Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzontra_Volta wrote: ↑06/02/2024 10:12
BBI banka ukida izdavanje prepaid kartica za one koji nemaju otvoren račun kod njih.
dzenanalic22 wrote: ↑06/02/2024 10:15
I ASA Banka je to uvela nedavno. Ja planirao kod njih uzeti prepaid karticu, kažu treba i tekući račun (a prije nije trebalo).
Sad ne znam koja banka još uvijek ima povoljnu prepaid karticu.
Kako ćeš imati bankovnu karticu ako nemaš transakcijski račun kod te banke Šta znači "prepaid" kartica, a šta "tekući račun"
Dzontra_Volta wrote: ↑06/02/2024 10:12
BBI banka ukida izdavanje prepaid kartica za one koji nemaju otvoren račun kod njih.
dzenanalic22 wrote: ↑06/02/2024 10:15
I ASA Banka je to uvela nedavno. Ja planirao kod njih uzeti prepaid karticu, kažu treba i tekući račun (a prije nije trebalo).
Sad ne znam koja banka još uvijek ima povoljnu prepaid karticu.
Kako ćeš imati bankovnu karticu ako nemaš transakcijski račun kod te banke Šta znači "prepaid" kartica, a šta "tekući račun"
Pa lijepo. Kao što je bilo do nedavno. Daju ti karticu koja je vezana za poseban transakcijski račun čiji se održavanje ne naplaćuje. Sad moraš otvoriti standardni tekući račun, plaćati održavanje.
A evo u UC, iako imaš otvoren račun kod njih i plaćaš održavanje, moraš plaćati i 5KM mjesečno za prepiad karticu.
sime_cipol wrote: ↑07/02/2024 01:03
Jel neko dizao stambeni kredit u zadnje vrijeme, kolika se kamata moze iscupati?
3,99 unicredit fiksna do 15 godina.
Hvala Chmoljo
Mozda se jos neko javi. Preletio sam sve na internetu, ali kontam drugo je kad Licno odes, dogovaras i dobijes. Da vidim kakva su zadnja iskustva.
sime_cipol wrote: ↑07/02/2024 01:03
Jel neko dizao stambeni kredit u zadnje vrijeme, kolika se kamata moze iscupati?
3,99 unicredit fiksna do 15 godina.
Hvala Chmoljo
Mozda se jos neko javi. Preletio sam sve na internetu, ali kontam drugo je kad Licno odes, dogovaras i dobijes. Da vidim kakva su zadnja iskustva.
Ovo su izbacili od 01.02. sada. Ja upravo mijenjam iz asa prelazim kod njih.
Otidji pa vidi. Na 10 godina daju jos nizu. Ako imas dobru kreditnu historiju, a imas jer si otplatio kredit za stan, mozda ti i jos nize daju.
Sumnjam da ce. Izbacili su povoljne fiksne kamatne stope odo ovog mjeseca. Jedan mi je sluzbenik rekao da sustinski nema stvarnog razloga za dizanje ks.
Sad je bolje uzeti promjenjivu ako se može dobiti značajno povoljnije, jer su male šanse da će u skorijoj budućnosti biti nekih dodatnih povećanja kamatne stope.
Ajatolah_ wrote: ↑07/02/2024 10:36
Sad je bolje uzeti promjenjivu ako se može dobiti značajno povoljnije, jer su male šanse da će u skorijoj budućnosti biti nekih dodatnih povećanja kamatne stope.
Ajatolah_ wrote: ↑07/02/2024 10:36
Tu sam ja pricu slusao prije 6 godina i sreca uzeo fixnu kamatu. Ne bih nikad pristao na promjenljivu, daj ti meni odmah da znam koliko cu placati od prvog do zadnjeg dana.
Fiksna 3,99% na 15 godina je odlicna.
Ja ne bi uzimao promjenjivu.
Pogledajte koliko du rasle kamate u EU.
Tako povoljnu kamatu mogu ponuditi samo zahvaljujući depozitima uz nisku kamatu.
Stediše su gubitnici, dužnici dobitnici,..
Ci-Nick wrote: ↑07/02/2024 13:11
Fiksna 3,99% na 15 godina je odlicna.
Ja ne bi uzimao promjenjivu.
Pogledajte koliko du rasle kamate u EU.
Tako povoljnu kamatu mogu ponuditi samo zahvaljujući depozitima uz nisku kamatu.
Stediše su gubitnici, dužnici dobitnici,..
Inflacija se u Eurozoni sad spustila na 2,8% i dilema je uglavnom hoće li se kamatna stopa ove godine spuštati ili stajati otprilike na istom mjestu gdje je sad. Jesu rasle stope za vrijeme visoke inflacije.
Imam stambeni sa hipotekom u NLB banci, išla prvo promjenjiva na 15 god. Cca 3.3, onda kada su povećali reprogramirala na fiksnu 3.19 i smanjila na 10 godina. Ispalo bolje nego u startu.
Ima li i u jednoj banci da možeš otvoriti transakcijski račun uz prateću platnu karticu, a da ne moraš uzimati neki paket usluga (u bankama u kojima sam ja imao račune toga više nema, a nekad je bilo za 1,99 KM mjesečno)?
Dzontra_Volta wrote: ↑07/02/2024 14:27
Ima li i u jednoj banci da možeš otvoriti transakcijski račun uz prateću platnu karticu, a da ne moraš uzimati neki paket usluga (u bankama u kojima sam ja imao račune toga više nema, a nekad je bilo za 1,99 KM mjesečno)?
NLB tekući račun 2.99KM/mj + Debit VISA/MasterCard 0KM/mj (10 KM upisnina, jednokratno). Mislim da ostale forsiraju paket, bar RF i UC.
Urbana wrote: ↑07/02/2024 13:39
Imam stambeni sa hipotekom u NLB banci, išla prvo promjenjiva na 15 god. Cca 3.3, onda kada su povećali reprogramirala na fiksnu 3.19 i smanjila na 10 godina. Ispalo bolje nego u startu.
Ovo je trenutna ponuda
ROK KREDITA. NOMINALNA KAMATNA STOPA (NKS). EKS*
do 10 godina. 3,19% fiksna 3,47%
do 15 godina. 3,79% fiksna. 4,04%
do 20 godina. 4,29% fiksna. 4,57%
do 25 godina
12M EURIBOR + fiksna marža 2,39
U NLBu fiksna 3,19 na 15 godina. Malo cjenkanja s njima, rekao da uzmu u obzir da sam dva dugoročna kredita kod njih uzeo i vratio.