Žene su krive za sve.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:14Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.moimoi wrote: ↑05/02/2024 12:02
Gdje lezi pitas? Pa mozda u tome sto muskarci zele musko dijete? Jer, boze moj, nemoj da loza odumre.
Ne izbjegavam ja odgovor. Dapace, odgovorila sam ti… selektivni abortus je nazalost za mnoge zene jedini spas da ostanu zive i iole zdrave. Mislis da abortus isto tako ne nosi posljedice po zenu?
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#31851 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#31852 Re: Danasnji "feminizam"
Nisi loš. Samo si čovjek.dr_Evil wrote: ↑06/02/2024 12:01Djecu volim podjednako, nikad ne bih zenu poslao na abortus to mi je nezamislivo. Kad dodje vakat sve cu im jednako podijelit bila kokana ili kuronja. Cak sto vise princezi mezimici vise ugadjam, jednostavno zna se uvuci pod kozu. Ali mi je istovremeno drago da sam dobio kuronju zbog eto tog nekog osjecaja nastavka loze - bit ce da sam ipak los covjek.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.
-
Hakiz
-
moimoi
#31854 Re: Danasnji "feminizam"
YesHakiz wrote: ↑06/02/2024 12:53Žene su krive za sve.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:14
Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.
-
Hakiz
#31855 Re: Danasnji "feminizam"
Pandora, Eva, pa ove koje si spomenula, u boldiranom.moimoi wrote: ↑06/02/2024 12:55YesHakiz wrote: ↑06/02/2024 12:53Žene su krive za sve.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.![]()
Rest my case.
- dr_Evil
-
John Cleese
#31857 Re: Danasnji "feminizam"
Razne diktature, koje su trajale desetinama godina, dokazuju da diktatura nije odrziva, pa stoga nije odrziva ni njoj svojstvena praksa.Hakiz wrote: ↑05/02/2024 20:54Razne diktature, koje su trajale desetinama godina, dokazuju da je zabranama moguće spriječiti sve, pa i to.John Cleese wrote: ↑05/02/2024 16:21
Ne vjerujem da je ogranicenjima i zabranama moguce sprijeciti tu pojavu, cak ni znacajno smanjiti njenu ucestalost.
Citirano se ionako odnosi na odredjenu pojavu pod odredjenim uvjetom - na selektivne prekide trudnoce pod uvjetom da su prekidi trudnoce opcenito dozvoljeni.
A i zabrana prekida trudnoce opcenito bi u ovom kontekstu vjerojatno rezultirala povecanjem incidencije ilegalnih prekida trudnoce i infanticida, pogotovo u sredinama s takvom "tradicijom" poput, na primjer, Indije.
- vjeshalica
#31858 Re: Danasnji "feminizam"
Zanimljivo je da u Islamu ima objektivno objasnjenje zasto uzimanje muzevog prezimena nije dozvoljeno.
- vjeshalica
- dr_Evil
#31860 Re: Danasnji "feminizam"
Srecom onda pa nisam musliman niti djecu odgajam da budu.vjeshalica wrote: ↑06/02/2024 15:02Zanimljivo je da u Islamu ima objektivno objasnjenje zasto uzimanje muzevog prezimena nije dozvoljeno.
- vjeshalica
#31861 Re: Danasnji "feminizam"
Zanimljiv tvoj odgovordr_Evil wrote: ↑06/02/2024 15:19Srecom onda pa nisam musliman niti djecu odgajam da budu.vjeshalica wrote: ↑06/02/2024 15:02Zanimljivo je da u Islamu ima objektivno objasnjenje zasto uzimanje muzevog prezimena nije dozvoljeno.![]()
I dok neki smatraju da je "prirodno" promijeniti prezime nakon udaje, moramo vas razočarati - stvar je samo kulture. Primjerice, uz Španjolskoj i Portugalu, a slijedom kolonizacije i u zemljama u kojima se govori španjolski, djeca tradicionalno imaju dva prezimena - majke i oca. Recimo, kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez upravo zato ima dva prezimena. U Grčkoj je od 1983., prema zakonu donesenom nakon vala feminističkih prosvjeda, obavezno zadržavanje djevojačkog prezimena, u Italiji je takva situacija od 1975., u kanadskoj pokrajini Quebec od 1981., dok je u Francuskoj takva tradicija još od 1789. godine. Zakon propisuje svima da ne smiju mijenjati prezime te da cijelog života moraju imati ono koje im je pripalo rođenjem. Doduše, ženama i muškarcima dozvoljeno je dodati prezime supružnika nakon vjenčanja. U Belgiji također ne smijete mijenjati prezime nikada, dok u Nizozemskoj smijete, ali u posebnim situacijama.
- Ozimician
#31862 Re: Danasnji "feminizam"
Ova tema je nenadje*iva.
Sljedece pitanje: zasto je trava zelena
Sljedece pitanje: zasto je trava zelena
- dr_Evil
#31863 Re: Danasnji "feminizam"
E tradicije i obicaje jako volim! Srecom nisam spanac nego 'ercegovac od stoljeca sedmog prije Krista!vjeshalica wrote: ↑06/02/2024 15:30
Zanimljiv tvoj odgovor
I dok neki smatraju da je "prirodno" promijeniti prezime nakon udaje, moramo vas razočarati - stvar je samo kulture. Primjerice, uz Španjolskoj i Portugalu, a slijedom kolonizacije i u zemljama u kojima se govori španjolski, djeca tradicionalno imaju dva prezimena - majke i oca. Recimo, kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez upravo zato ima dva prezimena. U Grčkoj je od 1983., prema zakonu donesenom nakon vala feminističkih prosvjeda, obavezno zadržavanje djevojačkog prezimena, u Italiji je takva situacija od 1975., u kanadskoj pokrajini Quebec od 1981., dok je u Francuskoj takva tradicija još od 1789. godine. Zakon propisuje svima da ne smiju mijenjati prezime te da cijelog života moraju imati ono koje im je pripalo rođenjem. Doduše, ženama i muškarcima dozvoljeno je dodati prezime supružnika nakon vjenčanja. U Belgiji također ne smijete mijenjati prezime nikada, dok u Nizozemskoj smijete, ali u posebnim situacijama.
- vjeshalica
#31864 Re: Danasnji "feminizam"
Pa vec si napisao. Kulturoloski si obojen, sta je sad problem pa to moras ponavljati milion puta?dr_Evil wrote: ↑06/02/2024 15:40E tradicije i obicaje jako volim! Srecom nisam spanac nego 'ercegovac od stoljeca sedmog prije Krista!vjeshalica wrote: ↑06/02/2024 15:30
Zanimljiv tvoj odgovor
-
Hakiz
#31865 Re: Danasnji "feminizam"
Kako dokazuju da su neodržive? Neke još traju. A neke su se diktaturi vratile. Afganistan pod Talibanima itd.John Cleese wrote: ↑06/02/2024 13:41Hakiz wrote: ↑05/02/2024 20:54Razne diktature, koje su trajale desetinama godina, dokazuju da je zabranama moguće spriječiti sve, pa i to.John Cleese wrote: ↑05/02/2024 16:21
Ne vjerujem da je ogranicenjima i zabranama moguce sprijeciti tu pojavu, cak ni znacajno smanjiti njenu ucestalost.
Razne diktature, koje su trajale desetinama godina, dokazuju da diktatura nije odrziva, pa stoga nije odrziva ni njoj svojstvena praksa.
Citirano se ionako odnosi na odredjenu pojavu pod odredjenim uvjetom - na selektivne prekide trudnoce pod uvjetom da su prekidi trudnoce opcenito dozvoljeni.
A i zabrana prekida trudnoce opcenito bi u ovom kontekstu vjerojatno rezultirala povecanjem incidencije ilegalnih prekida trudnoce i infanticida, pogotovo u sredinama s takvom "tradicijom" poput, na primjer, Indije.
Kina, S. Koreja, Kuba su vjerovatno primjeri neodrživosti diktatura.
Da ne idemo u razne američke i afričke situacije.
Pa su i prakse u njima još žive i zdrave, hvala na pitanju.
-
John Cleese
#31866 Re: Danasnji "feminizam"
Kako dokazuju?Hakiz wrote: ↑06/02/2024 19:50Kako dokazuju da su neodržive? Neke još traju. A neke su se diktaturi vratile. Afganistan pod Talibanima itd.John Cleese wrote: ↑06/02/2024 13:41
Razne diktature, koje su trajale desetinama godina, dokazuju da diktatura nije odrziva, pa stoga nije odrziva ni njoj svojstvena praksa.
Kina, S. Koreja, Kuba su vjerovatno primjeri neodrživosti diktatura.
Da ne idemo u razne američke i afričke situacije.
Pa su i prakse u njima još žive i zdrave, hvala na pitanju.
Pa, na primjer, tako sto vise ne postoje, kako si i napisao u prethodnom postu pisuci o njihovom trajanju u proslom vremenu.
Ali dobro, ne dokazuju time da je diktatura, opcenito, neodrziva - toliko jesi u pravu.
Prakse, medjutim, nisu nuzno "zive i zdrave" - sistemi koji zaista jesu primjer odrzivosti diktature (Kina prvenstveno, pa i Rusija u izvjesnoj mjeri) su opstali i postali odrzivi upravo zahvaljujuci promjenama.
I posto ova progresivna digresija ima sve manje dodira s temom, predlazem da je okoncamo, nema na cemu
-
Hakiz
#31867 Re: Danasnji "feminizam"
Hinjski je, da ne kažem moderatorski, biti onaj koji će reći posljednju rečenicu i završti, banovati, temu. Trebalo bi protivniku dati priiku da odgovori.John Cleese wrote: ↑07/02/2024 00:03
I posto ova progresivna digresija ima sve manje dodira s temom, predlazem da je okoncamo, nema na cemu![]()
Nema veze, ionako smo već sve rekli.
-
John Cleese
#31868 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote: ↑07/02/2024 13:32Hinjski je, da ne kažem moderatorski, biti onaj koji će reći posljednju rečenicu i završti, banovati, temu. Trebalo bi protivniku dati priiku da odgovori.John Cleese wrote: ↑07/02/2024 00:03
I posto ova progresivna digresija ima sve manje dodira s temom, predlazem da je okoncamo, nema na cemu![]()
Nema veze, ionako smo već sve rekli.
Iz moje vizure je zapravo obzirno, prema svima, cak i prema tebi, jer predlozio sam ti (niti sam namjeravao niti sam mogao zabraniti) i tako sam tebi prepustio da odlucis hoces li dalje o tome pisati ili ne - ujedno sam time i prilicno jasno nagovijestio da ne namjeravam dalje o tome diskutirati na ovoj temi, dakle, da ti ne bih odgovorio, pa bi tvoja naredna recenica o diktaturi, da si je kojim slucajem napisao, bila i zadnja recenica ove digresije
-
Hakiz
#31869 Re: Danasnji "feminizam"
Opet idemo van teme.John Cleese wrote: ↑07/02/2024 14:04Hakiz wrote: ↑07/02/2024 13:32Hinjski je, da ne kažem moderatorski, biti onaj koji će reći posljednju rečenicu i završti, banovati, temu. Trebalo bi protivniku dati priiku da odgovori.John Cleese wrote: ↑07/02/2024 00:03
Nema veze, ionako smo već sve rekli.![]()
![]()
Iz moje vizure je zapravo obzirno, prema svima, cak i prema tebi, jer predlozio sam ti (niti sam namjeravao niti sam mogao zabraniti) i tako sam tebi prepustio da odlucis hoces li dalje o tome pisati ili ne - ujedno sam time i prilicno jasno nagovijestio da ne namjeravam dalje o tome diskutirati na ovoj temi, dakle, da ti ne bih odgovorio, pa bi tvoja naredna recenica o diktaturi, da si je kojim slucajem napisao, bila i zadnja recenica ove digresije![]()
Nije problem u prestanku diskusije. Nego, nije pristojno prema sagovoriku ponašati se u stilu "Ja sam rekao i kraj diskusije". To je arogantno.
Ima načina da se diskusija prekine na drugačiji način. Na primjer da kažeš da si rekao sve šta si imao i na bilo šta šta ja napišem o tome ti više nećeš odgovarati.
Rekao si istu stvar, ali sa poštovanjem sugovornika.
Međutim, razumijem, svi mi želimo da naša bude zadnja
P. S.
Rekao sam šta sam imao o ovome i na ono šta eventualno napišeš neću odgovarati
- vjeshalica
#31870 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240207180
Muskarac ubio zenu u ugostiteljskom objektu u Tuzli
Muskarac ubio zenu u ugostiteljskom objektu u Tuzli
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#31871 Re: Danasnji "feminizam"
Policajac
- piupiu
#31872 Re: Danasnji "feminizam"
A zašto muško nastavlja lozu? Zato što zadržava prezime? Ili iz nekog drugog razloga? Mislim, 100% si sigurniji da ti kćer nastavlja lozu, tu nema dileme.dr_Evil wrote: ↑06/02/2024 12:01Djecu volim podjednako, nikad ne bih zenu poslao na abortus to mi je nezamislivo. Kad dodje vakat sve cu im jednako podijelit bila kokana ili kuronja. Cak sto vise princezi mezimici vise ugadjam, jednostavno zna se uvuci pod kozu. Ali mi je istovremeno drago da sam dobio kuronju zbog eto tog nekog osjecaja nastavka loze - bit ce da sam ipak los covjek.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.
- piupiu
- ¤ jelena ¤
#31874 Re: Danasnji "feminizam"
Ima i kod nas djece sa dva prezimena.
- Snake Eyes
#31875 Re: Danasnji "feminizam"
Jes' kada bi 100% bio siguran da je kćer njegova.piupiu wrote: ↑08/02/2024 03:15A zašto muško nastavlja lozu? Zato što zadržava prezime? Ili iz nekog drugog razloga? Mislim, 100% si sigurniji da ti kćer nastavlja lozu, tu nema dileme.dr_Evil wrote: ↑06/02/2024 12:01Djecu volim podjednako, nikad ne bih zenu poslao na abortus to mi je nezamislivo. Kad dodje vakat sve cu im jednako podijelit bila kokana ili kuronja. Cak sto vise princezi mezimici vise ugadjam, jednostavno zna se uvuci pod kozu. Ali mi je istovremeno drago da sam dobio kuronju zbog eto tog nekog osjecaja nastavka loze - bit ce da sam ipak los covjek.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.![]()
Sicut mater, ita et filia eius.