Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ozimician wrote: ↑01/02/2024 10:13
@BiBi911 sto bi rekao prof. Tado Juric, u Münchenu vise Hrvata zivi nego u Mostaru, pa ne traze nikakva legitimna predstavljanja.
Par godina vec skupljaju te legitimne. Par grupuca vec postoji(2017 Radio na aerodromu i tada je vec bila price da je potrebno ujedinut Hrvate i hrvate u Njemackoj, dva Bratapfel rade na Tom projektu) Imas mnogo ovih B92m/k/p po raznim Njemackin strankama koji prave te spiskove skupljaju glasove. Probijaju se.
Za par godina ocekuj sda u Njemackoj i onda jos Malo i neki mladi musliman ce napisat knjigu Malo lezat u zatvoru i eto vojske da trazi prava b92 muslimana u Njemackoj. I opet belaj stvaranje torova pederacija, sumskih, distrikta. Mozda bude i kakav Film/serija. Neko bude ranjen pa jedva prezivi u trezoru. Joj ima da bude zanimljivo mada ja se nadam da ovaj put Poljsko-Litvanski Husari nece stati kod Beca.
Veoma moguće, pgotovo jer su napadači bili naoružani automatskim oružjem.
Meni se čini kao podvala Mosada i sličnih koji žele da pokažu kako se progone kršćani u svim muslimanskim zemljama.
Ne znam kakav je slučaj sa ovom crkvom, ali kolko je pisalo u medijima radi se o katoličkoj crkvi, koja bi takođe trebala da ima duple kapije, a koje ima većina crkvi, pogotovo jermenskih u Turskoj. Moguće je da nije bilo više žrtava zbog duplih kapija/vrata.
Više izgleda kao pokušaj destabilizacije zatopljenih odnosa sa SAD-om. Što se tiče duplih vrata, napadači su stajali sa vjernicima, tako da veoma moguće da nije ni pokušaj destabilizacije odonosa sa SAD, ni Mosad, nego ciljano ubistvo.
Nadam se da je lični obračun ...nisam pratio puno oko tog ubistva.
Bosanac sa dna kace wrote: ↑30/01/2024 08:37
Meni se čini kao podvala Mosada i sličnih koji žele da pokažu kako se progone kršćani u svim muslimanskim zemljama.
Ne znam kakav je slučaj sa ovom crkvom, ali kolko je pisalo u medijima radi se o katoličkoj crkvi, koja bi takođe trebala da ima duple kapije, a koje ima većina crkvi, pogotovo jermenskih u Turskoj. Moguće je da nije bilo više žrtava zbog duplih kapija/vrata.
Više izgleda kao pokušaj destabilizacije zatopljenih odnosa sa SAD-om. Što se tiče duplih vrata, napadači su stajali sa vjernicima, tako da veoma moguće da nije ni pokušaj destabilizacije odonosa sa SAD, ni Mosad, nego ciljano ubistvo.
Nadam se da je lični obračun ...nisam pratio puno oko tog ubistva.
Ma pokušaji destabilizacije, eno preključe neki plaćenik u američkoj fabrici uzeo taoce, ali policija je to riješila efikasno bez žrtava.
HarTar wrote: ↑03/02/2024 19:49
Danas je još 7 hiljada 275 porodica dobilo svoje nove domove u Hatayu Neki ovdje kažu da se u Hatayu ništa ne obnavlja....
Gdje su oni lažni moralisti sto rekose da se nikad nista nece obnoviti...
@MUNAFIK Za samo 8 mjeseci su izgrađeni novi domovi za nastradale. Gledaj sreće kod ljudi. Ovaj gospodin kaže da mu je kuća bila stara 70 godina, a sada ima potpuno novi dom.
HarTar wrote: ↑04/02/2024 14:11
@MUNAFIK Za samo 8 mjeseci su izgrađeni novi domovi za nastradale. Gledaj sreće kod ljudi. Ovaj gospodin kaže da mu je kuća bila stara 70 godina, a sada ima potpuno novi dom.
Ovdje su se neki nasladjivali na nesreci i pisali da im nikad nece napraviti nista, a sada SUTE i opet ce se javit ako bude neka losa stvar da se nasladjuju.
Ovdje su se neki nasladjivali na nesreci i pisali da im nikad nece napraviti nista, a sada SUTE i opet ce se javit ako bude neka losa stvar da se nasladjuju.
Turska je mnogo uznapredovala zadnjih 40 godina. Putovao sam nekoliko puta tamo negdje 70-ih...jad i bijeda bila na sve strane.
Jugoslavija za njih bila ono sto je nama bio zapad, a vidi sada. Kudos za Tursku.
Turska je mnogo uznapredovala zadnjih 40 godina. Putovao sam nekoliko puta tamo negdje 70-ih...jad i bijeda bila na sve strane.
Jugoslavija za njih bila ono sto je nama bio zapad, a vidi sada. Kudos za Tursku.
Ono sto vidim su zene koje izgledaju kako su nase pranane, marame,20 kila viska, jedva se zna potpisati
Ono sto vidim su zene koje izgledaju kako su nase pranane, marame,20 kila viska, jedva se zna potpisati
Turci nazaduju unjesto naprijed da idu
Eno Ameri nose dzins danas kao i prije 150 godina...malo se i udebljali...ma nazaduju.
Ti ako mjeris neciji napredak po odjeci koju tradicionalno nose starije zene, koje su uz to nabacile nesto vise kilograma, sto je normalno za tu dob, i ne vidis nista drugo, onda je do tebe.
Danas je još 7 hiljada 275 porodica dobilo svoje nove domove u Hatayu Neki ovdje kažu da se u Hatayu ništa ne obnavlja....
Rijetko stignem pratiti šta se dešava u TR, je'l ove stanove ima pravo da radi samo TOKİ?
Turci nazaduju unjesto naprijed da idu
Eno Ameri nose dzins danas kao i prije 150 godina...malo se i udebljali...ma nazaduju.
Ti ako mjeris neciji napredak po odjeci koju tradicionalno nose starije zene, koje su uz to nabacile nesto vise kilograma, sto je normalno za tu dob, i ne vidis nista drugo, onda je do tebe.
Ja ti ne mogu pomoci.
Fakat takvima treba stručna pomoć.
Čuj nazadovali jer im nije problem staviti u medije sliku žene koja je pristojno odjevena sa maramom i naspram svoje visine i godina ima sasvim pristojnu kilažu.
Fakat, šta onda trebamo misliti o Amerikancima, Kanađanima i inima kada na TV počesto gledamo kako ih zbog kilaže iznose iz kuća sa dizalicom u poderanim canjama i ulojenoj posteljini....
Rijetko stignem pratiti šta se dešava u TR, je'l ove stanove ima pravo da radi samo TOKİ?
Samo TOKI, privatnicima se ne može vjerovati, posebno kada su u pitanju preživjeli iz ovog razornog zemljotresa.
Ma lijepo je ovo sto su napravili.Al realno to je najmanje sto su mogli uciniti.Kljucno pitanje je da li ce iko i do kog nivoa odgovarati zbog fuseraja u izgradnji zgrada koje su se rusile kao da su od kartona.Jel ako se tjera do kraja zna se cija je najveca odgovornost.