citroen xm wrote: ↑04/02/2024 18:37
hali gali halid wrote: ↑04/02/2024 05:58
Ovo mi je trebalo da procitam, mislio sam da je 5g verzija po svemu bolja od 4g. Znaci da je za moje skromne potrebe odlican

.
Pa vidi, sigurno je bar malo bolja u većini stvari. Pitanje je samo šta ti treba i koliko ti je dostupno. 5G verziju imaš recimo u IQ mobile radnji, legalna globalna verzija. Ali dostupna je samo u top konfiguraciji 12/512 i košta 800 KM. To je skroz korektna cijena, ali po meni bi bilo bolje da ponude još i 8/256 za recimo 700 KM.
Forumaš Zippo nameće temu kokuzluka dok je meni stvarno besmisleno za Redmi telefone davati 8-900. Ali po pitanju cijena i ponude, meni je bolja ova serija 13 od prošlogodišnje serije 12 jer je 13 Pro 4G već sasvim dobar uređaj za početak ponude.
Ne namecemm a nista,ja se salim.Ali nije da uredjaji nisu dostupni u BiH,mogu se kupiti.E sada nacin placanja,to je drugo.
A sto se tice cijene,kupis mjesec dana koristen sa 30% popusta.Ali moras imati kes jbga,jer novcem se placa.
Sto se cijena telefona tice,otisle su visoko ali to ne diktirao mi,nego distributivni lanac i proizvodjac.
Kome je sta puno ili malo,to je drugo.I S24 Ultra je 2900 KM u radnji...za mjesec dana ce ih biti za 2000 KM sa 23 mjeseca garancije.
AA ako nemas 2000 KM,onda imas 2900 na 24 rate,pa biraj,u oba slucaja su pare tvoje i ti placas.
Ali ti svakako neces kupiti nikakav ni po niskoj cijeni,mislim da godinu dana pises da ces nesto kupiti a jos nisi