Kako gadna zenskakakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/02/2024 13:06 https://www.index.hr/magazin/clanak/sev ... _ZO-4FeESg
ko fol joj oduzeto dijete,a ona drugeb žene uhodi i šalje uvredljive poruke. Je li to zbog toga što je ona žena,žrtva ?
Danasnji "feminizam"
- auspuhc
#31826 Re: Danasnji "feminizam"
-
kakavdanakneiskustvu
#31827 Re: Danasnji "feminizam"
pazi ovoauspuhc wrote: ↑05/02/2024 16:05Kako gadna zenskakakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/02/2024 13:06 https://www.index.hr/magazin/clanak/sev ... _ZO-4FeESg
ko fol joj oduzeto dijete,a ona drugeb žene uhodi i šalje uvredljive poruke. Je li to zbog toga što je ona žena,žrtva ?![]()
https://www.jutarnji.hr/spektakli/sever ... tKNPTOJylc
-
John Cleese
#31828 Re: Danasnji "feminizam"
Rekao bih da to ne bi bilo u potunosti prakticno izvodljivo - moguce je zabraniti informiranje o spolu nerodjenog djeteta, ali ga nije moguce dokazati, jer je malo vjerojatno da ce neko spol nerodjenog djeteta navesti kao razlog za prekid trudnoce.Seawolf wrote: ↑05/02/2024 07:18Društvena zajednica može, kroz zakonodavne organe vlasti, izgurati zakon da se liječnicima ginekolozima, uz prijetnju kaznenim odredbama, zakonski zabrani otkrivanje pola djeteta prije rođenja.Ozimician wrote: ↑04/02/2024 23:33Aha, pa to je kontradiktorno ocigledno.n+1 wrote: ↑04/02/2024 23:29
Govorim o tome da se u feminističkim krugovima debata o moralnim implikacijama abortusa zaokružuje rečenicom "žena ima pravo da odlučuje o vlastitom tijelu". Drugim riječima, plod je dio majke, i kao takav nema prava koja nadilaze samu majku, a šira društvena zajednica posebice nema i ne treba da ima ulogu u odlučivanju šta će se desiti s tim plodom.
Međutim, ako ta ista majka primjenjuje abortus selektivno, isključivo u slučaju kada je plod ženskog spola, odjednom postoje moralne implikacije, i društvena zajednica treba da se uključi i kaže ženi kako će raspolagati vlastitim tijelom.
Sta znam, po meni zena treba sama da odlucuje o abortusu i krivicno da odgovara u slucaju selektivnog abortusa.
Njeno tijelo, njena briga i odgovornost.
Drustvena zajednica ni otac djeteta ne treba da imaju bilo kakve obaveze i odgovornost prema njoj i djetetu/abortusu.
Bez informacije koju dobiju od liječnika ginekologa, budući roditelji ne mogu znati kojeg je dijete pola, pa neće biti niti selektivnih abortusa.
Ne vjerujem da je ogranicenjima i zabranama moguce sprijeciti tu pojavu, cak ni znacajno smanjiti njenu ucestalost.
- Ozimician
#31829 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno da nije moguce sprijeciti tu pojavu, a i ta pojava nije ni blizu tolika koliko se o njoj prica.
To smo vidjeli iz ovih statistika + u padu je svugdje.
Tako da bilo kakva prica o tome nije da ima smisla.
To smo vidjeli iz ovih statistika + u padu je svugdje.
Tako da bilo kakva prica o tome nije da ima smisla.
-
John Cleese
#31830 Re: Danasnji "feminizam"
Pa zar nisi i ti "o tome pricao"? (retoricko pitanje)
Nisam pogledao statisticke podatke koje spominjes (ni bilo kakve druge, s tim u vezi), pa zaista ne znam prave razmjere ni tendencije primjenjive na selektivne pobacaje, ali jesam sklon da vjerujem da ta praksa, koliko god ruzna i mizogina bila, objektivno nema preveliki znacaj, jer nema buducnost iz prostog razloga sto bi se, prije ili kasnije, znacajno odrazila na natalitet populacijskih grupa koje je upraznjavaju.
A sve su populacijske grupe iznimno zainteresirane i najcesce i zabrinute za natalitet.
To mozda ne vrijedi ili ne vrijedi nuzno ili ne vrijedi jos neko vrijeme za ogromne populacijske grupe poput Kineza i Indijaca (svih Kineza i svih Indijaca, da se ne bavim detaljima, mada nisam siguran je li natalitet jos uvijek u Kini percipiran kao nesto sto valja obuzdavati), ali bi svakako trebalo vec sad vrijediti za, na primjer, Crnogorce, osim ako planiraju u dogledno vrijeme poceti uvoziti zene, sto bi se u mnogo vecoj mjeri kosilo sa tradicijom nego razuman otklon od imperativa da bas svi moraju imati musko potomstvo.
- Bloo
- Globalna šefica
#31831 Re: Danasnji "feminizam"
Već imaju deficit oko 3.000 rasplod..ovaj žena u reproduktivnom dobu.John Cleese wrote: ↑05/02/2024 17:10 ali bi svakako trebalo vec sad vrijediti za, na primjer, Crnogorce, osim ako planiraju u dogledno vrijeme poceti uvoziti zene, sto bi se u mnogo vecoj mjeri kosilo sa tradicijom nego razuman otklon od imperativa da bas svi moraju imati musko potomstvo.
Ako nastave ovako Crna Gora će postati bukvalno simbol čojstva jer neće imati čovječica.Kako se navodi u dokumentu Ministarstva zdravlja, u pogledu prosječne starosti stanovništva, prema podacima Monstata sa posljednjeg zvaničnog popisa iz 2011. godine, žene, koje trenutno čine većinu stanovništva Crne Gore, dominantno su zastupljene u kategoriji stanovništva preko 65 godina, dok muškarci čine minimalnu većinu između 15 i 64 godine.
“Posebno je značajno istaći da je u najmlađoj grupi stanovništva više dječaka (52 odsto), dok je u najstarijoj grupi stanovništva (preko 65 godina) više žena, (56,7 odsto). Prema podacima dobijenim od Monstata, u posljednjih dvadeset godina godišnji koeficijent nataliteta bio je u prosjeku 109 dječaka na 100 djevojčica. Samo u 2009. na 100 devojčica rođeno je 113 dečaka”, konstatovano je u strategiji.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#31832 Re: Danasnji "feminizam"
https://crna-hronika.info/milica-diljev ... q8y2m7vf6m
Jos jedna zena, majka, kraljica! Ospem se od tog izraza
Jos jedna zena, majka, kraljica! Ospem se od tog izraza
-
moimoi
-
John Cleese
#31834 Re: Danasnji "feminizam"
Dosad su taj deficit, koliko mi je poznato, kompenzirali izvozom priplod... pardon, muskaraca u reproduktivnom dobu, ali i tome je dosao kraj, otjesnjao Beograd (u svakom drugom smislu osim u prostornom, naravno)Bloo wrote: ↑05/02/2024 18:10Već imaju deficit oko 3.000 rasplod..ovaj žena u reproduktivnom dobu.John Cleese wrote: ↑05/02/2024 17:10 ali bi svakako trebalo vec sad vrijediti za, na primjer, Crnogorce, osim ako planiraju u dogledno vrijeme poceti uvoziti zene, sto bi se u mnogo vecoj mjeri kosilo sa tradicijom nego razuman otklon od imperativa da bas svi moraju imati musko potomstvo.Crna Gora.
Marko Miljanov lajks dis post veri mačBloo wrote: ↑05/02/2024 18:10Ako nastave ovako Crna Gora će postati bukvalno simbol čojstva jer neće imati čovječica.Kako se navodi u dokumentu Ministarstva zdravlja, u pogledu prosječne starosti stanovništva, prema podacima Monstata sa posljednjeg zvaničnog popisa iz 2011. godine, žene, koje trenutno čine većinu stanovništva Crne Gore, dominantno su zastupljene u kategoriji stanovništva preko 65 godina, dok muškarci čine minimalnu većinu između 15 i 64 godine.
“Posebno je značajno istaći da je u najmlađoj grupi stanovništva više dječaka (52 odsto), dok je u najstarijoj grupi stanovništva (preko 65 godina) više žena, (56,7 odsto). Prema podacima dobijenim od Monstata, u posljednjih dvadeset godina godišnji koeficijent nataliteta bio je u prosjeku 109 dječaka na 100 djevojčica. Samo u 2009. na 100 devojčica rođeno je 113 dečaka”, konstatovano je u strategiji.![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#31835 Re: Danasnji "feminizam"
isti samRomeo 80 wrote: ↑05/02/2024 18:40 https://crna-hronika.info/milica-diljev ... q8y2m7vf6m
Jos jedna zena, majka, kraljica! Ospem se od tog izraza![]()
- dale cooper
#31836 Re: Danasnji "feminizam"
Kad su Tonći i Vjekoslava Huljić ikada išta pametno napisali.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/02/2024 20:16isti samRomeo 80 wrote: ↑05/02/2024 18:40 https://crna-hronika.info/milica-diljev ... q8y2m7vf6m
-
Hakiz
#31837 Re: Danasnji "feminizam"
Razne diktature, koje su trajale desetinama godina, dokazuju da je zabranama moguće spriječiti sve, pa i to.John Cleese wrote: ↑05/02/2024 16:21
Ne vjerujem da je ogranicenjima i zabranama moguce sprijeciti tu pojavu, cak ni znacajno smanjiti njenu ucestalost.
E, sad, kada prođu desetine godina, pa se posljedice i te zabrane počnu osjećati, kasno je.
Čovjek je proklet.
Nova otkrića kažu (osim ako nije laž da se dodvori ljevičarskom feminizmu, ipak su univerziteti izvor) da nije tačno da smo u kamenom dobu živjeli tako da su muškarci lovili, a žene ostajale "kući" i skupljale bobice. Već su i muškarci i žene ravnopravno učestvovali i u lovu i u skupljanju. To je bilo jedino vrijeme prave ravnopravnosti. Nastale iz nužde.
Čim smo počeli da se civilizujemo, kada smo izmislili religiju, društvo, strukturu, organizaciju, hijerarhiju, podjelu poslova, počeli smo razlikovati manje vrijedne poslove od drugih, a ljude koji su ih radili kao manje vrijedne ljude. A te poslove su, uglavnom, radile žene. Jer, muškarci nisu više morali biti partneri sa ženama, pa su mogli žene početi gurati u stranu.
Moglo bi se reći da je neravnopravnost cijena civilizovanja.
A sada smo tu neprirodnost transcendentirali do perverzije.
Priroda sve uredi. A čovjek želi kontrolisati prirodu.
I tako smo dobili šta smo tražili.
Čemu sada kmečanje?
-
kakavdanakneiskustvu
#31838 Re: Danasnji "feminizam"
ovo bolje da nikada nisu,jer su time dali za pravo svakakvim osobama da se kite ovom glupošćudale cooper wrote: ↑05/02/2024 20:34Kad su Tonći i Vjekoslava Huljić ikada išta pametno napisali.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/02/2024 20:16isti samRomeo 80 wrote: ↑05/02/2024 18:40 https://crna-hronika.info/milica-diljev ... q8y2m7vf6m
![]()
- banjaluka078
#31839 Re: Danasnji "feminizam"
Narkomanska posla. Dvoje manje na ulici.Romeo 80 wrote: ↑05/02/2024 18:40 https://crna-hronika.info/milica-diljev ... q8y2m7vf6m
- vjeshalica
#31840 Re: Danasnji "feminizam"
Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.moimoi wrote: ↑05/02/2024 12:02
Gdje lezi pitas? Pa mozda u tome sto muskarci zele musko dijete? Jer, boze moj, nemoj da loza odumre.
Ne izbjegavam ja odgovor. Dapace, odgovorila sam ti… selektivni abortus je nazalost za mnoge zene jedini spas da ostanu zive i iole zdrave. Mislis da abortus isto tako ne nosi posljedice po zenu?
-
Hakiz
#31841 Re: Danasnji "feminizam"
Muškarci idu na abortuse zato što su dobili žensko?vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:14Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.moimoi wrote: ↑05/02/2024 12:02
Gdje lezi pitas? Pa mozda u tome sto muskarci zele musko dijete? Jer, boze moj, nemoj da loza odumre.
Ne izbjegavam ja odgovor. Dapace, odgovorila sam ti… selektivni abortus je nazalost za mnoge zene jedini spas da ostanu zive i iole zdrave. Mislis da abortus isto tako ne nosi posljedice po zenu?
OK.
- vjeshalica
#31842 Re: Danasnji "feminizam"
Znas sta sam htjela napisati. Malo ispusi balon. Muskarci insistiraju i traze da zene abortiraju. Jel ti lakse?Hakiz wrote: ↑05/02/2024 23:32Muškarci idu na abortuse zato što su dobili žensko?vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:14Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.moimoi wrote: ↑05/02/2024 12:02
OK.
-
Škobo Habu
#31843 Re: Danasnji "feminizam"
Mogu sli se ovakvi trendovi u EU podvesti pod neko novo tumačenje feminizma?
https://www.blic.rs/vesti/svet/ko-je-al ... ne/x99k138Vajdelova ne vidi problem u svom izboru političke stranke, dok u AfD-u takođe smatraju da je dobrobit koju stranka ima od Alis vredna toga da zanemare njene “netradicionalne životne izbore”. Ona sama zalaže se za očuvanje postojećeg stanja, odnosno da homoseksualni partneri mogu da žive u registrovanom partnerstvu, ali ne i braku, a smatra i da privatni život mora da bude odvojen od političkog.
-
Hakiz
#31844 Re: Danasnji "feminizam"
Jok. Isto mi je.vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:38Znas sta sam htjela napisati. Malo ispusi balon. Muskarci insistiraju i traze da zene abortiraju. Jel ti lakse?Hakiz wrote: ↑05/02/2024 23:32Muškarci idu na abortuse zato što su dobili žensko?vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:14
Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.
OK.
-
moimoi
#31845 Re: Danasnji "feminizam"
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.vjeshalica wrote: ↑05/02/2024 23:14Nema potrebe da se raspravljas. Sustina je u tome, da muskarci koji nisu napravili musko,zele to da isprave tako sto ce zena abortirati, osim nasljedstva drugi su stereotipi, da ce ih drugi muskarci gledati kao one sto nemaju kvalitetan materijal pa su dobili zensko. Primitivizam je cudo. Ovo sto se uopsteno prica i pominje,nije ni blizu prave tragedije o kolicini zatucanosti i desavanja za koje se ne zna ili se ne prica. Malo koji ovdje prica o cinjenici da je muskarac bioloski odgovoran za to hoce li biti ili nece zensko. Prece je raspravljati o raspolaganju svih prava nad upotrebom maternice i vagine. Zene ne idu na abortuse zbog toga sto hoce musko,a dobile zensko,vec muskarci. A muskarci bi da vodaju nekog drugog na abortuse,jer nisu mogli bioloski odnosno nije im se potrefilo.moimoi wrote: ↑05/02/2024 12:02
- dr_Evil
#31846 Re: Danasnji "feminizam"
Djecu volim podjednako, nikad ne bih zenu poslao na abortus to mi je nezamislivo. Kad dodje vakat sve cu im jednako podijelit bila kokana ili kuronja. Cak sto vise princezi mezimici vise ugadjam, jednostavno zna se uvuci pod kozu. Ali mi je istovremeno drago da sam dobio kuronju zbog eto tog nekog osjecaja nastavka loze - bit ce da sam ipak los covjek.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.
- vjeshalica
#31847 Re: Danasnji "feminizam"
To je nauceno ponasanje. Mame sjetuju kcerke,a ocevi sinove. I tako krug bez kraja.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
Nazalost, sto se zatucanosti tice tu smo jednaki. I te zene misle da su pobacile ako ne rode musko. Tako se odgajaju. Abortus im dodje kao spas.. nece imati desetoro djece, nego 4-5… Na kraju ce i te svoje ceri nauciti da je najmladji klipan vrjedniji od svih njih skupa… da ga tetose, cuvaju, maze i paze, jer je on kuronja.
- vjeshalica
#31848 Re: Danasnji "feminizam"
Sta ako tvoj kuronja ne nastavi tvoju planiranu lozu?dr_Evil wrote: ↑06/02/2024 12:01Djecu volim podjednako, nikad ne bih zenu poslao na abortus to mi je nezamislivo. Kad dodje vakat sve cu im jednako podijelit bila kokana ili kuronja. Cak sto vise princezi mezimici vise ugadjam, jednostavno zna se uvuci pod kozu. Ali mi je istovremeno drago da sam dobio kuronju zbog eto tog nekog osjecaja nastavka loze - bit ce da sam ipak los covjek.moimoi wrote: ↑06/02/2024 11:49
- dr_Evil
#31849 Re: Danasnji "feminizam"
Kako je smotan vjerovatno i nece, jedino ako mu princeza kakvu kolegicu uvali
-
moimoi
#31850 Re: Danasnji "feminizam"
Koliko znam na zapadu vec odavno zene svojoj djeci daju svoja prezimena
Prije da ce ti te Sceri produziti lozu nego kuronja