Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Seyfo
#19801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Stvarno,oni znaju sve kritikovati a zaboravljaju da su oni to 30 godina obavljali sto puta gore i više krali . I krivo misle da svaka kritika trojki znači da se SDA treba vratiti na vlast. Ni slučajno! Svako ko uputi kritiku trojki (a nije SDA) ne misli da treba SDA da se vrati na vlast. To oni nikako da shvate. Rezultati svakih narednih izbora će im to pokazati
- Grean
#19802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prpa.ba wrote: ↑04/02/2024 12:12I nekako se potrefi, ne gledajuci, svi koji znaju i koji su kvalitetni imaju zajednicku osobinu da nisu Bosnjaci.tramvajtrojka wrote: ↑04/02/2024 12:07 dobili su uspjesnije kadrove koji zasigurno znaju kako da kvalitetno upravljaju sa tim fondovima i firmama veoma jednostavno ne gledas kako se neko zove![]()
Steta sto si promijenio boju (sjecam se tvog crvenog barjaka na avataru) ali jedno ti se ne moze osporiti, ubi ih ti nogama.
Sta kaze @tramvajtrojka , "ko je Bosnjacima kriv sto uvalise pare u rupu za uzgajanje gljiva" aludirajuci na Hranjen, propustivsi pomenuti da se u "hrvatske krajeve" ulagalo iz budzeta Federacije a u Hranjen iz dobiti BH Telekoma inicijalno, koliko ja znam. Znam ja da on zna bolje od ovog.
Da ne pominjem logiku po kojoj je valjda bitnija selendra na Jadranskoj obali nego jedini grad na Drini koji se odbranio i samim tim pripao u Federaciji.
Znaci sljedeci je BH Gas, dajmo im i to jer Bosnjaci su za razliku od UZP-ovaca nesposobni i korumpirani. Tako to pojedini botovi predstavljaju.
-
Lug
-
Škobo Habu
#19804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti misliš da trideset godina SDA tradicije političkog trgovanja sa HDZ-om se tek tako, preko noći, može promjeniti?Prpa.ba wrote: ↑04/02/2024 12:53
Bjezis mi sa teme Bosko.
Teza ti je bila da je pozeljno da upravljanje federalnim preduzecima ne bude jednonacionalno. Ja se slozio, i pitao je li do toga doslo u fondu za zastitu okolisa i kompletnoj cestogradnji, koja je "razmijenjena", i da li se nesto dobilo zauzvrat.
Nema odgovora, nego se vrli pitac pita sto SDA nije napravila ovo ili ono, bjezeci od teme i vrteci se na vrteski standardnih floskula.
Ja pitca pitam sto Trojka nije ispravila greske SDA, nego je povecala portfolio HDZ-u.
Znam ja odgovor, nego te samo navodim da ostavis trag jer ga bolje skrivas od ovog decka tramvaja koji je makar otvoren oko toga za koga navija i za sta se zalaze.![]()
SDA je, uz kraće intervale lagumđijizma, postavljala standarde političkog trade-a. Nema tu nevinih, sjetimo se Jurišićeva HSP-a i sličnih saveznika platformaša. Moja teza jeste da se Trojki da šansa, neko će potonuti, a neko će se iskristalisati u nešto veće.
Ne vidim problem u tome što je Lasić na čelu cestogradnje. Pa nije Trojka dala pozicije HDZ-u za vijek vijekova, već do sljedećih izbora. Kao da on može biti gori od svojih predhodnika? Tebi je veći problem HDZ i raspodjela funkcija, nego li što su Alijini ideološki sljedbenici doveli jedan BH Telecom u podređen položaj spram srbijanskog MTela i to što su alijići po babi i stričevima upošljavali nekvalifikovane i nekompetentne kadrove?
Isto tako si sigurno više zabrinut za okoliš, nego li za Eletroprivredu BiH koju je ista tzv. HZHB prešišala po prihodima?
Zanimljiva odbrana "bošnjačkih nacionalni interesa". Plašiš Bošnje HDZ-om da bi strahom od istih pokrivao enormne gubitke javnih preduzeća.
-
Lug
#19805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dale cooper wrote: ↑04/02/2024 12:51Nemoj tako, što bi rekao njihov osuđeni premijer, mnogo su ulagali u puteve, ali se to nije vidjelo na pravi način.Škobo Habu wrote: ↑04/02/2024 12:46Tvojom logikom: cestogradnjom i javnim saobraćajem je SDA drmala dva desetljeća - je l' im smetao HDZ, SNSD, Trojka da od Kantona Sarajevo naprave Holandiju po tom pitanju?![]()
-
Lug
#19806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
evo, to je to..
Vlada FBiH obezglavila BH gas: Od maja prošle godine Nikšić po uputama HDZ-a ne želi imenovati Nadzorni odbor preduzeća koje bi, prema pismu sekretara Blinkena, trebalo upravljati južnom interkonekcijom
Vlada FBiH obezglavila BH gas: Od maja prošle godine Nikšić po uputama HDZ-a ne želi imenovati Nadzorni odbor preduzeća koje bi, prema pismu sekretara Blinkena, trebalo upravljati južnom interkonekcijom
-
Škobo Habu
#19807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nevjerovatno. Ispade Fadil Anštajn za ovdašnje auto-puteve.
Svaka predhodna vlast je narednoj ostavljala iste. I "platformaši" te projekte ostavili kasnije SDA. Jedino što tadašnja Nikšićeva vlada ostavilo iza sebe jesu dionice auto-puta. Razlika je samo u dinamici radova i čije će firma dobiti tender.
- tramvajtrojka
#19808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni bi ovo bilo smiješno i zalosno davati kao neki argument kad se zna da se za fadilove osmogodišnje vladavine otvorilo najmanje autoputa otkako se praviLug wrote: ↑04/02/2024 14:27dale cooper wrote: ↑04/02/2024 12:51Nemoj tako, što bi rekao njihov osuđeni premijer, mnogo su ulagali u puteve, ali se to nije vidjelo na pravi način.Škobo Habu wrote: ↑04/02/2024 12:46
Tvojom logikom: cestogradnjom i javnim saobraćajem je SDA drmala dva desetljeća - je l' im smetao HDZ, SNSD, Trojka da od Kantona Sarajevo naprave Holandiju po tom pitanju?![]()
Sam Fadil 2014 kad je preuzimao mandat je izjavio da izgradnja autoceste nije bitna stvar za federaciju BiH
- kamberovica polje
#19809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ukratko, nije problem u uništavanju drzave, nego što oni (SDA) više ne sudjeluju u uništenje. To njih jebe.Škobo Habu wrote: ↑04/02/2024 14:24Ti misliš da trideset godina SDA tradicije političkog trgovanja sa HDZ-om se tek tako, preko noći, može promjeniti?Prpa.ba wrote: ↑04/02/2024 12:53
Bjezis mi sa teme Bosko.
Teza ti je bila da je pozeljno da upravljanje federalnim preduzecima ne bude jednonacionalno. Ja se slozio, i pitao je li do toga doslo u fondu za zastitu okolisa i kompletnoj cestogradnji, koja je "razmijenjena", i da li se nesto dobilo zauzvrat.
Nema odgovora, nego se vrli pitac pita sto SDA nije napravila ovo ili ono, bjezeci od teme i vrteci se na vrteski standardnih floskula.
Ja pitca pitam sto Trojka nije ispravila greske SDA, nego je povecala portfolio HDZ-u.
Znam ja odgovor, nego te samo navodim da ostavis trag jer ga bolje skrivas od ovog decka tramvaja koji je makar otvoren oko toga za koga navija i za sta se zalaze.![]()
SDA je, uz kraće intervale lagumđijizma, postavljala standarde političkog trade-a. Nema tu nevinih, sjetimo se Jurišićeva HSP-a i sličnih saveznika platformaša. Moja teza jeste da se Trojki da šansa, neko će potonuti, a neko će se iskristalisati u nešto veće.
Ne vidim problem u tome što je Lasić na čelu cestogradnje. Pa nije Trojka dala pozicije HDZ-u za vijek vijekova, već do sljedećih izbora. Kao da on može biti gori od svojih predhodnika? Tebi je veći problem HDZ i raspodjela funkcija, nego li što su Alijini ideološki sljedbenici doveli jedan BH Telecom u podređen položaj spram srbijanskog MTela i to što su alijići po babi i stričevima upošljavali nekvalifikovane i nekompetentne kadrove?
Isto tako si sigurno više zabrinut za okoliš, nego li za Eletroprivredu BiH koju je ista tzv. HZHB prešišala po prihodima?
Zanimljiva odbrana "bošnjačkih nacionalni interesa". Plašiš Bošnje HDZ-om da bi strahom od istih pokrivao enormne gubitke javnih preduzeća.
-
Lug
#19810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja ne sumnjam da ce to kadar HDZ-a popraviti, sto bi rekli muski odraditi, jer su ljudi sposobni za sve.Škobo Habu wrote: ↑04/02/2024 14:36Nevjerovatno. Ispade Fadil Anštajn za ovdašnje auto-puteve.![]()
Svaka predhodna vlast je narednoj ostavljala iste. I "platformaši" te projekte ostavili kasnije SDA. Jedino što tadašnja Nikšićeva vlada ostavilo iza sebe jesu dionice auto-puta. Razlika je samo u dinamici radova i čije će firma dobiti tender.
-
Škobo Habu
#19811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne razumiješ suštinu.
Nije niko Bošnjacima kriv što im je SDA, sve ove godine, nametala žestoke komplekse inferiornosti.
Sprovodila duhovnu i nacionalnu obnovu, dok je ekonomsku koncentrisala u ruke "odobranih porodica" po feudalnom sistemu.
Tako danas imamo više upisani prvačića iz Bihaća u Velenju, nego li u samom Bihaću. I tako je diljem "bošnjački krajeva" koje je SDA smišljeno opustošila u cilju jačanja bošnjačih feudalaca, koji redom drže Alijnu sliku iznad svojih fotelja. A kome drugom duguju svoje uspjeh osim njemu i Allahu, zar ne?
Ne znam da li putuješ po ovoj zemlji pa da kompariraš jedne Zavidoviće i jedno Žepče? Ili, pak, Vareš, nakon vladavine seoske varalice od Avdije Kovačevića i Vareš sa Maroševićem - za koga su glasali, pazi sad, listom Bošnjaci. To što nam Alijine seoske varalice nisu za trideset godina uspjeli da povežu dva najmnogoljudnija kantona, Sarajevski i Tuzlanski, a Livno, Kiseljak, Stolac i Čapljina dobijaju nove obilaznice, te Lašva brzu cestu, nije nama kriv Čović, jer Čović zna šta mu je strateški nacionalni interes, već je problem u onome dijelu pririteta kao što je Hranjen, koji se ispostavio kao prembiciozan projekat, jer se isti trebao graditi tek kad se Sarajevo preko Olova i Kladnja, te Živinica poveže sa Tuzlom.
Nije Bošnjama niko kriv što su im prioriteti vazda krivo postavljeni.
- GandalfSivi
#19812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nova varijanta. Izdat ce (BH gas)!!!
-
palermo
#19813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da sazmemo,nije za Bosnjaka drzava....Škobo Habu wrote: ↑04/02/2024 15:35Ne razumiješ suštinu.
Nije niko Bošnjacima kriv što im je SDA, sve ove godine, nametala žestoke komplekse inferiornosti.
Sprovodila duhovnu i nacionalnu obnovu, dok je ekonomsku koncentrisala u ruke "odobranih porodica" po feudalnom sistemu.
Tako danas imamo više upisani prvačića iz Bihaća u Velenju, nego li u samom Bihaću. I tako je diljem "bošnjački krajeva" koje je SDA smišljeno opustošila u cilju jačanja bošnjačih feudalaca, koji redom drže Alijnu sliku iznad svojih fotelja. A kome drugom duguju svoje uspjeh osim njemu i Allahu, zar ne?
Ne znam da li putuješ po ovoj zemlji pa da kompariraš jedne Zavidoviće i jedno Žepče? Ili, pak, Vareš, nakon vladavine seoske varalice od Avdije Kovačevića i Vareš sa Maroševićem - za koga su glasali, pazi sad, listom Bošnjaci. To što nam Alijine seoske varalice nisu za trideset godina uspjeli da povežu dva najmnogoljudnija kantona, Sarajevski i Tuzlanski, a Livno, Kiseljak, Stolac i Čapljina dobijaju nove obilaznice, te Lašva brzu cestu, nije nama kriv Čović, jer Čović zna šta mu je strateški nacionalni interes, već je problem u onome dijelu pririteta kao što je Hranjen, koji se ispostavio kao prembiciozan projekat, jer se isti trebao graditi tek kad se Sarajevo preko Olova i Kladnja, te Živinica poveže sa Tuzlom.
-
Škobo Habu
-
A_A_AKCIJA
#19815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jok, nego nije za SDA.
Koja je poslije 30 godina vlasti, milijardi budžeta, spala na Zahiragića kao pravnog stručnjaka, na Osmicu bez diplome da vodi obavještajnu službu, i doktoricu bez diplome da vodi najveći klinički centar u državi...
Mogli su od govana napraviti stručnjake, ali jok, odabrali negativnu selekciju, pa se samoubili.
- kamberovica polje
#19816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da sažmemo, za one koji se prave da su mutavi...palermo wrote: ↑04/02/2024 15:51Da sazmemo,nije za Bosnjaka drzava....Škobo Habu wrote: ↑04/02/2024 15:35Ne razumiješ suštinu.
SDA nije državotvorna stranka, nego kriminalna organizacija koja je aktivno radila na uništenju države zadnjih 30 godina. Iako su imali moć da, u nekom obimu i na ograničenoj teritoriji, poboljšaju živote ljudi i unaprijede ekonomiju, ista moć je iskorištena za lično bogaćenje i aktivno uništavanje obrazovanja, kulture, ekonomije i privrede.
Jel sad jasno, il treba objasnit kroz slikovnicu za 0-3 godine starosti?
Last edited by kamberovica polje on 04/02/2024 16:01, edited 1 time in total.
- Grean
#19817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zavidovici i Zepce, sto ne Tesanj i Zepce?
Opet tunel Hranjen koji se gradio od Telekoma dok se Neum povezivao iz federalnog budzeta. I opet za Tuzlu nije kriv Neum nego Gorazde.
Sve prema potrebama da se izgura tvrdnja kako su HDZ-ovci sposobniji i od SDA a i kadrova Trojke pa im treba dati.
Opet tunel Hranjen koji se gradio od Telekoma dok se Neum povezivao iz federalnog budzeta. I opet za Tuzlu nije kriv Neum nego Gorazde.
Sve prema potrebama da se izgura tvrdnja kako su HDZ-ovci sposobniji i od SDA a i kadrova Trojke pa im treba dati.
-
talijan97
#19818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kasnimo sa sklanjanjem SDA barem 15 godina, danas bi već vidjeli pomake.
Ovako smo ušli duboko i valja čekati dok stvari krenu na bolje.
Ovako smo ušli duboko i valja čekati dok stvari krenu na bolje.
-
palermo
#19819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Grean wrote: ↑04/02/2024 16:01 Zavidovici i Zepce, sto ne Tesanj i Zepce?
I onda se ljute kad ja izvucem sasvim logican zakljucak iz njihovih postova...." nije za Bosnjaka drzava"
-
Škobo Habu
#19820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Upravo zbog toga da bi ti Tino Sušiću postavio ovako pitanje.Grean wrote: ↑04/02/2024 16:01 Zavidovici i Zepce, sto ne Tesanj i Zepce?
Zato što je famozni "tešanjski lobi" od kraja rata pa do danas jedan od najjačih političko-ekonomskih lobija u SDA.
Irfan Ljevaković, Šemso Mehmedović, ugledni tešanjski privrednici...Većina njih je bila prva do Alije.
Zavidovići su propali zato što nije imao ko da štiti njihov interes. Isto kao i Vareš, Olovo, Breza...
Na koncu, zašto je Fadil gradio Hranjen od dobiti BH Telekoma, umjesto da je tu dobit usmjeravao u razvoj istog?
Zašto je sam projekat postao dvostruko skuplji od planiranog?
Poenta je u tome da li je važnije povezati milion ljudi preko Nišića i Karaule ili je to preče u slučaju Goražda? Ja mislim da je oboje podjednako važno, ali mi ne ide u glavu da Goražde mora dobiti tunel, dok opštine tipa Kladnja, Olova i Vareša treba ostaviti da čekaju neka bolja vremena.
-
Jordan1961
#19821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Cinjenice govore ko se ovdje pravi lud?GandalfSivi wrote: ↑03/02/2024 21:18Treba opet ponavljati da je Trojkin prijedlog da se IZ napravi u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava?Jordan1961 wrote: ↑03/02/2024 21:15Što Trojka nije dala svoj prijedlog izmjena IZ? Što je to prepušteno HDZ?GandalfSivi wrote: ↑03/02/2024 21:09
Aha, to onaj zakon sto je SDA mislila progurati, jer se jednako kao i Dodik boje intervencije VP-a koja bi ih onemogucili da kradu kao sto su navikli?
I jos se lik hvali sa ovim…
Ili se samo malo ludi pravimo?
Nakon sto je Trojka:
a) glasala za SDA tehnicke izmjene zakona u PD
b) dogovorila/razgovorila da HDZ predlozi izmjene IZ
c) bila suzdrzana u DN oko istog zakona koji je podrzala u PD
Sada se odjednom pojavljuje i prijedlog Trojke da se zakon "napravi u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava".
Pa de ziv bio daj nam nacrt tog zakona Trojke da vidimo sta tu pise.
Ima li ko da ga je vidio, procitao, analizirao...? Kako rjesava etnicku diskriminaciju? Kako je moguce da i HDZ i Trojka, kao dijelovi drzavne koalicije, podnose zakon na istu temu na istom mjestu?
Last edited by Jordan1961 on 04/02/2024 17:28, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije komunizam pa da se prometnice po hercegovini prave privatnim parama...i vodovod...i samodoprinosima bolnice crkve...
ja mislim da bi izmedju dzabnih cesta od bosnjackih para i 3.entiteta hrvati izabrali entitet...
Htjeli su...gledajte
ja mislim da bi izmedju dzabnih cesta od bosnjackih para i 3.entiteta hrvati izabrali entitet...
Htjeli su...gledajte
-
Bossona
#19823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kucamo na vrata obećanih ubleha,.....tramvajtrojka wrote: ↑04/02/2024 14:41Meni bi ovo bilo smiješno i zalosno davati kao neki argument kad se zna da se za fadilove osmogodišnje vladavine otvorilo najmanje autoputa otkako se praviLug wrote: ↑04/02/2024 14:27dale cooper wrote: ↑04/02/2024 12:51
Nemoj tako, što bi rekao njihov osuđeni premijer, mnogo su ulagali u puteve, ali se to nije vidjelo na pravi način.![]()
, bukvalno si imao zastoj od pet godina njegove vlasti kad nije metar ceste bio otvoren
Sam Fadil 2014 kad je preuzimao mandat je izjavio da izgradnja autoceste nije bitna stvar za federaciju BiH![]()
i onda se njega uzima za uzor kao nekog graditeljskog maga
![]()
SLIJEDI BLAGOSTANJE
Izetbegović pozvao na strpljenje još osam godina: Cilj je novih 150 hiljada radnih mjesta
Klix.ba
11.05.2018.
N. G./Klix.ba
Predsjednik SDA sinoć se obratio na skupu mladih SDA na Ilidži i imao je prilično upečatljiv govor o budućnosti ove zemlje, obećavši da će se sav posao završiti u narednih od osam do deset godina uz pomoć prijatelja sa Zapada, da će se otvoriti 150.000 do 200.000 novih radnih mjesta i da će BiH biti članica Evrospke unije i NATO-a.
![]()
![]()
![]()
"Bitno je da se ovako okupljamo, naročito kada neki odlaze. Bio sam jučer s prijateljima sa Zapada. Imali smo dug sastanak i rezultat tog sastanka je jedan dogovor da ovaj posao koji traje 28 godina u slijedećih od osam do deset godina završimo uz njihovu pomoć", kazao je na početku obraćanja Izetbegović.![]()
Izetbegović je govorio o putu koji je SDA prošla u ovih 28 godina od osnivanja, o otvaranju reformskih procesa i svim poslovima koje su radili, a koje, kako je naglasio, druge stranke nisu uspjele i nisu se usudile da rade. Dodao je da je SDA uz sve otpore onih koji ovoj državi ne žele dobro napravila najveći iskorak i to, kako je naglasio, zahvaljujući načelnicima poput Senaida Memića, Semira Efendića, ali i viših nivoa vlasti.
"Sad se nalazimo u toj poziciji da nema više etapa u toj postdejtonskoj obnovi, ima samo posljednja faza. U sljedećih od osam do deset godina završit ćemo posao. BiH će biti članica Evropske unije, članica NATO-a, s izgrađenom infrastrukturom, jer imamo i zakone i planove i osigurali smo sredstva. Želimo brzu cestu do Krajine, autoput do Beograda. Želimo da se od Sarajeva do Goražda i Mostara putuje sat vremena, do Tuzle sat i po. Želim da za osam godina završimo posao i kažemo da je ovo jedna svijetla zemlja koja ima perspektivu. Taj cilj vidimo, vidimo tu zastavicu, to je 2026. godina, zapamtite tu godinu. Vi ćete zajedno s nama starijima za od osam do deset godina završiti taj posao i ići dalje, nastavit ćete raditi ono što mi sada radimo. Ostavit ćemo vam mirnu i perspektivnu zemlju. Standard ljudi ćemo dići za 50 posto. Kada se napravi sinergija masovne izgradnje infrastrukture, s investicijama", naglasio je Izetbegović.
![]()
![]()
![]()
![]()
Novi cilj je 2026. godina![]()
Obećao je Izetbegović i cilj da se nezaposlenost dovede ispod 15 posto, a da će broj zaposlenih biti povećan za 150 hiljada.
"Kada sam rekao prije tri godine da moramo za 10 godina zaposliti 100.000 ljudi, neki su se time ismijavali. Danas, kad smo pola posla uradili, to više nije smiješno. Sada kažem, mi ćemo za slijedećih od osam do deset godina otvoriti 150.000 do 200.000 novih radnih mjesta i mi ćemo to ako Bog da i uraditi", kazao je predsjednik SDA.
- Point.
#19824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti baš vjeruješ da ja vjerujem Miletu i ČoviA_A_AKCIJA wrote: ↑04/02/2024 10:48Pa ti vjeruješ Miletu i Čovi da jeste, a ne Trojci da nije.
To dovoljno govori
Pitam legitimno pitanje jer Mile i Čovke govore da je dogovor, tata Dejtona Obrajan govori da je sporazum a trojka da nije ništa.
Who to trust?
- JohnnyS
#19825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lijepo je i dirljivo gledati ovaj povratak povjerenja u hambasadu. S obzirom da je hambasada krstaška, prikladno je da izguglate i priču o razmetnom sinu