa zad, te shvate svoje greske, bit ce lakse ovim danas nesposobnima da shvate da stave cep u guzicu - ako zaista misle da pristanu na bilo kakve izmjene za Poglavnika Treceg.

Sve poslije IZ za Poglavnika bit ce roller coaster prema trecem!
Neka hvala Allahu
Login77777

#20544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 09:46
Login77777 wrote: 09/02/2024 09:37

Napad sa svih strana :D
Bolje ti od mene znas da drzava palerminim prvacima za isto sluzi kao i mrskom im HDZu. :mrgreen:
dr_Evil

#20545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

zigson wrote: 09/02/2024 10:11
Neka hvala Allahu
Kao sto napisah, ja sam u trecem i EU jos od kada su Tudjmanu na telefon citirane Mostarske kise. Lahko za mene!
Login77777

#20546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 09/02/2024 09:41 Dajte Baticu sa nekom smjehotresnom slicicom da relaksira atmosferu. :mrgreen:
I onda kad te batice posalje sedam dana na odmor u Banovice ide prica „udar na Bosnjake“. :mrgreen:
sumirprimus

#20547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 09/02/2024 09:48

ma hajte molim vas.

Ja ne pisem nista sto nije notorni fakat.
A fakat je da su dogovorili podjelu interesnih sfrea i fizicki teritorije, zvali je mi entitetska kantonalna treca ili kako god, dogovorena je podjela drzave. Drze nas pasos i valuta zajedno.. u svmu tome najmanji mi je problem da li ce hrvati imati izborni zakon koji ce im omoguciti dozivotnu vladavinu covica tim dijelom bih koij svakako spada pod hrvatske kantone/zupanije ili njihov dio plijena.
Ako vec nije republika, suverene,a nedjeljiva, sekularna, demokratska.
sumirprimus

#20548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

U moru svega sta fali kiprizaciji, ili zemlji za mir? kao rjesenju?
ako vec ne moze jedinstvena zajednicka drzava u eu.
evo imass problem sa vojskom i granicom/migrantima, i ne mozes ga riesiti jer ti kontra strana drzi 80% granice. ili ne zeli nabaviti odbrambena sredstva.
Ozimician

#20549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

sumirprimus wrote: 09/02/2024 10:29 U moru svega sta fali kiprizaciji, ili zemlji za mir? kao rjesenju?
ako vec ne moze jedinstvena zajednicka drzava u eu.
evo imass problem sa vojskom i granicom/migrantima, i ne mozes ga riesiti jer ti kontra strana drzi 80% granice. ili ne zeli nabaviti odbrambena sredstva.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dr_Evil

#20550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 09/02/2024 10:31
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SOA ne odustaje :D

Ali dobro, kakvi smo i nije drzava za nas, posteno govoreci!
Locked