Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote: ↑31/01/2024 19:04
Dodjes u kasne 30-e, 40-e, skontas da u ovoj zemlji ne postoji nikakva podrska za predskolsku djecu, onda jos malo ostaris i skontas da u ovoj zemlji ne postoji nikakva podrska za studente, onda jos malo ostaris, skontas da ce sistem socijalnog osiguranja od kojeg dobijas cekove u penziji presusiti jer nema dovoljno poreznih platisa bez dovoljnog imigracije, onda skontas da ce ekonomija nazadovati zajedno sa vrjednoscu tvojih dionica jer si ulagao u IRA, 401K, itd, jer demografija ide u kurac, jer opet, nema dovoljno imigracije (vidjeti pod Japan i sada Kina). Skontas isto da zdravlje kosta i da ne postoji sistem univerzalnog zdravstvenog osiguranja. I sve to, jer si okruzen sebicnim ili glupim ljudima (aka. konzervativci).
I ja sam mislio da je ova transformacija i tim godinama izmedju liberalnih u konzervativne zbog nekih gore navedenih razloga, ali danas shvatam da ta tranzicija jedino postoji kod ljudi koji su razocarani i ogorceni onim sto nisu postigli u svom zivotu, te za to krive druge.
Drugo je kad skroz ostaris.
Pa klasicni konzervativci su podrzavali imigraciju, iz sebicnih razloga vjerovatno, ali su podrzavali.
To su liberali (nisam ja kriv sto Amerikanci ne znaju sta to znaci).
Ako ko cita Economist, oni su klasican primjer liberala po meni.
Ne kukaju bez razloga, ali ne znam kako ce im to pomoći.
A new poll shows that Taylor Swift could impact the outcome of this year’s presidential election, with 18 percent of voters saying they’re “more likely” or “significantly more likely” to vote for a candidate endorsed by Swift.
The alarming results come from polling conducted for Newsweek by Redfield & Wilton Strategies. The survey, which had a sample size of 1,500 eligible voters, was conducted on January 18 and had a margin of error of plus or minus 2.53 percent.
kako ona moze biti uzor mladima i idol ima 34 godine
razumijem da je vole slusati
mada meni su dua lipa i ava max bolje
jel uzor single mamama? nema bebu
jel uzor mladim udavacama... nema muza
jel uzor ljubiteljima pasa... ima macku
jel crnkinja
jel uzor eko borcima sa svojim privatnim avionom
jel uzor devicama imala 14 frajera sto znamo
itd
Sjetim se Roberta Reicha i potrazim ga na internetu. Decenijama u vrhu demokratske stranke, u administraciji jos u vrijeme Cartera i ministar rada u Clintonovoj administraciji.
Prije dvadeset godina napisao knjigu "Zasto ce liberali dobiti bitku za Ameriku" samo da bi danas na substacku pisao o opasnosti fasizma u Americi.
Eto sto ti je politika. Ni pocetka ni kraja.