Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Ozimician wrote: 02/02/2024 16:15
Login77777 wrote: 02/02/2024 16:14
Ozimician wrote: 02/02/2024 16:10

Ja mislim da Trojka nikad ne bi bila problem da je zapravo slusala sta im kazu Amerikanci.

Problem je ocito sto su oni postali lagan plijen za ova dva stara politicka vuka i navukli ih na svoju pricu, toliko da su botovi trojke na ovom forumu branili Covica vise nego mater rodjenu.

O cemu se zapravo radilo vidjet cemo, da li neka ucjena, da li jednostavno manjak kapaciteta.

SDA je mrtav konj, danas je O´Brian to jos jednom podcrtao i vise nema smisla ni da se raspravlja o nekoj njihovoj moci. Jbg zna se ko je gazda.
Nemam pojma sta su oni dogovorilo sa amerikancima. Nisam bio za stolom.
A da neko brani kriminalca Covica nisam citao do sada ovdje.
Onda niste citali temu. :-) :-)

Jao kako se sad svi peru.
Ja bih takodjer volio vidjeti ko je napisao da mu treba dati juznu intekonekciju i ko je napisao da treba sve dijeliti na 3.

Dakle, tako si rekao da se ovdje pricalo. De nam napisi ko je to pisao, ja bih stvarno volio vidjeti.
Ozimician

#19477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Login77777 wrote: 02/02/2024 16:24
Ozimician wrote: 02/02/2024 16:15
Login77777 wrote: 02/02/2024 16:14
Nemam pojma sta su oni dogovorilo sa amerikancima. Nisam bio za stolom.
A da neko brani kriminalca Covica nisam citao do sada ovdje.
Onda niste citali temu. :-) :-)

Jao kako se sad svi peru.
Jesam ali nisam bas sve. :mrgreen:
Ali da je neko branio Covica stvarno nisam citao.
Dobro ako je kritika Komsica podrska Covicu onda jesam procitao podrske Covicu. :thumbup:
Ja se sjecam da tebe prije nisam citao na politickim temama. Nego tek onog momenta kada je pala Vlada Novalica.
Slucajnost ili ne? :mrgreen:
Iskreno nemam pojma, ulijetao sam na ovu temu uglavnom padobranski kad su bile neke bitne stvari.

Kao sto je recently posjeta one EU i HR delegacije i danas ova posjeta.

Sto se politickog aktivizma tice, ucestovao sam u onim prvim protestima pred OHR-om 2022. god. i to je sve.
Od te godine i pisem na forumu aktivno, ali na drugim temama.
tramvajtrojka

#19478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

velikonja wrote: 02/02/2024 16:25 pa stani, ovaj o'brajan je totalno neinformisan

cuj sporazum iz laktasa

pa nip botovi i clanovi istog su nas danima ovdje ubjedjivali da nema nikakvog sporazuma, da izmisljamo, lazemo
beg od rogatice isto tako rekao, bogami...

ma nasuo mu neko brlje vjerovatno :D
ili je ovo izvali oprije nego je bio na klupici, kod dine velicanstvenog
Pa stani sek vama dfovcima jesu li sada amerikanci dobri il kauboji nekako stavovi mesalica, begica, komsica se ne podudaraju sa narativom po forumu :mrgreen:
harisl

#19479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by harisl »

Meni je pritisak na Trojku pozitivna stvar, ako dolazi od pro-BiH strane, pomaze im se da u pregovorima kazu da ne smiju od naroda da nesto daju... Recimo, danas mogu reci da od Amerikanaca ne smiju, ako su mozda namjeravali.
sajber87

#19480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Sustina je da kad dodje do prekida filma da za prekid bude odgovorna jedna strana a ne tri sdadf snsd i hdz kako su godinama radila braca iz sda snsd df hdz. Trojka da je lazno tukla po prstima kao sto je to radio hdz steroid zeljko nista se ne bi promjenilo, trojka se dogovara razgovara pregovara e sad sto nema dogovora odgovorna je druga strana i to je ono sto nam treba a nismo imali pod kleptonacionalistickom sdadf bratijom
Znaju ameri sta rade
God bless america
palermo

#19481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Men se cini da je O'Brien najvecu podrsku dao stavovima koje ovdje izlaze i najkonzistentnije zastupa nas drug forumas Skijas.
sajber87

#19482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

harisl wrote: 02/02/2024 16:27 Meni je pritisak na Trojku pozitivna stvar, ako dolazi od pro-BiH strane, pomaze im se da u pregovorima kazu da ne smiju od naroda da nesto daju... Recimo, danas mogu reci da od Amerikanaca ne smiju, ako su mozda namjeravali.
Jedini koji je nesto mogao dati su sda i df jer su im dzepovi puni oraha zato su ih ameri i skinuli, trojka zeli dogovor i dogovara pod palicom amera samo sto tog dogovora kako stvari stoje nece biti a za to je odgovorna samo jedna strana(rs) a ne vise tri (sdfa snsd hdz)
Bossona

#19483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

ljubijankic wrote: 02/02/2024 11:34
Login77777 wrote: 02/02/2024 11:32 SDAovci se pozivaju na svog prijatelja Dodu… :izet:

Pa vidis i da vjeruju svemu sto Dodik kaze :mrgreen: Bit ce da su se time vodili i dok su bili u koaliciji :mrgreen:
Image
https://n1info.ba/vijesti/kako-su-o-dod ... osvadjati/

"Sa Dodikom se sve može dogovoriti!"
RS I BIH 10.09.2016.

SARAJEVO I Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, izjavio je da je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik pragmatičan čovek, te da smatra kako se sa prvim čovjekom Srpske o svemu može postići dogovor.

"Smatram da je Dodik racionalan čovek, da neće otići u neke iracionalne stvari i da bi se sa njim moglo dogovorati oko svega", kazao je Izetbegović u intervjuu za N1.

Dodaje da, kada je rješio pitanje kordinacionog mehanizma, mnogi nisu vjerovali da je to uradio u trenutku onakvog prepucavanja i retorike između njega i Dodika.

"Mnogi su tvrdili kako su to dogovorili hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Dodik. Govorili su kako su njih dvojica mene prevarili, kako će svaki od njih uzeti šta ima treba, kao da sam ja ispao neki naivac. Ipak, rezultat mog đelovanja ljetos jeste da, uprkos otporu iz Banjaluke imamo usvojene prilagodbe SSP, kordinacioni sistem, rješio sam aranžman sa MMF, a imamo i iskorak u odnosu na NATO", naglasio je Izetbegovi.

Ističe da je lično na tome radio, te da je to za mjesec dana rješio.

"U BiH, nažalost, nikad nije dosadno, a mi smo se zaželjeli da postanemo obična i dosadna zemlja", rekao je Izetbegović.

https://radiotrebinje.com/vijest/sa-dod ... i?lang=lat
Image
Image

Kontinuitet i tradicija vazalstva matičnoj domovini porijekla Izetbegovića koji su ostvarili višestoljetni velikosrBski san Ilije Garašanina i Naćertanija iz 1844 godine o proširenju Srbije zapadno od Drine.
No Mind

#19484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

Dupli
Last edited by No Mind on 02/02/2024 16:35, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#19485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 02/02/2024 16:14
A_A_AKCIJA wrote: 02/02/2024 16:11 Ja ne znam da je neko branio Čovića, da nam baciš koji citat?
Otvoreno se pisalo:
- sta fali da se Covicu da predsjednistvo, ionako je nebitna funkcija, sta fali i da mu se da gasno preduzece
- u svakoj mogucoj raspravi Covic vs. Komsic - stajalo se na stranu Covica

itd. citate nek izvlaci kome nije mrsko da lista desetine stranica teme.
Aha, kako sam i mislio.

Ti si kroz svoje pro SDA naočale to tako vidio, iako se nije desilo.
No Mind

#19486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

No Mind wrote: 02/02/2024 16:33 "O'Brien o Sebiji Izetbegović: Dok je bila direktorica KCUS-a, doktori su bili pod pritiskom da podrže SDA"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/o-brien ... /240202140

Pa i na heroinu udarilo, to je nedopustivo, nema sad ce se opet morati okrenuti narativ i udariti na "krstaše" :D
Heroina ili interes stranke, to je sada vec klasicna SDA dilema :D
A_A_AKCIJA

#19487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

No Mind wrote: 02/02/2024 16:33 "O'Brien o Sebiji Izetbegović: Dok je bila direktorica KCUS-a, doktori su bili pod pritiskom da podrže SDA"

Pa i na heroinu udarilo, to je nedopustivo, nema sad ce se opet morati okrenuti narativ i udariti na "krstaše" :D
Ma jok, ne znaš ti čitati.

Ovo je bila "kaznena ekspedicija za Trojku" :D

Hahahahahahhahaha
sajber87

#19488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

tramvajtrojka wrote: 02/02/2024 16:27
velikonja wrote: 02/02/2024 16:25 pa stani, ovaj o'brajan je totalno neinformisan

cuj sporazum iz laktasa

pa nip botovi i clanovi istog su nas danima ovdje ubjedjivali da nema nikakvog sporazuma, da izmisljamo, lazemo
beg od rogatice isto tako rekao, bogami...

ma nasuo mu neko brlje vjerovatno :D
ili je ovo izvali oprije nego je bio na klupici, kod dine velicanstvenog
Pa stani sek vama dfovcima jesu li sada amerikanci dobri il kauboji nekako stavovi mesalica, begica, komsica se ne podudaraju sa narativom po forumu :mrgreen:
Ovdje mirise na novu taktiku sda podguznih muha iz df a. Kao lagano distanciranje od sda i pokusaj razbijanja trojke od strane df a u fazonu mi jesmo za trojku ali ne mozemo jer je tu nip i ns naprimjer, njih da nije ljevica sdp df ku.ci palci sve za 5 :mrgreen:
Najgori soj ljudi u nasem narodu koji su skloni svemu da zalegnu u fotelje vlasti nalazi se u sda df sbih nes, slagati , izmanipulisati spinovati ako je u korist licnu i njihove sekte da netrepnu.
sajber87

#19489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

A_A_AKCIJA wrote: 02/02/2024 16:35

Ma jok, ne znaš ti čitati.

Ovo je bila "kaznena ekspedicija za Trojku" :D

Hahahahahahhahaha
Klix je previse blag u naslovima obzirom kako je o brajen nacepio sda sanu igrace, sto li hmmmm
harisl

#19490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by harisl »

sajber87 wrote: 02/02/2024 16:31
harisl wrote: 02/02/2024 16:27 Meni je pritisak na Trojku pozitivna stvar, ako dolazi od pro-BiH strane, pomaze im se da u pregovorima kazu da ne smiju od naroda da nesto daju... Recimo, danas mogu reci da od Amerikanaca ne smiju, ako su mozda namjeravali.
Jedini koji je nesto mogao dati su sda i df jer su im dzepovi puni oraha zato su ih ameri i skinuli, trojka zeli dogovor i dogovara pod palicom amera samo sto tog dogovora kako stvari stoje nece biti a za to je odgovorna samo jedna strana(rs) a ne vise tri (sdfa snsd hdz)
Stalno se prica o nekakvom kompromisu, da svi treba da budu jednako nezadovoljni na kraju, pa reko da neko ne pomisli da je narod zadovoljan...
sajber87

#19491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

harisl wrote: 02/02/2024 16:41
Stalno se prica o nekakvom kompromisu, da svi treba da budu jednako nezadovoljni na kraju, pa reko da neko ne pomisli da je narod zadovoljan...
Da li je tebi bitnije sta se prica ili sta se radi tj konacni rezultat ili licni utisak.
Svako sa gramom mozga treba da se zapita samo jednu stvar, zasto su ameri nogirali sda i df a podrzali trojku za formiranje vlasti. Pametnom dovoljno
Last edited by sajber87 on 02/02/2024 16:45, edited 2 times in total.
A_A_AKCIJA

#19492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Šta sve SDA neće izmisliti, samo da ga šukne Trojci.

Jeste, Trojka je skupina potkupljivih lažljivih narkomana, koji bi prodali babi gaće sa guzice, da tu nije patriota iz SDA da pritišču i Amerikanaca koji ih drže na povodcu. :-)

Iskreno, čestitke za kreativnost, valja se dobro napeti da se ovo govno izvali :D

Uglavnom, nemaaaaa, šanse da je Trojka za nešto zaslužna. Ništa se ne dešava zahvaljujući njima, nego uprkos njima. :D
axe22

#19493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

Trojku je Amerika stavila umjesto SDa da uradi ono sto SDA nije htjela u nadi da trojka nece postati SDA.
U praksi se pokazalo da trojka (NIP) je = SDA i to su izgleda i ameri skontali, zato su prvo popljuvali dogovor iz Laktasa.
Trojka = Sda, ista govna samo drugo pakovanje.

Sad je Amerika okrenula stranicu pa cemo vidjeti sta ce biti, hoce li se TROJKA opet okrenuti instrukcija Amerike ili ce gurati po svome kao sto je SDA radila godinama.
(Slusati Dodu i Covica)
Last edited by axe22 on 02/02/2024 16:45, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#19494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

James O'Brien na jednom sastank uradi i kaze vise za BiH, nego qurceva EU za decenije.
Ozimician

#19495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

axe22 wrote: 02/02/2024 16:44
Trojku je Amerika stavila umjesto SDa da uradi ono sto SDA nije htjela u nadi da trojka nece postati SDA.
U praksi se pokazalo da trojka (NIP) je = SDA i to su izgleda i ameri skontali, zato su prvo popljuvali dogovor iz Laktasa.

Sad je Amerika okrenula stranicu pa cemo vidjeti sta ce biti, hoce li se TROJKA opet okrenuti instrukcija Amerike ili ce gurati po svome kao sto je SDA radila godinama.
(Slusati Dodu i Covica)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mislim da je cak Milton Friedman rekao da narod mijenjajuci politicare na vlasti nece puno postici, vec tjerajuci politicare da rade drugacije nego oni koje su zamjenili na vlasti. Tako da je to key.

Radeci isto kao i prethodnici i pravdati to ..pa i oni su... je put ka nigdje.
sajber87

#19496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

(Slusati Dodu i Covica)
Hoces ja da ti kazem sta ce biti da nerazbijas glavu beze pokusavajuci da opravdas najvecu posast sto je bosnu zadesila od rata(sda df). Trojka radi sve kako se dogovori sa amerima, a ovi su odlucili da pociste kucu. Kratko. Tacka :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#19497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 02/02/2024 16:45 Radeci isto kao i prethodnici i pravdati to ..pa i oni su... je put ka nigdje.
Samo još pokažeš da rade isto i eto ga :D

Ali, meščini da ti tu fali argument, dva a ima viška SDA propagande.
sajber87

#19498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 02/02/2024 16:45

(Slusati Dodu i Covica)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mislim da je cak Milton Friedman rekao da narod mijenjajuci politicare na vlasti nece puno postici, vec tjerajuci politicare da rade drugacije nego oni koje su zamjenili na vlasti. Tako da je to key.

Radeci isto kao i prethodnici i pravdati to ..pa i oni su... je put ka nigdje.
Ameri da su htjeli nesposobnog udaraca po prsticima americkim prutom ostavili bi komsica, ali za ozbiljne stvari trebaju ozbiljni ljudi, uostalom vidjeces po konacnom rezultatu a ne po umjetnickom utisku nesposobnog i po bosnu opasnog komsica
Last edited by sajber87 on 02/02/2024 16:51, edited 1 time in total.
No Mind

#19499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 02/02/2024 16:44 James O'Brien na jednom sastank uradi i kaze vise za BiH, nego qurceva EU za decenije.
Bukvalno samara sve od reda... Svako ko antagonizira Amerikance je za mene veleizdajnik jer jednostavno njegov interes kakav god da ima, ne moze biti interes naroda i drzave.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#19500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Locked