Idem i ja sta kupiti u Neumu.Truba wrote: ↑05/02/2024 11:04 nisam ja pozivao na kolonizaciju nego bosnjaci na forumu bosnjacke histerije
da se štede pare i kupuju vikendice na teritoriju južnog dijela hercegovačko neretvanskog kantona
kako bi se sproveo plan do 2042 o poklapanju hrvata i srba
samo ne vidim da neko juriša na rs... obično se planiraju kupovati kuće i placevi na teritoriju gdje živi 100 hrvata
tamo je lažno prijavljivanje i 5 ljudi poremećaj na izbornim listama
shvaćam ja da je teško izgubiti RS ... i hrvati su dosta doga izgubili od dolaska komunizma do 1995.
smetaju fiktivni glasovi mrtvih hdzovaca a ne smetaju javne na forumu najave o fiktivnim registracijama u dijelivoma HNK-a
ma hajte molim vas
ništa neće proći bez reakcije na akcije
Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- Login77777
#2951 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- nota1969
- nota1969
#2953 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
dubvovnik neum vivovitica
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2954 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
To nije problemLogin77777 wrote: ↑05/02/2024 20:10Idem i ja sta kupiti u Neumu.Truba wrote: ↑05/02/2024 11:04 nisam ja pozivao na kolonizaciju nego bosnjaci na forumu bosnjacke histerije
da se štede pare i kupuju vikendice na teritoriju južnog dijela hercegovačko neretvanskog kantona
samo ne vidim da neko juriša na rs... obično se planiraju kupovati kuće i placevi na teritoriju gdje živi 100 hrvata
shvaćam ja da je teško izgubiti RS ... i hrvati su dosta doga izgubili od dolaska komunizma do 1995.
smetaju fiktivni glasovi mrtvih hdzovaca a ne smetaju javne na forumu najave o fiktivnim registracijama u dijelivoma HNK-a
ma hajte molim vas
ništa neće proći bez reakcije na akcije![]()
Problem je ono sto su srbi ekspresno otkrili pa odjebali popis da je 70 ljudi prijavljeno na nekoj adresi ispostavi se pomocni objekt za mekteb a u selu 3 starca i 2 babe
Nije problem kupovina...problem su fiktivne prijave da bi se glaslovalo gdje se ne zivi...imali smo to u mostaru...imali smo u rumbocima
Forumasima su smetali rumboci a ne mostar
-
zigzag
#2955 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Džeko je zadužen za južni sektornota1969 wrote: ↑05/02/2024 21:19dubvovnik neum vivovitica![]()
-
Škobo Habu
#2956 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Definitivno sam ubjeđen da Mlakić rijetko kada ima konkretnu ideju o čemu piše.
U svom neznanju on čak posegne za Pamukom da dokaže kako je slikarstvo u Islamu zabranjeno!? Kao, valjda, Pamuk je autoritet po pitanju, recimo, perzijskog ili mogulskog slikarstva o čemu sam inžinjer mašinstva, pisac, novinar i šta već ne, Josip Mlakić, pojma nema.
Kao takav, izvrstan da zabavlja raju sa Bljeska.
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/sp ... sti/445554
U svom neznanju on čak posegne za Pamukom da dokaže kako je slikarstvo u Islamu zabranjeno!? Kao, valjda, Pamuk je autoritet po pitanju, recimo, perzijskog ili mogulskog slikarstva o čemu sam inžinjer mašinstva, pisac, novinar i šta već ne, Josip Mlakić, pojma nema.
Kao takav, izvrstan da zabavlja raju sa Bljeska.
-
Novak20
#2957 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ne treba se ničemu čuditi u ovoj prokletoj avliji koja živi svoj život i ne mijenja se.
Kada može sarajevski plakat za advent bez crkve, može i mostarski studentski plakat bez džamije.
Drugi uradak je estetski i simbolično sličan prvom. Istog su šovinističko-umjetničkog pravca ali je perspektiva suprotna.
Isto važi za publiku i kritičare koji su jednostavno ili oduševljeni ili zgranuti

Kada može sarajevski plakat za advent bez crkve, može i mostarski studentski plakat bez džamije.
Drugi uradak je estetski i simbolično sličan prvom. Istog su šovinističko-umjetničkog pravca ali je perspektiva suprotna.
Isto važi za publiku i kritičare koji su jednostavno ili oduševljeni ili zgranuti
- dr_Evil
#2958 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ma Mlakic se pogubi u svojoj mrznji obicno. Pokusa da poentira pa se obicno spotakne. Nekad, ali samo nekad uspije da ubode, ali i corava kokos zrno nadje.Škobo Habu wrote: ↑06/02/2024 10:59 Definitivno sam ubjeđen da Mlakić rijetko kada ima konkretnu ideju o čemu piše.
Kao takav, izvrstan da zabavlja raju sa Bljeska.![]()
Recimo bolje bi bilo da je pustio Novaka da mu napise, jer Novak je sa postom iznio valjan argument. Sto recimo Novak nije uspio niti jednom za Juznu konekciju
- Truba
#2959 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
ma nije isto ljudi za advent nisu znali i nije u ime fakulteta nego neke laičke udruge
odmah su promijenili kad im je napomenuto
ako žele sinkretizam i da se ne favorizira ni krst ni dzamija onda je najbolje bez krsta i dzamije
ne znam sta hoce...sta se hercegovci trzaju most je most
kamena cuprija kakve veze ima sto dzamija nije prikazana
smak svijeta sto je mostar prikazan bez jubilejskog kriza
odmah su promijenili kad im je napomenuto
ako žele sinkretizam i da se ne favorizira ni krst ni dzamija onda je najbolje bez krsta i dzamije
ne znam sta hoce...sta se hercegovci trzaju most je most
kamena cuprija kakve veze ima sto dzamija nije prikazana
smak svijeta sto je mostar prikazan bez jubilejskog kriza
- dr_Evil
#2960 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Tita mi cu te staviti na foe, cuj lijepi prelijepi mostarski stari most u mostaru da bude cuprija.
A za ostalo, kazem ja tebi makar jednom sedmicno da bi ti bio dobar i uspjesan clan SKOJ-a.
A za ostalo, kazem ja tebi makar jednom sedmicno da bi ti bio dobar i uspjesan clan SKOJ-a.
- Mate_Miso_Kovac
#2961 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ćuprija i most su sinonimi... Most se na turskom kaze köprü 
- dr_Evil
#2962 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Vidi Mise Kovaca, pa nije Peljeski da bude cuprije, mostarski je bolan mostina, znao sam ko omladinac po 3 sata prelazit preko njega, i opet nikako siciMate_Miso_Kovac wrote: ↑06/02/2024 11:42 Ćuprija i most su sinonimi... Most se na turskom kaze köprü![]()
- Truba
#2963 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
ionako si dosadan molim te ucini to
ja samo dokazujem kako i bosnjaci imaju svetinje
smiju se srbima i hrvatima kako je njima bitna nacija
a trigeruju se na spomen jednog obicnog skupa kamenja koji spaja lijevu i desnu stranu jedne obicne rijeke
pa nije kolorado
sta bi da jače zagrebem površinu forumaške uljuljkanosti u svetinje
- dr_Evil
#2964 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nije to svetinja nego koga varenika oprzi i kiselinu puse
- Truba
#2965 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
jedan forumski bosnjak ce se na popisu izjasniti kao hrvat
a za mene će to uvijek biti hrpa kamenja u pravilnom obliku i ne vidim hype
a za mene će to uvijek biti hrpa kamenja u pravilnom obliku i ne vidim hype
- JohnnyS
#2966 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nema precijenjenije "atrakcije" od sebilja. Stari most bar lijepo izgleda
- Truba
#2967 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
kako ti smiješ protiv naše sebije govoriti
- Truba
- dr_Evil
#2969 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Toliko pravilnom da kada je AUstrija dosla nije mogla da prizna da su Osmani mogli napraviti tako nesto lijepo, pa ga proglasise rimskim mostom:
https://posusje.net/nit-je-rimski-nit-turski/

Dobro, salu na stranu, sprdam se ja sa vama, iskreno nemam neke velike povezanosti sa mostom. Vise mi znace neke druge stvari u rodnom gradu. P.s. Komentari koje sam dobio od kolega je da su bili vise odusevljeni Mostarom nego Dubrovnikom. Kao neko ko voli historiju, uvijek me Dubrovnik zanimao vise.

Dobro, salu na stranu, sprdam se ja sa vama, iskreno nemam neke velike povezanosti sa mostom. Vise mi znace neke druge stvari u rodnom gradu. P.s. Komentari koje sam dobio od kolega je da su bili vise odusevljeni Mostarom nego Dubrovnikom. Kao neko ko voli historiju, uvijek me Dubrovnik zanimao vise.
- JohnnyS
#2970 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa normalno da će tebi to govoritdr_Evil wrote: ↑06/02/2024 12:33 Toliko pravilnom da kada je AUstrija dosla nije mogla da prizna da su Osmani mogli napraviti tako nesto lijepo, pa ga proglasise rimskim mostom:
- JohnnyS
#2971 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Vidi slike, jedva se minaret vidi, kao da je vilozofski fakultet slikao
- dr_Evil
- JohnnyS
#2973 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ja u Dubrovnik mogu sad otići samo u jedanaestom mjesecu i to kad je kiša. Taj grad više ne prepoznajem, gužva ga uništi, ljudi se izobličili. Ali meni je stari grad u Mostaru za nijansu ipak premalen da te obori na guzicu. Doduše, ne možemo mi koji smo otud bit objektivni, nama je to svakodnevnica pa neke drama stvari ni ne primijetimo. Više ni Marshall nije ko što je bio dok je Tito bio živ
- dr_Evil
#2974 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Mene je recimo Pesta impresionirala, dok Istanbul nisam uspio nikako da dozivim, a svi koji su bili pricaju bajke o njemu. Sto ljudi, sto cudi.
Tabhana, pa marsal, pa sendvic u time, onda u neka doba Heineken, kasnije u Ante(par godine iza)
Davno nekad bilo.
Tabhana, pa marsal, pa sendvic u time, onda u neka doba Heineken, kasnije u Ante(par godine iza)
Last edited by dr_Evil on 06/02/2024 12:49, edited 2 times in total.
- Login77777
#2975 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Salim se. Ja jednom u deset godina odem ma more. Ne treba meni nista na moru.Truba wrote: ↑05/02/2024 21:34To nije problemLogin77777 wrote: ↑05/02/2024 20:10Idem i ja sta kupiti u Neumu.Truba wrote: ↑05/02/2024 11:04 nisam ja pozivao na kolonizaciju nego bosnjaci na forumu bosnjacke histerije
ma hajte molim vas
ništa neće proći bez reakcije na akcije![]()
Problem je ono sto su srbi ekspresno otkrili pa odjebali popis da je 70 ljudi prijavljeno na nekoj adresi ispostavi se pomocni objekt za mekteb a u selu 3 starca i 2 babe
Nije problem kupovina...problem su fiktivne prijave da bi se glaslovalo gdje se ne zivi...imali smo to u mostaru...imali smo u rumbocima
Forumasima su smetali rumboci a ne mostar