Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Rootboi
- Benq
- Averus
#47078 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kao da sam ikad krio sta igram 
Ja Early Access nista ne uzimam.
A iskreno nemam ni vremena za igranje. FF7 nisam od prosle sedmice dotakao
Ja Early Access nista ne uzimam.
A iskreno nemam ni vremena za igranje. FF7 nisam od prosle sedmice dotakao
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- ferratilis
#47080 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nabavio sam jos jedan hall effect controller, Gamesir G7 SE (ovaj bijeli desno). Dosta, dosta bolji od Xbox controllera, i nece nikada razvit drift, mada moram priznati da je Xbox controller dosta bolji od Dualsensea po tom pitanju. Ali opet je bolje kad si siguran. Jedina mana, ako se to moze nazvati manom, je sto je wired only (za to je kriv Microsoft), sve ostalo je isto ili poboljsano u odnosu na Series pad. Kad sto sam prije spominjao da je 8bitdo Ultimate endgame za multiplatform gaming (Windows/Android/Switch), ovaj Gamesir je blizu toga za striktno PC gaming. Ali da bi bio endgame, trebaju mu mehanicka dugmad, bluetooth, i wireless. Ali kome je mrsko da se zajebava s punjenjem baterije, moze biti odlicna kupovina. Uz njega dodje pleteni kabal od tri metra i kod za mjesec dana game pass ultimate, za cijenu koja je niza od cijene Xbox controllera.
Mislim da sam pronasao novi hobi.

Mislim da sam pronasao novi hobi.

- vaučer
#47081 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam nedavno uzeo Core Elite, nakon što je polovni MS Elite koji sam imao par godina počeo driftati. Jedina razlika je da ne dođe s onim flappy dugmićima za pozadi, zamjenskim gljivama i ključem za zatezanje otpora - ali to sve imam od prijašnjeg Elite controllera. Fino uplatio osiguranje za dodatne dvije godine, ukupno tri, i uživaj. Od svih koje sam probao - MS Elite mi je ubjedljivo najbolji kontroler. Da nije sklon driftu bio bi savršen.
- ferratilis
#47082 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema u Bosni tog osiguranja kao na Zapadu. Ovdje ti je garancija po principu takac-makac. 
-Jesi kupio?
-Jesam.
-Mrs napolje.
Iako mislim da su i Xbox i Dualsense vrhunski kontroleri po pitanju ergonomije i iskustva koristenja (pogotovo Dualsense), uvijek bi preporucio third party sa hall effect senzorima jer jednostavno kupujes nesto sto nikad nece razvit drift. A kad bi Sony kojim slucajem stavio hall effect stickove u Dualsense, to bi bio gamepad bez premca. Ali znamo dobro da to nikad nece uraditi, jer su njihovi fanovi ovce koje ce stalno kupovat zamjenske modele, bez da se zale.
-Jesi kupio?
-Jesam.
-Mrs napolje.
Iako mislim da su i Xbox i Dualsense vrhunski kontroleri po pitanju ergonomije i iskustva koristenja (pogotovo Dualsense), uvijek bi preporucio third party sa hall effect senzorima jer jednostavno kupujes nesto sto nikad nece razvit drift. A kad bi Sony kojim slucajem stavio hall effect stickove u Dualsense, to bi bio gamepad bez premca. Ali znamo dobro da to nikad nece uraditi, jer su njihovi fanovi ovce koje ce stalno kupovat zamjenske modele, bez da se zale.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#47083 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
zavisi kod koga kupiš fakat, obično možeš zaobići ove lokalne prodavnice u potpunosti
meni je HyperX poslao novu tastaturu jer mi je jedan key blinkao van synca sa ostalim
burazu Steelcase poslao novu stolicu skroz npr
meni je HyperX poslao novu tastaturu jer mi je jedan key blinkao van synca sa ostalim
- vaučer
#47084 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zar je taj hall-effect sistem toliko skuplji za ugraditi? Mislim, možda oni zarade na zamjenama kontrolera, ali dobiju i glavobolju s tri milijarde support ticketa da riješe raznovrsne probleme korisnika oko kontrolera.
- ferratilis
#47085 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije skuplji za ugraditi, svi ovi third party controlleri su jeftiniji za barem deset dolara. Problem je pravne prirode. Ako Sony i Microsoft predju na hall effect, automatski priznaju da su Alp potenciometri defektni, onda slijede tuzbe, nagodbe za postojece tuzbe i ko zna sta jos. Ovako se samo prave budale i nastave prodavat trenutne modele.
A postoji jos jedan razlog. Kad se baterija pocne praznit, hall effect senzori gube kontakt i moze da se javi malo drifta, takva je tehnologija. Da izbjegnu dodatne glavobolje sa neinformiranim kupcima, moguce je da ih zato izbjegavaju.
- vaučer
#47086 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa najjednostavnije riješenje je da ne mjenjaju senzore u postojećim modelima nego izdaju 'novi' model. Super-Duper-Shock-Elite-Wow-X se može zvati. Uvale te pouzdanije senzore, mlatnu neke fancy boje, ubace sve moguće disclaimere u T&C dokument i recimo ubace fin LED senzor za monitoring stanja baterije koji će te upozoriti da trebaš puniti ako je ispod određenog postotka. Sve isto, ali ih nitko ne može tužiti.
- nepass1
#47087 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sta bi preporucio kao zamjenu za dualsense ali da se moze u BiH kupiti?ferratilis wrote: ↑02/02/2024 11:56Nije skuplji za ugraditi, svi ovi third party controlleri su jeftiniji za barem deset dolara. Problem je pravne prirode. Ako Sony i Microsoft predju na hall effect, automatski priznaju da su Alp potenciometri defektni, onda slijede tuzbe, nagodbe za postojece tuzbe i ko zna sta jos. Ovako se samo prave budale i nastave prodavat trenutne modele.
A postoji jos jedan razlog. Kad se baterija pocne praznit, hall effect senzori gube kontakt i moze da se javi malo drifta, takva je tehnologija. Da izbjegnu dodatne glavobolje sa neinformiranim kupcima, moguce je da ih zato izbjegavaju.
- ferratilis
#47088 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nazalost, jos ne postoji adekvatna zamjena za Dualsense. Nekoliko kompanija radi na hall effect rjesenjima, ali cak i kad budu dostupna, mislim da ce biti jako skupi. I pitanje je da li ce imati haptic feedback, jer je Sony kupio kompaniju koja im je to radila.
Bolje rjesenje je kupiti Dualsense Edge jer Gullikit radi na hall effect modulima koji se mogu lako zamijeniti. Mada i Edge je prilicno skup.
- Rootboi
-
DonieBrasco
#47090 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Smor svih smorova su Marvel, DC, svi do jednoga super-heroji, isto kao ovi pokemoni Palworld, kako ljudi izlaze iz ormara da se toliko konzumira.
Razumijem da su ukusi razliciti ali smorise vise, na sta je spala gaming industija.
Razumijem da su ukusi razliciti ali smorise vise, na sta je spala gaming industija.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47091 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gaming industrija se i razvila zahvaljujuci gikovima koji su konzumirali super heroje, pa i pokemone.
- Rootboi
- House
- House
- ferratilis
#47095 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kojima je uvijek okupljao vrhunske talente oko sebe. Environment design ce biti cista desetka.

S druge strane, prica ce biti tipicno anime sranje, ali to je Kojima. Ocekujem dobar nastavak.

S druge strane, prica ce biti tipicno anime sranje, ali to je Kojima. Ocekujem dobar nastavak.
- House
- Snake Eyes
#47097 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ghost of Tsushima
Bloodborne
Kada ce ovo biti dostupno za PC?
Hoce li ikad?
Bloodborne
Kada ce ovo biti dostupno za PC?
Hoce li ikad?
- House
#47098 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
bloodborne nikad.
- ferratilis
#47099 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
GoT je bio u onom velikom nvidia dokumentu, kao i GT7 i Demon's Souls. Suska se da ce jedna od ove tri izaci ove godine.
A kao sto je napisao House, Bloodborne nikad. Vidis da nisu izbacili ni 60fps patch za PS5. Kad se tako odnose prema najboljoj igri generaciji na svojoj platformi, ne mozes ocekivati da je ikad portuju na PC.
A kao sto je napisao House, Bloodborne nikad. Vidis da nisu izbacili ni 60fps patch za PS5. Kad se tako odnose prema najboljoj igri generaciji na svojoj platformi, ne mozes ocekivati da je ikad portuju na PC.
-
DonieBrasco
#47100 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gran Turismo 7 za PC kakav bi to gaming praznik bio.