i da jesu li ovo korisni idioti koje dodik ima u rukavu, il patriote spremne da se bore za Bosnu i BošnjakeChmoljo wrote: ↑08/02/2024 09:17ja sam sad malo zbunjen, je li sad vjerujemo Dodiku ili ne vjerujemo?Škobo Habu wrote: ↑08/02/2024 07:59Novak20 wrote: ↑08/02/2024 00:15
Istaknuoje da Konaković pokušava biti glasnogovornik EU govoreći i prijeteći sankcijama.
– Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće. Pokazat će se da SDA i druge političke stranke tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih. Njima “sipa” riječi u usta. On nije nikakav ministar vanjskih poslova, jer se samo zalaže za svoju malu političku stranku, koja je dobila beznačajan broj glasova u odnosu na nas iz SNSD-a, stranke koja je politički gigant u svakom smislu – naveo je Dodik, koji je i lider SNSD-a.
Dodik očitao ima asa u rukavu. Bakira Alije Izetbegovića. Rusko-turska veza iznimno dobro fercera.
može li mi bar neko satnicu ne/vjerovanja napisati da znam kako se postaviti?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- tramvajtrojka
#20251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- joint union
#20252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Do podne mu vjerujemo, od podne mu ne vjerujemo.Chmoljo wrote: ↑08/02/2024 09:17ja sam sad malo zbunjen, je li sad vjerujemo Dodiku ili ne vjerujemo?Škobo Habu wrote: ↑08/02/2024 07:59Novak20 wrote: ↑08/02/2024 00:15
Istaknuoje da Konaković pokušava biti glasnogovornik EU govoreći i prijeteći sankcijama.
– Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće. Pokazat će se da SDA i druge političke stranke tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih. Njima “sipa” riječi u usta. On nije nikakav ministar vanjskih poslova, jer se samo zalaže za svoju malu političku stranku, koja je dobila beznačajan broj glasova u odnosu na nas iz SNSD-a, stranke koja je politički gigant u svakom smislu – naveo je Dodik, koji je i lider SNSD-a.
Dodik očitao ima asa u rukavu. Bakira Alije Izetbegovića. Rusko-turska veza iznimno dobro fercera.
-
Škobo Habu
#20253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja izdati ne znam - Alija Izetbegović.joint union wrote: ↑08/02/2024 09:28Do podne mu vjerujemo, od podne mu ne vjerujemo.Chmoljo wrote: ↑08/02/2024 09:17ja sam sad malo zbunjen, je li sad vjerujemo Dodiku ili ne vjerujemo?Škobo Habu wrote: ↑08/02/2024 07:59
- dr_Evil
#20254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Od svih lazova na nasoj sceni, Dodiku najvise vjerujem. Generalno bosanskim pravoslavnim politicarima vjerujem, osim kad je ekonomija u pitanju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tropsrta trojka puca po šavovima. Bećirović američki čovjek direktno zabija nož u leđa izdajniku Nikšiću."Dodik mora potpuno zaboraviti ideju o destruiranju Ustavnog suda BiH. Svi u BiH i van nje dobro znaju njegove javno deklarirane antidejtonske ciljeve i politike, kao i suštinske razloge zašto mu smetaju Ustavni sud BiH i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. Nijedan političar koji se zalaže za državu BiH ne smije pristati na Dodikove ultimatume o Ustavnom sudu BiH, kao i o drugim esencijalno bitnim pitanjima za BiH. Ustavni sud BiH ne smije biti ni tema razgovora sa političkim ekstremima koji ugrožavaju mir i ustavni poredak BiH", poručio je Bećirović.
- basicm
#20256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pecanin je u pressingu mnogo stvari rekao. Samo trojka jos uvijek ima homogenu fasadu, ipak eto opcinskih izbora ove godine.
Nije svaka kritika botovanje, kad bi samo znali.
Nije svaka kritika botovanje, kad bi samo znali.
- Chmoljo
#20257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja imam osjećaj da on tačno voli testirati do koje granice može reći istinu u lice a da mu ovce opet aplaudiraju.
tipa
Nema, ljudi, napretka u lokalnim sredinama gdje vlast republička i opštinska nije ista politička struktura. Voljeli bi mi, takvi smo karakteri, izvinjavam se damama, pa j****a, šta sad možemo. Od 2006. do 2018, to je 12 godina, broj zaposlenih ovdje, u Gacku, je povećan za 961 lice, jel’ tako? Nemoj slučajno ko je zaposlen u Gacku da glasa za Govedaricu i SDS, izbacićemo ga s posla. A vas molim, koga vi vidite da glasa, a da radi, samo mi javite, ja ću ga izbaciti, ne treba vama. Direktore, (Mišo Šešlija, direktor RiTE Gacko, prim. aut.), nemoj mi biti tako ozbiljan, ja ti otvoreno kažem, neću da ih gledam tamo“, rekao je Dodik u Gacku
-
Škobo Habu
#20258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koliko se ja sjećam, prije nekih dvadestak godina, isti taj Pećanin je tvrdio da mu je SDA nacrtala metu na ćelu.
A, onda su mu, je l', poslali Ćelu u prirodnoj veličini da mu upadne u redakciju.
Ja kad sam vidio da jedan Enver Kazaz javno hvali "Avaz", meni je postalo jasno kolika su govna naši nazovi intelektualci i javne ličnosti.
-
sumirprimus
#20259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve je na prodaju, obraz pogotovu.
- dr_Evil
#20260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na to sam vec i zaboravio bio, odlicnaChmoljo wrote: ↑08/02/2024 09:46
ja imam osjećaj da on tačno voli testirati do koje granice može reći istinu u lice a da mu ovce opet aplaudiraju.
tipa
Nema, ljudi, napretka u lokalnim sredinama gdje vlast republička i opštinska nije ista politička struktura. Voljeli bi mi, takvi smo karakteri, izvinjavam se damama, pa j****a, šta sad možemo. Od 2006. do 2018, to je 12 godina, broj zaposlenih ovdje, u Gacku, je povećan za 961 lice, jel’ tako? Nemoj slučajno ko je zaposlen u Gacku da glasa za Govedaricu i SDS, izbacićemo ga s posla. A vas molim, koga vi vidite da glasa, a da radi, samo mi javite, ja ću ga izbaciti, ne treba vama. Direktore, (Mišo Šešlija, direktor RiTE Gacko, prim. aut.), nemoj mi biti tako ozbiljan, ja ti otvoreno kažem, neću da ih gledam tamo“, rekao je Dodik u Gacku![]()
-
sumirprimus
#20261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kao smijemo se dodiku, a ista situacija i u nasem dvoristu, samo malo vise hinjski i prefrigano, kulturica. 
- dr_Evil
#20262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa susjed @palermo majka mu stara sta bi:
https://mostar.live/domacini-izabrali-h ... etni-broj/
Hurda strikes back! Mislili su na podvelesce, ali qrko!
Nego ne mogu od sramote da vise pisem, gledaj sta rade wanna be komunisti!
https://mostar.live/pojasnio-razloge-za ... a-niksica/
https://mostar.live/domacini-izabrali-h ... etni-broj/
Hurda strikes back! Mislili su na podvelesce, ali qrko!
Nego ne mogu od sramote da vise pisem, gledaj sta rade wanna be komunisti!
https://mostar.live/pojasnio-razloge-za ... a-niksica/
- Chmoljo
#20263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
fulaš poentu, kao i na temi o bliskom istoku.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 09:59 Kao smijemo se dodiku, a ista situacija i u nasem dvoristu, samo malo vise hinjski i prefrigano, kulturica.![]()
- dr_Evil
#20264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meanwhile:sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 09:59 Kao smijemo se dodiku, a ista situacija i u nasem dvoristu, samo malo vise hinjski i prefrigano, kulturica.![]()
-
sumirprimus
#20265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
poenta je ovce su i tamo kao i ovde, samo tamo malo rudimentarnije obracanje ovcama, a ovde kao malo opreznije , a isti nacin operisanja.Chmoljo wrote: ↑08/02/2024 10:02fulaš poentu, kao i na temi o bliskom istoku.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 09:59 Kao smijemo se dodiku, a ista situacija i u nasem dvoristu, samo malo vise hinjski i prefrigano, kulturica.![]()
- Chmoljo
#20266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
vidiš da možeš kad hoćeš.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:06poenta je ovce su i tamo kao i ovde, samo tamo malo rudimentarnije obracanje ovcama, a ovde kao malo opreznije , a isti nacin operisanja.Chmoljo wrote: ↑08/02/2024 10:02fulaš poentu, kao i na temi o bliskom istoku.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 09:59 Kao smijemo se dodiku, a ista situacija i u nasem dvoristu, samo malo vise hinjski i prefrigano, kulturica.![]()
-
sumirprimus
#20267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa onda je totalno besmisleno njih ismijavati kada pogledas u nase dvoriste gdje ima vise materijala za plakanje.
Nama je novalic bio premijer 8 godina. Osmica bezdilpomac bio direktor ose. Sepka direktorica klinickog. Bake lider najjace partije u bosnjaka. A najveci saveznik takozvani lider takozvane gradjanske multikulti kvazipatriotske narandzaste opcije, ciji su najveci juisnici odreda pobjegulje, a glavna opozicija propali socijaldemokrati i bivsi sdaovci. Nema dalje.
Sjet i bogu plakat.
Nama je novalic bio premijer 8 godina. Osmica bezdilpomac bio direktor ose. Sepka direktorica klinickog. Bake lider najjace partije u bosnjaka. A najveci saveznik takozvani lider takozvane gradjanske multikulti kvazipatriotske narandzaste opcije, ciji su najveci juisnici odreda pobjegulje, a glavna opozicija propali socijaldemokrati i bivsi sdaovci. Nema dalje.
Sjet i bogu plakat.
- dr_Evil
#20268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam kako kod tebe, ali kod mene se samo HDZ kadar pita, sta kaze Poglavnik Treceg onda je tako. Novalica smo vidjeli samo kad je dosao da otvori partizansko i onda se kao i Skaka borio protiv antifasizma(iskreno od njega - nema sta). 
Komso nikad nije dosao, boji se valjda provozati do mene i JohnnyS-a, a i nismo ga se nesto pozelili. Nama je poglavnik Treceg privatizovao Aluminij, a mi samo rekli da je lavcina prava!
Sad kad nam provuce novu kompaniju za Gas, vala cu i ja trazit posao, zasluzio sam!
Komso nikad nije dosao, boji se valjda provozati do mene i JohnnyS-a, a i nismo ga se nesto pozelili. Nama je poglavnik Treceg privatizovao Aluminij, a mi samo rekli da je lavcina prava!
Sad kad nam provuce novu kompaniju za Gas, vala cu i ja trazit posao, zasluzio sam!
-
sumirprimus
#20269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A ne kazes da ste u koaliciji sa tim istim hdzom u tom istom mostaru?
Nisi ti? Jok ja sam, nisam ja glaso za sda. Nego vecina mostarskih bosnjaka

Nije tebi hdz kriv nego tvoji jarane.
Isti ti su glasali i za novalica na federalnom nivou, tj baketa. pa dalje ide piramidalno bake ih instalira.Nisam bvidio da su mostarci bili protiv te opcije vecinski. A NE, taj hičkokov film nismo gledali, ali da kriv je hdz.
Nisi ti? Jok ja sam, nisam ja glaso za sda. Nego vecina mostarskih bosnjaka
Isti ti su glasali i za novalica na federalnom nivou, tj baketa. pa dalje ide piramidalno bake ih instalira.Nisam bvidio da su mostarci bili protiv te opcije vecinski. A NE, taj hičkokov film nismo gledali, ali da kriv je hdz.
- Point.
#20270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mala ispravka, BiH će prokockati jedinstvenu priliku isključivo i jedino zbog Dodika i Čovića zbog njihovih nerazumnih i nemogućih ultimatuma jednog zbog stranaca u US a drugog zbog izmjena IZ bez diranja u Ustav i južne konekcije u oba slučaja dakle mission impossible. Da ne govorim da to uopšte nije u listi prioriteta.Novak20 wrote: ↑08/02/2024 08:21Hajde ne rise.Login77777 wrote: ↑08/02/2024 08:02Pa sta se mucite, vratite stare ahbabe i svi sretni. Mesalic, Begic, Haris Z. ce rado pristati na saradnju sa vama.Novak20 wrote: ↑08/02/2024 00:15
Sve će se raspasti kao mjehur od sapunice. Dodik odustaje od EU puta, sklapa koaliciju sa HDZ, SDA i nekim od satelita, Trojka ide u opoziciju, nema promjena kod domaćih aktera, Schmidt nameće tehničke izmjene u IZ BiH, Dodik i RS ih ne priznaju itd.
Rahat patnja se nastavlja. Zapad je sve dalje, Rusija i Turska su sve bliže.......
Daj Bože da nisam u pravu.
https://hms.ba/dodik-konakovicu-zaigrao ... ca-iz-bih/
![]()
Ja nikoga ne vraćam nego gledam što se dešava i pišem o tome na forumu bez potrebe da nezrelo za.ebavam druge forumaše.
BiH će po tko zna koji put prokockati jedinstvenu priliku, a kada je već tako onda se umjesto naprijed ide unazad.
Treba zvati stvari pravim imenom.
Last edited by Point. on 08/02/2024 10:36, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#20271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nemam ja nista sa "mojima", kod mene je sto kaze Truba hrvatski kanton, i cisto hrvatsko gradsko podrucje. Ja sam u Europi jos otkad su Tudjmanu citirane Mostarske kise.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:22 A ne kazes da ste u koaliciji sa tim istim hdzom u tom istom mostaru?
Nisi ti? Jok ja sam, nisam ja glaso za sda. Nego vecina mostarskih bosnjaka![]()
Tako da.. ne znam za sta me prozivas! Rekao si da cistimo svoje dvoriste.
- Point.
#20272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa otvaranje pregovora sa EU je trenutno bitno i to se može postići bez ovih suludih i nemogućih Dodik-Čović ultimatuma. To nema nikakve veze ni sa sda ni sa df. Ja znam da je tebi mozak programiran da u svaki post metneš sda df ali oni ne učestvuju u ovoj koaliciji.
-
sumirprimus
#20273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E to, uvijek neko drugi kriv, nemas ti nista s ti, ti si s marsa, nisi iz mostara u ovom slucaju, al kad je pljunut, onda moze ide, nema veze jesu li tvoji ili nisu jelte...dr_Evil wrote: ↑08/02/2024 10:25Nemam ja nista sa "mojima", kod mene je sto kaze Truba hrvatski kanton, i cisto hrvatsko gradsko podrucje. Ja sam u Europi jos otkad su Tudjmanu citirane Mostarske kise.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:22 A ne kazes da ste u koaliciji sa tim istim hdzom u tom istom mostaru?
Nisi ti? Jok ja sam, nisam ja glaso za sda. Nego vecina mostarskih bosnjaka![]()
Tako da.. ne znam za sta me prozivas! Rekao si da cistimo svoje dvoriste.
Last edited by sumirprimus on 08/02/2024 10:31, edited 1 time in total.
- Adriatic
#20274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
Difovac to htio zataškati.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
Difovac to htio zataškati.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.
-
sumirprimus
#20275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Aha blinken i o brajen su u stvari disciplinovali Konakovica?
Da li ste realni, koja je vasa dimenzija iskreno?
Da li ste realni, koja je vasa dimenzija iskreno?