Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:01
Postsvljali smo te procente vise puta, i jedna i druga strana ih dobrano presisa. Posljedica jednice neupotrebljive na odredjeni vremenski period, za ukr stranu predug .
Hajde živ bio... daj link za taj "ZSU pravilnik o procentima istrošenosti borbene gotovosti jedinica u fazi odbrane".
A kada si već pri šutu, daj molim te i aktuelne podatke o trenutnom stvarnom stanju ZSU jedinica u Avdiivki.
Dokle je danas procenat stigao, pa tvrdiš da kasne sa povlačenjem?
Nema previse mudrosti, kada Rusi stave pod vatrenu kontrolu liniju logistike, vrijeme je za povlacenje jer se omjer znatno pogorsava.
Da je logika valjala poslje Bakmuta bi ZSU bio u boljoj situaciji nego prije. Druga stvar govorim o povlacenju od par kilometara, nakon dva mjeseca. To je za godinu oko 20 na glavnom pravcu.
Stanje 110 je takvo da se trose jedinice koje nisu pjesadija. Kao sto je i 47. kada su zaglavili. Nema doktrine kod koje to nije vec davno jedinica za smjenu. To sto ne mogu je odraz strateskih slabosti.
madner wrote: ↑07/02/2024 18:20
Nema previse mudrosti, kada Rusi stave pod vatrenu kontrolu liniju logistike, vrijeme je za povlacenje jer se omjer znatno pogorsava.
Da je logika valjala poslje Bakmuta bi ZSU bio u boljoj situaciji nego prije. Druga stvar govorim o povlacenju od par kilometara, nakon dva mjeseca. To je za godinu oko 20 na glavnom pravcu.
Stanje 110 je takvo da se trose jedinice koje nisu pjesadija. Kao sto je i 47. kada su zaglavili. Nema doktrine kod koje to nije vec davno jedinica za smjenu. To sto ne mogu je odraz strateskih slabosti.
Ili 93ca.
Te jedinice mi je najzalivije zaklase je zbog tri nebitne ulice a onakva brigada bila jedna od top tri u ZSU
bas me zanima jel debeljuca ziv
Last edited by tramvajtrojka on 07/02/2024 18:24, edited 1 time in total.
Ili 93ca.
Te jedinice mi je najzalivije zaklase je zbog tri nebitne ulice a onakva brigada bila jedna od top tri u ZSU
bas me zanima jel debeljuca ziv
Debeljica ne pise od avgusta, skupjale se neke pare za neke mi obavace, haman ni para ni minobacaca, on je piso o tome i otad nista.
Pavlo Palisa, komandant 93. brigade, čini mi se jedini komandant brigade koji se školovao u SAD (United States Army Command and General Staff College), dugo se nije pojavio u javnosti. Nakon Bahmuta dao je jedan veći intervju, mislim u avgustu prošle godine, i to je bilo to.
Čitalac wrote: ↑07/02/2024 18:50
Pavlo Palisa, komandant 93. brigade, čini mi se jedini komandant brigade koji se školovao u SAD (United States Army Command and General Staff College), dugo se nije pojavio u javnosti. Nakon Bahmuta dao je jedan veći intervju, mislim u avgustu prošle godine, i to je bilo to.
Ako su povlačenje do 2km i izostanak statičnih fortifikacija po livadama neki od elemenata te "elastične odbrane po dubini" onda ZSU upravo to i prakticira oko Avdiivke već 4 mjeseca.
Stepove sjeverno od Avdiivke su dobro dokumentovan primjer toga.
Čitalac wrote: ↑07/02/2024 18:50Pavlo Palisa, komandant 93. brigade, čini mi se jedini komandant brigade koji se školovao u SAD (United States Army Command and General Staff College), dugo se nije pojavio u javnosti. Nakon Bahmuta dao je jedan veći intervju, mislim u avgustu prošle godine, i to je bilo to.
Čitalac wrote: ↑07/02/2024 18:50Pavlo Palisa, komandant 93. brigade, čini mi se jedini komandant brigade koji se školovao u SAD (United States Army Command and General Staff College), dugo se nije pojavio u javnosti. Nakon Bahmuta dao je jedan veći intervju, mislim u avgustu prošle godine, i to je bilo to.
Pa gdje je, i gdje je 93-ća?
Po informacijama od prošle sedmice, brane Časiv Jar.