Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Kuvet

#47101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Raja, nesto gledam ove handheld konzole, bas sam se nafurao. Jel iko probao Steam Deck Oled, Asus Rog Ally ili onaj Legion GO? Takodjer sam gledao PS portal, posto imam PS5, ali samo streama, nema druge funkcije. Zapravo niti ne znam odakle naruciti, ako bih se odlucio..
ferratilis

#47102 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Pa u tome i jeste problem, sto se nema gdje naruciti, nego si ostavljen na milost i nemilost svercera i preprodavaca. Pogledaj samo cijene Steam Decka na OLX-u, to je daleko iznad realne cijene. I ja bi ga uzeo da mogu naruciti direktno preko Steama, ali je pitanje da li ce ikad biti dostupan kod nas.
dzeko1

#47103 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dzeko1 »

Za Asus ROG Ally znam da imaš u 100% provjerenoj radnji, cijena je druga stvar, nisam pratio u odnosu na MSRP.
https://plus.ba/bs/product/75482/asus-r ... 71l-nh001w
Dope_Man

#47104 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Za ljude iz BiH se te stvari isplati uzeti kad se ode na kakav odmor, ili preko prijatelja/porodice koji su vani. Cijene u BiH su u dosta slucajeva nenormalno visoke.

Eto taj Asus ROG Ally je u ovom trenutku u Mediamartku u Austriji 499 eura (na snizenju, redovna 699).
Dakle cak i po redovnoj cijeni koja dodje nekih 1350 KM bolje otici na soping turu, il uzeti povratnu kartu, pojesti rucak u sred Graza il Beca, i vratit se.. i u svemu tome potrosit manje para nego sto ovaj sa pika trazi.
Kuvet

#47105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Dope_Man wrote: 04/02/2024 09:12 Za ljude iz BiH se te stvari isplati uzeti kad se ode na kakav odmor, ili preko prijatelja/porodice koji su vani. Cijene u BiH su u dosta slucajeva nenormalno visoke.

Eto taj Asus ROG Ally je u ovom trenutku u Mediamartku u Austriji 499 eura (na snizenju, redovna 699).
Dakle cak i po redovnoj cijeni koja dodje nekih 1350 KM bolje otici na soping turu, il uzeti povratnu kartu, pojesti rucak u sred Graza il Beca, i vratit se.. i u svemu tome potrosit manje para nego sto ovaj sa pika trazi.

Odoh u Bec u martu , pa cu vidjeti da ako mogu da isprobam steam deck oled.
ferratilis

#47106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Prije nego kupis Steam Deck, probaj malo gaming na Linuxu da vidis da li je to za tebe. Kad su moderne igre u pitanju, skoro sve radi bez problema zahvaljujuci Proton layeru (osim multiplayer igara koje imaju kernel anti-cheat), ali ako volis klasike, malo je teze. Ali svakako je dosta bolje nego prije.
Kuvet

#47108 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

ferratilis wrote: 04/02/2024 10:07 Prije nego kupis Steam Deck, probaj malo gaming na Linuxu da vidis da li je to za tebe. Kad su moderne igre u pitanju, skoro sve radi bez problema zahvaljujuci Proton layeru (osim multiplayer igara koje imaju kernel anti-cheat), ali ako volis klasike, malo je teze. Ali svakako je dosta bolje nego prije.
Iscitavao sam dosta toga i mislim da bi najbolje bilo sa steam deckom. Imam i ps5, pa vidim da moze streamati igre preko chiaki4deck sto je dodatni plus.
Tabakmalac

#47109 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Ja sam opet prije dvije sedmice pazario 512GB Steam Deck za 850KM preko OLX-a (može se reći za baš dobre pare uzet), bukvalno bez ijedne ogrebotine, a ujedno i najbolja varijanta jer je anti-glare screen.

SteamOS ima svoje prednosti i mane, ali ono što igram na njemu radi kao doksa.
Kuvet

#47110 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Ali na piku koliko sam vidio nema OLED varijanta, tako da mi inostranstvo ostaje.
SmokingMan

#47111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Raja, za predskolsko dijete, koja je bolja konzola: nintendo switch ili ps5?
Peacean

#47113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Chmoljo wrote: 04/02/2024 21:06 Raja, za predskolsko dijete, koja je bolja konzola: nintendo switch ili ps5?
Za dijete mislim da je switch bolji zbog formata i nintendovih igara, ali ako uzmeš ps5 i ti se možeš naigrati :D
vaučer

#47114 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Hmm… moje dijete je prvo dobilo PS Vitu, pa 3DS, pa danas igra Xbox koji igram i ja ili Switch. Mislim da handheld konzole leže klincima. Switch je super ali najbolji naslovi za te godine su Nintendo igre - koje su skupe i nisu nikad na sniženjima. Ali Mario Kart, Odyssey i slične su super za klince.

Moj izbor bi bio Switch, a ako hoces PS ili Xbox, zašto ne stariju generaciju? Ima brdo dobrih igara na PS4 ili Xbox One.
Averus

#47115 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Chmoljo wrote: 04/02/2024 21:06 Raja, za predskolsko dijete, koja je bolja konzola: nintendo switch ili ps5?
Smartphone + NES, SNES, n64 emulator i udri :)
Chmoljo

#47116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ma jos razmisljam.

Malcu je 5 i na racunaru na joysticku potpuno samostalno igra paw patrol igre.

Meni ko meni PS nije priamamljiv nikada i opredjelio sam se da idem u postepenu kupovinu novih komponenti za PC, tako da mi je konzola i za moj cejf overkill, a switch mi se cini dobar za grupnu zabavu jer se ima sa kim igrati.
ferratilis

#47117 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Switch. Ta konzola je vise family friendly, Nintendo ima neke standarde za igre za razliku od npr. mobilnih platformi gdje se djeca od malih nogu navlace na kockanje kroz psiholoske trikove. Njihove igre su fokusirane na gameplay, nema ispiranja mozgova propagandom kao u modernoj AAA industriji.

S druge strane, njihove igre kostaju ko Svetog Petra kajgana i skoro nikad nemaju popuste, tako da ces morati biti malo vise izbirljiv ako zelis sacuvati novac. Ali Switch je za djecu pun pogodak. Mozda je malo bolje da sacekas, kazu da ce ove godine izaci Switch 2.
Chmoljo

#47118 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Da, ali sigurno nece ici ispod 1500 KM vjrv.
Bosnian Dragon1

#47119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

SmokingMan wrote: 04/02/2024 20:16
ovo onaj DLC za povratak u new york ?
Koliko sam cuo samo odredjeni dio originalnog Divison ce biti pristupacan, onaj dio kad zapocinjes igru, mescini brooklyn i bit ce bez snijega
SmokingMan

#47120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Bosnian Dragon1 wrote: 05/02/2024 11:09
ovo onaj DLC za povratak u new york ?
Koliko sam cuo samo odredjeni dio originalnog Divison ce biti pristupacan, onaj dio kad zapocinjes igru, mescini brooklyn i bit ce bez snijega
Nisam siguran, tek će u pola pet mesečini biti objelodanjen dalji rasplet priče.

Priča se sada suzila na nekolicinu karaktera: Nataliju Sokolovu, čelnice paravojne paralelne vlade USA, Black Tusk (sastavljene ponajviše od bivših pripadnika Last Man Battalion - LMB - čije komadant bio Charles Bliss), i sekretara državne sigurnosti Kalvina Mekmanusa; lidera tajnog programa "Hunters", elitne jedinice za posebne operacije.

Hajde da sačekamo, porbrisao sam dobar dio posta, jer možda nisi baš do kraja upućen u neke sporedne aktere koji sada trebali da obnašaju neku ulogu u raspletu.

Da

Valjda napokon saznamo ko je bio onaj misteriozni Hunter iz sporedne misije Agent Edwards Support. Ako nisi igrao probaj. Možda on ima neke veze sa otmicom Marije Singh iz Manning National Zoo.a, treba preslušati dobro tonski zapis (zanimljivo je da nema ispisanog imena iza muškog glasa, primjetjt ćeš :D ), psoebno na samom kraju. Jeste da su poveznice slabe, ali tako je ostavljeno da se sve sastavi u jedan mozaik. Neko koga dobro ne poznaje Kalvin Mekmanus radi posao dvostrkog agenta. :D

Možda i griješim, let's find out.

Odeš u Downtown East.
Go Downtown East to start the side mission
Follow the marker until you need to call the elevator
Go through the elevator door and climb up the elevator shaft
Neutralize the Hunter
Once the hostile has vanished, the mission will be completed
daario naharis

#47121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by daario naharis »

Raja, htio bi kupiti Stardew Valley, izgleda mi super igra.

Igram FM24 offline steam acc, pa kupovina preko steama otkapa. Koje su alternative?
DonieBrasco

#47122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

daario naharis wrote: 05/02/2024 15:42 Raja, htio bi kupiti Stardew Valley, izgleda mi super igra.

Igram FM24 offline steam acc, pa kupovina preko steama otkapa. Koje su alternative?
https://www.gog.com/game/stardew_valley za PC.

Imas i iOS / Android ako mislis na telefonu/tabletu.
Cracked

#47123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

ferratilis wrote: 03/02/2024 18:27 GoT je bio u onom velikom nvidia dokumentu, kao i GT7 i Demon's Souls. Suska se da ce jedna od ove tri izaci ove godine.

A kao sto je napisao House, Bloodborne nikad. Vidis da nisu izbacili ni 60fps patch za PS5. Kad se tako odnose prema najboljoj igri generaciji na svojoj platformi, ne mozes ocekivati da je ikad portuju na PC.
Razlog tome je shared ip i stoji u limbu. Nesto slicno...samo gore...se desilo sa black and white. Jedni drze jedno drugi drugo i zato nema noovg black and white 20 godina.
Cracked

#47124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Eno izgleda microsoft da ce najaviti starfield i indiana jones za playstation a prica se da mnogo vise igara ide na ps5. Sto ako se pokaze kao tacno onda samo potvrdjuje pricu od prije 20 dana da ms odustaje od xboxa.
Tito_i_Partija

#47125 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Oooo Smoki, jesi li to i ti konačno preš'o na dvojku? :-D

Nema bolje. Jedva čekam ovaj novi update. :thumbup:
Post Reply