BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mc-twin

#18301 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

zippoo87 wrote: 31/01/2024 18:56
mc-twin wrote: 31/01/2024 17:21 Nece ni ovaj biti nista bolji od prethodnog. Vazda iste price... :bih:
Nije bitan direktor,nego je bitna stranka...logicno je da ce SDA postavljati direktore koji preko tendera izvlace pare iz preduzeca i stavljaju ga u SDA dzep.Ovo je prvi puta u historiji BH Telecoma da firma nije pod kandzama SDA.
Evo ovaj novi direktor je to u par navrata spomenuo ali nije ulazio u detalje...ja vjerujem da tu ima kriminala za 100 dozivotnih kazni.
Daj Boze da mi krajnji korisnici vidimo neku promjenu/poboljsanje. Sve su to iste matrice... Nista bez privatizacije po tom pitanju.
Benq
Moderator

#18302 Re: BHTelecom

Post by Benq »

Imate pdf politika pa tamo mozete nastaviti sa tom temom. Ova tema je za usluge i pomoc korisnicima!
REDDEVILS

#18303 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

cicagorio wrote: 31/01/2024 15:22 "Kao ono u čemu je BH Telecom zakazao istakao je investiranje u infrastrukturu.

"Zbog neorganiziranosti, birokratskih procesa nismo ostvarili intenciju da pružimo sve infrastrukturne kapacitete, da dođemo do svakog građanina koji želi imati našu uslugu. Dali smo ambiciozne zadatke da stvari promijenimo, da budemo mnogo agilniji i agresivniji kada je u pitanju pružanje optike širom Bosne i Hercegovine, prvenstveno tamo gdje smo procijenili da ćemo biti profitabilni", naglasio je.

Također je istakao da se kasni u implementaciji baznih stanica za mobilnu tehnologiju. Poručio je da se to ne bi trebalo dešavati ako se žele ozbiljno baviti ovim poslom."

https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /240131086
Vrjene je da ponovo probam jer prije skoro dvije godine su mi obecali optiku, i nisu ispunili obecanje :)
Mozda sad bude bolje i uvedu mi optiku :)
Dali u telekomu ima paket 300/30 naravno optika da podnesem zahtjev :)
semsasuljakovic

#18304 Re: BHTelecom

Post by semsasuljakovic »

REDDEVILS wrote: 01/02/2024 13:23
cicagorio wrote: 31/01/2024 15:22 "Kao ono u čemu je BH Telecom zakazao istakao je investiranje u infrastrukturu.

"Zbog neorganiziranosti, birokratskih procesa nismo ostvarili intenciju da pružimo sve infrastrukturne kapacitete, da dođemo do svakog građanina koji želi imati našu uslugu. Dali smo ambiciozne zadatke da stvari promijenimo, da budemo mnogo agilniji i agresivniji kada je u pitanju pružanje optike širom Bosne i Hercegovine, prvenstveno tamo gdje smo procijenili da ćemo biti profitabilni", naglasio je.

Također je istakao da se kasni u implementaciji baznih stanica za mobilnu tehnologiju. Poručio je da se to ne bi trebalo dešavati ako se žele ozbiljno baviti ovim poslom."

Vrjene je da ponovo probam jer prije skoro dvije godine su mi obecali optiku, i nisu ispunili obecanje :)
Ima, po promotivnoj cijeni od 150 KM mjesečno.
ing-ecc

#18305 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

semsasuljakovic wrote: 01/02/2024 14:44
Ima, po promotivnoj cijeni od 150 KM mjesečno.
Je li to povoljno ili nije?
-Chesterfield-

#18306 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

zippoo87 wrote: 31/01/2024 17:13 https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /240131086

Evo novi v.d. direktora dijagnosticirao probleme i mogu reci sa velikom tacnoscu.
Pogledajte sta je iza sebe ostavio javasluk SDA bagre...kako su dijelili lovu te filmasima,te bubi i jali,te oižvim,onim.
Masu projekata koji su ookrenuti su ugaseni ili bez ikakve svrhe i vizije...
Infrastruktura neadekvatna uslugama koje se koriste...bukvalno nazadovanje i stagnacija na svakom frontu.
Evo covjek kaze i da je unutarnja struktura rasulo,bez glave i repa.
Ovdje sada da dosje najbolja svjetska uprava,treba im 4-5 godina samo da isplivaju iz ovog blata.
Pa ovom prilikom se naebem bivsim vlastodracima necega.
Zbog njih sam evo nakon 20 godina koristenja bht broja,danas prenio broj u drugu mrezu.
Šupljiranje...
Što nije rekao kakvi su planovi? Koliko novih baznih stanica u ovoj godini? Koliko metara optike? Koliko novih ormara za VDSL? I neke druge infrastrukturne planove...

Štancanje filmova i serija me ne zanima. Jedino što bih želio znati koliko su donji na ovim projektima? Nisam pogledao ni jedan film niti seriju iz njihove kuhinje.
sarajevosa

#18307 Re: BHTelecom

Post by sarajevosa »

Razmišljam da pređem na MojaTV pa imam nekoliko pitanja.

1. Vidim reklamu da naplaćuju mjesečno nešto za IOT / smart uređaje. Interesuje me o čemu se radi, jer imam smart uređaje (lampe, prekidače, kamere) pa da provjerim da li ću morati nešto dodatno plaćati za to jer trenutno mi je besplatno.

2. Da li je moguće pristupiti routeru i podešavati ga, dodati još jedan svoj router i povezati se preko njihovog?

3. Koja vrsta wifi-a se dobije, da li je n, ac itd?

4. Ima optičko kablo od bh telecoma na mojoj lokaciji, to bi trebalo da znači savršen internet bez ikakvih prekida. Koliko je zapravo pouzdan?
cicagorio

#18308 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

Ima netFlat XL brzina do 300/60 Mbps, a za moja tv imaju internet opcija 500 i 1000 dodatni paketi.
sarajevosa wrote: 01/02/2024 17:26 Razmišljam da pređem na MojaTV pa imam nekoliko pitanja.

1. Vidim reklamu da naplaćuju mjesečno nešto za IOT / smart uređaje. Interesuje me o čemu se radi, jer imam smart uređaje (lampe, prekidače, kamere) pa da provjerim da li ću morati nešto dodatno plaćati za to jer trenutno mi je besplatno.

2. Da li je moguće pristupiti routeru i podešavati ga, dodati još jedan svoj router i povezati se preko njihovog?

3. Koja vrsta wifi-a se dobije, da li je n, ac itd?

4. Ima optičko kablo od bh telecoma na mojoj lokaciji, to bi trebalo da znači savršen internet bez ikakvih prekida. Koliko je zapravo pouzdan?
1. Ne naplaćuju ti ništa dodatno ako ti imaš svoje iot uređaje i koristiš ih.
2. Nisam siguran šta tačno želiš, ali možeš tražiti da ti prebace njihov router u bridge mode za internet i onda spojis svoj router i podesis PPPoE konekciju na svom routeru i dalje radiš šta želiš
3. Ako je optika onda ac, na DSLu može biti i jedno i drugo koliko znam. Ali ako tražiš da stave BHT router u bridge mode, gubis njihov wifi i moraš svoj koristiti
4. 99.9% - uvijek postoje iznimne situacije gdje je neko prekinuo kabal ili neki backlinkovi imaju problema, ali to su rijetkosti
ala7

#18309 Re: BHTelecom

Post by ala7 »

-Chesterfield- wrote: 01/02/2024 17:23
zippoo87 wrote: 31/01/2024 17:13 https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /240131086

Evo novi v.d. direktora dijagnosticirao probleme i mogu reci sa velikom tacnoscu.
Pogledajte sta je iza sebe ostavio javasluk SDA bagre...kako su dijelili lovu te filmasima,te bubi i jali,te oižvim,onim.
Infrastruktura neadekvatna uslugama koje se koriste...bukvalno nazadovanje i stagnacija na svakom frontu.
Ovdje sada da dosje najbolja svjetska uprava,treba im 4-5 godina samo da isplivaju iz ovog blata.
Zbog njih sam evo nakon 20 godina koristenja bht broja,danas prenio broj u drugu mrezu.
Šupljiranje...
Što nije rekao kakvi su planovi? Koliko novih baznih stanica u ovoj godini? Koliko metara optike? Koliko novih ormara za VDSL? I neke druge infrastrukturne planove...

Štancanje filmova i serija me ne zanima. Jedino što bih želio znati koliko su donji na ovim projektima? Nisam pogledao ni jedan film niti seriju iz njihove kuhinje.
Naravno da je šupljiranje, slažem se..
Ovdje u ovoj državi niko nije kriv a svi su krivi.. Jebo te država gdje nema kormila..
BHTelecom je indirektno preslikavanje države u malom..
Firma koja zaposli 10 ljudi, 9 neradnika i 1 radnik..

Bitno da se kaže "da je to težak posao provesti infrastrukturu, zamijeniti kabal, provući optiku" a nije teško 9 neradnika zaposliti..

Niko tačne podatke neće da da..
zippoo87

#18310 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Pa vidjeti cemo u narednom periodu sta ce uspjeti popraviti a sta nece.
Kao sto sam i napisao,prvi korak ka ozdravljenju je dijagnosticiranje problema a onda dalje ide implementacija.
Vjerujem da neke stvari nije tesko popraviti ,jer samo treba malo dobre volje i te nehljebe i neradnike upregnuti da zarade svoje plate.
Neke stvari ce vjerujem i dalje ici sporije,tipa javne nabavke i tenderi a neke treba hitno rjesavati,tipa nove bazne stanice i infrastruktura/optika.
Pa pred nama je ,vidjeti cemo.

Zadnje 2 godine su ja mislim najneaktivnije u BHTu od kako firma postoji...nekako se uslo u zimski san...akcije za moju tv jadne ili nepostojece za sve korisnike,Paketi interneta/moja tv isto nisu nesto primamljivi a veci problem je sto infrastruktura ne podrzava brzine koje nude.
Moja web tv i aplikacija su standard od prije 10ak godina...jadno i jedva upotrebljivo,nimalo moderno,inovativno i lijepo.
Ostale aplikacije koje imaju su isto smece zivo.
Imam osjecaj da su do sada u upravi BHTa pokusavali da rade na 100 frontova a da nijedan projekat koji su zapoceli nije uspio i samo je bilo nepotrebno rasipanje novca i resursa.
Jbte koliko su najavljivali onaj novi skin na STBovima za moju tv,to bi covjek rekao da ce biti pandan EONu a ono obicna kurchina,obicni skin koji nije donio nijednu novu funkciju ili ubrzao nesto...a haman pa 2 godine se o tome pricalo.Jadno.
escobar__

#18311 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Dok ovi dijagnosticiraju probleme i presipaju iz šupljeg u prazno, HT počinje s gašenjem 3G mreže (i oslanjanje na 4G i 5G). :lol:
_Reds_

#18312 Re: BHTelecom

Post by _Reds_ »

Najavio je to i telekom. 3G ce svi gasiti.
mirza_15

#18313 Re: BHTelecom

Post by mirza_15 »

-Chesterfield- wrote: 01/02/2024 17:23

Šupljiranje...

Ormara za VDSL jako malo. Totalni fokus na FTTH rješenja. VDSL samo tamo gdje je već započeto i gdje se može brzo i jednostavno skratiti parica u nekoj prvoj fazi. Ubrzana izgradnja optičke infrastrukture je postavljena kao strateški cilj BH Telecoma u narednom periodu. Naravno, ne može to sutra, ali ADSL treba ugasiti što je prije moguće, to je prva faza i fokus će biti na tome. Čak i VDSL treba mijenjati FTTH rješenjima i napuštati bakarnu infrastrukturu.
dvajt

#18314 Re: BHTelecom

Post by dvajt »

Sta bude sa ultra karticama koje se ne koriste par godina? Mogu li se nastaviti koristiti kasnije ili se po isteku odredjenog vremena deaktiviraju?
Benq
Moderator

#18315 Re: BHTelecom

Post by Benq »

dvajt wrote: 01/02/2024 21:16 Sta bude sa ultra karticama koje se ne koriste par godina? Mogu li se nastaviti koristiti kasnije ili se po isteku odredjenog vremena deaktiviraju?
Pozovi taj broj, ako nisi koristio par godina, velika mogucnost je da se vratila u opticaj i da je neko kupio.
drug_profi

#18316 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

Tako se meni pojave pokojni otac i mati na viberu.
noviclan

#18317 Re: BHTelecom

Post by noviclan »

drug_profi wrote: 01/02/2024 22:05 Tako se meni pojave pokojni otac i mati na viberu.
:sad:
muki_muky

#18318 Re: BHTelecom

Post by muki_muky »

Evo im pala iOS aplikacija (ne znam za android). :oops: :roll:

EDIT: Proradila :lol:
-Chesterfield-

#18319 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Može li se naštimati da palim i gasim TV sa daljinskim upravljačem od arris stb-a?
sencobih

#18320 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

-Chesterfield- wrote: 02/02/2024 20:07 Može li se naštimati da palim i gasim TV sa daljinskim upravljačem od arris stb-a?
Ne može sa arisovim daljinskim, može ZTE, može android box i ima onaj univerzalni po meni i najbolji
18mn97

#18321 Re: BHTelecom

Post by 18mn97 »

Moze li se moja web tv aktivirati na 2 tv-a u stanu?
noviclan

#18322 Re: BHTelecom

Post by noviclan »

18mn97 wrote: 02/02/2024 21:08 Moze li se moja web tv aktivirati na 2 tv-a u stanu?
Moze, samo moras doplatoti za dodatni stb
sencobih

#18323 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

noviclan wrote: 02/02/2024 21:19
18mn97 wrote: 02/02/2024 21:08 Moze li se moja web tv aktivirati na 2 tv-a u stanu?
Moze, samo moras doplatoti za dodatni stb
Covjek pita za WEB tv. A moze se gledati na dva uređaja istovremeno barem zasad
Sehro

#18324 Re: BHTelecom

Post by Sehro »

yamakashii wrote: 29/01/2024 22:36 Hiljade šifri sam probao od ZTE ZXHN H267N nakon reseta rutera jer net ne radi 3 dana a bh telecoma boli rinaka što ne radi, i sad ne mogu da uđem u ruter da poništim taj password i da promjenim ime, pa da čekam net kad dođe da dođe. Da li netko zna koji su nove pasw za admin acc?
Nazovi ih neka ti dopuste pristup ruteru, bar osnovnim funkcijama, meni jesu.
ifus

#18325 Re: BHTelecom

Post by ifus »

Pozdrav, raja.
Da li je moguce zamrznuti pretplatu Moja Tv na nekoliko mjeseci? Ostalo je jos nekih 9 mjeseci do isteka dvogodisnjeg ugovora.
Post Reply