Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
travar wrote: ↑07/02/2024 10:59
Znači ukratko "f* you, dok ne dođe vrijeme da vas opet kulturno moljakamo da potpišete novi ugovor".
Pozdrav @travar,
Predlažemo Vam da nam se obratite 6 mjeseci pred istek Ugovora kako bi Vas kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima pozvale i za Vas pronašle najbolje benefite i pogodnosti uz obnovu Ugovora. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Koji je razlog sto mi cesto brzina interneta kojem bi brzina downloada trebala biti 250mbps je u stvarnosti 40mbps?
Sada trenutno je 250, ali rekao bih 50% vremena je 40.
shape of despair wrote: ↑07/02/2024 16:55
@Telemach
kosevsko brdo, prekid imate,nema neta ,mislim kod mene nema,ni d3 nema
Pozdrav @shape of despair,
Bilježimo grupni prekid svih usluga na Vašoj lokaciji. Kolege su upoznate sa poteškoćama i intenzivno rade na otklanjanju istih. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
donnie_darko wrote: ↑07/02/2024 17:00
Koji je razlog sto mi cesto brzina interneta kojem bi brzina downloada trebala biti 250mbps je u stvarnosti 40mbps?
Pozdrav @donnie_darko,
Punu brzinu i stabilnu internet konekciju osiguravamo isključivo putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg i gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu, a u skladu sa Uslovima poslovanja kompanije Telemach. Na brzinu i stabilnost internet konekcije putem WiFi mreže ne možemo utjecati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
donnie_darko wrote: ↑07/02/2024 17:00
Pozdrav @donnie_darko,
Punu brzinu i stabilnu internet konekciju osiguravamo isključivo putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg i gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu, a u skladu sa Uslovima poslovanja kompanije Telemach. Na brzinu i stabilnost internet konekcije putem WiFi mreže ne možemo utjecati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Postovani, zgrada u kojoj zivim ima prikljucak optickog kabela. Vase kolege koji su mi instalirale router su mi to potvrdili i rekli da cu uvijek imati maksimalnu brzinu no to nije slucaj.
donnie_darko wrote: ↑07/02/2024 18:36
Postovani, zgrada u kojoj zivim ima prikljucak optickog kabela. Vase kolege koji su mi instalirale router su mi to potvrdili i rekli da cu uvijek imati maksimalnu brzinu no to nije slucaj.
Koji ONT imaš na adresi i da li mjeriš brzinu na 5GHz ako je dostupna? Optički kabal ti ne garantuje kvalitetnu WiFi mrežu, već isključivo stabilniju uslugu.
rida1976 wrote: ↑07/02/2024 17:58
Obzirom da @Telemach uskoro ukida Tidal kao dio svoje ponude, da li @Telemach planirati nesto ponuditi kao kompenzaciju..pitam za druga
Pozdrav @rida1976,
Zahvaljujemo se na javljanju. TIDAL HiFi servis je još uvijek dio ponude EON Premium i EON Premium Duo paketa. Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 09/02/2024 14:06, edited 1 time in total.
Pozdrav @donnie_darko,
Kao što smo i napomenuli ranije, punu brzinu i stabilnu konekciju možemo osigurati isključivo ukoliko spojite Vaš računar ili laptop putem mrežnog kabla sa modemom, bez obzira da li se radi o optičkom ili koaksijalnom priključku. Mrežni kabal treba biti standarda CAT5e ili novijeg, a u računaru ili laptopu dostupna gigabitna mrežna kartica. Kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
rida1976 wrote: ↑07/02/2024 17:58
Obzirom da @Telemach uskoro ukida Tidal kao dio svoje ponude, da li @Telemach planirati nesto ponuditi kao kompenzaciju..pitam za druga
Pozdrav @rida1976,
Trenutno ne raspolažemo informacijama da li će TIDAL servis ostati dijelom Telemach ponude uz doplatu nakon 31.03.2024. godine. Informacija sa kojom raspolažemo je da TIDAL servis više biti sastavni dio ponude paketa EON Premium i EON Premium Duo. Kada budemo raspolagali sa dodatnim informacijama, iste ćemo rado podijeliti sa Vama. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Upravo i postavljam pitanje jer znam da nece biti sastavni dio premium paketa. Da ponovim, hocete li premium paketima to kompenzovati necim drugim?
rida1976 wrote: ↑07/02/2024 20:23
Upravo i postavljam pitanje jer znam da nece biti sastavni dio premium paketa. Da ponovim, hocete li premium paketima to kompenzovati necim drugim?
Pozdrav @rida1976,
TIDAL HiFi servis je bio dostupan kao besplatan dodatak u okviru EON Premium i EON Premium Duo paketa, te isti nije utjecao na povećanje cijene paketa. Trenutno ne raspolažemo sa informacijama da li će biti dostupan neki dodatni servis u okviru EON Premium i EON Premium Duo paketa. Predlažemo da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste pravovremeno saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike.
Pozdrav @donnie_darko,
Kao što smo i napomenuli ranije, punu brzinu i stabilnu konekciju možemo osigurati isključivo ukoliko spojite Vaš računar ili laptop putem mrežnog kabla sa modemom, bez obzira da li se radi o optičkom ili koaksijalnom priključku. Mrežni kabal treba biti standarda CAT5e ili novijeg, a u računaru ili laptopu dostupna gigabitna mrežna kartica. Kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
@ Telemach
Moze li objasnjenje - na dvije lokacije ista usluga EON FULL - intetnet 300/20 mjereno Iphone 14 Pro Max Wi-fi i na jednoj 295/20 konstantno a na drugoj mjereno sa udaljenosti od rutera 2-m brzina varira od 140/19.9 do 230/19.9
Hvala puno na odgovoru.
Izmjericu sutra sa laptopom sa mreznim kablom CAT5 u kojem je gigabitna mrezna kartica.
kakotakonikako wrote: ↑07/02/2024 21:59@ Telemach
Moze li objasnjenje - na dvije lokacije ista usluga EON FULL - intetnet 300/20 mjereno Iphone 14 Pro Max Wi-fi i na jednoj 295/20 konstantno a na drugoj mjereno sa udaljenosti od rutera 2-m brzina varira od 140/19.9 do 230/19.9
Hvala puno na odgovoru.
Izmjericu sutra sa laptopom sa mreznim kablom CAT5 u kojem je gigabitna mrezna kartica.
Pozdrav @kakotakonikako,
U skladu sa Uslovima poslovanja kompanije Telemach, punu brzinu i stabilnu internet konekciju možemo garantovati isključivo putem računara ili laptopa koji su spojeni mrežnim kablom direktno sa modemom. Potrebno je da mrežni kabal bude standarda CAT5e ili novijeg, a u računaru ili laptopu prisutna gigabitna mrežna kartica. Ukoliko budu postojala odstupanja po pitanju internet brzine, nakon što istu izmjerite na gore navedeni način putem Speedtest by Ookla aplikacije dostupne u Microsoft Store trgovini aplikacijama, prema serveru kompanije Telemach u Sarajevu, uz ugašene sve browsere i aplikacije, stojimo Vam na raspolaganju da nam dostavite Vaše korisničke podatke radi detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
kakotakonikako wrote: ↑07/02/2024 21:59@ Telemach
Hvala puno na odgovoru.
Pozdrav @kakotakonikako,
U skladu sa Uslovima poslovanja kompanije Telemach, punu brzinu i stabilnu internet konekciju možemo garantovati isključivo putem računara ili laptopa koji su spojeni mrežnim kablom direktno sa modemom. Potrebno je da mrežni kabal bude standarda CAT5e ili novijeg, a u računaru ili laptopu prisutna gigabitna mrežna kartica. Ukoliko budu postojala odstupanja po pitanju internet brzine, nakon što istu izmjerite na gore navedeni način putem Speedtest by Ookla aplikacije dostupne u Microsoft Store trgovini aplikacijama, prema serveru kompanije Telemach u Sarajevu, uz ugašene sve browsere i aplikacije, stojimo Vam na raspolaganju da nam dostavite Vaše korisničke podatke radi detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Vas odgovor je kao da je pitanje o ljudskim pravima a vi odgovorite o ribama.
Ipak, hvala na odgovoru.
kakotakonikako wrote: ↑08/02/2024 09:55
Vas odgovor je kao da je pitanje o ljudskim pravima a vi odgovorite o ribama.
Ipak, hvala na odgovoru.
Pozdrav @kakotakonikako,
Nema na čemu. Na stabilan rad i brzinu internet usluge putem WiFi mreže ne možemo utjecati. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
rizibizi wrote: ↑08/02/2024 12:04
Kakav je plan za 24 hoce li se sta fino desavati ove godine zna li se sta?
Pozdrav @rizibizi,
Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.